Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Légvárak

1 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három napig olvasgattam a bloggerek véleményét, mit szólnak a Hír TV állításához. Elfogadják-e a Fidesz-közeli televízió "bizonyítékait" a Gyurcsány-féle szakdolgozatról? Látom, hogy sokan készen vannak az ítélettel, ezért én csak néhány kérdést vetnék…..
A legújabb, már-már szürreális adócunami, a várhatóan meginduló IMF tárgyalások, az újraszabott Széll Kálmán terv, a kabinet kilátásba helyezett átalakítása, s egyúttal a félidejéhez érkezett kormányzati ciklus keserű tapasztalatai alapján immár kimondhatjuk: nem…..
Légvárak 2012.04.27 05:45:20
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Tévedsz, nem lakom balos környéken, de lehet az átlagnál több értelmes emberrel érintkezem. Szerintem tök mindegy , ki nyugdíjas ki nem, ha valaki csak egy kicsit józanul gondolkodik és csak kicsit mást is néz a köztévén kívül, az észreveszi, hogy ennyire elmebeteg, elvakult országáruló politikát max. a Közel-Keleten folytatott néhány diktátor. Nagyon sokan összetett kézzel várják, hogy ezek a gazemberek eltűnjenek a politika színteréről - bármilyen áron, de minél előbb. Nem vagyok sem politikus sem közgazdász, de ha az egyetemekről néhány jó szándékú, okos fiatalt odaállítanánk többre vihetné az ország. Honecker és Jruzelsky keresztezéséből egy Timoschenko papával az élen is csak ájtatos, kedves manó születne ezekhez képest...
Légvárak 2012.04.27 06:19:32
@midnight coder: Nem minősítettelek sem téged, sem a hozzád közel álló embereket. És ne akard megmondani nekem, hogy miért tartunk itt, mert az eddig leírt kommentjeidből egyértelműen kiderül, hogy csak fröcsögsz balfasz teóriákat. 89-ben úgy ugrott rá minden politikus - szinte kivétel nélkül - az állami javakra mint éhes kutya a szemétdombra. Ennek az összeredménye a mostani végső csontrágás. Nagy részetek csak fröcsög, libsibolsizik, zsidózik, cigányozik, de igazán nem termel értéket és nem ért semmihez. Ha rajtam múlna a gép közeléből is eltiltanám ezt a "kiművelt" réteget.
Légvárak 2012.04.28 06:03:34
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Nem tudom lesz-e változás. Gyerekkorom óta azt hallom a politikusoktól, hogy "majd jövőre, majd 3 év múlva, majd 5 év múlva" - aztán nem lett az egészből semmi. 89-ben az emberek eufólikus hatás alatt ünnepeltek, megtört a jég! Megtörhetett volna, de nem ez történt. Nekem pl. több vállalkozásomat tették tönkre a szinte azonnal beözönlő multik. Biztosan lehetett volna váltani, de inkább vállaltam az alkalmazotti szerepet - kiszámíthatatlannak éreztem, mi jöhet még. Hát ezt sikerült összehozni cca. 24 év alatt... Az emberek nagy része nem ért a politikához csak politizál, a gazdasági tudományokhoz még úgy sem és nagyon kevesek kiváltsága "tűzközelből" betekintést nyerni a valós helyzetbe. Miért választanak az emberek? A gazdag réteg azért, hogy ne cseszegessék és legyen számukra kedvezőbb adórendszer, a szegények vagy a közép-réteg pedig annak a reményében, hogy akinek jobb rálátása van a gazdaságra az szervezze meg az egészséges elosztást. Ez utóbbit egyetlen kormány sem oldotta meg tisztességesen az elmúlt 24 évben. A mindenkori vezetésnek van módja, lehetősége (sőt kötelessége is lenne!) rálátni a társadalom legkülönbözőbb rétegeinek helyzetére, a "kis" emberek jórészt még a falujukból se nagyon mozdulnak ki (nem is nagyon van rá pénzük). Ergo a mindenkori vezetés dolga lenne kialakítani a többségnek megfelelő LEHETŐSÉGET a jobb életfeltételekre. Az élni és élni hagyni elvre már a legnagyobb multik is rádöbbentek, mivel kezdik veszélyben érezni saját létbiztonságukat. Hiába vannak milliárdok a zsebedben ha nem tudod értelmesen, biztonságban elkölteni. A korlátlan anyagi felhalmozás csak a zavaros agyú emberek sajátja, valójában ezek a saját életükkel nem tudnak mit kezdeni, leragadtak az alapfokú óvódai képzés kusza ösvényein. Egyebekben: köszönöm válaszod:)
Most, hogy az MR 1 Kossuth (vagy mi) munkatársai legalább négyperces éhségsztrájkkal erőszakolták ki, hogy kéthetes szünet után megint legyen miniszterelnöki interjú az adásban, nézzük meg, tartalmilag mi újat adott nekünk ma reggeli szellemi táplálékként Orbán Viktor. Hiszen…..
