Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nordas

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár az MLSZ fellebbez, és a csapat érdekében magam is azt remélem, hogy a FIFA módosít a döntésén, de ettől függetlenül a szégyen már ránk égett: a magyar-román vb-selejtező focimeccset zárt kapuk előtt kell rendezni. Az indoklás szerint a magyar-izraeli meccsen tapasztalt…..
Tragikus esztendőt tudhat maga mögött a kormányoldal. A Fidesz a hatalmán kívül szinte mindenét elvesztette. Akarata megtört, ereje megroppant, hitelessége semmivé lett, támogatottsága köddé foszlott, mozgástere a formális jog paragrafus-tologatására szűkült. A 2012. évi…..
nordas 2012.12.30 16:48:34
@reszeg tengeresz:
Az Eu miatt el is felejtheted az ilyen koaliciót. A fideszt azonnal kizárnák a néppártból, kötlezettségszegési elj. indulna mint anno Ausztriánál és megvonnák az összes pénzt tőlünk. Orbánék reputációja igy is 0 közeli, de ezzel teljesen elszigetelnék magukat/azt Orbánék se akarják, mivel az államcsődöt nehezen lehetne bemagyarázni az embereknek...
Mintha idén láttam volna már a Budapesten is lejátszódó jeleneteket, 2012 februárjában Josef Dobeš cseh oktatási miniszter is szerette volna megreformálni a cseh közoktatást és a tandíjat bevezetni az állami intézetekben. Talán nem lepek meg senkit: a cseh diákok egy része sem…..
nordas 2012.12.14 19:39:42
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
A többkulcsos adózás igen is a legigazságosabb. Aki többet keres/havonta pl 2-3 milliót/ az többet tegyen a közösbe. Ez szerintem a normális közteherviselés. Abban egyetértek, h ne legyen irreális az adó mértéke/a legmagasabb szja kulcs sztem max 25 % körül tekinthető normálisnak/
Az egykulcsos adózással ma Mo-n az is nagy baj, hogy kinyírták az adójóváírás intézményét, ami egyértelműen a szegényebb rétegeken segített.
Összefoglalva, sztem a többkulcsos adózás felel meg a leginkább a társ igazságosság követelményének, és az arányos közteherviselésnek.
A kormány amugy ebben a témakörben is pofán vágta már magát. A gazdag multikról nyakról nélkül húzzák le a bőrt, a gazdag polgárok viszont vígan ülhetnek a millióikon.
Jha, és még vmi, az egykulcsos adó amugy is tökéletes, amikor ilyen hatalmas az államadósság...
nordas 2012.12.14 19:56:59
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ma Mo-n még mindig hatalmas az államadósság. Ami jövedelem az egykulcsossal kiesett, azt bevasalják a fiúk máshol pl most a felsőoktatásban. Jah meg az áfa, az is csak 27 %-os, ami nonszensz. Van amugy az egykulcsos adónak létjogosultsága, csak nem olyan gazd helyzetben lévő államban mint a mai Mo.
nordas 2012.12.14 20:03:37
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Én a szegényekről beszélek, akik kicsivel többen vannak, mint a középosztálybeliek és akiket megfosztottak pl az adójóváírás eszközétől...
nekik mégis, milyen gesztusokat tett eddig a kormány???
Egy napja vizsgálom magam, hogy vajon érzek-e tiszteletet Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető iránt, amiért fellépett és normális beszédet mondott a vasárnap délutáni budapesti antifasiszta demonstráción.Néhány tábla is hirdette a tüntetők kezében, hogy "RESPECT ROGÁN", ezért…..
A hősi halottakat tisztelni és kitüntetni szokás, de azért ha egy katona véletlen felrobbantja magát több száz kilométerre a fronttól, azt titokban inkább körberöhögik. Legfeljebb sajnálják, de azzal sokat nem ér senki. Kár az LMP-ért, még lehetett is volna belőlük valami. A…..
nordas 2012.11.18 18:14:59
@Mr. Waszabi:
Igazad van, 2/3 nélkül teljesen meg lenne kötve egy baloldali kormány keze,pl ász elnök, obh elnök, legfőbb ügyész..stb ezeket mind 2/3-al választják meg, és 9 évre vagy még többre, a számtalan törvényről nem is beszélve, amit 2/3-ra alakítanak/pl földtv, választási eljárási
A probléma csak az, hogy jelen pillanatban kizárt, hogy a baloldal még egyszerű többséget is szerezzen. Ha az lmp nem lesz rugalmas az egyéni jelöltek állításánál, akkor biztos h bukik a baloldali többség. Ugye jelenleg már csak 1 forduló lesz, és nem kell abszolút többség...
