Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leslie07

0 bejegyzést írt és 3736 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Gabi, kedves Csilla!   Tévedtetek!   Nekem, nekünk ez nem újdonság, de nem árt azért itt és most leszögezni!   Ti, akik fennen hirdettétek Jehova Tanúi szervezetének sérthetetlenségét a hazai jogszabályi környezetben, tévtanítóknak bizonyultatok.   Nemcsakhogy a Sefa által…..
leslie07 2023.07.08 20:44:06
A jehova szervezetét egyre több országban marasztalják el törvénysértő magatartásuk miatt:

2022. március 18., 16:43ma7 | MTIA holland parlament vizsgálatot indítana a Jehova Tanúi vallásközösség ellen

A holland parlamenti képviselők többsége vizsgálatot indítana azzal kapcsolatban, hogy a Jehova Tanúi vallásközösség, véleményük szerint, érzelmileg zsarolja a gyülekezetet elhagyókat - írta pénteken az NlTimes hírportál, a Pointer holland magazin tudósítására hivatkozva.

A hírportál szerint a képviselők azt nehezményezik, hogy

a vallásközösség érzelmi nyomást gyakorol a tagokra, a hitehagyóknak megtiltja például, hogy kapcsolatot tartsanak fent a közösség tagjaival.

Ez komoly pszichés panaszokat okozhat az érintetteknek

- vélik a képviselők.

Joost Sneller, a 66-os Demokraták nevű, balliberális koalíciós párt képviselője szerint Hollandiában vallásszabadság van, amely azt jelenti, hogy egy-egy vallási közösség maga alakíthatja ki életszabályait.

De ez a szabadság mindkét irányban működik, tehát mindenkinek joga van kilépni vallási közösségből anélkül, hogy retorziók érnék

- jelentette ki. Ulysse Ellian, a Szabad Demokrata Néppárt (VVD) politikusa úgy vélte, hogy a közösségtől történő eltiltás gyakorlata "egyfajta fenyegetésként" értelmezhető, amelynek az a célja, hogy még több tagot tartson az vallásközösség kötelékeiben.

A mintegy 30 ezer tagot számláló hollandiai jehovisták közössége a Pointer magazinnak megerősítette, hogy

a hitehagyottak kiközösítése létező gyakorlat náluk.

A közösséget elhagyók szerintük csakis akkor vehetik fel a kapcsolatot a gyülekezet tagjaival, gyakran a saját családtagjaikkal, ha visszatérnek és bűnbánást gyakorolnak

- írta a magazin.

Hollandiában egy, a közösséget elhagyókból álló csoport tett rendőrségi feljelentést a rendőrségen.

Nem az első eset Európában hogy hatósági kivizsgálás indul a Jehova Tanúi ellen. A vallásközösség kirekesztőnek tartott gyakorlata miatt tavaly az egyik belgiumi bíróság 100 ezer euró pénzbüntetést rótt ki rájuk, Norvégia pedig az idén januárban vonta meg tőlük emiatt az állami támogatást.

ma7.sk/kavezo/a-holland-parlament-vizsgalatot-inditana-a-jehova-tanui-vallaskozosseg-ellen
leslie07 2023.07.08 20:57:16
A belga Jehova Tanúi egyház 12 ezer eurós büntetést kapott, amiért sorozatosan fizikai és lelki terrorban tartották azokat a tagokat, akik önszántukból távoztak a felekezettől.

A bíróság jogerős ítélete szerint a Jehova Tanúi szekta bűnös diszkrimináció és uszítás, valamint erőszak provokálása miatt, ezért 12 ezer eurót kell befizetniük az államnak – olvasható a The Brussels Times hírportál hasábjain.

2015-ben egy egykori tag jelentette fel az egyházat a genti ügyészségi irodában becsületsértésért és rágalmazásért, mivel állandó inzultusok érték azután, hogy elhagyta őket.

A genti bíróság végül összesen négy vádpontban találta bűnösnek a Jehova Tanúi felekezetet, mégpedig vallási alapú diszkriminációban, gyűlöletkeltésben, fizikai erőszak kifejtésében, valamint csoportos, egyént megcélzó uszításban.

Az Unia belga esélyegyenlőségi központ, valamint tizenöt másik, egykori Jehova Tanúi-tag szintén polgári pert indítványozott az egyházzal szemben a felekezet vezetőinek embertelen praktikái miatt.

„A Jehova Tanúi azt vallják, hogy a régi tagokat úgy kell elkerülni, mint a pestist” – mondta Pieter-Bram Lagae ügyvéd a tárgyaláson.

„Védencem a Jehova Tanúi bírói bizottságában tevékenykedett, amikor egy pontot úgy döntött, elege volt, mert már átlépték az összes határt. Egy korábbi női tagtól például eltiltották saját édesapját, akit a mai napig nem láthatott, egy másik, mozgáskorlátozott férfit pedig magára hagytak otthonában.”

liner.hu/brutalis-modon-fenyegetik-a-jehova-tanui-egyhazbol-kilepett-tagokat-a-felekezet-vezetoi/
-Kézzel készített rajzokkal ellátott levelekkel operálnak Jehova Tanúi a postaládákba helyezett üzeneteken. A levelekben a Covid járványt is megemlítik. Sok házigazda azonban nem akar ismeretlenektől kézzel írt és kis rajzokkal ellátott levelet kapni, AMELY FÖLÖTT ESETLEG ÓRÁKIG LIHEGTEK, épp a…..
leslie07 2022.01.02 01:00:25
@Igazság Kereső: A posztban főleg arra az időszakra utal,amikor a szervezet utasítására tiltakozó leveleket írtak a tanúk a kormány tisztviselőknek. Azt valóban anélkül tették meg a tanúk, hogy kellő tájékoztatást kaptak volna a szervezet elmarasztalásának a valódi okáról.
"Mindenki, aki a JELKÉPES VÖLGYÖN kívül van, meg fog halni Armageddonkor." "12 1919 óta az Isten védelmét jelképező völgy folyamatosan oltalmat nyújt az igaz imádóknak világszerte. Az évtizedek során a világ sok részén betiltották vagy korlátozták Jehova Tanúi prédikálómunkáját és bibliai témájú…..
"2019 január elején a cég bankkártyájával vásároltak egy 11 570 000 forintos Rolex órát. A számla megjegyzésében időmérő eszközként volt feltüntetve az óra."   https://24.hu/belfold/2022/03/17/ii-kerulet-sport-kft-rolex-orsi-gergely-feljelentes/ Érdekes hír a 24.hu-n!  Vajon a Watchtower…..
leslie07 2022.06.13 14:04:48
@Egy_nick: Szivesen. Végignéztem,mind a tíz részt . Ráment az egész vasárnapom,de megérte.
leslie07 2022.10.31 19:51:20
@Egy_nick: Persze nemcsak JT szervezetének van ilyen visszafordíthatatlan betegsége, hanem majdnem minden vallásszervezetnek. Majdnem minden olyan vallásszervezetnek, amely hivatalos vallásként van több országban bejegyezve."

