Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tib

0 bejegyzést írt és 245 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
A demokrácia utolsó bizonyítási lehetőségét kapta Kaliforniában, a bennszülöttek ezekben az órákban saját kezűleg dönthetnek a marihuána legalizációjáról. Holnap reggelre kiderül, lesz-e forradalom a szavazófülkékben, sikerülhet-e erőszak nélkül aláaknázni beteg…..
Egy nap alatt másfél millió forintot spóroltunk meg azzal, hogy nem fizettünk ki a BKV-nak jegyre, bérletre, azaz utasbaszogatásra, utasverésre, off-shore üzletekre, luxusnyaralásokra, sokmilliós végkielégítésekre. A bojkottban virtuálisan kicsivel több mint 1000 ember jelezte a…..
Húszezer forintos pénzbírság lesz a vége, ha a tilalom és az erőteljes rendőri felügyelet ellenére valaki mégis arra ragadtatja magát, hogy a lezárt Margit híd járdáján felül kerékpárjára.   A bringaúttábla eltűnt. Hétfő óta minden nap folyamatosan este 20-21 óráig…..
Tib 2009.09.17 08:18:03
@Shitting Bull:
- szerintem a biciklis kisebb sérülést szerezne, mint akit eltalál, kivéve, ha az autók alá esik.

- A bicikliutat én is néha benézem, és sétálok rajta, bár nagyon ritka, viszont pl. a Lágymányosi híd felé tipikus, hogy a széles kerékpárúton ÉS a járdán egymás mellett mennek a biciklik (2-3 egymás mellett), és nem húzódna le a sávjába, sőt húzódna arrébb se némelyik, lapuljak a falhoz, a járdán...

- A konkrét esetben a híd nem volt üres, de pont a híd közepétől egész a pesti lejáratig üres volt a járda, rajtunk kívül, így pont nem kellett sem a gyalogosokat, sem a dudorokat kerülgetnie a srácnak, úgyhogy megtolta rendesen...

Azt kellene tanítani minden bicikis fórumon, hogy:
- vagy van szemkontaktus, akkor lehet kicsit közelebb menni (még akkor is durva a 10-20 cm),
- vagy nincs szemkontaktus, ekkor tessék megadni a megfelelő oldaltávot. 10 km/h alatt fél méter, afölött egy méter, mese nincs. Egy ember egy 1 méteres zónán belül bármikor tud váratlan mozdulatot csinálni, amire a biciklisnek nagyobb sebességnél már nincs esélye reagálni.)
- Ha nem lehet megadni az oldaltávolságot, akkor tessék teljesen lelassítani, és sétatempóban elhaladni mellette.

Szerintem a fentiekben semmi különleges kérés vagy igény nincs, és ha tudom, hogy minden biciklis keresi a szemkontaktust (csenget addig pl), akkor nem zavar a biciklis. Egészen addig nem zavar, amíg partnerként tekint rám. Amint elfeledkezik róla, hogy egy gyalogos (még ha áll is) ugyanúgy a forgalom résztvevője (sőt talán a legbizonytalanabb), akkor kezdődik az anyázás a gyalogosok és a biciklisek között.
Rettenetesen idegesítő, amikor az ember szenved egy játékkal és aztán amikor vége van, nem kap semmilyen épkézláb jutalmat. Erre volt már példa videóimban elég (pl Beach Soccer, Dark Vampires, Airborne Hero, Bug Mania...) és minden ilyen alkalom egy megalázó pofánütés. Nos,…..
  Nem tudom, mikor jön el az ideje, hogy börtönbe csuknak öregautó-tartásért. Nincs már messze.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Tib 2009.08.05 08:27:58
@tomwar: Akinek nem inge, ne vegye magara. Nem rolad szolt, hanem azokrol a sikbarmokrol, akik 130 dB-vel uvoltetik minden lampanal a motort, meg ejszaka versenyeznek a varosban.

Hidd el, nem vagyok szuk latokoru, lakj olyan helyen, ahol szombat hajnali kettokor az isten barmai szorakoznak, es hidd el, az 500000-es birsag nem is nagyon fogna oket vissza, csak kicsit.