Légvárak 2012.04.27 18:54:02
@Undortodox: Én szívesen lennék a helyében. Két jó dolgot csinálnék: egyet a nemzettel, egyet magammal.
Összecsomagolnék és elmennék horgászni, vitorlázni innen jó messze. (Csendes Óceán, Karib-tenger vagy valami egyéb. Persze ezt csak távolról, videón jelenteném be nehogy meglincseljenek:D
Lázár János Fidesz-KDNP-frakcióvető ismét elvetette a sulykot (vagy éppen túlzottan őszintének bizonyult) egy szerda esti szolnoki sajtótájékoztatón, az MTI tudósítása szerint. "A Fidesz parlamenti frakcióvezetője az elmúlt két évre kitérve az egyik legnagyobb…..
Légvárak 2012.04.26 12:09:50
@anonymand: Szerintem ne strapáld magad! Nem tud semmit csak fröcsög, mert vagy otthagyták valahol a szülei, vagy alapból sötét.
Mostanában kicsit úgy éreztük, hogy túlságosan sokat fikázzuk a Fideszt és egyhangúnak tűnt a blog. De szerencsére hazánk volt miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc megmentett minket, egy olyan megszólalással, amely bármikor odafér Lázár János, Matolcsy György vagy Orbán Viktor…..
Légvárak 2012.04.25 07:30:06
@feketehun: Teljesen egyetértek, még akkor is, ha ez ma Magyarországon full-idealista. Megmondom, miért egy hasonlattal élve: Ha te egy párkapcsolatban élsz, persze az első időkben minden a legnagyobb rendben van, amikor először elhangzik valamelyikőtök szájából valami övön aluli (pl. krva anyádat! vagy akár ennél még finomabb is lehet) akkor elindul egy folyamat ami a kapcsolat bomlásához vezet. Ilyenkor ugye húzza-halassza a változást az ember (van aki évekig), de soha nem lesz már a régi kiegyensúlyozott szeretet-halmaz.
Már most képzeld el ugyanezt tömeges méretekben és megosztottságban.
Ha nincsenek "legyártott" fékek és ellensúlyok (és persze érzelem nem is volt soha) az egész egy anarchiába fullad és a helyzet közel sem oly egyszerű mint a példámban (hiszen egy válással ki lehet lépni) és ez a folyamat adekvát megoldással nem állítható meg. Most kb. itt tart ez a szerencsétlen ország...
Akár örülhetnénk is, hogy végre valaki nem a benzin jövedéki adóját akarja tovább emelni, mint az összes eddigi kormány, hanem sokkal kreatívabb lehúzásokat eszel ki. Az adópolitika még őszintébb is lett, hiszen az eddigi szlogent (Ne a Zemberek fizessék meg) cseréli le és…..
Légvárak 2012.04.24 21:25:57
@Kakimaki0123456789: Nekem valaki 1x azt mondta: Ha te mindentudó lennél, nem is kellene dolgoznod! Neked még nem mondta senki?
Légvárak 2012.04.24 22:00:36
@Spiro: Ezt - úgy érettségi után - biztosan komolyan gondolod:D Mármint az EUR-bevezetést..
Légvárak 2012.04.24 22:00:36
@Spiro: Ezt - úgy érettségi után - biztosan komolyan gondolod:D Mármint az EUR-bevezetést..
Kövér László nyilatkozott a HírTV Péntek8 című műsorában és ez az interjú már nálam is beütött.Ez a nyilatkozat szerintem minden magyar nyilatkozat közül a legundorítóbb, legvisszataszítóbb.Akár azt is mondhatta volna, hogy: „miénk a hatalom, mi vagyunk az istenek, ti…..
