Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Misi Mágus

306 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A városi futkosónak vett robogó túl van a bejáratáson, és az első olajcserén. Mentem vele nagyon hidegben decemberben, jó volt, kicsit hidegben januárban, akkor is élveztem, de legjobban a tavaszi időjárás tetszik rajta. Az ülés alatti tároló simán elnyel egy közepes bevásárlást, ha pedig feldobom…..
1958-ban születtem Budapesten, az Angyalföldi "Oti" telepen, egy munkás családba, proliként, a nép fiaként . Szülők, nagyszülők, rokonok, mindannyian egy kis házban laktunk, összesen tízen. Az első 14 év úgy telt el, ahogy a világon bárhol egy gyereknek. Mivel televíziónk nem volt, bújócskát…..
Misi Mágus 2024.02.16 04:35:22
@rosal: Köszönöm!!?
Misi Mágus 2024.02.21 07:30:55
@gigabursch: Köszönöm!!
Misi Mágus 2024.03.26 12:58:17
@morpheus84: Köszönöm!!
Az új évezred eleje eleje izgalmas időszak volt az autógyártóknál. A konstruktőrök annyira szabad kezet kaptak, hogy olyan autók születhettek, mint a mára teljesen eltűnt Renault Vel Satis, vagy a még extrémebb Avantime, de abban az időben hozta világra Chris Bangle is, a BMW megosztó 5-ös és 7-es…..
Egy oldalkocsis Ural kivételével, még sohasem vezettem háromkerekű, motorral meghajtott járművet. Olaszországi utazásaim alatt sokszor láttam ezeket szerkezeteket, hiszen még most is szerves része a délolasz városképnek a Piaggio Ape. Mikor szembe jött velem a lehetőség a tesztre, nem ugrottam…..
2023 nem az én évem volt. Viszonylag keveset motoroztam, és még kevesebbet teszteltem. Az okok különbözőek, egyrészt személyes, másrészt a gazdasági helyzet, az infláció, elszabadult árak, nincs tesztmotor, stb. A Kawasaki például nem is kapott új típust az idén, ők majd jövő év elején durrantanak…..
Misi Mágus 2023.12.22 16:33:29
@Pirx: Köszönöm, viszont kívánom! Úgy legyen!
Misi Mágus 2023.12.22 16:35:04
@Burgermeister: Én pedig köszönöm, hogy ilyen kitartóan olvasol. Boldog Ünnepeket kívánok!!
Misi Mágus 2023.12.25 05:31:46
@rosal: Köszönöm, viszont kívánom!!
A robogó típus neve Fiddle, és a google translate hegedűre fordítja ezt a szót. Ha túllépünk a keresztnéven, marad a vezetéknév, a SYM, ami a SANYANG MOTOR rövidítése. A céget Tajvanon alapítottak 1954-ben, tehát ez egy közel 70 éves márka. Gyakorlatilag az idei görög nyaralásig azt sem tudtam, hogy…..
Szeretek utazni. Szeretek egyedül utazni, leginkább motorral. Viszont van az úgy, hogy bármennyire is berzenkedem tőle, repülővel azért életszerűbb az utazás. Mint például az idei családi nyaralás, amit keréken elég bonyolult és drága útvonalon lehetne csak elérni.  Nem félek a repüléstől, de nem…..
Phil Reed nevét hallottad már? Ha 50 alatti vagy, nem feltétlenül. Egy pici történelem, azután belevágunk a tesztbe. Jók és rosszak, pro és kontra, most sok minden kiderül. A Premier története 1956-ban kezdődött Kaliforniában, akkor indult világhódító útjára a gördeszka. A kis cég deszkákat…..
Isztambulban is működött a "tudj pár szót az adott ország nyelvén" alapigazság. A günájden (jó reggelt), a merkhaba (szia), vagy tesseküler (köszönöm) biztosan jobb színben tüntet fel, mint a "gúdmorning" vagy a "helló". A korai reggeliztető pincér, még el is mosolyodott amikor ráköszöntem. Ugyan…..