De tenyleg, mi a loszarnak nagymotor a varosba? Egyedul az egodnak tesz jot.
Kettős Mérce Sólyom nem segít 2009.07.11 12:05:04
Mai hír a NOL-ról:Sólyom nem találkozik a melegek képviselőivelVisszautasította Sólyom László a melegszervezetek kérését, hogy személyesen találkozzon képviselőikkel és közleményben álljon ki mellettük. Azért fordultak hozzá, mert néhány hete a Jobbik és más nemzeti…..
Ezek a labancok nem normálisak. Abszolút képtelenek jó europerhez méltó módon viselkedni. Most például örjöngő tömegek vonultak fel a mocskos buzikkal együtt, csak úgy szimpátiából. Undorító. Egyáltalán nem méltó egy egykoron oly büszke királysághoz, az országhoz, amely…..
Tib 2009.07.05 20:58:01
@őröltbors · urespiritos.blog.hu/ 2009.07.05. 20:41:00
@Tib:
>Ha kevés az élelem, és 9 helyett 10 fő aktív, több az esély, hogy az egyik jókor van jó helyen, jókor ébred fel éjszaka, megtalálja a környék egyetlen termő bokrát, vagy eggyel több mehet vadászni, tehát sikeresebb lehet az együttműködésül.

Ugyanakkor éhinség idején pont 1 fővel több pusztítja az amúgy is szűkös készleteket. Ez tehát akkor éri meg, ha többet termel, mint elpusztít. Viszont akkor ha nem lenne a buzi, és a maradék annyit termel mint a buzi, akkor még jobban járnak.

>Nem dolgoztam még genetikus algoritmussal, de ott sztem az egyes példányok nem működnek együtt, és ez fontos különbség. Ha meg mégis, akkor nem biztos, hogy selejtek.

Nem ágens rendszer, nincs együttműködés, de a megoldás szempontjából kell a sikertelen próbálkozás is. Így kényszerű selejtek.
Aki kultúrát terjeszt, az Nemzeti kulturális járulékot fizet. Ennek a mértéke a filmterjesztés árbevétele után 2 %, a DVD forgalmazás bevételei után 3%. Erőszak vagy pornó tartalmú művek esetében ennek a mértéke 25%. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Filmiroda…..
Graffiti blog Elhunyt IZ THE WIZ 2009.06.19 22:25:00
Tegnapelőtt, 50 éves korában elhunyt IZ THE WIZ, alias Michael Martin, a 70-es és 80-as évek new york-i graffiti mozgalmának egyik hatalmas neve, all-city king, az 1983-as Style Wars című dokumentumfilm "this is it!"-je, több mint 30 év graffitis pályafutással a háta…..
A női fanszőrápolásról, és az abba nyírható különféle fazonokról már volt szó itt a blogon, hiszen nem egy cég igyekszik termékeinek effajta igények felkeltésével, illetve felerősítésével piacot teremteni. Eddig azonban "fájóan hiányzott" az itt megtárgyalt…..
Az alábbi eset tipikus példája a birtokvédelemmel való visszaélésnek. Régi kérdés, ki a kiszolgáltatottabb, az albérlő vagy a bérbeadó? Szia Zugügyvéd,mit tehetünk?????kiadtuk a lakást ami a nevem van decemberben. mivel a lakbér fizetése állandóan késett, ezért szóban…..
A Cannabis Science egymillió adag kender alapú tablettát ajánlott fel előállítási áron Amerikának a sertésinfluenza-fertőzöttek tüneteinek enyhítésére. A gyógyszer nem vírusspecifikus ellenszer, hanem általános gyulladáscsökkentő, ezért bármilyen mutáns vírustól…..
TÜNDÉRGYÁR pirate bay 2009.04.17 22:34:00
Szevasztok!Elnézést, én most nem mennék bele a kommentháborúba, mert elmenne vele a fél napom, viszont holnap írok egy posztot, amiben igyekszem válaszolni mindenkinkek.Üdv:BoholyA Pirate Bay elvesztette az évtized perét, olvasom a zindexen. A svéd bíróság kimondta végre, hogy a…..
Tib 2009.04.18 13:07:40
Ez egy kiváló post volt, nagyon tetszik, gratulálok!

