Regisztráció Blogot indítok
Adatok
id. Modor Tibor

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nem akarjuk, hogy az európai civilizáció eltűnjön, akkor legalább olyan egységes állammá kell alakulnunk, mint amilyen az Osztrák-Magyar Monarchia volt, amelynek volt közös hadügy-, külügy- és pénzügyminisztériuma. Ez lenne a minimum! De a cél egy erős, - a Monarchia kis önigazgató…..
id. Modor Tibor 2019.10.20 15:32:37
@Magyaur: Baromság. Magyarország több, mint ezer éve fennáll. A birodalmak jönnek-mennek. Hol van a Bizánci Birodalom, a Szent Római Birodalom, a Mongol Birodalom, az Oszmán Birodalom, a Habsburg Birodalom, a Harmadik Birodalom, vagy a Szovjetunió? Nem kell nekünk semmiféle birodalom.
bircahang Ballib agymenések 2018.11.27 14:14:00
A ballibaizmus átlag híveinek fő baja teljes hiteltelenség, az inkoherencia. Most pár példa erre közelmúltból az ukrán helyzet kapcsán. A ballib hazafi, kivéve ha Magyarországról vagy más neki éppen nem tetsző országról van szó. A ballibek kedvenc országa jelenleg Ukrajna,…..
Érdekes dolog ez a közgazdaságtan. Ha csak egyetlen százalékkal alacsonyabbak a piaci kamatok, az emberek már akkor is jobban járnak akár egy 8 milliós lakáshitelnél is, mintha az állam továbbra is 30%-kal támogatná a lakáspénztári megtakarításukat — a többi adófizető pénzéből persze. Még érdekesebb…..
• Zavaros fejű szélsőségesek bármikor a fegyverhez nyúlhatnak, de Trumpnak érdemes volna önvizsgálatot tartania, hogy mivel jár, amikor pl. folyamatosan Sorost gyalázza  •  Aggódik Terézia Mora, aki elnyerte a legfőbb német irodalmi elismerést, mert a magyar kormány hadjáratot folytat az értelmiség…..
Sok úgy gondolják manapság, hogy elég a problémákat a szőnyeg alá söpörni, és akkor, amit nem látunk, az nincs is. Struccként elfordítjuk a fejünket - ha nem tudom, nem fáj. A piszkos munkát meg úgyis mindig lesz, aki elvégzi. A Humánjog Intézet nem így gondolja. A Humánjog…..
Már régen nem számít mit mondott tegnap, mit mond holnap, mit gondol ma. (Bár ez utóbbit tudjuk viszonylag a legjobban. Kb. valami olyasmi lehet: hatalom- pénz-hatalom-pénz-hatalom-pénz)...
id. Modor Tibor 2017.01.12 22:35:32
@puskapor: Remélem, még mindig az első munkahelyeden húzod az igát, és soha nem is lépsz ki onnan. Mégsem szarsz oda, ahonnan enni kapsz, nemde?
Mondjuk ki: no pasarán! Ne törjenek át, de sehova. Mert az az áttörés képletes áttörés is lesz: behatolás a mi életünkbe, a mi Szabadságunkba. Meddig tűrjük még? Meddig tűrjük, hogy egy erőszakos kisebbség tomboljon egyik legszebb terünkön? Mikor kaphatja végre vissza a…..
Ha még nem múltál el harmincöt éves, ha nő vagy és/vagy gyenge idegzetű, kérlek, ne olvass tovább! . . . . . . Ha már ettél, ha rosszullétre hajlamos vagy, akkor se olvass tovább. . . . . . . Mi szóltunk. . . . . . . Ja, és nem rólunk van itt szó, hanem úgy általában másokról, a…..
Modorosblog Az Anyagtalan Ember 2013.11.15 07:49:16
Dematerializált. Borzasztóan nehéz szó (többször is ki kell szótagolnom, mielőtt leírom vagy kimondom: de-ma-te-ri-a-li-zált) - és még nehezebb ember sokak szerint, pedig minden tettét és megnyilvánulását a totális józanság, korszerűség és racionalitás uralja. Mods and…..
id. Modor Tibor 2013.11.15 14:37:38
Tengermély köszönetem és tiszteletem Nyelvész Józsinak és Modor Gyurinak. abrosz anorák apanázs aranygaluska ász babakelengye baka bakfis banda baromfi baromi batyu (péksütemény) bébi bekrapekozik bélás (kétforintos) berek bibi blézer bomlik (ne…..
id. Modor Tibor 2013.01.21 11:09:19
  Kedves, Drága Beosztottam! Rubintos bazsarózsám, kis mimózám. Ha már egy céghez sodort minket a Sors és Jóisten jobbkeze - pláne egy ilyen szerencsétlen, alá-fölérendelt minőségben -, akkor fegyelmezz rám pár minutácska erejéig, kérlek. Mivel ez a csudálatos…..
