Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donjon

0 bejegyzést írt és 291 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Míg a Fidesz-KDNP uralkodása során az ideológia maszlagra nagy hangsúlyt fektetnek, sokat hallunk a munka értékének fontosságáról, a polgártársak erőfeszítéseiről, addig az iga közös húzásába sokszor belerondít a flancolás, az élet azon a bizonyos túl nagy lábon. Miközben az egyek vagyunk…..
Donjon 2016.10.06 17:00:31
Nemrég átjött a szomszédom, és mondta, hogy nézzem meg a konyhájukat, mert most újították fel. Pontosabban nem felújították, csak kicserélték a csempét. Átmentem, megnéztem, és megállapítottam, hogy a csempe most már nem így csíkos, hanem úgy. Olyan százezer forintos nagyságrendbe került…..
Megvédhető-e -- a populista demokráciától? A migráció seregnyi vetülete közül az egyik legfontosabb, hogy véget vetett annak az automatizmusnak, hogy az elitek és intézményeik nagyjából egységesen állnak szemben a démosszal (populus-szal). Érzékelve a nyugati társadalmakban tapasztalható kulturális…..
Erőset üzent a DK elnöke az éppen tisztújító szocialistáknak. A Demokratikus Koalíció nem csak kitette a néhai szocialista kormányfő fotóját, de párhuzamot is vont Horn Gyula és önmaga Európa-párti politikája között. Egy hasonlóság biztos van a két politikus között: mindketten nyertek választást.…..
Donjon 2016.06.26 08:27:08
Fiers Gábor Ha már nekünk, magyaroknak soha nem jött össze, hogy egy igazán ütős Magyarország vagy Budapest imázsfilmet készítsünk, nézzük meg, hogyan népszerűsítik fővárosunkat a világban a vloggerek. Hátha ebből rájövünk, hogy mi a fontos egy ide látogató külföldinek, mit néz meg, mit…..
Anatole a cirkuszban Rókabőr 2016.05.06 14:24:38
Nemrégiben újra elkezdtem a World of Warcrafttal játszani, és végignéztem az újabb kiegészítőket, hogy mik érkeztek, hol tart a sztori, és sajnos rá kellett jönnöm, hogy kissé zuhanni kezdett az újabb bővítmények színvonala. E kapcsán pedig eljutottam a mostani témámig, ami könyvekben,…..
Kedves Tibor! Mint tudjuk, a szalagavatónál több lehetőséget csak a karácsony kínál a modoroskodásra, fájóan konstatáltam, hogy idén ez eddig kimaradt. Bátorkodtam hát eme hiátus orvoslására egy szerény ám ízléses csokrot kötni a teljesség igénye nélkül. Ha arra…..
Megint szembejött velem a lenti kép, ami legalább egy éve kering már a neten, de ma is érdekes lelet: egy szkennelt oldalpár az 1982-es Usborne Guide to Computer and Video Games című amerikai brit ismeretterjesztő könyvből. 33 éve adták tehát ki, amikor a web még a kanyarban sem…..
Persze lehet Budapest, vagy akármilyen más város és városrész meg kerület, nem érdekel. Az engem határozottan aggasztó folyamatok mindenhol, ugyanúgy beindulnak egy idő után.  /Forrás: loptam a csoportból. Ugye, milyen szar?/   Kedves félművelt, proletár felebarátom! Most, hogy végre kis…..
Donjon 2015.11.28 16:10:30
Vigyázat! A poszt nyomokban rosszindulatot, irigységet és modorosságokat tartalmaz! Létező személyekkel, oldalakkal (különösen a miénkkel) és a valósággal való bármilyen hasonlatosság kizárólag a véletlen műve! (Kivéve, ha nagyon találó vagyok, mert akkor nem). Ha valaki egy…..
2015 szeptember 8-án egy magyar online tévé egyik operatőre Röszkén dolgozott, éppen a menekülteket filmezte. A rendőrök közül kitörő menekültek közül az esetről készült videófelvételek tanúsága szerint először egy kislányt, majd egy gyermekével a karjában menekülő…..
