Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hujber-Nagy Aletta

685 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pécsi székhelyű Retextil Alapítvány tevékenysége során háztartási textilhulladékból öko-design lakberendezési tárgyakat és divattermékeket állít elő megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő emberek bevonásával. A munkafolyamatokban egyszerre van jelen…..
"Velence városa 1895-ben indította útjára a nemzetközi művészeti biennálét, az olasz és a nemzetközi művészeti élet kétévenként megrendezett seregszemléjét, amely 2009-ben már az év nagy részét átfogó, kortárs művészeti óriásfesztivállá nőtte ki magát. A 19. század…..
Tegnap este véget ért a múlt héten Kisflanc által is beharangozott 21. Budavári borfesztivál. Mivel dekoody rengeteg szépet hallott már róla, így idén ő is ellátogatott a Budai Várba a fesztivál utolsó estéjén. Kedvenc kabalánk úgy tűnik, elindult a celeblejtőn, ugyanis volt…..
Dekoody még az utolsó nyári napsugárkák tövében bebarangolta a Balatont és környékét, ahogy azt az előző két dekoody bejegyzésben is olvashattátok. Semmi pénzért ki nem hagyta volna a szép, tágas és hangulatos Veszprémi állatkertet sem a tanösvényével egyetemben. Rengeteg…..
A múlt heti balatoni kalandok nem értek véget dekoody számára. Régóta kíváncsi volt már Tihanyra, így kiruccant oda is, mert annyira élvezte múlt héten a balatonkenesei lecsófesztivált. Meghívták egy hajókázásra, de olyan nagy volt a forgalom, hogy mire odaért, a hajó már…..
de!sign Egy lakás új ruhája 17. 2012.08.31 09:32:19
Ismét rendesen elmaradtam az átalakítós postok írásával, ezért megint kötegelve mutatom be az elmúlt időszak eseményeit. Ma következzen a vasárnap, hétfő, kedd. Aki pedig nem tudná, miről van szó, itt vagy a bejegyzés végén a sorozat többi részében…..
de!sign Egy lakás új ruhája 16. 2012.08.27 22:56:19
Aprócska lemaradásban vagyok az átépítésünkkel kapcsolatban. (Aki nem tudná miről van szó, itt megnézheti.) A lemaradás miatt most egyszerre 2 napot pótolok be, mégpedig a csütörtököt és pénteket. Ugyan kevés szakma volt most jelen, de a változás ennek ellenére végre…..
Mielőtt bárki meggyanúsítaná a mi kis kabalánkat, hogy sznob, mert kizárólag külföldre utazik, ráadásul ha lehet jó messzire, jelzem, hogy kis hazánkban is szétnézett a manó. Nem csak New York (cikk itt), Portugália (cikk itt, itt és itt), Franciaország (cikk itt, itt, itt és…..
de!sign Egy lakás új ruhája 15. 2012.08.23 22:17:23
A szerda jó nap az átépítésre. Hogy milyen átépítésről is beszélek, azt csak az tudja, aki olvasta már az előző 14 részt (a bejegyzés végén megtalálod) és aki látta a lakás látványterveit (látványtervek itt). Most pedig jöjjön a 15. rész. 1. Meglátogatott minket a…..
A keddi napon igen sok minden történt az átépítésen. Egyrészt most már nagyon fel kell pörögjenek az események, hogy rövid időn belül költözhető legyen a lakás, másrészt pedig szűk egy hétig nem voltam, így a dokumentálással is elmaradtam, ezért a sok kép, amit ma mutatok…..
de!sign Egy lakás új ruhája 13. 2012.08.22 21:03:08
Pár nap késésben vagyok az átalakítás beszámolókkal, mert a ma napközben beírt szövegek mentés után nyomtalanul eltűntek, így megint csak most, este tudok bejegyzést írni. A jelenlegi postban bemutatásra kerülő képeken az augusztus 20-ai állapot látható. A jeles nap…..
Múlt hét csütörtökön részt vettem az IKEA Örs Vezér téri áruházának sajtótájékoztatóján, ahol a 2013-as új katalógus került bemutatásra. A rendezvény már önmagában is kellemes lett volna, de köszönhetően annak, hogy a fél lakber és design blog világ ott volt még jobb…..