Minden egyes megszervezett egyház a pénzforrásra épül.
Hiába szajkózza N.S. hamisítatlanul az Isten Szavát, ha Más bálványszervezetekhez hasonlóan a simonia bűnére ösztökéli
a híveit. Az artemiszőrtrornya szervezet is az Isten Szavával pénzért való üzérkedés céljából lett létrehozva. Éedekes megfigyelni, hogy a Római Egyházat megvető bálványszervezetek papjai szivesen felveszik magukra
a keresztény elnevezést, ami bizonyítottan az antikrisztus szellemével
való azonosulás. Az igaz Isten Khrisztosz követői soha nem nevezték magukat keresztényeknek, és soha nem keresztelkedtek.
Ők Khisztosziak voltak. Így tartották őket nyilván a rómaiak a hivatalos
aktákban is.
Senki,akiben Szentszellem lakozik nem nevezi magát kereszténynek,mivel tudja , hogy a keresztény kifejezés a khrisztoszi ellentéte. Amint közel engedi magához valaki a Szentszellemet,
megundorodik a hazugságterjesztő bálványszervezetétől.
Amelyik bálványszervezet Khrisztoszon kívül a jehova nevűt is istenének
nevezi, abban nincsen Khrisztosz szelleme.Aki pedig Khrisztosz Istenségét tagadja,abban az antikrisztus szelleme van.
leslie07 2022.10.31 20:01:46
@Egy_nick: Az Antikrisztus egyáltalán nem valami szemmel látható sátáni rossz, hanem egy olyan rejtett gonoszság, ami önmagát igazi jóságnak tünteti fel. "

Ezt is jól látod.Végeredményben még Khrisztosz szentjeivel is látszólagosan békét köt, amit később megszegve a szentek ellen fordul és életükre tör.A Sátá évezredek óta tervezi az antikrisztus uralmának eljövetelét, de az igaz Isten nem engedi neki , hogy hatalomra jusson.
Kedves olvasóim, gyűjtést indítok olyan esetek felderítésére, amikor szerintetek a Watchtowerinc "állam elleni ellenszegülés"-re buzdít az oktatási láncán keresztül, miként arra az Őrtorony 1996-os számának egyik kiscsillagjában utalnak:   "Érdekes módon F. F. Bruce professzor a Róma…..
leslie07 2021.05.14 22:49:21
@Igazság Kereső: A fundamentalizmus azt hiszem egy súlyos betegség! :D"

Az igaz Istenbe vetett hit hiánya pedig átok.
leslie07 2022.05.23 02:19:05
Vannak ősi tetragrammák, amit az i.e. 14. században az egyiptomi templomok oszlopaira írtak és amelyeket megtaláltak a régészek a mai Szudán területén amit a tudósok Jahunak írnak, majd 7 évszázaddal később a Moábita kövön szintén egy tetragramma, a maszoréták írásától eltérő írással,amit a tudósok szintén jahunak olvasnak. majd megjelent
ugyanez az istennév az i.e 5.századból származó a Magyar Zsidó Szemle 1912-ben kiadott Huszonkilencedik évfolyama Elephatinei katotonai zsidó telep újabb arám papyruszaival 27 oldalon foglalkozik,

A tanulmányból megtudhatjuk, hogy a Elephatieni katonai zsidó telepről származó papyruszok

a jeruzsálemi templom lerombolása utáni és az újjáépítés előtti időből származnak. Az Elephatinei papyruszleletről szóló tanulmány a 41-67. oldalon található.

Dr. Blau Lajos tanulmánya szerint a katonai zsidó telep létesítését II. Psammetich fáró uralkodásának idejére (594-583) teszi Sachau tanulmányára hivatkozva.

A levélben ezt írják:

"A te nevedben áldoznak ételáldozatot, tömjént és égőáldozatot Jahó Isten oltárán; és mindig imádkozunk érted, mi és feleségeink, gyermekeink és minden itt talált zsidó, amíg a templom újjá nem épül. És ez számodra megérdemelt munka (tsedhaqah) lesz Jahó, a menny Istene szemében, nagyobb, mint annak az embernek a érdemi munkája, aki égőáldozatot és 1000 értékű áldozatot ajánl fel neki. ezüst tehetségei. Ami pedig az aranyat illeti (valószínűleg azt, amit a zsidók küldtek Bagóhiba baksisként), szót küldtünk és tudást adtunk. Ezenkívül a nevünkben levélben közöltük mindezt (ezeket) Delájával és Selémiával, Szanballatnak, Szamária helytartójának fiaival. Továbbá mindabból, amit velünk tettek,"

www.internationalstandardbible.com/S/sanballat.html

Ezen kívül

A Papyrus Amherst 63, XII. hasáb, 11–19. sor szintén tartalmazza a tetragrammát, ahol a tudósok Jahónak olvassák.

