Regisztráció Blogot indítok
Adatok
proli74

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1943 januárjában járunk, egy a szabadságáról megérkezett somogyi tüzér visszaemlékezéseit olvashatjátok. Visszaérkezése a lehető legrosszabb időpontban történt meg, a frontot már áttörték az oroszok, őket azonban pár emberrel a nem létező arcvonal felé irányítják.…..
A magassarkúja árulta el. Nyilván az irodából vezényelték a közúti forgalom teljes leállítására azt a rendőrlányt, aki közvetlenül Székesfehérvár előtt közölte, nincs tovább, bombát talált a markoló. Ez elgondolkoztatott. A Mezőföld, a Sárrét, a Bakony, a…..
proli74 2012.11.12 21:51:09
@Neve Senki: Tigrisekről - kettőről- én is hallottam, de én úgy tudtam Fonyód közelében vannak a tóban. Mikor nem volt tovább, bejártak a befagyott Balatonra és a partól 100-200 m-re berobbantották alatta a jeget.
Amióta hallottam többször elgondolkodtam rajt, hogy mekkora vastagságú jég bír meg egy közel 50 Tonnás páncélost...Viszont az is megfordult a fejembe, hogy nagyanyám úgy mondta : december elején,amikor Zamárdiba ért az orosz , esett az eső...Akkor nem lehetett olyan hideg, mint a ruszki filmeken.
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
proli74 2012.10.27 18:10:24
@Alikam: Egyetértek.Egy német,távolabbról amerikai érdekeltségű cégnél dolgozom.Maradjunk annyiban, ez egy világcég.Viszonylag gyakran volt alkalmam megcsodálni a "német precícizitást".Egy magyar parasztember már felrúgta volna őket a holdba.Mert mit csinálnak? Van egy két órás munka,ő egy szál tolómérővel elsétálgat négy órán át.Közben meggyőzően adja a gondolkodom tehát vagyok figurát.A magyar ilyen szituációban kicsit megnyomja,meglesz a munka és azt nézi mivel töltse el a megspórolt 30 percet.Nem akarom őket itt nagyon ócsárolni,mert valahol ők a kenyéradóim.Csak szeretném , ha mindenki átlátná,- ilyen téren- nem igazán kell szégyenkeznünk előttük,sőt.
Pável olvasgat Unser Kampf 2010.10.10 16:40:00
Szélinger Balázs, Tóth Marcell: Küzdelem Magyarországért - harcok hazai földön 2010. (A Második világháború teljes története 18.)Szalay Kv., 2009 [négy besült akna]   moly.hu     Ez sem reci, csupán afféle emlékeztető magamnak - ill. pár érdekesebb,…..
A járatlan olvasó most bizonyára a lelátókon izguló, harsányan drukkoló közönségre gondol, akik különböző pénzösszegeket tesznek fel egy-egy befutóra. Sajnos, a laktanyákban ilyesmire nem igazán kerülhetett sor. Kelempájsz barátunk az alábbiakban egészen másfajta…..
proli74 2011.11.25 19:40:15
@Szkv: Ez a verzió is ül ,de én egy másikat hallottam korábban.
Öreg,doki,nem jó a cerka, elkellne egy kis szir,vagy szer vagy a harmadik...
-Semmi gond,itt ez a piros por ,elkeveri egy dl vizben,megissza,egy hét múlva kontroll.Letelt a hét,hatás nulla.-Huh,akkor itt ez az erősebb zöld por,recept u.a,egy hét múlva kontroll.
Hatás nulla.
-Van még egy szer,de ez még kisérleti stádiumban van,aláveti magát?
-Persze.
Na ,akkor ezt a szürke port elkeveri vizben,egy hét múlva kontroll.
Eltellik a hét,meg még egy mire az öreg felbukkan.Nem győz hálálkodni,így áll,meg úgy áll...csakhát ez a probléma is,hogy egyfolytában áll,azóta is.
Mire a doki: -hát kérem a cement az mégiscsak cement...
Kelempájsz kolléga mai posztjában erősen nosztalgikus (és bizony egy kicsit szentimentális) húrokat penget, de az vesse rá az első követ, aki nem tud olyan katonaemlékeket előkotorni a memóriájából, amelyek első körben nem az ideges borzongást, hanem a jólesően sajgó…..