Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Misi Mágus

278 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elektromos motort már jó párszor vezettem, de az elektromos autók eddig elkerültek. Egyetlen rövid kör egy BMW i3-asal, ennyi a villanyautós pályafutásom. Az tetszett, méghozzá nagyon tetszett, mégsem tettem lépéseket, hogy hosszabb időre beülhessek egy akkumlátorral hajtott kocsiba. Most megtört a…..
Misi Mágus 2023.01.22 16:48:02
@Bramac: Megleptél, de valóban.Utánanéztem. Elon feladta a leckét minden villanyautó gyártónak, ezzel a meglepő árcsökkentéssel. Hahó, többiek, lehet követni!!! Mondjuk mikor írtam, még igaz volt...
12 éve, mikor elekezdtem blogot írni még reménykedtem, ebből a bloggerkedésből talán lehet pénzt -is- csinálni. Eddig még nem sikerült egyetlen buznyákot se keresni vele, talán, ha 24 órában ezzel foglalkoznék lehetne. Csakhogy nekem van "rendes" munkám, abból élek, ez hobbi, és az írás legalább…..
2022. Ez egy olyan évszám, amit biztosan sosem fogok elfelejteni. Annyi minden történt a világban, hogy az én motoros életem tökéletesen eltörpül mellette. Csak néhány címszó, kiragadva a tömegből. Év elején Oroszország megtámadta Ukrajnát, mire a covid azonnal eltűnt a médiából. (Tényleg, hová is…..
Az szuper dolog lenne, ha bemennénk a szalonba és megvásárolhatnánk a Tökéletes Motorkerékpárt. A gyárak persze próbálkoznak, de eddig még nem sikerült megalkotni. De milyen is a tökéletes motor? Mindenkinek más, egyéni preferenciák számítanak. Van akinek az olcsó ár a legfontosabb tényező, van…..
Nézegetem még az időjárás jelentéseket, de igazából már beletörődtem, vége a 2022-es motoros szezonomnak. Még időben feltankoltam a Kobrát 100-as benzinnel, szépen lepucoltam, állványra tettem és letakartam karcmentes puha ponyvával. Rendbe raktam a ruhatáramat is, így aztán nem maradt más…..
Legendás sportsikerei ellenére, a Lancia mindig maga volt a megtestesült elegancia. Még akkor is különlegesen szép autókat gyártottak, amikor már a Fiattal közös alvázakat és motorokat használtak. Én a 70-as évektől inkább a Ferrari formula 1-es csapatának és versenyzőinek szurkoltam, a rally világa…..
Ez a motor 1988-ban készült. Abban az évben, amikor bevezették Magyarországon a személyi jövedelemadót, és a Csernobili atomkatasztrófa után mindenki az AIDS-től rettegett. 1988-ban, amikor az egész világ a "don't worry, be happy"-t dúdolta, amikor Bruce Willis először adta drágán az életét, és…..
A kérdés költői, és a teszt végére minden kiderül, de az már most biztos, mocsok jól néz ki. Bízom benne, hogy a képek visszaadják, de a legjobb ha megnézed élőben.  Az éppen aktuális bevezető ár, 7.790 euró, napi árfolyamon beszorozva, és most még bringa utalványt is adnak mellé, 150 000 ft…..
Az én szememben a 80-as évek motorjai csúnyák voltak. Természetesen nem az összes, de a nagy átlag igen. Ez a motor a 80-as évekre hajaz, néhol kicsit túl is tolták a dolgokat, kár érte. Az utasülésről például az a régi fajta "pata" cipő jut eszembe, amilyet azok az emberek hordtak, akiknek rövidebb…..
Mindannyian másért motorozunk. Van akinek a motor (robogó) csak egy közlekedési eszköz. Van aki fétisnek tartja, csak évi pár száz kilométert (vagy annyit se) gurul vele. Vannak a versenyzők, akár terepen, akár aszfalton, akár pályán, akár közúton. És van a nagy átlag, aki rendszeresen túrázik,…..
Misi Mágus 2022.09.15 06:21:18
@Fixszipszilon: Az oldaldobozokkal nincs különösebb bajom, de egy Mátrai majrécsík koptatáshoz levenném őket. Kivéve, ha utána a Szépasszonyvölgyi borospincék a cél.