"Minden kívánságunkat teljesítse Jahó.
Jahó töltse be,
az Úr ne vegye el
szívünk egyetlen vágyát sem.
Néhányan az íj által, néhányan a lándzsa által –
íme, nekünk Jahó a mi Urunk és Istenünk.
A Bikánk legyen velünk.

Mindezek ismeretében kit érdekel, hogy ezen írások keletkezését követően másfél évezreddel a maszoréták a saját írásaikban előforduló tetragrammát másként ejtik ki. Az Ő írásuk az ő dolguk.
leslie07 2022.05.24 02:44:18
Még jehova tanúi közül is kevesen tudják, hogy a jehova tanúi nevet a szervezet elnökének

J. F. Rutherford egy ötlete foilytán vették fel, aki 1931.július 26-án Columbusban (Ohio) megtartott kongresszuson váratlan bejelentése kapcsán vették fel.

Rutherford pontosan négy órakor azzal a megállapítással kezdte, hogy mondanivalóját mindenki számára — aki csak a hangját hallja — létfontosságúnak tekinti. Hallgatói már nagyon kíváncsiak voltak. Előadása folyamán egy másik határozatot tett közzé „Egy új név” címmel, amely ebben a bejelentésben érte el tetőpontját: „Azt akarjuk, hogy ezen a néven ismerjenek és nevezzenek minket: Jehova tanúi.” Az örömmámorban úszó résztvevők ismét felugrottak a helyükről és harsogva kiáltották: „Igen!” Ettől kezdve Jehova Tanúiként ismerik őket.

A Jehova Tanúi — Isten Királyságának hirdetői 82. oldalán azzal dicsekszenek jehova papjai , hogy

jehova szelleme félelem nélkülivé tette őket.

Vajon miben nyilvánult meg ez a félelem nélküliségük?

Nos jehova szelleme felbátorította őket, hogy nem félve az Istenek Istene haragjától kiadjanak

1988-ban egy új bibliafordítást , amelyben több száz helyen meghamisították nemcsak a próféták írásait, hanem az Evangéliumokat is.

A jehovizmus útjára való lépésük óta eltelt immár 90 év távlatából elmondhatjuk, hogy jehova papjai

túltettek a Sátánon és a démonokon is az igaz Isten Khrisztosz parancsaival való dacolás terén - tudniillik a Sátán és démonai rettegnek az Istenek Istene Khrisztosz haragjától, ezzel szemben jehova papjai félelem nélkül Káromolják Őt és hamisították meg Ihletett Szavát.
"12. Mi a mai „undorító dolog”? 12 Mi hát a „pusztulást okozó undorító dolog” napjainkban? Az első században ez a kifejezés a római csapatokra vonatkozott, amelyeket azért küldtek el, hogy helyreállítsák a Pax Romana-t Jeruzsálemben. A mai időnkben azonban az első világháborúban részt vevő…..
leslie07 2022.05.14 06:26:25
Lényegében mindegy, hogy teljesen bemerítenek-e valakit, vagy csak vízzel keresztelik, az eredményen nem változtat."

Már hogyne változtatna.Az Úr parancsa egyérteléműen bemerítésre vonatkozott. A keresztelés a démonoknak való megjelölés.

Az Úr egyértelmű parancsát ,ami a vízbe való bemerítésre vonatkozott
Khrisztosz igaz követője nem változtatja meg, még akkor sem, ha életének elvesztésével kell szembenéznie.

Ha mindegy lett volna ,akkor az Úr tanítványait utasította volna, hogy vigyenek magukkal keresztet és kereszteléáshez való vizet.

De ilyen utasítást az Úrtól nem kaptak. Az Úr parancsa egyértelmű volt:

Máté 28:19 Menjetek el azért és tegyétek tanítványokká az összes nemzeteket, bemerítve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében, 20 s arra tanítva őket, hogy őrizzetek meg mindent, amit nektek parancsoltam. Íme én minden nap veletek leszek e kor célba érkezéséig!

Ap. Csel. 8:36 Amint utaztak az úton, egy vízhez értek." - Lám - mondta az eunuch -, víz van itt! Mi az akadálya, hogy bemerítkezzem?" 37 "Ha teljes szívedből hiszel, akkor lehet." Az pedig így válaszolt: "Hiszem, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia." 38 Azzal parancsot adott, hogy a szekér álljon meg. Mindketten leszálltak a vízbe, Fülöp és az eunuch, és Fülöp bemerítette őt. 39 Mikor azonban feljöttek a vízből, az Úrnak Szelleme elragadta Fülöpöt, úgyhogy az eunuch nem látta őt többé. De azért örvendezve utazott tovább a maga útján.
-Á, Szántó testvér, ammeddig még fogalmazhatok így, ugye! Foglalj helyt itt a vének előtt, úgy. Ne legyél megíjedve, még megbánhatod a bűneidet, hallgatunk! -Testvér! Testvérek! Én nem is tudom, miért... hogy mi van... én mindíg becsületesen beírtam az óráimat... az adományaim is...…..
leslie07 2022.05.07 03:45:13
@Kétkedő84: Talán ez abból is ered,hogy több felekezetnél megfordultam isten keresésem közben és mindenhol kibukott valamilyen turpisság"

És miért éppen az artemiszőrtornya szervezetet választottad?
leslie07 2022.05.07 03:50:42
@Tévedhetetlen Tévelygő: Nálunk az egyik kedves vénről kiderült, hogy 10 éve pórnó függő. Mindez persze csak azután történt, hogy volt szíves megerőszakolni a feleségét, aki volt szíves beköpni őt nem csak a vének testületénél."