A másik kérdés az, hogy a jobbik hogyan viszonyulna egyes 2/3 kérdésekhez. Úgy tűnik megkerülhetetlenek lesznek, és rendre alul mérik őket. Ráadásul a bázisuknak számító északi régiókban továbbra is megoldatlanok a problémák/2014-re tuti összekaparnak 10-15 %-ot.
Ma tartják az Egyesült Államok nagy részén az elnökválasztást. Barack Obama, demokrata és Mitt Romney, republikánus jelölt mögött viszonylag szolid kampány áll, amelyben nagyon sok könnyűzenei szereplő is részt vett. A zenészek nem csak nyilatkozatokban biztosították…..
Bizonyára mindenki hallott már Stephan Ozsvath felháborító magyarellenes gyűlöletbeszédéről, amelyet a nyugatnémet rádió sugárzott Észak-Rajna-Vesztfáliában. A német nyelvű sajtó – és ezt nem lehet elégszer és eléggé hangsúlyozni – túlnyomórészt a '68-as…..
nordas 2012.10.30 20:24:01
@pimpalini:
fölösleges 82-ig visszamenni, mivel 89-ig legfeljebb baloldali diktatúráról beszélhetünk. de az elmúlt 22 évben pontosan 10 évig volt kormányon jobboldal/mdf is ugye, orbánék egy csomószor maguk is pozitiv példaként emlegetik antallt. A legszarabb ciklus a 2006-10 közötti volt, szinte zéró kormányzással/fletóek egyetlen próbálkozását is elmeszelték a népszavazáson. De a jelenlegi 2 év nálam nagyon előre ugrott és lassan elnyeri a címet, sajnos...irtózatos korrupció, arrogancia, demagógia és hozzánemértés. Na, nekem ez jut eszembe a jelenlegi gárdáról először.
Ma sem lennék Habonyárpi. Vagy ötös számú Bayer Zsolt nem lennék inkább? Nehéz eldönteni ezt ekkora öngól, egy mondattal hazavágható kormánykommunikáció és ideológia után. Talán egyenesen a Nagy Bencsik Andráshoz kéne fordulnotok valami tanácsért, mert egyrészt a…..
nordas 2012.10.24 14:24:23
@ursus artos:
szerintem meg korrekt volt. Orbán beszéde pedig csak a brüsszelezés, a függetlenség, a gyarmat, meg az adósrabszolgaság mottóival van állandóan fűszerezve. Én azért megkérdezném tőle, te Viktor, emlékszel még arra, mikor az első ciklus alatt Mo Eu tagságát sürgetted, vagy arra, amikor az egész fidesz frakció megszavazta a lisszaboni szerződést/egyhangúlag..miért olvasta el előtte, ha utólag annyira nem ízlik??
nordas 2012.10.24 14:25:46
@nordas:
javítok: miért nem olvasta el
A magyar kormány ismét szorít a présen. Már nem keres új alanyokat, az eddig "bevált", ideológiailag is megalapozott módon a bankokra és a multikra hárít nagyobb terheket, s úgy tesz, mintha a változások az emberek széles tömegeit "szinte nem is érintenék".Matolcsy György szerdai…..
nordas 2012.10.17 18:09:39
@Zuzu Petás: Miért kellene népszavazás a kilépésről?? Mo-n tudtommal nem írja elő törvény, hogy bármilyen ügyben is kötelező lenne...
Orbán amúgy egyértelmű h nem akar kilépni, hisz az eu a mumus, akire lehet mutogatni, és rákenni a sikertelenséget. Mily szép is, már csak 6 napot kel aludnunk és biztos hallunk valami fergeteges beszédet a szuverenitásról, a nyugat alkonyáról és a gyarmatosítókról....
Fospisztollyal lövöldözik a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, hatástalan nyilatkozatot ad ki, közben a szlovákiai magyar pártok mélyen kussolnak. A szlovákiai közvélemény szemében, lassan, de biztosan Vona Gábor-féle Jánosíkká válik Marian Kotleba. A magyar nacionalisták keresik…..
nordas 2012.10.01 13:08:14
@Csehszlovák Kém:
Én úgy látom, hogy egy dolgot képtelen vagy felfogni, mégpedig azt a valóságos tényt, hogy mind Mo-n, mind Szlovákiában óriási a társadalmi feszültség a romák és a nem romák között. Azzal egyetértek, hogy a Jobbik, és a Kotlebáék által adott válasz elfogadhatatlan, de az sokkal nagyobb bajt jelent, hogy a mindenkori demokratikus kormányok nagy ívben sz.rnak erre a problémára. Az integrációra adott milliárdok vagy eltűntek, vagy borzalmasan használták fel őket. A roma emberek többsége/főleg a vidékiek/ műveletlenek, és a gyenge törvények, valamint a még gyengébb érvényesítésük által a bűnözés nem jelent számukra akadályt. Egy csomó bcs marad büntetlenül/mindennapos lopások a kertből, a fa lopások az erdőből, randalírozások.
