Regisztráció Blogot indítok
Adatok
okoskodo.peti

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
“Bezzeg akkor nem tiltakoztok, amikor kirabolták az öreg nénit a cigányok!” “A magyarellenes szlovák nyelvtörvény ügyében miért nem szólaltatok meg?” “Hol volt a TASZ 2006-ban, amikor a rendőrök kilőtték az emberek szemét?” Ilyen és ehhez hasonló kommentek, kérdések…..
okoskodo.peti 2012.09.13 11:59:09
Gyakori a bulvárújságoknál, hogy úgy próbálják eladni magukat mintha érdekelné őket az ember véleménye. Az igényesebb termékek tényleg kimennek az utcára, lefotóznak pár embert, majd írnak belőle valamit. Az igánytelenebbek, mint a Metropol, fogják és ugyanazokat a képeket…..
Ezt a kínzó kérdést tette fel naiv ügyfél a Tescónak, ahonnak természetesen érdemi választ nem kapott. A kérdés apropóját az adta, hogy naiv ügyfél kiderítette, hogy például a Vitamill pont ugyanannyiért adja mindkettőt nagykerben. Természetesen nem csak a Tescóban, hanem…..
Ti mindent gondosan elolvastok és értelmeztek, mielőtt aláírtok egy (akármilyen) szerződést? Ez a kérdés jutott eszembe múltkor, mikor új bankszámlát nyitottam az egyik banknál. Maga a bankszámlanyitás látszólag nem egy bonyolult folyamat, de mikor elémraktak 12 oldalt…..
okoskodo.peti 2012.07.09 19:07:14
@Bobby Newmark:
Ja értem:) Akkor tényleg nem eröltettem meg magam, csak akkor minek akartál érveket.
Amúgy idézem magam:
"egyik bank által kiállított igazolás, hogy a pénz elutalásra került, a másik banknál meg egy állítás, hoyg a pénz csak 3 munkanap alatt ért oda. Ez kb 20e ft veszteség"
Ezért ebből elég nehéz a legegyszerűbbet feltételezni, hogy annyira hülye vagyok, hogy azt várom, hogy szombaton utaljanak.
". TE akarod az átutalást, és ismered a feltételeket. Ergo hagyod magad."
Igen én akarom az utalást. Ismerem a feltételeket, amikor ez történt, akkor 1 munkanap volt. Igazad van, hogy hagyom magam, amiért a bank nem tartja az előírásokat:) és én naívan megbizom egy olyan szolgáltatás teljesítéssel, amire az a feltétel, hogy 1 munkanap alatt teljesítse. Tényleg totál hülye vagyok.
okoskodo.peti 2012.07.09 19:10:16
@Bobby Newmark:
Úgy buktam 20 ezret, hogy hitelt végtörlesztettem. De innentől megint elmegyünk abba az irányba, hogy kussoljak, mert a te pénzedből tehettem ezt meg. Miközben kibaszottul irreaveláns ez a törénetben. De azért persze köszi a hozzájárulást.
okoskodo.peti 2012.07.09 19:16:22
@okoskodo.peti:
Ja és mire megmondod a tutit, hoyg az lesz a buktató, hogy ez egy technikai számla, ezért arra késöbb kerül az összeg. elmondom, hogy többször rákérdeztem erre elötte és utána is. Mindig azt a választ kaptam, hogy erre ugyanannyi idő alatt érkezik meg, mint bármelyik banki bankszámlára. Többször elolvastam mindenféle szabályzatokat, amik logikusnak tünnek, és sehol nem jelenik meg, hogy erre másféle szabályok lennének érvényesek.
Biztos mások is észrevették, hogy negyedévente 25%-kal drágul minden már egy ideje, de Döbbent vásárlót már megcsapta a hiperinfláció szele: Tegnap este döbbenten tapasztaltam, hogy a Tesco Expressz Fehérvári úti új üzletében milyen durva árváltozások is tudnak lenni. Egyik…..
okoskodo.peti 2012.07.09 15:10:11
Ingyenes országimázst kanyarított Magyarországnak a német RTL "Megmentjük a nyaralásod" c. reality sorozata. A műsorban megszivatott turisták a helyszínről telefonálnak Ralf Benkönek, aki odarepül és szétcsap az elkanászodott vendéglátósok között. Hogy-hogynem az idei évad…..