Sosem jártam még Törökországban. Sosem jártam még semmilyen keleti országban. Most sem magamtól mentem, az asszony "rángatott" bele az Isztambuli útba. Eleinte nem sok kedvem volt hozzá, de így utólag azt mondom: ezt a várost egyszer mindenkinek látni kell! Reggelente ez a kilátás fogadott a…..
Misi Mágus 2023.11.01 07:09:11
@Pirx: Ahogy a világ változik, minden változik. Az én Isztambulom egy viszonylag szűk területre korlátozódik, a többi részről nem nyilatkozhatom. Ne menjen el a kedved, mert szinte biztos, hogy én is vissza fogok menni ide, magánúton. Az asszony ugyan majrézott este a sötét mellékutcán, én nem éreztem veszélyben magunkat, de nem győzködtem. Megbabonázott ez a város, de láttam az árnyékát is. Nemsokára jön a folytatás, ha van kedved, reagálj arra is kérlek.
Az MV Agusta márkát talán mindenki ismeri, kézműves, kisszériás csúcs termék, az ehhez tartozó magas árral. Minden modelljük egyedi, de még ezeknél is vannak ritkábbak, a sorszámozott limitált szériás darabok. Alanyunk egy MV Agusta Superveloce 800, abból is az AGO Edition, amiből mindösszesen 311…..
"Mi az a szálkásítás? A szálkásítás lényege, hogy a testzsír mennyiségét csökkentjük, míg az izomtömeg mennyiségét maximálisan igyekszünk megőrizni. A szálkásítás bizonyos értelemben fogyást jelent, tudatosan megfelelő céllal." iwi.hu Az alapok, a múltkor nálam vendégeskedő Chieftain családból…..
Eljött egy nagyszervíz ideje a motoromon. Mivel az Ivanics Motor Budafokon van, ahonnan sokáig tartana tömegközlekedve hazajutni majd vissza, ahogy a múltkor is, kölcsön kértem egy tesztmotort. Amikor megláttam mit kapok, majdnem elájultam, hiszen ekkora vasat még sohasem vezettem. Mert a…..
Misi Mágus 2023.09.23 03:57:45
@gigabursch: Részemről ok. Adj egy elérhetőséget.
Misi Mágus 2023.09.23 10:48:44
@gigabursch: Na, azt hittem alám tolsz egy Goldwinget. Ha elém áll egy ilyen, biztosan nem térek ki előle, én is kíváncsi vagyok rá. Honda tesztekkel amúgy is gyatrán állok...
Utoljára a 94-ben nyaraltam két hétig Olaszországban, feleség, gyerek, és három baráti családnál ugyanez. Olyan nincs, hogy mindenki, mindenkit mindig szeret, voltak nézetkülönbségek a két hét alatt, de amikor már csak egy nap maradt a vakációból, ezek elillantak, minden percet együtt töltöttünk. Az…..
Misi Mágus 2022.08.07 13:13:12
@Kand_Úr: Köszönöm szépen. Évente egy hosszabb túrát csinálok, vagy várnod kell egy évet, vagy ajánlom az El Camino túrámat, az 2019-ben volt, megtalálod itt a blogon. Esetleg vedd meg a "motorozzvelem" című könyvemet, abban 1975-től vannak túra leírások. Még nem jött büntetés, de azt hallom, az olaszok akár hónapokat is ülnek rajta.
Misi Mágus 2023.09.06 13:39:04
@Kand_Úr: Szia. Letelt az egy éves türelmi idő, nem kaptam csekket Itáliából, most már kimondhatom: megúsztam a túrát büntetés nélkül.
Misi Mágus 2023.09.14 18:07:35
@mvm150ml: Én köszönöm, ez nagyon jól esett. Akkor Te még "rámvertél" plusz egy százast. Mennyi idő alatt futottad meg ezt a távot, és milyen motorral? Ha nem akarod publikusan, akkor írd ide: ekenzo03@gmail.com
A Sziget kapcsán hallottam először a Krúbi nevű előadóról, megfogott a neve, rákerestem. Miután megnéztem néhány művét megnyugodtam, mégiscsak demokrácia van Magyarországon. Ha ilyen stílusban előadott szerzeményeket vetíthet a youtube, ha ezekkel fel lehet lépni a Szigeten több ezres közönség…..
