Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Halász Béla

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1945 áprilisában nyilvánosságra hozták a Kassai Kormányprogramot. A Csehszlovákia területén élő magyarokat kollektív háborús bűnösöknek nyilvánították, hontalanokká váltak, mert megvonták állampolgárságukat. A meghirdetett kormányprogram az újjáalakult köztársaság…..
Felvidéken, vagy ha jobban tetszik Dél-Szlovákiában ma az 1848-as magyar forradalom kezdetének 167. évfordulóját ünnepeljük /vagy inkább emlékezünk rá a helyes szóhasználat/. Az akkori történéseket magyar embernek ismernie kell, ezért nem is erről szeretnék írni. Viszont a mai…..
Halász Béla blogja X-faktor 2014.03.30 15:27:10
Mindenki azzal jön, hogy jó lenne már valakire és nem valaki ellen szavazni. Nos azoknak üzenem, hogy akkor válasszák a Valóvilág műsort az RTL klubon, vagy az X faktort, vagy akármilyen ilyen bugyuta műsort. Ott lehet valakire szavazni. De a politika nem így működik. Mert a…..
„A szabadság, az Istennek ezen legszebb ajándéka, mint gyémánt a bérczek keblében úgy van az emberek előtt mélyen rejtve, s az, a mi őket legbizonyosabban boldogítaná, előttök úgy szólván isméretlen jó.”  Március 15-e évről évre nagy kérdést ad elénk, a szabadság…..
Véget ért az elnökjelölti kampány, mától kampánycsend. Nézzük akkor meg mi várható szombaton, elemezzünk egy kicsit, ki mit csinált jól és mit csinált rosszul. A kampány botrány nélkül, mondhatnám azt is szép csendben lezajlott. Ami minket, magyarokat érint, két dologról…..
Talán mindannyian ismeritek azt az antik görög történetet, miszerint régente az emberek, a férfiak és nők egyek voltak. Ám egy alkalommal megharagították az isteneket, akik ezért kettévágták őket. Azóta az ember két felének nincs nyugodalma. Állandóan keresik egymást,…..
"Lehet valamit akargatni, akarni, és lehet AKARNI. Vannak holtpontok az életünkben, amikor padlóra kerülünk. Úgy érezzük, nem megy tovább. 'Túl nehéz. Nem bírom' - ezek a gondolatok kavarognak a fejünkben. Jó szó a 'holtpont', mert ilyenkor valami tényleg meghal bennünk: a hit vagy…..
Halász Béla blogja A CSK effektus 2013.12.03 21:21:39
Provokál - párbajra kihívás jeléül szóban vagy tettleg inzultál; beugrat, fölbujt, erőszakos föllépésre késztet; (föl) ingerel, (föl) izgat, uszít; előidéz, kivált, okoz. Ez mind a provokál szó jelentése. A provokátor adott: Csehszlovák Kém, alias Bőtös Botond. CSK egy…..
http://issuu.com/halaszbela/docs/g__tai_lap_3.sz__m Olvassátok! :)  ..
Halász Béla blogja 56 emlékére 2013.10.22 19:50:38
Amikor történelmi pillanatokra emlékezünk, szeretjük beleélni magunkat a megfelelő korba, az akkor élő emberek mindennapjaiba, a lejátszódó események perceibe. Ha jó a képzelőerőnk, akkor megborsódzik a hátunk a visszaemlékezés pillanataiban, mert halljuk a tömeg zúgását, a…..
Ami 24 évig eddig nem sikerült, szombaton a GPT szervezésében létrejött. 24 év után került sor az 1. gútai civil szervezetek találkozójára. A találkozón részt vett 12, Gúta városában meghatározó szerepet betöltő civil szervezet. A civil szervezetek magas száma, jelzi, hogy…..
Halász Béla blogja Október 6. 2013.10.06 12:23:40
Ez az a nap, ami nem kíván kommentet, egy verssel hajtsunk fejet mártírjainknak! Vértanúink A föld alól, a magyar föld alól A vértanúk szent lelke földalol: E nagy napon, hol emlék s béke leng, A bús bitókra hittel nézzetek! Hittel, reménnyel, mert most kél a nap,…..
Szomorúan olvastam a napokban a hírt, hogy  a Kassa megyei közgyűlés döntése alapján a rozsnyói Šafárik gimnázium, ahol a magyar osztály is működött, jövőre már nem nyílna magyar osztály, és ez minden bizonnyal a magyar gimnáziumi oktatás végét jelenti…..
Halász Béla blogja Gútai Lap 2013.09.27 11:45:26
Gútai Lap 2.szám A cél egyértelmű, Gúta megismeri Csallóközt, és Csallóköz pedig minden 6. héten Gútát. Olvassátok! http://issuu.com/halaszbela/docs/g__tai_lap_2.sz__m  Szigorúan politika mentes! :) ..
Halász Béla blogja Vízió 2013.09.26 08:44:54
7 hónapja volt ez a vízióm. Nemet kell mondani a Smer korrupciós dolgaira, és Nyitra megyében a szlovák koalíció nem normális dolog. Akkor még a Ščurka az SDKU nyitrai elnöke nem így gondolta. Ma már nem ő az elnök, és létrejött egy összefogás a Smer és Belica ellen. én…..
„Céltalan hajósnak semmilyen szél sem kedvez.” – mondták a régi rómaiak. Hasonlóan áll a helyzet egy céltalan várossal. Ha nincs egy vágyott cél, egy vágyott jövőbeli állapot, amely felé egy város törekszik, akkor csupán reagálni tud a politikai, gazdasági, környezeti,…..
Hétfőn a Szlovákia Magyarok Kerekasztalát képviselve volt szerencsém egy megbeszélésen részt venni a Híd párttal. Hogy ez szerencse volt e vagy sem, az írás végén kiderül.  Négyen képviseltük a Kerekasztalt Tokár Géza, Orosz Örs, Király Zsolt és jómagam. Hogy miért mi…..
Szlovákiában a megyei önkormányzatok a 302/2001sz. törvény értelmében jöttek létre. Az országot 8 kerületre (Vyšší územný celok - VÚC) osztották. A választási körzeteket a kerülethez tartozó járások alkották. A képviselők számát úgy alakították ki, hogy egy…..