Légvárak 2012.04.21 22:34:02
@J.László: Tévedsz, ez egy komoly hely és a libsik sztem. sehol sem akarnak a Dunába lövetni senkit - legfeljebb a hazaárulókat. De azt szerintem bármelyik irányzat megtenné. Amúgy kapsz túlórapénzt is szombaton ezért a sok összehordott baromságért amit leírtál az elmúlt 2 órában? És beszervezitek a 4 gyerekes anyákat is erre a célra?
Légvárak 2012.04.21 23:37:53
@J.László: Sztem. te kezelésre szorulsz, akár a főnökeid...
Két gyereket nevelek (nem Matolcsy miatt született a második), 26.600 forint családi pótlékot kapok. Minden hónap második munkanapján, a bankszámlámra. Nem kezelem külön ezt a pénzt, mindig arra költöm, amire épp szükség van a családunkban. Veszek rajta ruhát, kenyeret,…..
Légvárak 2012.04.17 16:49:11
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Sztem. neked hiányosak a történelmi ismereteid. Senki nem állt fel az orosz tankok ellen, mert nem mert. Ha az oroszok nem így döntenek (ld. Gorbacsov) akkor még ma is itt lennének.
Légvárak 2012.04.17 16:57:57
@Kutchek: :D
Légvárak 2012.04.17 17:02:00
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Mivel alsó hangon 2x annyi idős vagyok az itt kommentelők 95%-nál, pontosan tudom, hogy az egész történet sokkal megosztottabb volt, mint amit a mai történelemkönyvekben tanítanak. utólag nem tudná senki kimazsolázni, hogy a hatalmas káoszban kik mit miért tettek. Csak elmondanám.
Tobin-adó: James Tobin közgazdászról nevezték el, aki ötletével akkor állt elő, amikor 1971-ben az Egyesült Államok felfüggesztette a dollár árfolyamának az aranyéhoz kötését. Tobin eredetileg csak a devizaügyleteket terhelte volna meg, azért, hogy mérsékelje a spekulációt…..
Légvárak 2012.04.12 18:08:19
@J.László: Mindenki örül, hogy te hangosan röhögsz miközben kedvenc pártod tönkre teszi az országot. Én is örülök, hogy van munkád és szórakozásképpen némi aprópénzért itt hinted azt a mocskot amit ez a kormány művel, miközben emberek 100 ezrei kínlódnak az elmebeteg döntésektől. Ha téged folyamatosan korbácsolnak, rohadtul érdekel, ha valaki véletlenül lelövi a rabszolgahajcsárt - mi lesz utána? Nem érdekel, az érdekel, hogy legyen vége a korbácsolásnak.
Én azt sem értem, hogyan tudtál eljutni odáig, hogy legyen számítógéped és tudj írni rajta. Talán egyszer te is megérted, mint a konok marha, ha oldalba böki a paraszt a villájával.
Légvárak 2012.04.12 18:15:41
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Igazad van, csak kezd kiírtódni belőlem az ostobaság melletti szánalom...
Légvárak 2012.04.12 18:29:41
@J.László: Meg fogjátok nyerni a 2014-es választást. Tudod miért? Mert ha mást nem megveszitek a voksokat. 1 millió szavazat/5000 forint nem oly nagy pénz, ennyit két hét alatt is lehúztok az egyszeri magyar emberről. Ha mást nem, új törvény: szavazhatnak a románok, bolgárok, lengyelek stb. (A kínaiak nagy buli lenne, de egy kínait nem tudtok megvásárolni, mert neki van önérzete...) Ha mégis tévednék, akkor neked sem lesz állásod - nem 2014-ben - soha.
Nem, cikkünk címe nem hatásvadász. A kormány anti-Tobin adója (erről később) megadóztatná a banki utalásokat, többek között a készpénzfelvételt és a munkabér bankszámlás utalását, de a cégeknek a járulék- és és áfa-utalás után is fizetniük kéne az új adót.  …..
Légvárak 2012.04.12 06:57:58
@Airgüzü: Sztem. te nagyon optimista vagy. A választásokig van majd két év. Addig még annyi tőkét tudnak felhalmozni, hogy kilóra megveszik a szavazóikat. Ha mást nem, majd törvénybe iktatják a külföldi szavazás lehetőségét is. Nem vagyok negatív, de a jelenlegi kilátások azt mutatják, hogy ezek soha nem fognak elkerülni a hatalomból...