Donjon 2015.10.01 16:23:55
@sixx: Tehát ha odarakod, hogy csak vicc akkor bármit mondhatsz?
Donjon 2015.10.01 20:15:29
@sixx: A világért sem szeretnék párhuzamot vonni, ahogy az elején kifejtettem elítélem a nőt. Viszont rasszizmus témakörében eszembe jutott a te "spéci" humorod.
Donjon 2015.10.02 12:22:45
@sixx: Ez is valami special Sixx humor? :) Ezek szerint van még néhány kétértelmű "poén" az eszköztáradban.
Kényelmes lenne rásütni erre műre, hogy generációs film, és a tér-idő kontinuum csak azon szeletében érezhető és értelmezhető igazán, amelyben bakelit-kazetta-CD szentháromság először és utoljára teljes harmóniában létezett egymással, és ahol még nem az iTunes…..
Donjon 2015.07.26 11:28:17
Ha gyenge idegzetű, nőnemű, kiskorú, 30 év alatti, Tibi atya- Tékasztorik-, Demény- vagy Puzsér-rajongó, facebookos forradalmár ésvagy jogvédő vagy (tehát nem értékeled az ilyen ízléstelen humort), kérlek, nehogy elolvasd ezt. Menj máshova, van neked tetsző anyag…..
Meglepően sokan csináltak karriert a médiában, többen apjuk örökségét gondozzák, akad, aki visszavonultan él, és persze olyan is van köztük, aki politikusi pályára lépett, sőt, maga is elnök lett. Kiválogattunk pár érdekes sorsot (erre a listára alapozva), és időrendben…..
Donjon 2015.07.08 12:18:06
Rohan a világ, és egyre jobb irányba. Pár éve csak megvetés és fizikai agresszió érhette a melegeket Budapest utcáin - mára már aki kimarad, az válik közmegvetés tárgyává - és ez így jó. Örvendetes, hogy egyre inkább coolabbá válik profilképünket szivárványszínűre…..
Az E3 ellenére sem estünk ki a Checkpointtal a kétheti ritmusból - ez a jó hír. A felvételkor viszont még mindig bénázunk a hanggal - ez meg a rossz. Megint volt egy-két hanghiba, valószínűleg Grath túl messze volt a mikrofontól, vendégünk pedig túl közel (esküszöm,…..
Gondolom, nem én vagyok az egyetlen itt, aki a nyolcvanas években próbált soha meg nem valósult béna BASIC-játékokat készíteni C64-re, és ehhez sprite-okat rajzolgatott kockásfüzetbe (Kopik tanár úr most csapna a kezemre, hogy az nem kockás, mert a kocka térbeli test, a füzetem meg…..
Ritkán posztolunk trailereket, mert ez nem hírblog, de a Deus Ex: Mankind Divided előzetesének itt a helye. Nekem a hideg futkosott a hátamon, és nagy kedvem lett végigtolni az előző Deus Exeket. A játék valószínűleg csak jövőre lesz kész, és két évvel a Human Revolution után…..
Donjon 2015.04.22 08:28:20
@tsimike: Malikot meg lehet menteni? Én simán elsettenkedtem a fickók mellett, azt gondoltam esélytelen.
Donjon 2015.04.22 09:26:31
@tsimike: Eddig nem nagyon öltem meg senkit, egyszer véletlen hosszan nyomtam a Q-t és meghalt, de vigyázok az emberekre. :)
Azért jó, ha az ember nem hivatásos elemző, mert nyugodtabb szívvel merészkedhet a politikai fikció területére. Tegyük fel, hogy a Fidesz elveszíti a hétvégi tapolcai választást. Bár ennek a szimbolikus jelentősége nem olyan nagy, mint a veszprémié, a gyakorlati jelentősége…..
Donjon 2015.04.08 16:21:41