Én kb 20 éves koromig nem nagyon tudatosítottam magamban, hogy a warez lopás, de mondjuk magamnak nagyon nem is töltögettem le, max. pár játékot, de tényleg csak pár darabról van szó.

Érdekes, hogy filmet sose töltöttem le, és audiót is nagyon keveset, tipikusan olyat, amit ha megvesztem volna se tudtam volna megvenni, annyira ritka vagy régi volt.

Aztán egy nap eldöntöttem (nagyon kemény döntés volt), hogy legyen minden legális. Nekiálltam nézni az open source termékeket, és a titok az, hogy néha sokkal nehezebb megtanulni őket, de van sok, ami versenyzik a fizetős megoldásokkal.

Ami játékot játszom, azt mind megveszem, általában amikor már 1000-2000 Ft. Nekem nem sürgős, hogy állandóan a legújabbal játszak, pl. Crysis is most lett meg akcióban, 2000 Ft-ért. Ráadásul olyanokat választok, ami elfut a viszonylag gyenge gépemen, és nem zavar, hogy nincs rajta plusz öt textúra meg 8x antialias. :-) (A Crysis speciel pont kivélel, minden lowban épp elmegy...)

Ha az ember kialakít egy nyugodt vásárlási szokást, akkor egyrészt ötödáron veszi meg a szoftvereket (és elég 2 évet várni), valamint amiatt, hogy két év késésben van, fillérekért lehet megvenni, ami a jelen pillanatban high-end hardvernek számít.

Szóval ennyit erről, és egyébként én pont annyit játszom a játékokkal, hogy az a 2000 Ft egy jó ár/érték arány, nem vagyok poweruser.

Zenékkel kapcsolatban örülök, hogy megszűnik sok helyen a DRM, nem azért mert szeretném másolgatni, hanem sok zenémet lenyelte egy DRM váltás, és nem fogom többet visszakapni a licenszemet.

Manapság egyébként nagyon sok jó ingyenes zeneforrás is van, meg lehet belehallgatni, 200 Ft meg nem tétel sok esetben.

Egyébként a zene témában felemásak az érzéseim, mert tényleg van sok olyan zene, amit sose ismertem volna meg, ha nincs fent a neten, másrészt viszont valljuk be, nem vettem meg a nagyrészét, VISZONT megvenném, ha tudnám hol a túróban lehet.

Mindenesetre mostanában már nem töltök le zenét, inkább olyan témájú rádiót keresek (akár a neten is), ahol a nekem tetsző zenék vannak, és ha találok nekem tetszőt, rákeresek a szövegére, és mindig megtalálom utána online boltban.

Videót pedig veszek DVD-n.Megvárom, amíg lemegy 1000-2000 forintra, és lehet gyöngyszemeket találni.

Az a jelszó, hogy nem kell mindent, azonnal. Ez az, amit az egész piac sulykol, hogy MOST vedd meg, mert nem lesz holnap, kifut, nem adják tovább el, stb. (A lófaszt.) Ez egy mantra.

A hülye user meg elhiszi, aztán megy venni (Amerikában), itthon meg van a savanyú citrom, itthon is mindenki AKAR, igy hát megszerzi.

Pedig csak egy kicsit kell várni, és az ember 1/5 áron, reális értékért reális áron, mindent megvásárolhat legálisan.

Úgyhogy mindazok, akik elmagyarázzák, miért nem lopás a warez vagy downloadz, azok igenis bűnt követnek el, és ez a legbutább bűn a világon: egyszerűen mohók és türelmetlenek, és emiatt lopnak.

Mellesleg érdemes lenne a tényt, hogy ezek a dolgok lopások, már kiskortól kezdve tanítani, ugyanakkor egy viszonylag türelmes hozzáállást tanúsítani, mert a tiszta élet szándékának belülről kell fakadnia, nem külső kényszerrel elérni.

