Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monu

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
116 évvel azután, hogy Maurice Leblanc francia író fantáziájában megszületett az úriember-betörő és magánnyomozó Arséne Lupin figurája, a sarmőr törvénykívüli új alakot öltött a Netflix sorozatában. Omar Sy bújik Assan Diop bőrébe, aki hivatásos tolvaj és Lupin csodálója. 20 évvel korábban apját,…..
monu 2021.01.26 13:34:52
@Medgar: Úgy, hogy a történet napjainkban játszódik, és Omar Sy karaktere nem Arsene Lupin, hanem csak rajongója a történetnek, és belőlük merít ihletet.
Mákunk volt, sütött a nap, jól ment a munka A Shitgun-történet fordulópontjához ért, hiszen az első állapotfelmérés, majd gyors orvoslás után elértünk arra a pontra, hogy új alkatrészeket kap a Toyota. Innentől pedig nincs visszaút, hiszen már gyakorlatilag is áll benne a…..
monu 2011.11.12 16:57:21
@zombika: Én is azt szúrtam ki!:)
B-oldal TOP10 csúnya rocker 2011.06.09 08:18:00
Bár nem leszek jelen a Twisted Sister ma esti fellépésén, azért biztos vagyok benne, hogy óriási hangulatú, felejthetetlen bulit csapnak ma. Amellett, hogy kissrácként természetesen imádtam a TS dalait, klipjeit, a banda sick-motherfucker énekese, Dee Snider mindig is kedves volt…..
Facelift 50 ötletes minimál logó 2011.05.03 08:02:00
Lehet egy cégnek nagy, rikító, feltűnő és színes logója, de nekem nagyon bejönnek azok, amelyek egyszerűek, mégis van bennük ötlet. Ez a válogatás azokról a logókról szól, amelyek letisztultságukkal, ötletességükkel mély benyomást kelthetnek a nézőben. Ime:…..
monu 2011.05.04 01:28:58
@ET-nick: A logónak nem az a dolga hogy abból te megtudj a cégről bármit is. Ha fogod a coca cola, a nike a mercedes, stb logokat , és elvonatkoztatsz az agyadba égett jelentéstartalomtól, akkor nem jelentenek semmit. Viszont olyan egyszerűek, jók stb., hogy könnyen beleégtek az agyadba, és rögtön tudod mi micsoda, és társítod hozzá az igényt amit a cég marketingosztálya ültetett el beléd kiválóan (persze az is segít ha a termék jó, de ez egyre kevésbé fontos). Mint Pavlov kutyája, nem vagy éhes, de a csengőszó miatt kajálni akarsz. A sokszavas esetlen logók sose juttatják el a cégüket erre a szintre, mert sose fogod elolvasni, megjegyezni, és főleg nem ébred benned vásárlási kedv a "Hottentotta és társa csavar és péksütemény kis és nagykereskedés ugyanitt nagyon szép angórapulóverek Kft." tipusú cégek szolgáltatásai iránt. De mint te is mondtad ezek a fentiek vonzóak, kiváncsivá tesznek, kikövetelik a maguk kis idejét amíg megfejted őket, jó esetben elmosolyodsz a vizuális gegen, aztán már nemcsak elviseled a ruhádon, de pénzt adsz érte hogy viselhesd.
monu 2011.05.04 08:11:25
@muhaddib: Egyetértek, ez így van. Bár Viszont a "logó-név" nem olyan nagy összeg, nekem is van, egyszeri alkalommal pár tízezer forint. Én pont arról győzködök mindenkit, hogy ez igenis érdekében áll, élni kéne ezzel a lehetőséggel, valamint az ügyfélnek hagyni kéne némi szabadságot a tervezőnek. Valaki írta hogy ezek nem konkrét logók, nem lehetetlen, de ez pont azt igazolja, hogy akkor lesz érdekes, ha a szakemberre van bízva.