Kedves Szüleim! Kedves barátok, rokonok, ismerősök, munkatársak! Előre leszögezném: nem szeretnék eltűnni, elszökni, elmenni sehova. Mostani életemmel tökéletesen elégedett vagyok; boldog, kiegyensúlyozott, sikeres - Titeket pedig imádlak, szeretlek, nem kicsit. Ámde viszont, ha…..
Mert a nép újra vért akar. Vért, bosszút, vendettát. Egyetlen a mentségük most: ezúttal magyart akarnak ölni, így legalább a rasszista bélyeget lemoshatják magukról. Bár nem is tudom, melyik jobb. Faji alapon, vagy csak a gyilkosság kedvéért ölni, öletni? Sima rasszistából…..
  Álmok nélkül nincs élet, nincs társadalom, sőt még politika sincs. Álmok nélkül marad a kegyetlen, pőre valóság: nincs semmi, ami erőt adjon a napi megpróbáltatások elviseléséhez, a nehézségek leküzdéséhez. Mindannyiunknak megvannak a saját álmai, amelyekért hajlamosak…..
  Manali jelentkezik Himachal államból. Dzsulé! Néhány hasznos tanáccsal indítok, hogy az utánunk következő nemzedékeknek jobb legyen:  1. A legesleghamarabb kopjatok le a katasztrófa sújtotta Delhiből. Ha valaki üdülése célpontjaként Delhit jelöli meg a nyári időszakban, azt…..
id. Modor Tibor 2012.07.09 13:42:17
  Sok-sok éve terveztük, idén végre megembereltük magunkat, és rajthoz álltunk a Kékszalagon, sőt, már a Fehér Szalagon is hangolódtunk a Nagy Tókerülésre. A Mandiner hirdetési felületeit értékesítő kereskedőházunk, az Infinety Online csapatával közösen egy Elan 340-es…..
id. Modor Tibor 2012.07.05 11:59:34
  Meggyőződésünk, hogy Schmitt Pál helyesen döntött. Köszönjük!..
id. Modor Tibor 2012.04.02 18:06:29
Hé!Te, aki hobbiból zenélgetsz, goblejneket gyártasz, verseket fabrikálsz, blogot írsz, tánccsoportban ugrálsz, színdarabokban játszol - és nappal dolgozol és fáj a szemed, és művészeteddel minket traktálsz: hunyd be a szemed és csendben figyelj rám! Adj egy percet nekem az…..
id. Modor Tibor 2012.04.02 13:20:23
@la paloma de la rosa: Az ottani népek má' félig labancok.
Na, most aztán hatalmas hőstettet hajtottak végre ezek a haladó demokraták. A jaffások meg odadobták az őrjöngő farkasfalkának, nem szép tőlük. Plágium, csalás, lopás? Aligha. Ha igaz is a vád: ez csak afféle belevaló, kültelki csibészség, aminek a páston és a focipályán…..
id. Modor Tibor 2012.04.02 10:45:19
Hácsé. Akaraterő, hatvannapos átváltozás, kilencvennapos diéta, 180 fokos fordulat, korábbi életvitel és leragadó embertársak megvetése, hittérítés, kéretlen szakértősködés, besserwisserkedés. Nem látod? Ne már, így nézz meg, oldalról, ha behúzom a hasam. Na, ugye, hogy…..
A két évvel ezelőtti összeállítás (jesszusom, hogy rohan az idő!) spektrumára építve elsőként hadd emeljem ki az évente visszatérő "a két ünnep között" szófordulatot, amely időszakra jó előzetesen illik bármilyen meghívást elhalasztani, majd onnan véglegesen…..
id. Modor Tibor 2011.12.30 18:02:04
@Szocio Pata (kikvogymukblog): Rozsomáknak hívták, és ratyi volt. Egy ócska, szürke kardigánban tolta.
id. Modor Tibor 2011.12.30 22:17:40
@dadddd: Közel sem annyira, mint egész évben készülni rá, és kötelezően bebaszni meg ordítozni.
„Igazi tahó volt, mit szépítsem, ahogy az meg van írva, izomagy” - ha meghívsz egy lányt a szilveszteri bulidra, és hangsúlyozod, hogy csak kettesben lesztek, akkor tahóság a hölgy részéről, ha Törley Józsefen vagy Dréher Antalon kívül más férfival állít be. BUÉK…..
id. Modor Tibor 2011.12.30 18:11:58
  A The Lonely Planet internetes oldalain zajló szavazáson két magyar bár, az A38 hajó és a Szimplakert romkocsma áll a százas lista első két helyén. "Olyan, mint egy nő: meleg és hívogató", "nagyon karakteres", "világszínvonalú",…..
id. Modor Tibor 2011.11.28 15:58:45
@feketehun: És mennyivel jobb reggel hatig fetrengeni a saját hányásodban?