Nos ez az állapot nem véletlen a szervezeten belül.
A perverz démonisten nevének állandó ajnározása matt a démonok uralják a szervezet tagjait.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=161396943&t=9003631
  A mai napiszöveg a wénekről szól. Érdekes gondolatra lehetünk benne figyelmesek: "Ha valaki nem meri a jelenlétükben levezetni a tanulmányozást, a felvigyázó ajánlja fel, hogy levezeti. "   Mire gondolhat vajon a "költő"?  Valószínűlegfeltételezhetőenlehetséges, rengeteg testvér retteghet…..
leslie07 2022.04.02 23:31:29
@a századik juh: Kezdetben a pzsonyi pályaudvaron megjelentek jehova tanúi a JW.ORG táblával. Mikor megérkezett a vonat megvártam, vajon hány jehova tanú menekült fog hozzájuk menni. Nem ment hozzájuk senki. Később el is tüntek reklámtáblástól a pályaudvarról.
"Olvasók kérdései Megtalálható a Tetragramma (Isten nevének négy héber betűje) a Máté evangéliumának abban a héber szövegében, amelyet Sem-Tob ben Izsák Ibn Saprut, XIV. században élt zsidó orvos másolt le? Nem, nem található meg.   Bár Máté evangéliumának e szövege 19-szer használja…..
leslie07 2021.01.07 05:53:51
@keresemazutam: A zrt feltevését, az újszövetségre vonatkozóan, nemhogy gyengének, hanem egyenesen pofátlannak látom, amint itt kifejtettem"

Eddig nem vette fel jehova tanúit senki az Újszövettségbe, már csak azért sem,mert kell hozzá az igaz Istenbe való igaz hit,ami nincs meg jahova népe
között. Ez nem jelenti azt, hogy nem vétetnek fel közülük sokan, miután
elhagyják az Őrtorony bálványszervezetet és az igaz Isten a Khrisztosz
káromlását. Egy dolog még fontos az Újszövetségbe való felvételhez,mégpedig befogadni a Szentszellemet,mint valós személyt.
leslie07 2021.01.07 06:08:33
@Egy_nick: akkor a keresztényeknek sem szabadna olyan hülyéknek lenniük, hogy még Istenükre nem használnak egy nemzetfüggetlen (internacionalista) nevet. Ilyen név lehet a Jehova."

Nem is olyan hülyék a keresztények, hogy jehovázzák az Istent,amikor
annak nemzetfüggetlenül Úr a neve.
leslie07 2022.01.05 20:55:44
Karel van der Toorn a Biblical Archaeological Review legújabb számában érdekes írást közöl. Felhívja a figyelmet az egyiptomi Amherst 63 papiruszra, amelyben 35 olyan arámi nyelven írt dokumentum is van, amiket a Kr. e. 7. és 6. században írtak.

A papíruszt azoknak az arámi és júdai katonáknak utódai írták, akik Egyiptomba menekültek és ott katonai szolgálatot vállaltak. A szövegek egyúttal bepillantást kínálnak az elephantinei zsidóság pluralisztikus vallási életébe és történelmébe is."

bibliakultura.blog.hu/2018/08/08/az_egyiptomi_amherst_63_papirusz

A papyrus leletből azt is megtudhatjuk, hogy ezek a zsidók, hogy ezek a Jahó-hoz könyörgő zsidók arra kérik Izrael Istenét Adonajt, hogy ne vegye el tőlük azt, amit Jahó(akit bikájuknak neveznek)megadott nekik.

Papyrus Amherst 63, XII. hasáb, 11–19. sor

Jahó válaszoljon nekünk bajainkban.
Adonáj válaszoljon nekünk bajainkban.
Légy egy íj a mennyben, Holdsarló!
Küldd el hírnökeidet
Rash egészéből
és Cáfonból
Jahó segítsen nekünk.
Jahó adja meg nekünk
szívünk vágyait.
Az Úr adja meg nekünk
szívünk vágyait.
Minden kívánságunkat teljesítse Jahó.
Jahó töltse be,
az Úr ne vegye el
szívünk egyetlen vágyát sem.
Néhányan az íj által, néhányan a lándzsa által –
íme, nekünk Jahó a mi Urunk és Istenünk.
A Bikánk legyen velünk.
Bétel válaszoljon nekünk holnap.
Baál-Samajin áldja az Urat:
„Hűséges embereiddel együtt megáldalak téged!”
Vége.

A megtalált szövegből egyértelmű, hogy Jahót bikának nevezték.
Kedves Dávid!   Már újra kezdik!   A kereskedők szerepe az emberek irányításában éppen olyan, mint a főpapoké. A Télapó köré összpontosul minden.   Karácsonyfák az ünnep jelképei. És alatta ott vannak a karácsonyi ajándékok: a torták, játékok, stb. A kereskedők a fő reklámozói a karácsony…..
leslie07 2022.01.01 11:12:16
@keresemazutam: Valóban két szoborról tesz említést a cikk.
Kedwes testwérek!   A sok irígy elméjében beteg hitehagyott mindenféle elmélettel előáll arról, honnan is van nekünk Wezetőknek pénzünk a rolexekre. Szeretnénk megnyugtatni bennneteket, hogy tisztességes forrásból jutottunk hozzá, ajándékként. Idéznénk nektek egy köztudomású tényt, amit…..
leslie07 2021.12.01 05:50:07
@Igazság Kereső: Majd utána nézek. A 2013-as éve volt termékeny ,ami a változtatásokat illeti. Akkor ismerték el, hogy nem 1918-ban nevezte ki
az Úr Jézus a "hű és bölcs" szolgát, hanem a nagy nyomorúság idején kerül majd erre sor.
Kedwes testwérek!   A Wezető Testület imával átgondolva és wiszkivel leöblítve arra jutott, hogy habár mi nem politizálunk, csakha éppen azzal a befolyó adományainkat tudjuk növelni, mostis épp ez a helyzet. Segítségére sietünk magyari testwéreinknek, ahol épp felszabadult egy csomó "Stop…..
leslie07 2021.12.01 05:40:34
@Atyek: Szigorú büntit kaptál a társulattól. Pedig nem is keltetted a századik juh halálhírét. Ha jól emlékszem a blogra írtad, hogy meghalt.
vagy ez bőszítette fel a fiókhivatalt, hogy félrevezetted őket a blog halálát
illetően. A blog halálhírének örvendezve feleslegesen elköltöttek 12 üveg viszkit, azután ,mikor kiderült, hogy mégsem halt meg a blog, bosszúságukban elköltöttek újabb 12 üveg viszkit.
-Ópardon, ügywédúr, merugye nem testwér...  :) [Wagymár megkeresztelkedett a szerwezet newében?]   -Hogy a zosztalék nem azonos a hozammal???   -Há'énegy pénzügyileg [is] képzetlen juhocskának számítok, lássa kend, még ezt sem értem... merhogy -szerintem- egy nonprofit szervezetnél keletkező…..
leslie07 2021.10.29 02:59:39
@Vénvarangy: "Mindjárt kiderül, a nem is századik, hanem huszonötödik..".

