Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kosztolányi Tímea

70 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a hosszú hétvége, és az idő is csodás! (Emlékeztek, amikor nyár elején azzal riogattak minket, hogy hosszú idő után a leghidegebb nyárnak nézünk elébe? Nos, nem lett igazuk!...) Gyanítom, a hosszú hétvégére sokan utaztak el, vagy szerveztek kültéri programot. Aki ennek…..
Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de flamingós "kattanásom" lett, olyannyira, hogy a héten tematikus flamingó-hetet tartok a saját blogomon, sőt, egy kicsi ide is jut belőlük. :) A flamingók a nyár slágerei lettek, számos kiegészítőn megtalálhatók, legyen az például…..
Judith Baren igazán nem fél összepiszkolni a kezét, főként ha kedvenc tevékenységéről van szó. A New York-i székhelyű művésznő mesteri alkotásait szénporba mártott kezeivel "festi". Művei legtöbbször szimmetrikusak, amelyeket a belőle áradó belső harmónia szerint mindkét…..
Ha idén nyáron szeretnél valami igazán egyedit beújítani cipő fronton, akkor válassz egy sima, hófehér torna- vagy teniszcipőt, és dekoráld kedved szerint textilfestékkel, vagy textilre való filccel! Ha előrajzolod a mintát, biztosan sikerrel jársz, ráadásul tutira nem jön még…..
Extrém hajszín(eke)t ma már akár hétköznapi emberek is viselhetnek, igaz, inkább az elrontott esetekre szoktunk példákat látni. Az extremitás azonban lehet egészen művészi is (sőt!), az alábbi fotók erről tanúskodnak. Te viselnél kirívó hajszínt? Szerző: Otthon és…..
Megunt-megviselt ülőkéinket könnyen trendivé varázsolhatjuk egy kis festékkel, és egyúttal az ombre (azaz színátmenetes) őrületnek is hódolhatunk! A kiválasztott kedvenc színárnyalatú festéket világosítsuk fehérrel, vagy épp ellenkezőleg, a fehéret "színesítsük" több…..
Ugye, milyen furcsa, hogy "hétfő" után rögtön a hét közepén járunk? Nos, a rövid hét derekán némi cukiság, hogy még vidámabban teljen a hét! Melyik a kedvenced? Szerző: Otthon és…..
Egyik sem, vagy mindkettő? Sara K Byrne fotográfus izgalmas fotókat készít, amelyek érdekes átmenetet adnak a portré és a tájkép között. A hatást természetesen egy profi fényképezőgéppel (Canon 5D Mark III) és többszöri exponálással éri el. Ha kíváncsiak vagytok,…..
Vasárnapi ebéden túl, egy kis művészet az étellel. Ugye, gyerekkorotokban legalább egy tucatszor nektek is elmondták, hogy ne játsszatok az étellel? Nos, az alábbi képek láttán elmondhatjuk, sosem tudni, hogy a gyermek kreativitása miben bontakozik majd ki. Lehet, hogy éppen az…..
Az idei év nagy visszatérői a neonszínek, amelyek a kifutókon túl a húsvéti dekort is meghódították. Neonsárga, neonnarancs, neonpink és neonzöld színekkel kívánok kellemes ünnepet mindenkinek! Szerző: Otthon és…..
Rubik Ernő játékát szinte mindenütt ismerik a világon, és milyen jó érzés, ha DIY zsebkendőtartó verziója épp egy angol nyelvű blogról köszön vissza ránk. Az alábbi képsort nyomon követve ti is készíthettek magatoknak hasonlót, csak egy papírmasé dobozra, néhány színes…..
Csodás fotók Hollandiából, a tulipánok hazájából, a tulipánföldekről, madártávlatból. Szerző: Otthon és dekor ..
Nemrégiben bukkantam rá ezekre a csodasütikre, csodatortákra, s gondoltam, megosztom veletek is. Ámulattal csodálom azokat a cukrászokat, akik ilyen és hasonló "dekortortákat" készítenek, így időnként a dekorvonal mentén elkalandozom a sütemények felé is. :) Ezeket a tortákat,…..