Misi Mágus 2022.09.16 14:18:44
@Danessz: Ez nem kötözködés, csak beszélgetünk. 1., Ha praktikusság, akkor robogó, már az ülés alatt is hatalmas üreg van, doboz se kell rá. (mondjuk nekem sincs robogóm, így hát ha muszáj, akkor hátizsákot dobok fel, mert nekem az a praktikus) De megértelek, elfogadom. 2., Ha elmész Bajnázni, vagy Mátrázni, csak otthon hagyod azt a dobozt, ugye?? Mert a firkálmányom lényegi része erre vonatkozik, hogy minek a doboz(ok) a szerpentinezéshez? Oda nem praktikum kell, hanem adrenalin!!
Misi Mágus 2022.10.17 06:01:21
@Elemics: Vannak kivételek. Mindig vannak kivételek. Mondjuk, egy Deuville se kanyargott a Mátrában, mikor ott voltam. Leginkább a csupaszokra, vagy sportmotorokra tett doboz csípi a szememet, és az is főleg akkor, ha kifejezetten kanyarvadászatra megy valaki. Évtizedek óta nem viszek utast. De ha vinnék valami csajszit, akkor az öleljen át, és úgy dőljön a kanyarra, ahogy én, emlékeim szerint nem okoz gondot ez nekik. Ha meg össze-vissza dülöngél hátul (az tényleg zavaró), akkor nem is élvezheti az utazást, tehát inkább maradjon otthon.
1995 tavaszán új fejezetet nyitottam az életemben, maszek lettem. Illetve akkor már nem is maszeknak, vagy kisiparosnak hívtak, hanem vállalkozónak. (Éppen úgy, ahogy a 90-es évek sztár rendőre, Doszpot Péter nevezte a gengsztereket a tévében.) Akkor nyitottam, mikor Pesten a legtöbb üzlet…..
1990-től új világ kezdődött Magyarországon, egy szabadabb, de vadabb világ. Világútlevelet kaptunk, utazhattunk amennyit akartunk, vagy amennyire futotta. A magnókból már nem a Modern Talking szólt, hanem Bon Jovi vagy Metallica. Megtudtuk mi az a Peep Show, masszázs, tetováló és autó szalonok…..
Emlékeim tárháza olyan, mint a raktár Az elveszett frigyláda fosztogatói című film végén. Sokáig porosodnak ott a történetek, de most leesett egy régi, fényképekkel teli doboz. A megsárgult képeken az látszik, hogy 1989-ben tétre menő, igazi versenyt futottam a Ringen. Az internet előtt, vagy…..
Misi Mágus 2022.09.27 05:20:06
@rosal: Köszönöm, valóban nagy élmény volt.
A leírtakat leginkább korrajznak szánom, hiszen a lakáshoz jutásért sokan megtettünk sokfélét. Volt aki munka után vagont rakodott, volt aki újságot árult, túlórázott a gyárban, estleg másodállást vállalt. Én, szakmámból adódóan, a 8 órás műszak után is autókkal foglalkoztam, megjavítottam őket, és…..
Misi Mágus 2022.09.19 18:52:21
@geegee: Köszönöm, jönnek még.
Végre eljött az indulás napja, 06. 02. csütörtök. Drukkoltam, hogy ne essen, hát nem jött be, arra ébredtem, hogy szakad. 6 óra körül ugyan elállt az eső, de nagyon borús maradt az ég, benne volt a pakliban a folytatás. A cuccolást már előző nap megcsináltam, így hát kávé, reggeli, majd beleugrottam…..
Misi Mágus 2022.06.30 05:00:52
@Kyria: Köszönöm szépen. Már készül a következő rész, és ajánlom az előzőt is, az amolyan felvezető. Lesz több kép, és készül a film is.
Misi Mágus 2022.07.01 05:34:55
@Kyria: Kész a következő rész!
Nekem van Traceres múltam, szinte az összeset próbáltam már. 2018, Tracer 900 és Niken. 2020, Tracer 900 GT-vel 3000 kilométeres túra. Több mint egy éve nyúzom a saját MT 09 SP-met, ami ugyanez pucéran. Most pedig itt az új GT, nézzük megéri-e a szép ruha az árát.  A bukócső, a kartervédő, a…..