Ja , meg az is, hogy nem is vagy vénvarangy, hanem csak egy ifjú kecskebéka.
leslie07 2021.10.29 03:12:05
@Igazság Kereső: Azért óvatosnak kell lenni a név és a telefonszám megadásával. Főleg azoknak ,akik olyan cikkeket írnak a blogon, mint aszázadik. A jehova nevű szervezetében sok olyan egyén van,aki ártani is képes. Én magam nem egy alkalommal kaptam életveszélyes fenyegetést.
Az EXJT utóbbi 20 éves tevékenysége teljesen degradálta a jehova nevű
szervezetetét, annak Vezető Testületét. Hogy megállítsák a tanúk millióinak a kilépését, már arra is képesek, hogy az általunk megírt kritikákat figyelembe véve évszázados tanítást változtassanak meg.
A távozó tanúkkal nemcsak a szervezet tagjainak a létszáma apad, hanem a pénzalap is. Ez pedig érzékeny terület.
leslie07 2021.10.29 03:23:57
@Igazság Kereső: Jól van Petya. A lényeg, hogy senki nem követett el
égbekiáltó bűnt és mindannyian tanulhatunk az esetből. Végül lehet,hogy
a blog is feléled ennek a nagy aggodalomnak köszönhetően.
Szent Iratok Újvilág Fordítása  [New World Translation of the Holy Scriptures]   "a „világnak” fordított kozmosz szó alapjelentése: emberiség,  és tudvalevő, hogy Isten nem kíván új emberi fajt létrehozni. Ezenkívül a Bibliában nem találunk sehol ilyen kifejezést, hogy kai·nos΄…..
leslie07 2021.10.27 00:31:56
@leslie07: A tudósok már régen állítják, hogy a Mózes könyvei csk i.sz. z 5. százdból származnak.

Az Ezsdrás 4. könyvében írj Ezsdrás, hogy Isten újra iratta vele és öt társával a próféták könyveit. Összesen 94 könyvet.

[23] Felelt nekem, mondván: „Menj, gyűjtsd össze a népet, és mondd meg nekik, hogy ne keressenek téged negyven napig.

[24] És készíts elő magadnak sok író-táblát, és vidd magaddal Sareát, Dabriát, Selemiát, Etánuszt és Ázielt – őket ötüket, mert ezek megtanultak gyorsan írni;

[25] És gyere vissza ide, és én meggyújtom majd szívedben az értelem lámpását, amely nem fog kialudni, amíg be nem fejezed, amit le kell írnod.

[26] És amikor befejezted, néhány dolgot nyilvánosságra hozhatsz majd, de lesz néhány, melyet titokban kell a bölcseknek átadnod. Holnap ebben az órában elkezded az írást."

[27] Ezután elmentem, ahogy parancsolta nekem, és egybegyűjtöttem az embereket, és szóltam:

[28] „Halld ezeket a szavakat, Izrael,

[29] Atyáink Egyiptomban jövevényként éltek, majd kimenekíttettek onnan,

[30] És megkapták az élet törvényét, amelyet azonban nem tartottak meg, és amelyet őutánuk ti is áthágtatok.

[31] Azután földet kaptatok birtokul a Sion földjén; de ti és a ti atyáitok gonoszságot követtetek el, és nem tartottátok meg az utat, melyet a Magasságos parancsolt nektek.

[32] És mivel ő igazságos bíró, a maga idejében visszavette tőletek, amit adott.

[33] És most itt vagytok, és a ti testvéreitek még inkább benne vannak.

[34] Ha most ti képesek lesztek uralni elméteket és megrendszabályozni szíveteket, akkor életben tarttattok, és a halál után kegyelmet nyertek.

[35] Mert a halál után eljön az ítélet, amikor ismét életre kelünk majd; és akkor az igazak nevei ismertté válnak, és az istentelenek tettei lelepleződnek.

[36] Hanem most senki se jöjjön énhozzám, és ne keressetek engem negyven napig."

[37] Azután magam mellé vettem az öt embert, ahogyan parancsolta nekem, és kimentünk a mezőre, és ott maradtunk.

[38] A következő napon, íme, egy hang szólt hozzám, mondván: „Ezsdrás, nyisd ki szájadat és idd meg, amit én adok neked inni."

[39] Akkor kinyitottam a számat, és íme, egy teli poharat kínáltak nekem; olyasmivel volt tele, mint a víz, de a színe olyan volt, mint a tűznek.

[40] Elvettem és ittam; és amikor megittam, a szívem megtelt értelemmel, és mellkasomban megnövekedett a bölcsesség, mert szellemem visszanyerte emlékezetét;

[41] És megnyíltak ajkaim, és nem voltak többé bezárva.

[42] És a Magasságos értelmet adott az öt férfinak is, és váltásban írták, amiket diktáltam, olyan betűkkel, melyeket korábban nem ismertek. Negyven napig ültek, és nappal írtak, és éjjel ették kenyerüket.

[43] Ami engem illet, nappal beszéltem, és nem hallgattam éjjel sem.

[44] Így a negyven nap alatt kilencvennégy könyv íratott meg.

[45] És amikor a negyven nap véget ért, a Magasságos ismét szólt hozzám, mondván: „Hozd nyilvánosságra az első huszonnégy könyvet, amit írtatok, hadd olvassák az arra érdemesek és az érdemtelenek egyaránt

[46] De őrizd meg a többi hetvenet, hogy a néped között levő bölcseknek adhasd azokat.