monu 2011.05.04 09:07:19
  Bár fenntartom, hogy Elvis Presley nagyjából ugyanazt jelenti a zenében, mint Marilyn Monroe filmművészetben, megismerve 56-hoz fűződő viszonyát, el tudom fogadni, hogy közteret nevezzünk el róla. Szavazni ugye itt lehet, hogy melyiket. Bár az 56-osok tere nem szerepel a listán,…..
monu 2011.03.06 01:21:32
Quimby - Kicsi ország (Tom-Tom Records) Öt év után december 16-án, tehát holnap jelenik meg hivatalosan a Quimby legújabb stúdióalbuma Kicsi ország címmel. A lemezt legkorábban Budapesten, az Almássy téren található Musicland lemezboltban lehet majd megvásárolni a holnap este 18…..
addict Láthatatlan óriásposzter 2010.11.07 11:10:00
Félig művészeti alkotás, félig társadalmi célú üzenet az az installáció, amelyet többek között kormányzati támogatásból hoztak léte az amerikai-kanadai határnál, Vancouver közelében. A kanadi kormány azért adott pénzt ennek a látványos és figyelemfelkeltő eszköznek…..
ágy - asztal - tv Semleges terek 2010.11.03 10:13:00
Elegancia, kifinomultság és gazdagság van ezekben a neutrális terekben. A kissé túlzásba vitt, múzeumszerű harmónia olyan belső késztetést hoz fel bennem, hogy kedvem lenne rosszcsontkodni, kupit csinálni :) (... és csak 2-3 árnyalattal kellene mélyebbre tenni a…..
Hogy láthassuk, mi mindenbôl áll össze a magyar fejekben az, hogy "mediterrán", a következôt szeretném kérni tôled: Írj kommentbe egy szót, ami építészetileg vagy lakberendezési szempontból - de lehet ez egy színvilág, egy anyag is -  eszedbe jut, ha meghallod azt…..
monu 2010.10.07 00:28:09
 A reductio ad absurdum (latin: visszavezetés az abszurdra) az érvelés egy igen szellemes formája, amely során az érvelő elfogadja vitapartnere állítását, majd annak logikája mentén továbbhaladva kimutatja, hogy az állítás képtelenséghez vezet. Így bizonyítja be az eredeti…..
Reggae még nem volt!Most lesz, ráadásul nem csak reggae, hanem jazz-reggae! Egyenesen Svédországból.Különös, de a reggae egészen jól pároztatható különféle stílusokkal (hallottam már metáltól elkezdve az arab népzenéig mindenféle mutációját), így a jazz-zel is…..
Négy éve jelent meg az Anima Sound System legutóbbi nagylemeze, a We Strike, ami már csak a címéből is ítélve harcos, komor album volt. Ennek szöges ellentéte a napokban boltokba kerülő Tedd a napfényt be a számba, ami a 80-as éveket idéző diszkóval és funkkal kacérkodó…..
Egyik törzstagunk, Mr. Pither, számtalan rövidítés birtokosa, január 20-án reggel netközelbe jutott, és brékinget küdött, mi meg így május közepén ki is tesszük jól.Ma reggeli bréking, de csak most jutottam netközelbe. 8-as (azt hiszem) hírösszefoglaló utáni érdekességek az…..
monu 2010.05.18 11:54:24
@Ngelina: I've been working for ten years now at this meaningless dead-end job and nobody here even knows that I exist.