Átmenni a zebrán, fizetni a boltban vagy éppen megsózni az ételt. Egyszerű hétköznapi tevékenységek – nekünk, látóknak. Ami számunkra napi rutincselekvés, az a vakok számára sokszor embert próbáló kihívás. A Láthatatlan Kiállítás munkatársai öt éve igyekeznek felnyitni…..
de!sign Egy lakás új ruhája 12. 2012.08.19 23:20:29
Lassan véget ér a miniszabi, így újra lesz időm rendszeresen posztolni az átépítést (a látványterveket itt láthatjátok). A helyszínen ugyan nem lehettem ott, de a képek jöttek menetrend szerint a mesterektől és a tulajdonosoktól. Most jöjjön egy összefoglaló a múlt hét…..
de!sign Egy lakás új ruhája 11. 2012.08.15 20:50:58
Most hogy szabin vagyok és távolról nézem az átépítést, kicsit olyan, mintha sebész lennék és számítógépes vezérlésű robot karral kellene megműtenem valakit. Sokkal jobb testközelben lenni a munkadarabbal, de hát ez van, most ezt kell szeretni. A fotók érkeznek én meg…..
Egy kis önkritika Bulgáriából, ahol egyesek nem félnek kimondani, hogy otthon nincs minden rendben. Lassan-lassan előkerülnek majd itthon is hasonlók? (Szerző: hna) "Ez egy hosszú utazás története egy gyönyörű kis országban, amely sikeresen rombolja le magát a korrupció,…..
de!sign Egy lakás új ruhája 10. 2012.08.14 15:38:19
Bár a héten szabin vagyok, a hétfői (azaz tegnapi) napot még az átépítésen töltöttem. Szándékosan nem átalakítást írok, mert ez most már kő keményen átépítés és belsőépítészet, nem egyszerű "festegetünk, tologatunk, dekorálunk lakberendezősdi". Minden nap kiderül…..
de!sign Egy lakás új ruhája 9. 2012.08.12 21:22:32
Hétvégén sem álltak le a munkálatok az átépítésen (a látványterveket itt láthatjátok). Én sajnos nem tudtam ott lenni, de a kedves mesterek csináltak nekem pár képet telefonnal. A család viszont itt volt ma, mert megvették a hálóba az olvasólámpát az IDdesign-ból, és…..
de!sign Egy lakás új ruhája 8. 2012.08.10 18:10:32
Ma három csapat tett látogatást csapzott és átalakuló félben lévő "otthonunkban".  A látványos változások csak holnap kezdődnek, de ma megkezdődött az előkészítésük. A terveket itt láthatjátok, az események alakulását pedig a bejegyzésben: 1. Hála 2-3 dolgos férfi…..
de!sign Egy lakás új ruhája 7. 2012.08.10 08:31:55
Tegnap jött el a napja az átépítésnek, amikor úgy tűnhetett, hogy nem előre haladunk, hanem visszafelé, viszont a végcél érdekében muszáj volt meglépnünk a hidegburkolatos részek födém betonig való visszabontását, hiszen lobogott az egész. Elvileg megtaláltuk a lehető…..
de!sign Egy lakás új ruhája 6. 2012.08.08 15:47:44
A minap szó érte a ház elejét, hogy az átalakítós posztokba ne toldozgassam meg a különböző szakmák egyedeit birtokos jelzőkkel, úgy mint festőink, burkolóink..., mert ez olyan  rubintnorbisan visszatetsző, így okulva a kritikából ezentúl úgy fogok fogalmazni, hogy "Józsi a…..
de!sign Egy lakás új ruhája 5. 2012.08.07 22:25:56
Ma is nagy volt a nyüzsgés az építkezésen (a terveket itt láthatod). Nagyjából 5 percenként rángatott oda egy-egy szaki egy-egy kérdéses területhez. De végre építünk is nem csak bontunk. Nézzétek csak! 1. A Stukátor Bt. szépen elkészítette a gipszkarton burkolatot még tegnap…..
de!sign Egy lakás új ruhája 4. 2012.08.06 21:20:38
Megint egy újabb nap az átépítésen. Szépen haladunk. Ha minden nap legalább 2 szakma jelen lesz, ahogy terveztem, még a végén készen is leszünk (pár dolog kivételével, aminek beérkezési ideje 6-8 hét, amiből még csak 2-3 telt el a rendelés óta). 1. A pénteken elkészült szép…..
Alexander Samanov különleges technikával ered a mélytengeri élőlények nyomába. Eddig soha nem látott vízi életformákat kap lencsevégre. Akár olyanokat is, amelyek hihetetlenül aprók, vagy éppen életük nagy részét a homokba rejtőzve töltik. Dark Matter című képsorozata…..
de!sign Egy lakás új ruhája 3. 2012.08.03 22:23:01
Ma megint sokat haladtunk az átalakítással. Aki lemaradt volna az előzményekről, annak a látványtervek itt, az előzmények pedig a cikk végén. 1. A tegnap szétszerelt beépített szekrényt sikerült újrahasznosítani. Fél óra alatt lejuttattuk darabjait új boldog tulajdonosának…..