[47] Mert bennük van az értelem csírája, a bölcsesség forrása, és a tudás folyama."

[48] És így tettem.

Nos miután felépült a második templom, abban ezeket az írásokat adták át a 70 vénnek megőrzésre.

Ezekből fordították görög nyelvre a Septuagintát.
leslie07 2021.10.27 00:34:41
@leslie07: Még egy fontos információra lettem figyelmes Dr. Grüll Tibor beszámolójában. az 1993-ban Feldamban(izraeli város) megtalált stélén a felirat arámi nyelven íródott:

"1993-ig Dávid királynak a létezését is kétségbe vonták azok, akik a Biblia hitelességét is megkérdőjelezték. ’93-ban találtak egy magas követ, egy sztélét Feldamban (egy észak izraeli város), és ezen szerepelt arámi nyelven a Dávid házából származó júdeai király neve. Ennél konkrétabb bizonyíték nem is kell."

Szerintem se kell ennél nagyobb bizonyíték.
Felszólítás jutalék azonnali fizetésére! Kedwes Testwérek! Tudjátok, hogy tudom, hogy tudjátok, hogy tudom! Ha nem akarjátok, hogy más is megtudja, utaljatok 30 napon belül vagy az én, vagy a házastársam számlaszámára osztalékot a szervezet és a hozzá kapcsolódó szervezetek nyereségéből!…..
leslie07 2021.07.28 22:34:19
@a századik juh: A királyságtermek árából hozamot nem fognak fizetni.
Hozamot csak a jehova tanúi által működtetett Testvér biztosítás tagjainak fizetnek. Hogy ezen kívül van-e más hasonló termékük azt viszont nem tudom. Ami a Testvér biztosítást illeti ,annál a tagok által befizetett összegekből képzik a hozamot, amit bizonyos szerződési feltételek alapján
a tagoknak kifizetnek. Nem a Társulat pénze van benne, hanem a tagok
által befizetett pénzt fektetik be valamibe,amiből hozam is keletkezik.
A századik juh blogja A holló 2021.05.07 20:08:27
"HOLLÓ (héb.:ʽó·révʹ; gör.: koʹrax): Az első madár, amelyet a Biblia megnevez (1Mó 8:7). A holló az egyik legnagyobb varjúféle, a testhossza kb. 60 cm, a szárnyfesztávolsága pedig több mint 1 m-es is lehet. Fényes tollazata köztudottan koromfekete (Én 5:11), helyenként szivárványos acélkék vagy…..
Emberi szemszögből nézve talán ésszerűtlennek tűnhet, de ma az ésszerűségről lesz szó. Jehova Tanúi roppant ésszerű embernek tartják magukat, erre folyton buzdítják is őket, a wéneknek meg egyenesen kötelező ésszerűnek lenniük, nézzük, előírás szerint hogyan: "ÉSSZERŰSÉG Az…..
Tisztelt Jogi Osztály! Én aztat szeretném kérdezni, hogy szerintetek rendben van-e, hogy kitalált történetekkel próbáljátok ráwenni a tesókat, hogy a szerwezetre írassák a vagyonukat?  Íme az idézet tőletek "A vagyonrendelkezés kérdésében rejlő bölcsesség és ennek áldásai" című cikkből: "Az…..
-Mi ez a bélyegző, titkártestwér?  -Őhátizé... én nem tudom, már itt volt, mikor jöttem, biztos valamelyik vállalkozótestwér hagyta itten, el is rakom, ne lássák már meg, tudod, adatwédelem, meg hasonlóak... -Érdekes, Júdás testwért is megkérdeztem, ő azt mondta, hogy a Zrt alcége lett a…..
leslie07 2021.04.25 02:29:17
@Igazság Kereső: Az Orosz hivatalokkal szembeni fellépést is a tagokra
hárították át. Nekik kellett tiltakozó leveleket írni, természetesen hivatalosat.
Megadva adataikat hadd tudja az orosz titkosszolgálat, hogy melyik országban kiken keresztül lehet majd beépülni.
leslie07 2021.04.25 02:34:16
@a századik juh:Ezentúl már az olvasók kérdéseit is a belső egyházi jogi személyhez kell majd intézni?
leslie07 2021.04.26 07:47:58
@Igazság Kereső: Nem lepne meg, ha jönne egy ehhez közelítő tanítás....

Vagy ha a belső egyházi jogi személy képviselőit is felkent sáskáknak nyilvánítanák és kiosztanának nekik egy kettőskereszt koronában díszítésű
pecsétgyűrüt. A belső egyházi jogi személyek létrehozásának nagy előnye,
hogy minden egyes jogi személy külön külön pályázhat állami támogatásra.
Így a képviselők javadalmaztatása is biztosított lehet anélkül, hogy a központnak vissza kellene osztani a hozzájuk befolyt pénzből.
Kedves Bárányimádó olvasóim!   Igazán megtisztelő az a nagyfokú érdeklődés, amit az eltűnt Juh irányába tanúsítottatok, pláne, hogy más blogokon csak havonta-kéthavonta jelennek meg cikkek. :)  Az a tizenhúsz személy, aki arra fogadott, hogy kiközösítettek,   sem engem nem ismer, sem a…..
Vannak cikkek, amik mindenképpen meg akarják győzni olvasóikat arról, hogy valami egészen megszokott, közönséges élelmiszer valójában csodálatos és rendkívüli tulajdonságokkal bír. Ennek érdekében néha egészen érdekesnek tűnő érvrendszert próbálnak összedobni, amiben minden létező információmorzsát…..
leslie07 2021.03.27 13:03:23
@Zb74: Ha már a hébernél tartunk az a héber,amelyre célzás van nem létezik. Voltak nyelvek,amelyeket a héberek is beszéltek. De az a héber nyel,
amelyen a maszoréták elkészítették a saját bibliájukat k.u a 9. században
egy új héber nyelv,amit korábban a történelem során senki sem ismerhetett,hisz korábban nem létezett. A régészeti leletek alapján a legrégebbi írásleletek i.e. 1000-1100 -ból származnak. Ez ó kánaáni nyelv volt, amit a zsidók is használtak az Egyiptomból való kivonulás után.
De ugyanez az írás található az egyiptomi templomok oszlopfelaratain is,
ami azt jelenti, hogy nem speciála csak Héber utódai használták volna.