Tímea egy Ikea konyhabútorba épített Whirlpool gáztűzhelyet szeretett volna működésre bírni, de a két cég között nem elég olajozott a kommunikáció: 2009-ben vásároltunk egy komplett konyhát háztartási gépekkel az Ikeában, amelyekre 5 év garancia van. Már a beszerelés…..
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..
KecskeDotyinak se jogosítványa, se útlevele, így aztán elég nehéz pótolni az összes többi iratát, amikor elhagyta a személyijét is: Ismét megosztanék veled egy sztorit, hogy egy életre megjegyezd, fényképes igazolvány nélkül senki vagy, nem is létezel. Voltam annyira…..
okoskodo.peti 2012.06.14 13:11:58
@Rosszindulatú Vászka:
Pénzben semmit. Az életemből legalább 5-10 órát, papirmunkák miatt, rendőrségen megjelenés, ajánlott levelek átvétele postán ..stb.
De az lejött, ha nem teszek feljelentést korábban akkor sokkal nehezebben vettem volna lépcsőfokokat. Péládul a telenor az elég nehéz eset lett volna.
okoskodo.peti 2012.06.14 13:16:56
@KecskeDotyi: olvass vissza
okoskodo.peti 2012.06.14 13:20:55
@KecskeDotyi:
Jó hiszek neked. Azt meg álmodtam, hogy az én személyimmel megcsinálták:) Szerinted engem hol vigasztal, hoyg benne volt e boltos vagy sem. Rábizonyítani úgyse tudják.
Jópofa ötlet a BKV meghekkelése, ám nem csak morális szempontból aggályos, a mateknak is ellentmond. Viszont egy dologra mindenféleképpen alkalmas lehet: edukációs pilot-projektként hamar be fogja bizonyítani, hogy miben rejlik egy biztosító valódi szolgáltatása. Pár nap alatt…..
Magyarország–Írország 0-0 Alaposan bőrig áztunk a hétfő esti magyar–íren, de megérte. Volt egy szektornyi ír drukker is (azt hittem, többen lesznek), és a magyarok között is elszórva, volt rengeteg busszal Pestre szállított vidéki kis gyerekfocista (jó sok felnőtt…..
Laci elkövette azt a végzetes hibát, hogy 2,2 millió forint értékben előre fizetett építőanyagokért. Eleinte szállingóztak a teherautók, aztán elmaradtak, végül a céget is felszámolták. Meglepő módon nem a válság csapott be, azóta új helyen új Tüzéppel próbálkozik a…..
okoskodo.peti 2012.05.31 12:31:44
@atpijkamo:
"Akkor aki nem tudja visszafizetni a CHF kitelt, menjen a dutyiba? "
Magyarországon nincs magáncsőd, úgyhogy a kisember nem tud csődöt jelenteni. Így a bank rajta behajthatja mindig is a kárát. Ha lenne magáncsőd és egy ember évente menne csődbe, akkor mehetne ő is a dutyiba. Így csak kevered a szezont a fazonnal.
Zseniális húzással nem az összes jegy árát téríti meg automatikusan a becsődölt Malév. Aki nem saját kártyával fizetett, az megszívta. Nem mindenki pénzért vette a jegyét, vagy hogy? Január végén a férjemmel Finnországba utaztuk egy hétre, ott ért minket a Malév…..
Navracsics Tibor igazságügy-miniszter és miniszterelnök-helyettes találva érezte magát legutóbbi blogposztunk miatt, melyben három munkatársunk véleményén keresztül a szemére vetettük a Cozma-ügy kapcsán tett lépését. Alább közöljük a levelet, amit a miniszter sajtófőnöke írt nekünk, valamint azt a…..
okoskodo.peti 2012.05.18 07:53:04
@djangyu:
Ha igazad lenne, akkor egyszerre két dolgot tenne a TASZ. egyrészről felszólítaná a minisztert, hogy maradjon csendben, másrészről tüntetést szervezne az itélet ellen, azzal a fenn hanggal, hogy a bíróság felé a civil szférának van joga jelezni. Mert azért azt ügye nem vitathatjuk el, hogy a civileknek van joguk jelezni. Na ekkor szimpatikus lenne a TASZ. De az itélet komolytalanságával baszik foglalkozni. Csak egy kurva politikai levél érdekli. Miközben ha tényleg befolyásolni akarnák az itéletet és nem csak a fideszt mosdatni a komolytalan itélet miatt, akkor egy sör mellett megtenmnék azt, nem levelzgetnének.
okoskodo.peti 2012.05.18 11:33:29
@qwertzu:
Miért lett vola? azt kapta amit megérdemelt. Min kellett volna felháborodni?
