Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adalberto Gellenzeeri

0 bejegyzést írt és 262 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese egy minapi interjúban elmondja, hogy egy jobbközép intézményrendszer kiépítésében vesz részt, és cselekvője annak az elitcserének, amely folyamatban van. Ezzel az interjúval (nem először) ismerik el azt az illiberális…..
Nem kell attól senkinek megijedni, magas szellemi színvonalú alkotások lesznek a legújabb kormányzati agyrémben, aminek Magyar Krónika lesz a neve. Erre garancia az azt előkészítő, és felügyelő ember személye. Kerényi Imre már egy billegő alaptörvény asztallal megmutatta milyen…..
Adalberto Gellenzeeri 2014.01.07 13:13:49
@csababácsi: Hárman. És még a barátaim. És még sokan mások.
Kérem, egyfelől átadjuk "az élet fonalát nemzedékről nemzedékre", másfelől "tiszta, fehér lapot" nyitunk az életünkben. A nyilvánvalóan ellentmondó kettő hogyan is lehetne egyszerre? Hogyan kezeljük Áder János szimbolikus államfő újévi üzenetét, ha már az első percében…..
Adalberto Gellenzeeri 2014.01.02 09:12:37
Nem szeretem HaFr urat. A feleségemet szeretem, meg a rántott csirkét. De ettől függetlenül általában igazakat ír. Ráadásul művelt és jártas a társadalomtudományokban. Ez azt jelenti, hogy minimálisan tudja miről szól a szociológia és a közgazdaságtan. Érvei logikusak és emberiek. Az emberi itt azt jelenti, hogy az érvek összhangban vannak az emberek általános céljaival, amik minden társadalomban azonosak. Dolgozni, a jövedelemből lakni, házasodni, gyereket nevelni, az adóból országutat, könyvtárat, hivatalokat, kórházakat stb. építeni. Normálisan összehangoltan, a bevételeket optimalizálva. Az emberek a földön többféle országban születnek, és ezeket hazájuknak tekintik. A hazájukat akkor szeretik, ha az előbb felsorolt értékek szerint működik. Ha nem akkor nem szeretik. Én most nem szeretem a hazámat, mert művelt értelmes ember lévén szarnak néznek, mert soha nem viselkedtem a mindenkori hatalomnak tökéletesen megfelelően.És a hazám nem a felsorolt értékek szerint működik. Nem számít a tudás, a szorgalom,csak az, hogy mennyire nyaltál be valamelyik befolyásosnak aki egy magasabb rangú befolyásosnak a seggéből lóg ki.És hazugság, korrupció stb.
Szóval Áder hiteltelen, a beszéd provokatív, ócska vérlázító. Az beszél hazaszeretetről aki leköpi a hazáját. A HAZA, az embereket jelent. Áderék szarnak az emberekre.
Ez a blog jó és igaz. Köszönöm HaFr úrnak.
Boldog új évet mindenkinek.
Adalberto Gellenzeeri 2014.01.02 13:59:34
@mioporfeszosz: Igaz, igaz, sajnos igaz amit ön ír. De még vagyunk egypáran értelmesek . Boldog új évet!
Előbb a jog: a civilizált társadalmakban legalábbis. A civilizáció ugyanis az emberi élet egyediségén, szentségén, megismételhetetlenségén, méltóságán, érdekén stb. alapul a hellén filozófia, a római jog, a kereszténység, a nyugati feudalizmus és a polgári társadalmak…..
Adalberto Gellenzeeri 2013.12.26 06:06:18
@Köves D. Gábor: Bizonyára Ön hasonló észrevételeket küld Orbán úrnak is. Kérem emlékeztesse Orbán urat is arra, hogy az egyetemen tanultakat alkalmazza miniszterelnökként. Idézze fel Orbán úrnak, hogy mi is az a népszuverinitás és küldjön frissítéseket azokból a jogi tudnivalókból amelyeket ön említ. Kérem, hogy világosítsa fel az ön tudása alapján Orbán urat a helyes teendőkről. Talán hallgat önre és beszünteti az ország és az emberek tönkretételét. Előre is köszönöm önnek.