Én nagy állatbarát vagyok, főként a kutyák vesznek le a lábamról. A benzinkút kellős közepén akkora óriási loncsos kutya feküdt, amibe némi alkohol után akár egy kismackót is bele tudtam volna látni. Békésen nézegette a kuncsaftokat, mivel kaját nem tudtam adni neki, egy simogatással jeleztem,…..
Romániában a legnagyobb meglepetés, az utak állapota, és ahogyan használják a helybéliek. Hegyi szerpentin van bőségesen Bihar megyében, és a legtöbb vadonatúj aszfaltot kapott. Egészen kis falvakon is átgurultunk, ahol még a régi Dacia a főszereplő, mégis hibátlan úttestet terítenek alájuk. Viszont…..
A több sebből vérző, júniusi Erdély túra folytatása, vagy még inkább pótlása következik most. Az akkori lebetegedett társam nem hagyta annyiban a dolgot, és újra feldobta, menjünk együtt Romániába motorozni, én pedig megvontam a vállam, és újra igent mondtam. Most nem terveztünk messzire, a határhoz…..
Már az összes Tracer 9-et próbáltam, sőt még a Niken-t is. Az egyikkel 3000 kilométeres túrát teljesítettem, tehát mondhatom, ismerem a típust. A tavalyi év egyik legtöbb pontot kapott motorja, nálam a Tracer 9 GT lett. Nem volt olcsó, de sok pénzért legalább sok jóságot adtak, egyedül azt a fránya…..
A halálra senki sem vágyik, mégsem lehet elkerülni, mindenki meghal egyszer. De a mikor és a hogyan, na az nagyon nem mindegy. Szomorú, ha egy motoros fiatalon, baleset következtében hal meg, mert az valaki figyelmetlensége miatt történik, egy rossz döntés következményeként. Ezért lehet felelős, a…..
A reggeli szüttyögésemnek menetrendje van. Mivel keveset alszom, korán kelek, ha szerencsém van, 5 óra körül. Telefon a kézbe, megnézem jött-e email, vagy üzenet, kinek van szülinapja, kis szörfözés a neten (megdöbbentő mennyire része lett ez már sokunk életének), aztán megyek tusolni, hajat mosni.…..
"Az ember, aki ott sem volt." "Erdély, ahogy én (nem) láttam." "Ahogy a medve, az esőben motorozás sem játék." Ezeken a címeken gondolkodtam, miközben menekültem hazafelé a félbehagyott Erdély-Bulgária-Szerbia túrámról. Mi is történt? Pár szó az előzményekről. Még tavaly ősszel megkeresett egy…..
"Régen minden jobb volt" tartja a mondás. Az apropó most a Yamaha legnagyobb robogója a TMax, amiből megkaptam a 2023-as legfrissebb, legűberebb kiadást, a Tech Max 560-at. És mellé egy első kiadású, 2001-es 500-ast, hogy megnézzük, mennyit fejlődött a modell az eltelt 22 év alatt. Nem vagyok…..
A kedvenc egynapos itthoni gurulásom, Aggtelek oda-vissza. A klasszikus útvonal a következő: Dunakeszi-Balassagyarmat-Salgótarján-Cered-Ózd-Aggtelek, majd visszafelé Aggtelek-Ózd-Eger-Mátra-Dunakeszi. Ez a túra megy séróból, a Tökös Ötössel minden szezon elején és végén toltunk egyet-egyet. Apró…..
Ugyan mentem már földúton, de gyakorlatilag szinte semmilyen terepes tudásom, vagy tapasztalatom nincs. Így aztán sokáig gondolkodtam az alcímen, olyanokat vetettem el mint: "a homokozó", "poroló", vagy "colos", de végül egy Váci kocsma felett megláttam a tökéletes elnevezést, "ETALON". Úgy gondolom…..