Megmondom őszintén, hogy nem tudom mi a megoldás, de az biztos, hogy hamarosan komoly összeütközések/akár fizikai atrocitások is lehetnek, és ebből senki nem jön ki majd jól. Akkor aztán mindegy lesz, hogy ki masírozik a vár alatt...
Tisztelt Bíróság! Kérdések egész sorával vagyok kénytelen a T. Bírósághoz fordulni. A T. Bíróság által a közelmúltban, Dr. Dániel Péter úr ügyében hozott ítélet olyan problémákat vet föl, amelyekre jogkövető állampolgári igyekezetem dacára sem találok választ. A T.…..
nordas 2012.09.27 20:24:18
@lyia:
oké, hogy bűn volt. Ennek ellenére elég szerencsétlen dolog poltikai okokból enyhítő körülményt adni. A magyar bíróság tekintélye így is eléggé a béka segge alatt van.
Ha a szovjet szoborral történt volna ez meg, jóval nagyobb büntetés lenne, sőt volt is, bár már nem emlékszem pontosan mekkora. Persze az oroszok azonnal felszólaltak, és akkor letérdepelt az egész gengszertváltás utáni vezérkar, és sírva ajvékoltak, hogy jaj, milyen csúnya dolog történt a felszabadítóink emlékművével. Még jó, hogy ezek a felszabadítók 40 évig fosztogattak és gyilkoltak.
nordas 2012.09.27 20:34:02
@lyia:
még mindig nem győztél meg arról miért vesz figyelembe a "független" magyar bíróság politikai okokból enyhítő körülményt. Nem érzed az ellentmondást???
Alternatíva Egynyelvű ország 2012.09.24 06:21:53
Nem kell tovább izgulnunk. Hoffmann Rózsa a napokban bokros teendői között végre időt szakított, és megnyilatkozott a középiskolai történelemoktatás kérdésében is. Mint megtudhattuk, a gimnáziumi kéttannyelvűség, a humán tárgyak, így a történelemoktatás területén is…..
A botrányos hétfői vita után néhány nappal, pénteken a Fidesz visszavonulót fújt (Rogánt befenyítette az asszony), és közölték, hogy mégis támogatják a családon belüli erőszak önálló Btk.-tényállássá tételét. Szombatra pedig már a téma élharcosai lettek. Szeretnénk…..
nordas 2012.09.17 16:53:16
@Roa:
Mondjuk a súlyos testi sértést tényleg hivatalból üldözik, ebben igazad van, de a családon belüli erőszak mint jelenség igen is létezik, hiába próbálja meg néhány emberke bagatellizálni.
Jó e a külön tényállás? Nem tudom. De azt igen h a btk amúgy is tele van olyanokkal, amik az életben nagyon keveset fordulnak elő, vagy ismétlődő, hasonló tényállások is vannak. Pl a személyi szabadság megfosztásánál van pár ilyen tényállás.
Ebben az ügyben amúgy is az volt a felháborjtó h egy népi kezdeményezést/amit kb 100 000 ember írt alá csak 6 kormánypárti politikus méltatott megtárgyalni, ráadásul közülük is egy mondott egy hatalmas baromságot...
Publius Barroso nagy beszéde? 2012.09.14 11:14:41
Már megszokhattuk, hogy az Európai Unióban szuperfontos csúcsokat tartanak, amelyek után a vezető politikusok kiállhatnak mosolyogni a kamerák elé. Ekkor remek beszédeket hallhatunk arról, hogy a válságot felszámolták, és Európa visszatért a helyes ösvényre – aztán miután…..
nordas 2012.09.14 16:42:39
@DICKtátor:
Nem csak gazdasági okok vannak. Minden államnak le kellene mondania a szuverenitása egy jelentős szeletéről.
Amondó vagyok, hogy jelenleg egy országban sem menne át egy ilyen föderációs tervezet a népszavazáson, és jelenleg Merkel pozíciója sem elég erős ahhoz, hogy az embereket megkerülve a parlamenten keresztül vigyen át egy ilyen komoly tervezetet.
Még hogy nem lehet szembehugyozni a széllel? Ugyan már! Csak hajnalban kell csinálni, amikor mások alszanak: így a pisifolt a nadrágon megszárad reggelre. Na, ezt csinálták a mi honatyáink is tegnap/ma. Hajnali gusztustalankodás. A „Tisztelt” Háznak sikerült ismét alulmúlnia…..
nordas 2012.09.11 17:44:36
@Gondolkodni Próbáló Birca:
Kezdjük azzal, hogy szerinted milyen megoldás lenne jó? A családon belüli erőszak létező jelenség, nem csak olyan kitalált és felfújt lufi/ha nézed a hireket, akkor láthatod h Mo-n különösen sok halálos áldozata is van. A Btk módosítás persze csak 1 lehetőség, lehetne a rendőrségen külön ügycsoportokat létrehozni, gyorsjtani az eljárást, stb.
