Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FashionFairies

25 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kovács Ági munkásságát már régóta fiygelemmel kísérjük. Először a Black Box Concept Store-ban járva találkoztunk az igényes, minőségi bőrkiegészítőkkel, melyek már akkor is rendelkeztek az azóta is jól felismerhető ágneskovacs leather design márka védjegyeivel. Korábban…..
Ez a cikk a bőrtáskák és kiegészítők szerelmeseinek szól! Szerda este Petrity Dorkánál jártunk, hogy szemrevételezzük az őszi/téli kollekcióját és a vadonatúj showroomot - mindkettőbe rögtön beleszerettünk! A showroom egyben Dorka lakása is, ahol saját készítésű…..
És mi ennek nagyon örülünk! Eljutottunk arra a pontra, mikor a Magyarországon viszonylag frissnek számító, de annál népszerűbb Starbucks tumbler szavazást indít magyar tervezők dizájnjaira, vagy hogy a Kinder Bueno-val hetente 1 millió forintos ruhatárat lehet nyerni, amit többek…..
Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Design Hét programjai a Slow Design fogalma köré csoportosulnak és a tíz nap során a magyar divatszakma szereplői is sok érdekességgel készülnek. De előbb egy kicsit magáról a koncepcióról: mit is jelent pontosan az, hogy Slow…..
Modernitás, városias elegancia és kifinomultság. Ezek az Imogen márka védjegyei 2010 óta. Bajcsai Vikivel, a márka tervezőjével először egy éve találkoztunk, az akkor készült interjút itt olvashatjátok.Viki munkásságát azóta is figyelemmel kísérjük és a 2012-es őszi-téli…..
Itt van az ősz, de a divat nem áll meg – és reméljük, azért a szürke és fekete mellett Ti is igyekeztek egy kis színt vinni a gardróbotokba. Vásárlásra és inspirációgyűjtésre két érdekes programot is tartogat a következő hétvége, úgyhogy már csak szabaddá kell tennetek…..
A Black Boxban járva már korábban felfigyeltünk az agneskovacs márka igényes, bőrből készült táskáira és egyéb kiegészítőre, a Stylewalker Nighton pedig személyesen is találkozhattunk Kovács Ágival, illetve a Dyan cipők tervezőjével, Polgár Diával. A két lány nemrég egy…..
Nem bírtunk magunkkal, ezért már az első napon ellátogattunk a USE Temporary pop-up boltba. Bevalljuk, szkeptikusan indultunk neki a dolognak, mivel az előző kettő hasonló USE kezdeményezés kissé csalódás volt a számunkra. Most viszont nagyon kíváncsiak voltunk, és már így az…..
Hosszú egyeztetések után végre eljutottunk Ágóhoz, a Zoe Phobic márka tervezőjéhez. A Váci utca 25. szám éjjel otthonként, nappal showroomként üzemel és a meleg délután ellenére érkezésünkkor is vásárlókra bukkantunk – na meg persze a hangulatfelelősökre, Ágó cicáira,…..
Kis elmaradásban vagyunk a Kiscelli Múzeum templomterén található „STREET FASHION MÚZEUM - Utcai divat egykor és ma” című interaktív kiállítás június 21-i megnyitójával, de most bepótoljuk rengeteg jó kis képpel, így azok, akik nem lehettek ott, most kicsit úgy érezhetik…..
Fotó: Vittorio Photography (Ormándi Viktor) ..
FashionFairies DivatBazár 5.0 2012.06.21 11:33:00
Most szombaton, azaz június 23-án rendezi az Europeum Bevásárlóközpont ötödik alkalommal a fiatal hazai tervezőket támogató vásárát, a DivatBazárt. Nagyon reméljük, hogy nem menekül mindenki vízpartra a fővárosi hőség elől és sokan kilátogatnak az eseményre, mert a…..
Szerencsére péntek este 7 órára, a tervezett Stylwalker Nightos túránk kezdetére elmúlt az egész napos hőgutaérzés és kellemes meleg maradt. Ellátogattunk első körben a Design Terminálba, ahol csak egy egészen kicsike helyen vártak minket magyar tervezői cuccok, de feltaláltuk…..
