Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dodobirrd

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Már az sem volt teljesen egyértelmű, hogy tavaly novemberi távozásuk után a gyurcsányista képviselők nem alakíthatnak rögtön frakciót az Országgyűlésben. Bár az MSZP is mindent megtett, hogy a Demokratikus Koalíciónak ne legyen könnyű a parlamenti lét, az alkotmányügyi…..
  „A Milla a köztévében. Fennállásunk óta először, és ahogy az interjú sikerült, minden bizonnyal utoljára.” – írja FB-ajánlójában az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport. Hasonlóan szól a videójuk YouTube-os leírása…..
A március 15-i tüntetéseket a kormány úgy próbálta megakadályozni, hogy Budapest összes tüntetésre alkalmas terét lefoglalta. A felháborodás után február 17-én a KIM, a Főváros és az Egymillión a magyar sajtószabadságért civil mozgalom megállapodtak, hogy mégis megkaphatja…..
  Általános axióma lett jobb ellenzéki körökben, hogy az új választási rendszer bebetonozza a Fidesz-kormányt a hatalomba. E nézet szerint – a győztesnek is járó szuperkompenzáció mellett – a választókörzetek határának célzatos tologatásával a jobboldal…..
Dodobirrd 2012.02.04 00:59:40
www.youtube.co/watch?v=crBkDasigZY

Szigetvári Viktor az Mszp kampányfőnöke lakmározik

Érdemes megnézni!

Terjesszétek ezt a linket mindenhol ahol Szigetvári Viktor megjelenik. Ezt minden magyar választónak látnia kell.

www.youtube.co/watch?v=crBkDasigZY
  Kálmánék reggeli posztja okozott némi izgalmat a politikabuzi szcénában, de sok a panasz, hogy túl hosszú. Ezért most jóval rövidebben és a 2006-os választásra szűkítve foglaljuk össze, mire alapozzuk azt, hogy a Haza és Haladás…..
Dodobirrd 2012.02.04 00:59:01
www.youtube.co/watch?v=crBkDasigZY

Szigetvári Viktor az Mszp kampányfőnöke lakmározik

Érdemes megnézni!

Terjesszétek ezt a linket mindenhol ahol Szigetvári Viktor megjelenik. Ezt minden magyar választónak látnia kell.

www.youtube.co/watch?v=crBkDasigZY
 Múlt vasárnap a kormányoldal benyújtotta az országgyűlési választási rendszer reformjának részletes törvényjavaslatát. E hét első felében ennek egyes fontos részletszabályait vizsgáltuk meg, az alábbi bejegyzésben pedig a nyár folyamán kidolgozott modellünk…..
Dodobirrd 2011.11.26 22:36:28
A blogposzt tartalmazza a következőket is
"A 2006-os választások eredményeit modellünkben lefuttatva az alábbiakban következő eredményekre jutottunk az EVK-k szintjén. 47 mandátumot nyert volna az MSZP és 59 a FIDESZ–KDNP, előbbi a 106 egyéni mandátum 44,3 százaléka, utóbbi pedig az 55,7 százaléka. 2006-ban az egyéni mandátumok szintjén valójában az MSZP ÉS AZ SZDSZ együtt 107 mandátumot, a FIDESZ–KDNP pedig 68 mandátumot szerzett."

Csak én látom ezzel a hatalmas problémát? Hasonlítsuk össze:

"47 mandátumot nyert volna az MSZP"
VS
"valójában az MSZP ÉS AZ SZDSZ együtt 107 mandátumot ... szerzett"

Hmmm. "MSZP-t" hasonlítünk "MSZP ÉS AZ SZDSZ együtt" kategóriával aztán jól összevetjük, hogy az egyik bizony kevesebb? Már elnézést de ez micsoda? Biztos hogy a választási rendszer a rossz és nem az olyan elemzés ami almát nem is a körtével hanem a traktorral hasonlítja össze? Hisz nyilvánvaló hogy ha ez a választási rendszer van érvényben akkor az MSZP és az SZDSZ együtt indultak volna a választáson.

Vagy ez a minimális józan ésszel könnyen belátható felismerés már meghaladta a modell kereteit? Netalán a valós adatokból az jött volna ki, hogy ha ez a választási rendszer van érvényben akkor 2002 és 2006-ban is nagyon nyer az MSZP és ezt azért ciki lett volne beismerni?

No mindegy, szóval fennmarad a kérdés, hogy hogyan lehet olyan elemzést készíteni amiben a következő összehasonlítás megengedhető:

"47 mandátumot nyert volna az MSZP"

VS

"valójában az MSZP ÉS AZ SZDSZ együtt 107 mandátumot ... szerzett"

Az MSZP-t egyedül hasonlítani az MSZP ÉS SZDSZ EGYÜTT elért teljesítményéhez. Ez azért nagyon nagyon furcsa. Ilyen hamisításokkal persze könnyen kijön hogy itt diktatúra készül, de ha a 2002-es MSZP eredményekből levonunk 20%-ot és úgy számoljuk újra akkor tényleg borzalmas lesz a Fidesz fölény.

De nem ám az új választási rendszer miatt, hanem mert levontatok 20%-ot hahó ebben az esetben. Fentebb meg szépen levontátok a teljes SZDSZ-t...
Hát persze hogy az MSZP-SZDSZ oldal eredménye csökken ha kivonjátok belőle az SZDSZ-t!!! De ez nem a választási rendszer hibája, hanem hogy így csűritek csavarjátok hogy az jöjjön ki mint ami a prekoncepció volt. Ez szerintem nem szép dolog.