18. éve dolgozom mentális problémában érintett emberekkel. Dolgoztam kórházban, közösségben, állami és civil szervezetnél, az utóbbi években pedig egyetemi oktatóként és kutatóként az átfogóbb szakmapolitikai szinteken foglalkozom a témával itthon és külföldön egyaránt.…..
Légvárak 2012.04.05 22:32:49
@Báthory: Ok. persze nem csak niggerek vannak itt. Más: holnaptól neked jegyben jár a fizetésed. A jegyet csak cipőfűzőre és cipőkrémre költheted. Élelmes vagy, nem? Keress egy olyan cipőkellék-kereskedőt aki mellesleg plazma-TV üzlettel is foglalkozik. Megvan? Rendben. Cseréld el az utalványodat mondjuk plazma TV-re. Sikerült? Ügyi vagy! Akkor most keress egy péket aki plazma TV-kkel is üzletel. Megvan? Akkor már van kiflid. Már csak zsírt kell szerezned hozzá...
Jah, hogy te nem vagy nigger? Akkor mi a f@szt írogatsz a niggereknek?
Légvárak 2012.04.05 22:54:35
@pandacsökiboborján: Szerintem az időseket is ki kéne nyírni! Azért vigyázz, nehogy megöregedj!
Légvárak 2012.04.05 22:58:20
@zellerlevél: Valamit itt is elfelejtesz: aki jó szakács és érti a szakmát az nem válaszol hirdetésre. Annak mindig van állása...
Avagy a társadalombiztosítás védelmében Magyarországon – és javarészt a válság hatására immár Európa, sőt, a világ nagy részén – jó ideje úgy folyik a vita a nyugellátások, az időskori gondoskodás átalakításáról, hogy egy lényeges üzenetet sehogy sem akarunk…..
Légvárak 2012.04.03 18:38:30
@Dövan: Te nagyon el lehetsz tévedve. Soha senki nem várja, hogy nyugdíjas legyen, ha majd egyszer felnősz, rádöbbensz. Egyebekben nettó 90-100-akat falun a rendszerváltás után sem volt könnyű keresni. Főleg bejelentve. Arról pedig, hogy mi volt a "kommunizmusban" arról pedig a mostani 30-as korosztálynak kb. annyi fogalma van mint a kommunizmusban élő KGST országok lakóinak Brooklin külső negyedeiről...
Légvárak 2012.04.03 18:56:05
@kukatr: Nem te vagy az egyetlen aki nem érti, ezért elmagyarázom neked: hosszú éveken át mindenkitől vonták és ma is vonják a nyugdíjjárulékot ez 8,5% ha nem vagy pénztári tag (ha az voltál, nos az az amit ellopott a kormány). Régen nem volt pénztári tagság (1998 óta lett kötelező!), azt ígérték az embereknek, hogy azért fizetik ezt a járulékot, ha nyugdíjasok lesznek akkor legyen miből nyugdíjat fizetni. De sajnos mindig felélte a mindenkori kormány ezeket a pénzeket. Pl. szociális juttatásokra is fordított belőle amit a te kedves szüleid a kicsi gyermekük nevelésére is fordítottak. Úgy hogy nyugodtan lökjétek le a Taigetoszról az öregeket, remélhetőleg titeket is le fog előbb-utóbb valaki lökni. Idő kérdése...
Légvárak 2012.04.04 20:07:17
@SvenH.: Én nem minősítenélek, baromságokat beszélsz ugyan, azért elmondanám: soha nem voltam semelyik pol. pártnak a tagja, de mondjuk ez nem rád tartozik. Sajnos oly sötét vagy, hogy nem kívánok vitatkozni veled...
A végtörlesztés miatt elszenvedett állítólagos banki veszteségek kompenzálását is célozta a Magyar Bankszövetség és a Kormány tavaly december 15-ei stratégiai megállapodása, de kifelé többnyire csak azt kommunikálták, hogy a végtörlesztésből kimaradt devizahitelesek…..
Varánusz SkiccPali tipp-mix 2012.03.27 01:20:12
Statiszta voltam melletted, a gyűjteményedbe kellettem, Azt mondtad, kevés vagyok már, mint gojóstolban a túlnyomás. Lemondjak, vagy ne mondjak, azon tűnődtem.A kézcsókom már nem old meg semmit sem! Te nem szeretsz, én nem szeretlek téged! Érzés nélkül múltak el az évek. Jól…..