Ebben a lakásban annyi jó kis ötlet van, hogy abszolút érdemesnek tartom a bemutatásra. És nemcsak a képek gyors végiggörgetésére, hanem egy alapos szemrevételezésre, és némi "magyarázó szövegre" is. Szóval, az első, és legfontosabb érvem, hogy a lakás modern, de az élhető…..
Ha szilveszter éjjel, akkor őrült buli, és megannyi tűzijáték tombol a nagyvilágban. Íme, egy-egy elkapott pillanat a nagyvárosok fényes partiéjjeléről, amelyek természetesen a legismertebb nevezetességek környezetében zajlanak.  (Szerző: Otthon és…..
Advent harmadik vasárnapján, két mézeskalácsadag között, két ajándékcsomagolás között, az ajándékok utáni bóklászás után, szeretettel ajánljuk kikapcsolódásként a válogatást szerzőink e heti cikkeiből. Kellemes olvasgatást! (Szerkesztő: Otthon és…..
A múlt héten a mézeskalács házikókról hoztam fotókat (cikk itt), folytassuk tovább a sort, jöjjenek most a mézeskalácsból készített, cukormázzal gyönyörűen feldíszített fáravalók, dekorációk. Ha a tiétek mégsem így nézne ki a díszítés után, ne csüggedjetek, profi…..
Mézeskalácsot sütni nem nagy kunszt, egy-egy ilyen házikó összeállítása és dekorálása azonban már igazi kihívást jelent. A bátrabbaknak azt ajánlom, próbálják ki, jó móka! És ne feledkezzetek meg az ihletadóról sem, a kész műről küldjetek nekünk egy fotót! :) Szerző:…..
December 1. Kinyithatjuk az első kis "ablakot" az adventi naptárunkon, holnap meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon. Mindez azt jelenti, hogy a várakozás megkezdődött, a Karácsony idén is eljön, belátható időn belül. És mindez azt is jelenti, hogy a "karácsonyi…..
A New Yorkban található Ace Hotel üres, fehér falaira Timothy Goodman dizájner festett különleges képeket. A 99 illusztráció a „Nagy Alma” lényegét próbálta megragadni, a Ryant Parkban történő szabadtéri filmvetítésektől kezdve a metróhálózatban szaladgáló százmillió…..
Milyen formák és anyagok jellemzik a skandináv családi házakat? Milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy belvárosi kutyának? Van-e múzsájuk a mai képzőművészeknek? Minden szakmának megvannak a maga kérdései, rejtélyei, szépségei. Ezekbe nyerhetsz most bepillantást Te is,…..
A franciaországi Lyon-ban idén 14. alkalommal rendezik meg a Fények Ünnepét, mely során az egész város színes fényekbe borul, designerek, művészek, fénytechnikai szakemberek közreműködésével. Az idei eseményt minden eddiginél nagyobb szabásúra tervezik,  70…..
Szeretjük az újrahasznosításra buzdító ötleteket, és a DIY-dolgokat is. Most egy papírgurigából készülő felhős tartóka elkészítési útmutatóját adjuk meg képekben, ami biztosan kedvelt lesz a gyerekszobában, de kettőt-hármat készítve belőle akár dizájnelemmé is…..
Kutyagazdik kedvence lesz ez a koreai tervező által megálmodott fotel, amelyben eb és gazdája azonos bútordarabon tudnak helyet foglalni. A kényelmes, párnázott kanapé részben úgy néz ki, mint egy hagyományos darab, azonban a vastag karfa alatt a kutya kuckója rejtőzik. Ebgazdik, mit…..
Csodálatos, napsütéses őszi időnk van, ha tehetitek, a következő napokban töltsetek sok időt a szabadban! A hosszú hétvége elé egy friss zölddel élénkített házzal készültem, amelyben olyan lehet élni, mintha mindig tavasz lenne – nekem legalábbis ilyen érzésem van tőle.…..