Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovadrifoto

25 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minisorozatként elindul a Makrokalandok, amelyben a természeti témák után inkább beltéri és kreatív fotózásra invitállak Titeket. Remélem lesz olyan, amit szívesen kipróbáltok majd Ti is otthon. Első témának az olaj és víz játékát választottam különböző színes…..
Messze van. Nagyon messze. Annyira messze, hogy a Google térkép elkezd görbülni miközben a Budapest-Bajkál-tó távolságát nézem. Rákeresve a légvonalban mért távolságra Irkutszkig, gyorsan megtudom, hogy 5 767 km és csak 82 óra repülési idő galambbal :) Moszkvai átszállással és repülővel már csak 8…..
kovadrifoto 2020.02.13 20:08:32
@oldalas: igen jogos, a tó kb. 2 óra Irkutszktól és az öböl rész van távolabb, pontosítom a bejegyzésben
kovadrifoto 2020.02.13 20:09:47
@]{udarauszkasz: ha megtalálod kérlek linkeld be, Stas is drónozott, de csak pár méter magasan
kovadrifoto 2020.02.13 20:11:03
Ha az út a tavakhoz felfelé 8 órán át tartott, sajnos lefelé is ugyanennyi várt rám. Elárulom, hogy mobilon több sokszáz darabos puzzle-t kirakni elég nagy kihívás és eléggé lefoglaló is. Elérkezett a túra sztárja és egyben utolsó állomása a Maasai Mara! Ez az a hely, ami dokumentumfilmekből és…..
Igazi felüdülés volt a poros Tsavo és Amboseli után a 300km-re fekvő tavak környéke. Közel 8 órás autókázás alatt (mobilon elszórakoztattam magam puzzle-el és egyéb játékokkal) újra átvágtunk Nairobin és kisebb-nagyobb falvacskákon. Ahogy egyre feljebb jutottunk északra, úgy változott a környezet és…..
Az elmúlt 4 nap szinte 2 hétre is elegendő élménnyel bírt. Most azonban elérkezett a mindenkori kedvencem, az Amboseli Nemzeti Park. Ha csak egy parkot választhattam volna Kenyában, akkor biztosan ez lett volna az. Láthatáron a Kilimanjaro és lábánál ezernyi vadállat. A park hihetetlen sokszínű, a…..
40 fok éjfélkor. Ez fogadott Dubaiban, ahol átszálltam. A repülőgép ajtajában szinte mindenki hátrahőkölt pár pillanatra a nem várt kemence forrósságú levegőtől. Nem sokat kóvályogtam a reptéren, csak 2 óra volt a tranzit idő. Ezalatt pont magamhoz tértem kissé, igaz az Emirates turista osztálya…..
kovadrifoto 2019.01.24 17:32:27
@midnightcoder2: igen erről a két oroszlánról van szó, köszi a linket. Itt elég részletesen leírják a történetet.
Elefánt, oroszlán, zsiráf, akácia, narancssárga minden árnyalatban. Feketebőrű emberek, szegénység, nyomor, terrorizmus, csontsovány gyerekek, betegségek, szárazság, sivatag, arabok, teve, piramisok. Azt hiszem ezek azok a dolgok, amik elsőre a legtöbb embernek eszébe jutnak Afrikáról. Mindezek…..
Gyakran nem voltam eddigi életem során a Sors kegyeltje, egy dolog azonban biztosan megadatott: szebbnél szebb helyekre jutok el, és a fotózás adta lehetőségekkel élve bemutathatom a természet különleges hangulatait és apróbb, rejtett világát. Nem mondhatom, hogy már a fél világot bejártam, az…..
Itt a sokak által utált hideg idő. Dermesztő, fagyos, szeles. A téli sportok szerelmesei lelkesen kapkodják elő a porosodó korit vagy sílécet és ugyancsak nem hagyja hidegen a fotósokat sem a mínuszokkal járó időjárás. Befagyott tavak és folyópartok, zúzmarás fák, deres levelek és az ilyenkor…..
Pár hónappal ezelőtt Nick Cutter Mélység című, magyar nyelven tavaly megjelent kötetét egy ütős horrorkötetnek kiáltottam ki, ami azért távol áll egy igazi remekműtől. Jelentem, hogy Nick Cutter magyarul frissen kijött, A falka című borzongató műve egy lépéssel még…..
Kalandos Pixelek Ragyogó őszben 2015.11.02 21:45:35
Idén az időjárás nagyon kedvezett a varázslatos őszi színek kialakulásához. Elegendő csapadék, csípős hideg hajnalok és sok napsütés. A fotósok egyik kedvenc időszaka szeptember-november, igazi zárat nem kímélő szezon. A fotóklub kirándulásának idei helyszíne Bovec volt.…..
kovadrifoto 2015.11.03 11:17:43
@Kyria: köszönöm! Csodálatos 4 napban lehetett részünk. Régen volt részem ilyen tökéletes őszi időben!
2006-2014 között épült a várva várt 4-es metró. Jelenleg 10 állomással rendelkezik mintegy 7,5 km hosszan. Az állomások magassága-mélysége 14 és 31 méter között változik, néhol egészen elképesztő ezt látni, főleg a szellősen hagyott betongerendákkal tűzdelt terű…..