Most ogy látom mit mondott, szerintem van jelentősége annak hoyg 2 db jelző is van a meló előtt, nyomatékosítja hogy mennyire istentelenül nyomoruságos is az élete, és ezt se a céltalan meló se a értelmetlen kulizás nem adja vissza én jelentéktelen-halott melónak mondanám mondjuk (nem azért mert a dead benne van) de mindenképpen vmi dupla jelző kell oda, és itt sztem nem kell "szó szeirnt fordítani" :) a zsákutcát

Az obamás dolgot meg pokember mondja jól, ő nem hírszerkesztő, és csak mondja a hülyeségeit.
monu 2010.05.18 15:09:57
@Ngelina: de ott nem dead end job van hanem meaningless dead end job és a "jelentéktelen kilátástalan meló" megint csak nem adja vissza a mondandót
monu 2010.05.18 15:27:20
@Ngelina: Tény, hogy sok a félrefordítás (ezért nézi az ember inkább felirattal és nem magyarul) de éppen ezért nehéz jó fordítót találni, ahhoz a szakmához - mert nem munka, hanem szakma a fordítás - jó adag irodalmi érzék, nyelvérzék, stilisztikai tudás és tehetség, magas szintű nyelvtudás szükséges. Tudni kell egyedül is ugyanúgy időzíteni, kidolgozni a helyzeteket, poénokat, mint az eredetin dolgozó sokemberes stáb. Nehéz meló.
Vacakot könnyű gyártani, a jó felirat nem egyenes fordítás hanem az eredeti produkció egyik szerves elemének más nyelven való újraalkotása.

Ezzel tökéletesen egyetértek és ezért gondolom úgy hogy annak ellenére hogy nem helyes fordítás Fibi szájából pont tökéletesen hangzik, főleg ha el tudtok vonatkoztatni attól hogy ez valójában ez egy félrefordítás. Ugyanez szerintem a dead end-nél is igaz kicsit. És mondom mindezt úgy hogy semmi közöm a fordítószakmához, sőt alig beszélek angolul.

Viszont pont azért amit mondtál, hogy milyen nehéz meló ez én mégis kicsit szőrözésnek érzem ezeket a példákat , mivel naponta találkozom sokkal durvábbakkal. Bár azt is értem hogy az ilyen formulákon bukik ki a kontár elsősorban.
Annak idején úgy harangozták be A rejtélyt, mint az új Lostot, azóta persze ez a mondat afféle anekdota lett. Sem ez, sem pedig a FlashForward nem volt képes megismételni az eltűntek sikerét, azonban fogyasztható, átlagos sci-fik lettek. Mivel a Fringe jelenlegi szezonja lassan a…..
A tévéiparban, a filmvilághoz hasonlóan akadnak olyan kivételes tehetségek, akiknek jobb, ha hagyják, hogy a saját útjukat járják, még akkor is, ha messziről látszik, hogy amibe belefognak, az kivitelezhetetlen, vagy akár szar is, esetleg nem nekik való, mert hiába mondjuk nekik,…..
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
Mesterházy jól lefasiztázta a Jobbikot! Gratulálok hozzá, h bevállalta, így kell. Tehát aki nem akar a fasisztákra vagy OV-re szavazni, az második fordulóban szavazzon az MSZP-re!..
 „Imádok szabadon választani, de pont vasárnap kell új cipőt vennem”Mindig könnyfakasztóan viccesnek tartottam az olyan embereket, akik valamifajta hazafias tettnek tekintik, hogy elmenjenek választani.  Az ilyenek száma az utóbbi időben hálisten jelentősen…..
monu 2010.04.06 13:02:55
@Psyman: Pont akkor lenne értelme, ha senki nem menne el, de legalábbis sokan. Az vélemény nyilvánítás lenne, így hogy ilyen kevesen vagytok szerintem nem sok értelme van, ráadásul összemosódik a "minden pártot utálok", "a tegnap beb@sztam és másnapos vagyok", és a "a rossz lábaimmal nem tudok elmenni" meg az "ezek közül a szarháziak közül egyik se". De ha kirándulsz is rendben van szerintem. Bár én szerintem elmegyek szavazni aztán kirándulok. (Ez lesz az első, eddig 4x-szer nem szavaztam)
Az elmúlt néhány napban a legtöbb Apple-tematikájú blogon végigszaladt az a videó, amin a Photoshop legújabb képességét, a content-aware fillt demózzák. Az ok az átvételre gondolom az lehet, hogy az Adobe termékek sokak fejében összefonódnak a Macintoshokkal, ráadásul a…..