Ezért felesleges dolog lenne kereni a datolyát az eredeti héber nyelvű bibliában, mert ez a héber,amelyen a biblia készült nem az a héber, amit
Mózes idejében használtak Jákón fiai.
A  Sterling Forest Nemzeti Park 2013-ban, mielőtt a Watch Tower betette oda a lábát.       "És a füstből sáskák jöttek ki a földre,+ és hatalmat adtak nekik, ugyanolyan hatalmat, mint amilyen a föld skorpióinak van.  4 Azt mondták nekik, hogy ne ártsanak a földön a fűnek,   a…..
Merhogy mindig nyösztet, hogy írjak a szeretetről is valamit, ne csak állandóan a szervezetet ócsároljam. Miértisne, legyen!  ;-)     "Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek." János 13:35   NWT   Kit szeret az a wén, aki tisztában van a…..
leslie07 2021.02.19 22:53:46
@Igazság Kereső: Még mindig csak történeteket írtál, és nem adtál pl. hivatkozást vagy bármiféle bizonyítékot!"

Ez sem így van, hisz hivatkoztam a Szervezeten könyvre is, és utaltam,

Utána sem néztél, hogy ne keljen szembesülnöd a bizonyítékkal.
leslie07 2021.03.11 19:23:38
@Igazság Kereső: Hát ez igaz.
"A talentumokról szóló példabeszéd. 14Úgy lesz, mint azzal az emberrel, aki idegenbe készült. Összehívta szolgáit, s rájuk bízta vagyonát. 15Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak csak egyet, kinek-kinek rátermettsége szerint, aztán útra kelt.  16Aki öt talentumot…..
leslie07 2021.02.22 02:07:59
Zsid. 12:1
Annakokáért mi is, kiket a bizonyságoknak ily nagy fellege vesz körül, félretéve minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdő tért.
2
Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégezőjére Jézusra, aki az előtte levő öröm helyett, megvetve a gyalázatot, keresztet szenvedett, s az Isten királyi székének jobbjára ült.
3
Gondoljátok meg azért, hogy ő ily ellene való támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy el ne csüggedjetek lelkeitekben elalélván.
4
Mert még végig nem állottatok ellent, tusakodván a bűn ellen.
5
És elfeledkeztetek-é az intésről, amely néktek mint fiaknak szól: Fiam, ne vesd meg az Úrnak fenyítését, se meg ne lankadj, ha ő dorgál téged;
6
Mert akit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, akit fiává fogad.
7
Ha a fenyítést elszenveditek, akkor veletek úgy bánik az Isten, mint fiaival; mert melyik fiú az, akit meg nem fenyít az apa?
8
Ha pedig fenyítés nélkül valók vagytok, melyben mindenek részesültek, korcsok vagytok és nem fiak.
9
Aztán, a mi testi apáink fenyítettek minket és becsültük őket; avagy nem sokkal inkább engedelmeskedünk-é a lelkek Atyjának, és élünk!
10
Mert ám azok kevés ideig, tetszésök szerint fenyítettek; ő pedig javunkra, hogy szentségében részesüljünk.
11
Bármely fenyítés ugyan jelenleg nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, ámde utóbb az igazságnak békességes gyümölcsével fizet azoknak, akik általa gyakoroltatnak.
12
Annakokáért a lecsüggesztett kezeket és az ellankadt térdeket egyenesítsétek föl,
13
És lábaitokkal egyenesen járjatok, hogy a sánta el ne hajoljon, sőt inkább meggyógyuljon.
14
Kövessétek mindenki irányában a békességet és a szentséget, amely nélkül senki sem látja meg az Urat:
15
Vigyázván arra, hogy az Isten kegyelmétől senki el ne szakadjon; nehogy a keserűségnek bármely gyökere, fölnevekedvén, megzavarjon, és ez által sokan megfertőztettessenek.
16
Ne legyen senki parázna vagy istentelen, mint Ézsau, aki egy ételért eladta első szülöttségi jogát.
17
Mert tudjátok, hogy azután is, mikor akarta örökölni az áldást, megvettetett; mert nem találta meg a megbánás helyét, noha könyhullatással kereste azt az áldást.
leslie07 2021.02.25 04:04:48
@Igazság Kereső:" Ha nem tudjuk miről van szó, segíteni sem tudunk. Ha más hogy nem is, szavakkal."

Dehogy nem , már "segítettél" neki nem emlékszel?

"
A blogot,hogy továbbra is látogatom-e azt még komolyabban megfontolom. Ugyanis, már nem segít tovább engem! "

ITT:aszazadikjuhblogja.blog.hu/2021/02/14/nickameleonnak#c39868920
leslie07 2021.03.11 19:22:08
@a századik juh:A hangsúly inkább ezeken van:

12
Annakokáért a lecsüggesztett kezeket és az ellankadt térdeket egyenesítsétek föl,
13
És lábaitokkal egyenesen járjatok, hogy a sánta el ne hajoljon, sőt inkább meggyógyuljon.
A fenti idézet -írd és mond- a watchtowerinc nyúlwilágfordítás 144 000-szer átdolgozott, jelenlegi kiadásában olvasható. A teljes idézet: Lukács 2:11 Szentírás – Új világ fordítás (magyarázó jegyzetekkel) "11 A mai napon Dávid városában+ megmentő+ született nektek, aki…..
leslie07 2021.03.04 23:26:28
ISTENEK ISTENE ÉS URAKNAK URA

Kik az Istenek,akiknek Izrael Istene az Istene?