A nyugati civilizáció demokratikus kormányainak legitimitása (megkülönböztetve a törvényességüktől) a következő alapokon nyugszik: 1. kiszámíthatóság, 2. szakszerűség, 3. populáris támogatás. A legitimitás erkölcsi, érzelmi, politikai (puha) feltételek bonyolult…..
Szeretnénk tengermély együttérzésünkről biztosítani Baját, főleg a 32-es szavazókört, ahol (bár voltak más furcsaságok is) a szavazók szervezett utaztatása miatt - ami jelenleg még kampánycsendsértésnek minősül, de 2014-től már nem - a Kecskeméti Törvényszék…..
1000 leütés A magyar egoizmus 2013.10.06 12:03:39
Helytől és kortól függetlenül a konzervativizmust egyetlen akarat élteti: a társadalom megőrzése. Ebből következik elsősorban a tradíciók éltetése, másodsorban a korlátozott állam (mint olyan hatalmi központnak a visszafogása, amely a legnagyobb eséllyel eshet neki a…..
1000 leütés A bankcsata elveszett 2013.10.02 17:23:25
1. Orbánék pénzügyi stratégiájában a devizahitelek kivezetése elsősorban a rezsim külső zsarolhatóságának csökkentése miatt lett volna fontos (és csak másodsorban a valutánk elinflálásához fűzött kétes érdekből), most, hogy ez nem tűnik járhatónak a forint…..
Gyorsan átfutva a 2014-es költségvetés tervezetét, megnyugodtam: jut pénz a Piarista Rendtartomány fejlesztéseinek támogatására, a Győri Evangélikus Egyházközség Insula Lutherana fejlesztésére és a tucatnyi standionra és sportcsarnokra is (baráti városokban, persze melyik nem…..
Adalberto Gellenzeeri 2013.10.01 20:35:42
A tudomány, tudjátok az ami évszázadok alatt következteti ki az igazságot kémiában fizikában, társadalomtudományban, szóval a tudomány cáfolja az orbanizmus minden tételét. Olvassatok Andorka féle szociológiát, vagy Csepeli György szociálpszichológiáját. Ezekben az alapmŰvekben le vagyon írva , hogy az emberek miként alkotnak közösségeket, például államot is ,és ezek hogy működnek, és miért működnek úgy. Bizonyos tételeket lehet vitatni, bizonyos tételeket meghalad a tudomány és az élet, de alapvetően az ember természetes gondolkodása embri identitása ellen működő társadalmat nem lehet tartósan létrehozni, méginkább működtetni. Vessétek szemeiteket a történelmi példákra. A hitleri Németország, Szovjetúnió stb. Van példa közel és távol elég. Az orbanizmus halálra van ítélve , eltűnése csak idő kérdése. A közben keletkezett károkat azonban mi viseljük, mi éljük át, a mi életünket teszi fogyatékossá. Minél előbb elzavarják ezt a bandát, annál kisebbek a károk, melyek már most is igen jelentősek mind gazdasági, mind mentális értelemben. Szóval a tudomány. orbán rendszere olyan, mintha a gravitáció létét kérdőjelezné meg. A gravitáció nagyon rövid időre megszüntethető, ha a tömegvonzás hatását ellentételezzük. De ez drága dolog és általában értelmetlen. Gravitáció mentes hely van. A világűr. De ott nincs semmi. Tényleg semmi. orbánvilág is hosszútávon a semmibe vezet. Eltűnik a kreativitás, a szabaság az értékrend, a műveltség a valós emberi kapcsolatok, a szerelem a barátság stb. Lehet a tudománnyal vitatkozni, de nem érdemes . És mégis forog a föld. A kurva életbe és tényleg forog. Mégha orbánék időnként szeretnék megállítani akkor is.