Végül pedig azzal egyetértek, hogy Photoshop, Matlab, Maya, stb. esetében kellene egy olyan nonprofit licensz, ami nem az Educational, fillérekért (tényleg, ti tudjátok, ha diákok vagytok, milyen olcsók ezek??), hanem egy olyan, ami nagyon olcsó, és az ember maga tanulhasson belőle. A 30 napost trialok tipikus mellékvágányok ezek esetében...

Én megoldottam: Gimp, R és Scilab, Blender, és mindegyikkel boldog vagyok, arra jók, hogy magam játszak.

Ha meg egy termék kitermelné az árát (pl. nagy PS guru vagyok, munkahelyen ezt használtuk orrvérzésig), akkor megvenném. Nem vagyok mazochista, azért tudom a különbséget a Gimp és PS között...

Na jó, ennyi a gondolatom.
A héten megkaptam a kis borítékomat és a kopogtató cédulát. Közelegnek az EP választások. Kibontottam, kicsit informálódtam, majd széttéptem és kidobtam a kukába. Az első szavazásomon nem veszek részt, két okból:1,) Nem szavazok, mert nincs kire. Azért nem fogok az egyik szar…..
Tib 2009.04.13 23:52:48
@flugi_ 2009.04.13. 23:38:37:
A liberális szavazó kőkemény kényszerképzetben él: azt hiszi, hogy a szabadosság neki jár, és furcsa csavarral úgy gondolja, más is akkora barom, mint ő.

Aztán nyomják a drogot, a homokosokat, stb. Bármit, és bárkinek megengednének, és megmagyarázzák, hogy ehhez mindenkinek joga van, pedig csak ők drogosok, buzik stb.

Én nem akarom, hogy egy Császár Előd szembejöjjön autóval, nem akarom a füvet, drogokat, stb. legalizálni, és aki látott már drogos negyedet (pl. Londonban), az ugyanígy gondolja.

A liberális szavazó úgy gondol másokra, hogy azt feltételezi róluk, ugyanolyan aberráltak mint ő. Itt a gondolatmenete első hibája. Csak ők az aberráltak, nem a többiek. Tehát az, hogy ő másokra gondol, csak arról szól, hogy saját magára gondol CSAK.

Demokrácia, sok önző: ez hülyeség. Tipikus Közgáz baromság, hogy mindenki önző és csak az önös érdekeit nézi (Keynes talán). Van az emberek között nagyon sok, aki mások érdekeit is nézi, csak valószínű ezt nehéz felfognod.

Juttatásorgiák: de mikor is mondott ilyet a Fidesz? Amikor az MSZP már lehazudta az égről a csillagokat.

Nagycsalád: figyu, én nem vagyok nagycsaládos, de nagyon sok, több-sokgyerekes családot ismerek, nagyon tisztességesek, nem segélyből élnek, kurva sokat dolgoznak, de hogy ennyi gyerek tisztességes felnevelése mennyit kivesz egy emberből, azt nem tudod elképzelni, és hidd el, nevetséges az, amit családi pótlék gyanánt kapnak. Nem itt folyik el az állam pénze.

Jobbikos hülyék: mindig van pár százalék radikális, sajnos. De nem rajtuk múlik a dolog.
Győr városának egyik legszebb terét a múlt héten letarolták a földmunkagépek, elpusztítva a város középkori múltjának egy hatalmas szeletét. Tették mindezt térrekonstrukciónak nevezve, közpénzből, a város megbízásából. De foglaljuk össze, röviden, hogy mi történt, az…..
Hazahívtam, h azonnal jöjjön és olyan kis naiv szerelmes voltam, h sikerült elhitetnie velem, h valaki feltörte a gépét ....Következő az volt, h találtam buzi pornófilmeket a gépén akkor elmagyarázta, h lehet öccse meleg...mér sok jel utal rá:D. Utólag röhögnöm kell milyen…..