Regisztráció Blogot indítok
Adatok
La Bandi

3 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Katolikus Püspöki Konferencia titkára levelet intézett Takács Albert miniszterhez, mivel a papok a meghirdetett zéró tolerancia miatt nehéz helyzetbe kerülhetnek misebor fogyasztása okán.A válasz a minisztertől megérkezett:http://www.mno.hu/portal/540409Tehát akkor pap, lelkész ne…..
Vallásos Ábrándozók Karácsony 2007.12.25 00:10:00
Nem tudom, ki hogy van vele, de jó emlékezni régi, gyermekkori karácsonyokra. Mintha sokminden más lett volna. Az áhítat, a hangulat, a meglepetés. Így utólag visszagondolva, mintha jobban átéltük volna az ünnep áhítatát.Aztán felnőttünk. És valami mintha kopott volna az ünnep…..
Ismét november egy. Igazából ezen a napon katolikus testvéreink a szentekre emlékeznek, de sikerült november másodikát, halottak napját rácsúsztatni elsejére.Izgalmas élethelyzeteket láttam a temetőben, meg a környékén. A bejáratnál a falusi búcsúkból megismert cukorkaárus,…..
La Bandi 2007.11.02 13:51:19
November 1

Mi október 31-én voltunk kint a temetőben. Anyu két csípőprotézissel nemigen tudná gyalog végigjárni a családi sírokat a kecskeméti temetőben, kocsival meg 1-jén nem lehet bemenni.
Szóval 31-én, reformáció napján. Érdekes összefüggés: reformáció és halottak napja - a második, hogy apu nincs közöttünk. Reformáció és halottak napja: megújulni hitben reménységben, a feltámadás és örök élet reménységében - így aktuális midnkettő: megújulni, ma!
A temetőben már 31-én sokan voltak, az eső szemerkélt. Kocsival mentünk, furcsa volt. Régen nem értettem, miért mennek emberek temetőbe kocsival...
Arcok, emberek, zsibvásár a bejáratnál - úgy, ahogy Szaki írta. Aztán elmentünk egy sír mellett, friss koszorúk - előző nap temettem. 60 éves volt, édesanyja sírt leginkább, meg a fia.
Péntek van és lassan készülni kellene, jövő héten három temetés. Hétfőn az egyik volt konfirmandusom édesapja. Családlátogatás során csendes, de határozott, jólelkű ember benyomását keltette - akkor beszéltem vele utoljára. 1,5 éve. S most temetem...
A másik egy 91 éves, élettel betelt bácsi, s a harmadik egy hozzá képest fiatal, hatvanegynéhány éves...
"A halál révén állunk szüntelen..." Ez jut eszembe akárhányszor temetni megyek - elég sokszor.
Kérdezi valaki: "hozzá lehet ehhez szokni?" Erre én: "Hozzászokni lehet, megszokni soha."
S holnapután november 4. - '56, szovjet bevonulás. Gyújtok egy gyertyát az '56-os emlékműnél.
Hétfőn pedig tulipánhagymát ültetek - hogy készüljünk a jövőre, a tavaszra. Hogy ne csak elmúlás legyen.

La Bandi
Gyerekek, kell ez nekünk? Megalakult az északkelet-magyarországi Nemzeti Őrsereg 2007. október 22. 16:15 MNO Megalakult az északkelet-magyarországi Nemzeti Őrsereg hétfőn Szabolcs községben, ahol a szervezet tagjai istentiszteleten vettek részt a település…..
Néhány napja múlt egy hetes a blogunk, és a látogatottság töretlen, sőt naponta növekszik. Továbbra is bíztatok mindenkit, szorgalmatosan írjon, olvasson, véleményezzen, azaz blogoljon, ezzel is gazdagítva egymást!És egy kis ajándék eme ünnepi alkalomból:..
Szóljatok hozzá! Muzulmán vezetők levele a pápához (október 15. 13:55) A világ 138 muzulmán vezetője és értelmiségije, köztük síiták és szunniták fordultak XVI. Benedek pápához és más keresztény egyházak vezetőihez nyílt levélben, amelyben szilárd együttműködést…..
La Bandi 2007.10.17 20:39:34
Na kérem tisztelettel!

Nem is tudtam, hogy az Egyházak Világtanácsa mintájára megalakult a Muzulmánok Világtanácsa is. Merhogy az egy dolog, hogy ilyeneket írnak alá 138-an, de akkor mi is az a siíta-szunnita agyabugyálás Irakban?
Na akár el is játszhatunk a gondolattal, mit is jelent nekünk az EVT? Nekem személy szerint nem sokat, mondhatom, semmit - és azt hiszem, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Lehet, hogy ilyen cég a Muzulmánok Világtanácsa is?! Szóval meglehetősen szkeptikus vagyok, hogy akkor mi értelme is van ennek az irománynak?

Ja, és ne feledkezzünk el arról sem, hogy jó katolikus testvéreink (Dominus Jesusos Ratzingerrel az élen) egy kalap alá vesznek minket a többi világvallással. Ez nagyon a bögyömben van. Akkor most a Reformátusok Világszövetségének (az elnök asszem Setri Nyomi) is valami hasonló levelet kellene írni? Nem hiszem.

Az ökumenétől világviszonylatban megjöttem, néha helyi viszonylatban is, lásd kiadtunk egy igazolást, hogy ikszipszilon meg lett nálunk keresztelve, oszt jó pápistáék aszonták, hogy ez azt jelenti, hogy az illető áttért, merhogy kiadtuk a papírt.

A legjobb ökumenikus élményem mindig a nálunk Katonatelepen tartott januári ökumenikus istentisztelet: én vagyok a szervező, oszt olyan katolikus pópát hívok, akiről tudom, hogy nem máriázik, az evangélikus Kis Jánossal meg csak az a baj, hogy nem református :).

Na ha már ökumené, egy példa:
Kollégám ökumenikus esküvőre készült. Nálunk alapelv, hogy azt mondjuk: nagyon szívesen esketünk ökumenikusan, és hálánk jeléül szeretnénk levenni a terhet a r.kat kollegáról, ezért szívesen vállaljuk a prédikációt. No jelen esetben is így volt. Nyár, arborétum melleti kicsi kápolna, hőség. Elmondatik a predikáció, és akkor előlép a pópa és megszólal, mondandóját pedig a következőképpen vezeté be a gyász..., ööö násznépnek: "Én azért csak szólnék egy-két szót Máriáról".

És még egy elgondolkoztató mondat:"Elég szégyene az a reformátusoknak, hogy a reformáció után 500 évvel még mindig a katolikusok vannak többen.

Üdv
Kedves párom felhúzta magát - egyetemistaként ismét szembetalálkozott a nagy magyar valósággal. Kiírta magából! Én meg ideteszem:"Welcome to the real world…1.a diákhitel a magyar felsőoktatás "természetes tartozéka".- ez az új diákhitel reklám első néhány…..