Amúgy lehet h félreértettél, én a távoltartó végzést akkor tartom jó ötletnek ha fizikai erőszak történt. Akkor viszont gyorsan kellene lépnie az illetékes szerveknek.
nordas 2012.09.11 17:49:37
@szonár:
az a lényeg h azt bezárják 2 évre, aki mondjuk elsziv egy marihuanas cigit, aki viszont félholtra veri otthon az asszonyt, az nevet a markába.
Vivát konzervatív család modell
Varga képviselő úr ráadásul arról beszél h 4-5 gyereket kell vállalni minden nőnek. Ha-ha, megkérdezhetném h miből??? A családok többsége annak is örül, ha 1 gyereket fel tud nevelni normálisan. Az speciell igaz, hogy fogy a magyarság lélekszáma, de a világon élők száma így is rohamosan gyarapodik. Kíváncsi vok, h földanya meddig bír etetni és itatni ennyi embert...
nordas 2012.09.11 17:52:17
@Gondolkodni Próbáló Birca:
Szóval ha összeverem a feleségem/ 8 napon túl gyógyuló sérülés/, utána simán hazamehetek??
Súlyos testi sértés miatt úgy sem fog egy biróság se előzetesbe helyezni.
Te hogy éreznéd magad ha egy tőled sokkalta nagyobb ember megverne, majd még aznap hazamenne és egy ágyban aludnátok? hmmm??
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
nordas 2012.09.11 13:10:17
@armand:
Ha egy nő attól lesz boldog, hogy sikeres a munkájában és szereti azt csinálni, akkor miért kell a gyerekágy mellé kárhoztatni?
Egyébként pedig remélem h tudod miért nem vállalnak ma az emberek Mo-n 3-4 gyereket. nagyon kevés olyan család van, ahol csak az egyik fél fizetéséből meg lehetne élni. Én teljesen természetes dolognak tartom azt, hogy a nők felakarnak építeni egy viszonylag biztonságos anyagi hálót, mielőtt megszülnék a gyereket, már csak azért is, mert a házasságok nagy része tönkremegy, és akkor hogy tartsa el a gyereket, vagy ne adj isten több gyereket?
Az, hogy a nők minden területen rosszabbak, pedig egy baromság. Számtalan olyan szakma van, ahol a férfiak sokkal gyengébben teljesjtenek,pl oktatás, egészségügy,..stb.
törökgáborelemez 470. Balta 2012.09.01 13:28:14
Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz:…..
nordas 2012.09.01 17:47:06
@MACISAJT:
Kár hogy nem ismered a jogot. a büntetőjogban van ugyanis egy olyan elv, hogy területiség elve. Vagyis ha nálunk/Mo területén egy külföldi állampolgár elkövet egy bcs-t, akkor a magyar állami szervek/biróság eljárhat, ítéletet hozhat, majd végrehajtatja. Az azeri itt követte el az emberölést, el is ítélték helyesen. Egy ország egyébként nem köteles kiadni egy bűnözőt, ha valószinűsithető, h az állampolgársága szerinti államban elengedik. Ez ebben az esetben nagyon is valószínűsíthető volt, hisz Azerbajdzsánban hősnek tekintik évek óta.
Hááát..., Jeszenszky Géza aztán tényleg elefánt volt a porcelánboltban, de ilyen rossz hete valószínűleg soha nem volt külügyminiszteri időszaka alatt. Nem szívesen lennék Martonyi úr helyében, de azt hiszem, maga kereste magának a bajt, úgyhogy megérdemli mindazt, ami most rá…..
nordas 2012.09.01 10:08:52
@ColT:
lehet h kiakadnak az azeriek, de mégis egy gyilkosról van szó, aki ráadásul különös kegyetlenséggel végzett az örmény hallgatóval. Ja, de most jut eszembe, az azerieknek van bőven kőolaja...
nordas 2012.09.01 10:14:33
@MACISAJT:
Túlreagálták? lehet. De ha a helyükben lennék, ez a döntés engem is kiakasztott volna...végül is egy közönséges gyilkost engedtünk szabadon. Meg tudod nekem mondani h miért?
nordas 2012.09.01 10:31:32
@MACISAJT:
ugyan-ugyan, Mo-n is volt már zászlóégetés. Érdekes, amikor a jobbikosok égették az eu zászlót, akkor nem voltál ennyire felháborodva.
A közönséges gyilkost Mo-n ítélték el, mivel itt követte el a bcs-t, és igen, nemzetközi egyezmények alapján ki lehetett adni, de amikor fennáll a veszély h ott szabadon engedik, akkor nem ildomos kiadni.
A magyar külpolitika egyik legnagyobb szégyene ez az ügy.