A büszkeség, a bátrakra emlékezés és a részeg skandinavisztika szakos lányok ünnepe volt március 15. Budapest utcáin, természetesen fotósaink mindenhol ott voltak. A Fidesz ünnepségén Orbán Viktor beszéde alatt több ismerős arcot is felfedezhettünk a tömegben. A Budapestre…..
Idén is március 15-én rendezik az utcai politika országos kupa-döntőjét, amelyen ezúttal soha nem látott rangadó várható. Ugyanabban az időpontban, egymástól mindössze egy kilométerre lép fel az újra formába lendült Real és a tavalyi szezont fölényes megnyerő Milla. A…..
Légvárak 2012.03.14 20:10:44
@Bajer Zsót, simlis, jellemtelen, sunyi tapló!: Remek leirat, sajnos kár, hogy sosem jut el a címzetthez...
Győztünk! - sálálá - csicseregte ez a mi Kusza Szemünk - a kormány zsenialitását elismerték, a kettős mérce már csak egy sosevolt emlék valahol az eufória lágyan lengedező rózsaszín ködén túl, a nemzeti érdekünknek pont megfelelő döntés született, úgyhogy valóságos…..
Légvárak 2012.03.14 10:25:32
@Dr. Boli Ch.T: Megnéztem, nem biztos, hogy nő, nekem legalábbis biztosan nem. De sajnos bezártak egy halom pszichiátriát...
Légvárak 2012.03.14 11:27:12
@Örzse néni: A fasizmus működőképesebb társadalom? Szerintem neked min. egy zártosztályon lenne a helyed...
Kádár-rendszer, a 60-as, 70-es, 80-as évek, az emberarcú szocializmus, a legvidámabb barakk. Elrévedő nosztalgia, düh, gúnyos mosoly, fiatalkorunk, legyintés - kevés ilyen ellentétes megítélésű korszak található a magyar történelemben, ráadásul az emlékek még frissek: a mai…..
Légvárak 2012.03.13 11:23:03
@Frengi: Szép amit leírsz, kár , hogy egy szó sem igaz belőle. A gyerek, ha 80-ban született feltehetően 86-ban ment iskolába. Ekkor nekem már több vállalkozásom volt és oda utaztam ahová akartam. Egyébként jó, hogy beírattad hittanra, mára már szüksége lesz rá... Az amiről te beszélsz legfeljebb a 60-as években fordulhatott elő.
Légvárak 2012.03.13 11:51:03
@kewcheg: Nem volt mindenki kommunista, mint ahogy én sem. De a cikk teljesen reális, azokban az időkben nem volt más választása az ország vezetőjének, nevezetesen Kádárnak. Ehhez képest az összes KGST-tagország között magasan jól élt a társadalom. A belvárosban szinte mindent lehetett kapni ami pl. Romániában vagy NDK-ban csak álom lehetett. Persze loptak akkor is, de nem ennyit és nem ilyen pofátlanul. De majd rádöbbensz 1-2 év múlva, ha eddig nem döbbentél rá...
Semmilyen költsége nincs a békemenet második felvonásának március 15-én- mondta Bayer Zsolt főmenetelő a hvg.hu-nak, a kormány melletti kiállásra több ezren érkezhetnek csak Lengyelországból. Mindenki a saját pénzén utazott, így jön most is.Mit tudom én miért, de…..
Légvárak 2012.03.13 10:43:15
@Stefánia kisasszony: Nem tudom, hol "szocializálódtál", Baranyában kúltúráltabb emberek is vannak - egyébként Moammer Kadhafi megemlékezésein is sokan voltak... Egy darabig.
Selmeczi alá valami elképesztően zseniális szöveget tolt az írnok, mert ugye Gabikáról nagy teljesítményeket sosem feltételezünk. Egy rövid MTI-sajtóközleménybe belezsúfolni a teljes "elmúltnyolcévet" tényleg példát mutat minden közleményíró pártállami (vagy állampárti)…..
Légvárak 2012.03.12 18:15:54
@Hertelendi: Nem akarok beleszólni, de ilyen bonyolult dolgokat ne kérdezz a "kisasszonytól", mert nem érti. Ez nincs benne a neki kiadott forgatókönyvben. Egyébként biztos vagy benne, hogy jót tenne ez neked?:D
Légvárak 2012.03.12 18:22:55
Légvárak 2012.03.12 18:34:26
@Hertelendi: Bocsi, félreértettem:D Ilyen durva "nemzetellenes" megnyilvánulásra ITT gondolni sem mernék:D