Sok vallásszervezet tévelygő vezére nem tud mit kezdeni azokkal a kijelentésekkel, ahol a Szentírás Istenekről beszél többes számban. Áriusz óta bizonytalanság uralkodik az Isten személyek kilétét illetően. Áriusz azt hirdette, hogy mivel csak egy Isten van, maga Khrisztosz nem lehet Isten csakis egy teremtett lény. Ezzel ellentétben Mózes olyan

Istenekről számol be ,akikkel az emberek kapcsolatba kerültek, ill,akik beleavatkoztak a földön az emberek sorsába. Mózes az Énekében arról számol be , hogy valamikor az Isten fiainak Atyja sorsvetés által elosztotta a Földet Isten fiai között.

5.Mózes 32: 7. Emlékezzél a rég letűnt napokra, Vedd fontolóra az esztendőket nemzedékről nemzedékre! Kérdezd meg atyádat, majd elmondja, Véneidet, ők majd elbeszélik! 8. Amikor kiadta a Fönséges a népnek örökségét, Amikor az emberek fiait különválasztotta, A népeknek határokat Az Isten fiainak számához mérten szabott. 9. Mert az Úrnak a népe lett a része, Jákob jutott neki örökségül. 10. A pusztában sajátjává fogadta, A sivatag kietlenségében és éjszakájában. Védőn körülvette, oltalmazta, Óvta, mint szeme világát. 11. Mint a sas, amelyik a fészkét védi, Ott lebeg a fiókja fölött, Kiterjeszti szárnyát, felkapja, Tulajdon szárnyán hordozza.

A kérdés az, hogy minek nevezi az Isten fiait maga a Khrisztosz Isten ,akit a Fönséges Isten, felkent azaz Khrisztosszá tett a többi Isten fiak fölé?

Zsoltárok 45:7 Királyi trónod, Isten, örökké áll, kormánypálcád az igazság pálcája. 8 Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel téged Isten, a te Istened, az öröm olajával, társaid felett.

Mózes kijelenti, hogy nincs az Úrhoz hasonló az Istenek között.

2. Mózes 15:11Kicsoda az istenek közt olyan, mint te Uram? Kicsoda olyan, mint te, szentséggel dicső, félelemmel dícsérendő és csudatévő?

Nem kevesebbet állít itt a Zsoltárok írója, mint azt, hogy Izrael Istenének a Khrisztosznak vannak társai,akik hozzá hasonlóan Istenek, hisz ők is a Fönséges Isten fiai.

Mózes pedig arról ír, hogy Istenek felett Isten az Úr.

5.Mózes 10:17Mert az Úr, a ti Istenetek, isteneknek Istene, és uraknak Ura; nagy, hatalmas és rettenetes Isten, aki nem személyválogató, sem ajándékot el nem fogad.

Ennek tudatában Józsué Izrael Istenét,aki tudjuk, hogy nem más, mint a Khrisztosz Istenek Istenének nevezi:

Józsué 22:22Az Istenek Istene az Úr, az Istenek Istene az Úr: ő tudja, és az Izráel is megtudja. Ha pártütésből és ha az Úr ellen való vétekből van ez: ne tartson meg minket e napon!

Ugyanezt erősíti meg a Zsoltárok írója is.

Zsoltárok 50:1 Asáf zsoltára. Az Istenek Istene, az Úr szól, és hívja a földet a nap keltétől lenyugtáig.

Ez azt bizonyítja , hogy Józsué idejében Izrael fiai tudatában voltak annak, hogy nem csak egy Isten van az égben. Sőt azt is tudták, hogy a Fenséges Isten Izrael Istenét az Urat kente fel ezeknek az Isteneknek Istenévé. Ezért az Izrael Istenét kell imádni, mivel a többi Isten ,akik szintén az égben lakoztak nem kaptak jogot arra, hogy imádják őket.

Jób ,aki egyike volt azoknak,akik nemcsak hallották, hanem látták is Izrael Istenét, azt állítja, hogy az ő életében az Isten fiaknak bejárásuk volt Izrael Istenéhez az Úrhoz.

Jób 1:6Lőn pedig egy napon, hogy eljövének az Istennek fiai, hogy udvaroljanak az Úr előtt; és eljöve a Sátán is közöttök. A Jóbbal való személyes találkozás alkalmával a Mindenható Isten kijelenti,
hogy a teremtéskor a munkájának más Isten fiak is tanúi voltak.

Jób 38:7Mikor együtt örvendezének a hajnalcsillagok, és Istennek minden fiai vigadozának?

Az Istenek ilyen gyülekezéséről olvashatunk a 82. Zsoltárban a Khrisztosz Isten elmarasztalja az isteneket,akik kiszolgáltatják a gonosznak a szegényt, és nem a Felséges Isten törvénye szerint ítélkeznek. Ezért a felkent Isten elmarasztalja őket, és kimondja felettük a halálos ítéletet, hasonlóan
a Nóé napjaiban fellázadt Isten fiakhoz.

Zsoltárok 82:1Aszáf zsoltára. Isten áll az Istennek gyülekezetében, ítél az istenek között.6Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:

Sokszor felmerül a kérdés, hogy honnan vette Pál apostol,amikor a Zsidókhoz írott levél 1. fejezetében kijelenti, hogy a Felkent Isten előtt meghajolnak az Istennek angyalai mind.

A zsoltárok 97. fejezetéből idézett:

Zsoltárok 97:7Megszégyenülnek mind a faragott képek szolgái, akik bálványokkal dicsekednek; meghajolnak előtte mind az istenek.

Pál jól ismerte az írásokat. Tudatában volt annak, hogy az égben sok Isten van az Úron kivül.

De azt is tudta, hogy ezek az istenek alá vannak rendelve a Khrisztosz Istennek a korok kezdete óta. A Khisztosz Isten ennél fogva nemcsak az Istenek Istene ,akik az égben laknak,hanem a mi istenünk is,akik a földön
lakunk.

1.Kor. 8:5Mert ha vannak is úgynevezett istenek akár az égben, akár a földön, aminthogy van sok isten és sok úr.6 Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől van a mindenség, mindenség.