Magyarországon 2011 decemberétől 150.000 forintba vagy elzárásba kerül az életvitelszerű tartózkodás közterületen. Az utcán alvást köztudottan azért választják az emberek, mert az kényelmes, meleg és biztonságos, és amúgy is lenne bőven lehetőségük máshova menni. Ahogy…..
okoskodo.peti 2012.05.16 11:11:00
@freemind93:
"börtön, mert a város szélén egy szatyorral meghúzza magát valaki egy bokorban."
Na ez a túlzás. Nem a város szélén huzzák meg magukat. Tipikus liberális ferdítés.
okoskodo.peti 2012.05.16 11:29:49
@Moan:
Sokat látok. Amelyik meg elhúzódik, azt a rendőr se zaklatja. Úgyhogy ne keverjük ide azokat akik a város szélére mennek, úgy, hogy senkit ne zavarjanak.
okoskodo.peti 2012.05.16 11:43:45
@Moan:
Kiváncsian várom az eredményt. Azért külvároson, mondjuk ne Kispest főterét értsd.
De tényleg kiváncsi vagyok az eredményre, úgyhogy várom a kommentet.
Lacit megtalálták egy fullos fantomtartozással. Se a bankkal nem volt kapcsolata, se a címét nem találták el. De nem is ez a lényeg, hanemhogy a Creditreform bíróságnak képzeli magát, és beidézget: Egy az egyben megküldöm a Creditreform levelét - idézését:) és a Magyar…..
A morgás joga Kós(z)a ötlet 2012.05.08 13:20:00
Abban nagyjából mindenki egyetért, ami hazánkban a mozgássérült parkolókártya intézménye körül van, az tarthatatlan és a rendszerváltás óta bárki bármit is ígért, valójában egyetlen kormány sem tudta a kérdést megnyugtatólag megoldani. Javaslatok jönnek-mennek, a jogtalan…..
 - Magyarország ma olyan hely, ahol kormányzati politikusok előbb megjelennek az Élet Menetén, aztán hagyják, hogy Horthy-szobrot avassanak.- Magyarország ma olyan hely, ahol több százmilliárdos megrendeléseket kap a kollégiumi szobatárs és volt fideszes pártigazgató, a többi…..
Tegnap reggel felbukkant egy hír a sajtóban, miszerint a pécsi egyetemről rejtélyes módon elveszett (ellopott (?) két szakdolgozat felügyelője, az intézmény oktatási igazgatója fideszes önkormányzati képviselő. Lengvárszky Attila később rövid közleményben "cáfolta"…..
okoskodo.peti 2012.05.02 11:16:46
@gréczyzsolt:
"ki tudja majd bizonyítani, hogy az eredeti és nem machináltak vele, amíg távol volt az irattártól"
Látom már előre meg van a magyarázat. Szánalom a köbön.
Három napig olvasgattam a bloggerek véleményét, mit szólnak a Hír TV állításához. Elfogadják-e a Fidesz-közeli televízió "bizonyítékait" a Gyurcsány-féle szakdolgozatról? Látom, hogy sokan készen vannak az ítélettel, ezért én csak néhány kérdést vetnék…..
okoskodo.peti 2012.05.01 08:10:31
@Hertelendi:
Jó nem felejtem el, de kurvára nem érted a dolog lényegét, ahoyg Pali se értette
okoskodo.peti 2012.05.01 08:20:33
@gréczyzsolt:
akkor mégy egyszer:):
Ha nektek jó gyurcsány hát legyen. Felszólitani már tizmilliósor felszólitották, sose zavarta se őt se téged. Ez miért zavar most ennyire? Hirtv állít valamit, mindenki eldönti, kinek hisz. De az tényleg elég furcsa, hogy gyurcsány nem őket jelenti fel, hanem egy ismeretlen tettest.
okoskodo.peti 2012.05.01 08:34:17
@Az igazi sztrovacsek:
Azért nincs túl nehéz dolguk, hogy találjanak valamit. De abban egyetértünk, hogy unalmas, és már a pártsemlegest nem érdeklik ezek az ügyek. Már nem oszt nem szoroz. (de azért vicces nézni gyurcsány és bandája hazugságait, vergődéseit). Az biztos, hogy ezzel már nem nyer a fidesz és lehet, hogy lassan tényleg már csak veszteni fog. De ettől engem még szórakoztat és őket se sajnálom, hogy vesztenek:)