Az első autóm egy Moszkvics 407-es, amit 1977 decemberében vettem, 2000 forintért. Ennyi pénzért a 70-es évek végén is csak szart lehetett kapni, de mégiscsak egy AUTO volt, belépő a "gazdagok" világába, mert akinek kocsija volt, az már számított "valakinek". A három hét alatt, amíg használtam,…..
Szervízre vittem a motoromat, és amíg szorgos kezek dolgoztak rajta, kaptam egy Aprilia Tuono 660-at kipróbálni, ez ám a remek hozzáállás, köszönöm http://www.ivanics.hu/ Örültem a lehetőségnek, e márkából mindössze a rosszemlékű háromkerekű robogóval mentem eddig, ez pedig egy klassz, könnyed…..
Én régi motoros vagyok, még kétüteműeken nevelkedtem, és szerettem azokat is, de nem sírtam amikor négyüteműre váltottam. Majd a V 2-őt is simán beáldoztam a sornégy oltárán. És a négyhenger után sem hullattam könnyeket, mikor átültem a jelenlegi háromhengeres blokkal szerelt motorra. Mind eltérő…..
Utoljára a 94-ben nyaraltam két hétig Olaszországban, feleség, gyerek, és három baráti családnál ugyanez. Olyan nincs, hogy mindenki, mindenkit mindig szeret, voltak nézetkülönbségek a két hét alatt, de amikor már csak egy nap maradt a vakációból, ezek elillantak, minden percet együtt töltöttünk. Az…..
Misi Mágus 2022.08.07 13:13:12
@Kand_Úr: Köszönöm szépen. Évente egy hosszabb túrát csinálok, vagy várnod kell egy évet, vagy ajánlom az El Camino túrámat, az 2019-ben volt, megtalálod itt a blogon. Esetleg vedd meg a "motorozzvelem" című könyvemet, abban 1975-től vannak túra leírások. Még nem jött büntetés, de azt hallom, az olaszok akár hónapokat is ülnek rajta.
Én korán kelő vagyok. Otthon kávézom, eszem, olvasok, esetleg írok a hajnali órákban, de mindezt a négy fal között teszem. Ám itt most nem tudtam ezekkel foglalkozni, így hát kimentem a szabadba nézelődni. És megkaptam a csodát, amilyen szépet talán még nem is láttam, a napfelkeltét, itt az olasz…..
A Mario Girotti nevet nem biztos. hogy mindenki ismeri, pedig 42 filmet forgatott ezen a néven. De ha azt mondom Terence Hill, 100%-os lesz a találat. Kevés olyan színész van a földön, akit mindenki szeret, Ő biztosan az egyik. Igazi sikereit már az új nevén érte el, és nem csak mozifilmekben…..
A volt formula 1-es versenyző, Jarno Trulli, július 13.-án töltötte be 48. szülinapját. Trullit nagyon kedveltem, pedig mindösszesen egyetlen futamot nyert, a 2004-es Monacoi versenyt, és azt sem a Ferrari, hanem egy Renault volánja mögött. Igazi csendes-rendes srác volt, mindenféle balhéktól…..
A Hotel Mira majdnem olyan leharcolt állapotban volt, mint amilyen tavaly a Kopaoniki Club Hotel. A szoba ajtaja annyira lötyögött a tokban, hogyha bárhol bármit kinyitottak vagy becsuktak a folyosón, én arról tudtam. Mivel két éjszakát készültem itt tölteni, nekiálltam a felújításnak. Öreg motoros…..
Misi Mágus 2022.07.20 07:09:49
@toncsi64: Három éve vettem egyet, de nagyon kényelmetlennek éreztem a nadrág alatt. Talán még meg is van...
Itthon még úgy terveztem, Tarantóból lemegyek egészen a csizma sarkáig, és ott töltök két napot, "pihenésként" pedig felfedezem Pugliát. Igen ám, de az erősödő altesti fájdalmam arra kényszerített, hogy változtassak a terveimen, még egy ezrest nem akartam hozzácsapni az amúgy is hosszú hazaúthoz. No…..
Misi Mágus 2022.07.15 16:54:54
@Elemics: Ki vár és mire??
Misi Mágus 2022.07.17 09:02:00
@Elemics: Az internet csodája! Jön a folytatás, folyamatosan...