Na, végre, Szigetszentmiklós és a bukaresti vereség után újra öröm érte a hazai MSZP-DK-E14-PM lelkes kis csapatát (a továbbiakban csak MSZP): ha már a pályán nem ment a győzelem és emelt fővel nem tudnak veszíteni, megóvták hát a mérkőzés eredményét - és ennek valamiért…..
Adalberto Gellenzeeri 2013.10.01 17:20:01
@Budai Andris: Most olvastam a reagálásodat kedves"döfetemre". Köszönöm a dícséretet.Blogot egyenlőre nem szeretnék írni, mert nincs elég időm rá és a mai zavaros viszonyokban az én egyértelműségem csak közfelháborodást keltene. Jobbra nem írok, mert baloldali vagyok abban a tekintetben, hogy a földön (szerencse, vagy nem ) sokan élünk egy helyen egy időben s a közös élet szolidaritást követelne az egyéntől, némelykor a saját egzisztencia kárára is. Ez ma nem "trendi".
Pártnak, politikai szervezetnek nem vagyok tagja. Szerencsétlenségemre főiskolát végeztem,(szociálpedagógia) de ezt inkább jobb titkolni, mint büszkélkedni vele.Vegyésztechnikusnak tanultam eredetileg , ebben a szakmában dolgozom. Szar munka, szar fizetés, szar főnökök. Az értelemre és a műveltségre süket vezetői gárda. Olyan mindennapos dolog ez. Azért harcolgatok, ahol csak lehet. Természetesen általában én húzom a rövidebbet.Kommentelni nem a "sikerért" kommentelek. Csak elmondom a véleményemet.
Kósa Lajos szerint ütni kell a jó gyereket, akkor majd teljesít. Amikor ezt számon kérik a debreceni polgármesteren, természetesen azt fogja mondani, hogy ezt képletesen értette. Mi ezt készséggel el is hisszük, hiszen ugyanebben a tanévnyitó beszédében azt is mondta, hogy, amikor…..
A Kommunista Ifjúsági Szövetség boldogan és reménytelien üdvözli az új tanévet, s a Pártot, mely elhozta nekünk a megújulást! Mi, akik mindvégig hűek maradtunk az MSZMP szellemiségéhez megaláztatva és dühösen kényszerültünk hallgatásba 1989 tragikus eseményei után. Nem…..
Sokan értetlenül állnak (hajtanak) egyes sebességkorlátozó tábláknál, hogy vajon mi indokolhatja az adott útszakaszon ezt az intézkedést. Cikksorozatunkkal a lehetséges okokat járjuk körül. Azt azonban máris szeretnénk hangsúlyozni, hogy egy sebességkorlátozó tábla kihelyezése általában nem egy…..
1000 leütés Tusványos 2.0 2013.07.28 17:59:34
1989/90-ben lelkesek voltunk. Az a másfél év nem csak a Gorenje hűtőkről szólt, ahogy a cinikusok mondani szeretik, hanem a szabadságról, a Nyugatról és a reményről, a múlt lezárásáról és a Magyarországba (az egymásba) vetett hitről, az elvtársak és saját gyávábbik énünk…..
Mindent összevetve, minden külső kényszerítő erőt és belső feladatot beleszámolva, 50 éve nincsen ennyire rossz kormánya az országnak, mint az Orbáné. 1963-ban nagyjából véget ért az '56-os forradalmat követő megtorlás, megkezdődött a konszolidáció, amely ugyan tovább…..
Az ésszerű kormányzás egyfelől a hatékonyság korlátainak pontos rögzítéséből, másfelől a hatékonyság feltételrendszerének maximális érvényre juttatásából áll. Az ésszerű kormányzás -- az utóbbival kezdve -- elismeri a polgárok szabadpiaci interakcióinak…..