 Sokat írtunk már arról, hogy mennyi tehetséges magyar tervező van, nem rég megtörtént a magyar divatipar első nagy áttörése azzal, hogy a Nanushka márka tőkeerős befektetőre talált, és végre kezdjük felfedezni a kis showroomokat, hogy egy-egy egyedi darabot…..
Újabb műhelynyitást ünnepelhetett Budapest március 10-én; megalakult a WonderLAB elnevezésű komoly divatvegyületeket gyártó pincestúdió. Mindhárom alapító szabadidejét és energiáit nem kímélve együttes erővel vágott bele a közös munkába. Senki se lepődjön meg, amikor…..
Cseh Évivel, a CSEEVA márka tervezőjével beszélgettünk, azonban a fő téma most nem az egyébként aktuálisnak számító tavaszi/nyári kollekció volt, hanem egy új kezdeményezés, amit Gácsi Georginával és Szabó Johannával együtt indítottak útjára pár hónappal ezelőtt.A…..
A Szemes Nóra személyi stylisttal készített cikk második részében kicsit mélyrehatóbban vizsgáltuk a hozzá forduló embereket és a saját preferenciáit, ha divatról van szó.FF: - Arról már volt szó az interjú első részében, hogy kikkel dolgozol és mennyit szoktatok költeni,…..
A hétvégén került megrendezésre a második Budapest Essential Looks, melyen ismét megmutatták magukat fiatal hazai divattervezőink. Az esemény plusz érdekessége a BE CREATIVE – NOT MONOTONE divattervezői pályázat, melynek középpontjában egy Lancia Ypsilon Black and Red modell…..
Elfelejtettük vagy csak túl nagy luxusnak tartjuk a bőrből készült ruhákat és kiegészítőket? Juhász Dóra és Szerencsés Gabo egyedi készítésű elegáns és extravagáns táskái és kesztyűi nem erről tanúskodnak. Már a MOME-n egymásra találtak, és barátságukon túl…..
Ma már mindenki személyi stylist akar lenni, nem csak Becky Bloomwood, mert a personal shopperség mondjuk ki, cool. De csak akkor vágj bele, ha van benned elegendő kitartás, empátia és legfőképp stílusérzék. Szemes Nórával beszélgettünk a szakmában töltött öt évéről, arról,…..
FashionFairies Vámpírlét télen 2012.01.02 23:03:00
A DUI után bevezetjük a WUVI fogalmát Anita Fairy cikkének hatására – Writing Under Vampire Influence, csak olvassátok és kiderül, miért... :)Elérkezett az év legsötétebb és leghidegebb időszaka, vége a karácsonynak, vége a szilveszternek, fagyosak az éjszakák, ködösek a…..
Annak ellenére, hogy augusztusban a Catwalk bezárta állandó boltját a Galamb utcában, szerencsére sokszor találkozhattunk velük az elmúlt hónapokban. A Catwalk megújult, Bánkövy Kata és Hídvégi Petra alkotta csapata debütáló kollekcióját november 4-én, a Merlinben mutatta be,…..
Ha belvárosi sétáink során kicsit nyitott szemmel járunk, észrevehetjük, hogy egyre több kis divatbolt nyílik a kisebb-nagyobb utcákban, ahová betévedve egy, a nagy divatboltoktól eltérő, egyedi miliő fogad minket. A Black Box is egyike a belváros ilyen gyöngyszemeinek, így…..
Ne felejtsétek el a legfontosabb péntek éjszakai programotokat: december 16-án este 7 órától egészen éjfélig járhatjátok a jobbnál jobb üzleteket a Stylewalker Nighton, ahol rengeteg programmal várnak Benneteket! Ilyen és hasonló mókákra készülhettek: Csillagtúra…..
November 19-én harmadik alkalommal rendezték meg a DivatBazár tervezői vásárt az Europeumban, úgyhogy mi is kimentünk körbesasolni, mi a helyzet a divatpiacon. Kedvenc fotósunk, Viktor, immár új fényképezőgépével felszerelve érkezett, hogy megörökítsen minden fontos mozzanatot,…..