Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Krisztián.

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anglia és Wales 41 rendőrségi körzetében tartanak választást idén november 15-én. A cél, hogy megválasszák az első police and crime commissioner-eket a szigetország történelmében. A választás a rendőrség elmúlt 50 évében a legnagyobb horderejű reformként lett beharangozva.…..
Vajon a kiszervezés lehet az a varázsszer, mely egyszerre csökkenti a költségeket és javítja a kormányzati munka hatékonyságát? Vagy csak a politikai akarat még teljesebb végrehajtását segítik elő a kiszervezések? Az Egyesült Királyságban is vitatkoznak a…..
Az amerikai függetlenségi háborút kirobbantó alapelvet, mely szerint „nincs adózás képviselet nélkül”, most megfordítja egy kis angol párt. Vajon aki nem járul hozzá egy nemzet vagy egy közösség jólétéhez anyagilag, az beleszólhasson-e abba, miként költik el a…..
Egy konzervatív képviselő borús képet fest az eddigi brit kormányzati teljesítményről. Nadine Dorries szavai szerint pedig a miniszterelnök és a pénzügyminiszter „két arrogáns elkényeztetett fiú”, akik annyira nincsenek tisztában a hétköznapi emberek életével,…..
Az 1707-ben megszületett Act of Union-nal egyesült Anglia és Skócia, így bár a nacionalisták nem lelkesedtek különösképpen az egyesülésért, de innentől a skótok is élvezhették a formálódó brit birodalom gazdasági, kulturális előnyeit. Úgy tűnik cirka 300 évvel később…..
A jóléti kiadások lefaragását úgy tűnik a szigetországban sem tudják elkerülni, a nadrágszíj-húzás legújabb áldozatai a „Bobby”-kat, vagyis az angol rendőröket is érinti. Védd a rendőrnyugdíjakat!westmidspolfed.com  A Policy Exchange, egy brit think-tank tanulmánya…..
Elégedetlen hangokat lehet hallani David Cameron miniszterelnöki munkájával, vezetői képességeivel kapcsolatban Londonból. Hívei szerint csak a koalíciós partnerei fogják vissza és nehezítik meg a munkáját, kritikusai szerint viszont nem tud vagy nem akar eredményesebb munkát…..
The Ballotmilton-keynes.gov.ukSZEMLENagy-Britanniában az egyéni képviselői indítványok mindig érdekes színfoltot visznek a néha unalmas napi politikába. Míg a magyar parlamentben általános gyakorlattá vált ez a módszer, Londonban legtöbbször csak a figyelemfelkeltés, a „10…..
china.cnSZEMLEEtikus-e, hogy egy 82%-ban állami tulajdonban levő bank vezérigazgatója, nyilvánvalóan nehéz pénzügyi környezetben, majdnem 1 millió fontos bónuszt kapjon a tekintélyes fizetése mellé?  Bankárnak, bankvezetőnek lenni minden bizonnyal megéri anyagilag, ám…..
 A canterburyi érsek a Lordok Házábanchurchofengland.orgSZEMLEA jóléti kiadások lefaragása sehol sem konfliktusmentes, és még egy elhúzódó gazdasági válság idején is vannak akik kiállnak a magas jóléti transzferek mellett. Meglepő lehet elsőre, hogy egy tradicionálisan…..
Forrás: blogs.telegraph.co.ukSZEMLEMint történelmük során oly sokszor, a skótok újra harcba szállnak a függetlenségükért, ám ezúttal kard helyett elég tollat ragadniuk.   Hűen választási ígéretéhez, a tavaly májusban fölényes győzelmet arató Skót Nemzeti…..
SZEMLEForrás: feedage.comEgyes állítások szerint ugyan a bankok érdekeit védte, mások viszont arra utalnak, hogy a Konzervatív Párt euroszekptikusaitól való félelme vezette a brit kormányfőt a legutóbbi EU-csúcson. De vajon kik ezek az euroszkeptikus képviselők, akik bizonyos…..
Cameron kabinetjedemocraticaudit.comSZEMLENagy-Britanniának ugyan nincs írott alkotmánya, nemrég azonban kiadtak egy Cabinet Manual-nek nevezett dokumentumot, mely bemutatja a brit kormányzat működésmódját és szervezeti felépítését. Szerzői állítják, hogy nem alkotmányt akartak…..
Clarke meggondolta magáttelegraph.co.ukSZEMLEA halálbüntetés eltörlése óta a gyilkosságért kiszabható életfogytiglan szabadságvesztés volt a legsúlyosabb büntetés Nagy- Britanniában. Ehhez nemsokára elég lehet két gyilkossági kísérlet is.   Nemrégiben újabb…..