2014. november A morva vidéki fotótúra során egy borultabb délelőtt az egyik útitárs igazán hangulatos varsói diaporámájával (zenés képvetítés) múlattuk az időt, várva a napsütésre. Magával ragadóak voltak a város mediterrán hangulatú utcái, színes házai és terei.…..
kovadrifoto 2015.02.19 22:18:32
@¿Qué tapas hay?: Varsóban még nem jártam, amiket képeket láttam a szűk utcácskákkal, napsütéses színes házaival azok emlékeztettek kisebb olasz vagy horvát városkákra. Krakkóban az tetszett még, hogy nagyjából könnyen bejárható a központi része, igaz annyi helyre be lehet menni, hogy nagyon csalóka tud lenni időben.
kovadrifoto 2015.02.20 10:33:18
@monyon le: Teljesen egyetértek.
*****Boldog 2015-ös Évet minden kedves Olvasómnak!***** 2015. január Több témával is készülök 2015-re. A krakkói úti beszámoló, Morávia csodás vidékének bemutatása, a 4-es metró képei mind várhatóak az első félévben. A kellemes november-december után Szilveszterre…..
2014.június Tutte le strade portano a Roma - Minden út Rómába vezet Méghozzá nem is csak egyszer. Sokan többször is visszatérnek ebbe a csodás városba. Amikor 2005-ben először látogattam el Olaszország fővárosába, megfogadtam, hogy egyszer még mindenképpen visszatérek.…..
2014. július Vége a nyárnak. Megérkeztek az első hideg frontok, az esők és a hulló falevelekben gesztenyét kereső iskolás gyerekek. Jó ilyenkor feleleveníteni a nyaralás emlékeit. Júliusban egyik gyakori útitársammal, nagynénémmel jártuk körbe Horvátország Krk nevű…..
kovadrifoto 2014.11.02 12:05:33
@fecundus.balbus: örülök, hogy tetszett! köszönöm szépen!
2012. június Jó ideje útiterveim között szerepelt Toszkána. Leginkább beszámolók, képek, filmek erősítették bennem évről évre az elhatározást, hogy oda mindenképpen el kell mennem, mert varázslatos egy vidék. Fotósok számára pedig aztán végképp memóriakártyákat és…..
kovadrifoto 2014.08.19 16:04:06
@Kyria: Előre is köszönöm!
kovadrifoto 2014.08.26 16:43:34
@Kyria: Köszönöm, elmentem a későbbiekre, mindenképp igyekszem majd még menni azokra a tájakra is.
2012. június Kedvelem Olaszország sokarcúságát, egészen más a felkapott tengerparti része, külön világ Velence, Róma vagy Firenze. Persze ez biztosan még sok más országra is igaz, de jelenleg nálam csizmaföld az élmezőnyben van. Toszkánában a kisebb falvakban, városkákban…..
kovadrifoto 2014.08.19 15:10:13
@Kyria: kell ok, amiért vissza kell menni, 1 hét nagyon kevés rá:) valamikor szeretnék majd újra Toszkánában fotózni, bőven maradt még ott gyönyörű hely! Garda-tó is maga a csoda, köszönöm a kis városka tippet!
2014. augusztus A kimondhatatlan Eyjafjallajökull jégmező alatti vulkán 2010-ben megnehezítette a hírolvasók dolgát. Európa légforgalma nagyon hamar megbénult a rengeteg hamutól. A hetekben a kevésbé bonyolult, de mókásabb nevű Bardarbunga vulkán kezdett mocorgásba a Vatnajökull gleccser alatt.…..
2013. október Néhány évvel ezelőtt 3 hetet tölthettem USA keleti részén több államot is bejárva. Akkor nem volt lehetőségem átrepülni a Grand Canyonhoz és Las Vegasba, de elhatároztam, hogy a nyugati partra is mindenképp elmegyek egyszer. Az egyik dolog amiért örülök, hogy belecsöppentem a…..
2012. augusztus Régi iskolai kirándulós emlékeim közül vissza-visszatér egy, amelyben szőlővel beültetett domboldalak, pici borozók és nagyon hangulatos kis teraszos falatozók szerepelnek. Évek óta tervezem, hogy hasonló helyen töltsek pár napot a szabadságomból. Abban biztos…..
2011. október Rengeteg mindent tudnék írni Ciprusról, amit láttam, hallottam és tapasztaltam. Próbáltam nem sokáig húzni az élménybeszámolót, hogy még a friss élmények hatása alatt írjak. Először is ez az a hely, ahova szintén szívesen visszatérnék. El tudnék tölteni…..
2011. szeptember Kicsit megkésve bár, de lelkesen végre eljutottam a blogomhoz. Történetesen a legújabb bejegyzéshez német utamról. 3 napot volt szerencsém Mainzban tölteni és ezen idő alatt hódolni kulináris, de még inkább a fotózási szenvedélynek. Tekintve a pazar söröket,…..
2011. július Kikapcsolódásként és az időjárásnak is köszönhetően kissé elkanyarodva a makrózástól ez a bejegyzés Szegedről szól nem túl bőlére eresztve. Mindig örülök ha valahova mehetek, legyen az kirándulás, városnézés, rendezvény, hiszen fotótéma mindig akad…..
Kalandos Pixelek Horvát utakon 2014.08.04 15:11:00
2011 június Végre eljutottam a képfeldolgozásig és a leírásig. Adva van 5 nap, bár ebből két fél nap leesik, ami az utazás. Aztán egy nem fotós útitárs (megjegyzem ez okozhat problémákat:) ) és szerencsémre meglehetősen változatos időjárás. Egyéb útitársak felszerelés…..