Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BakterHouse

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Rögtön első lényegi blogbejegyzésemmel egy egyre elterjedtebbé vált módszerre szeretném a figyelmeteket felhívni. Történetesen arra hogy ha valaki ma minőségi e-book olvasót szeretne venni az 50, sőt a 40 ezer forintos lélektani határok alatt igen könnyedén belesétálhat…..
Könyvtárban jártam, ahol gyorsan kifényképeztem pár oldalt egy réges-régi könyvből, ami bemutatja az internetet, sőt arra vállalkozik, hogy megjósolja annak jövőjét. Ha az internetere akarunk eljutni, akkor kell egy modem, minél gyorsabb, meg számítógép is, a legjobb egy…..
BakterHouse 2013.10.06 00:51:08
Pedig a Power Mac 7200, 7500 és 7600-on valóban van eject gomb (szóval 94-96 környéki a grafika).
www.vectronicsappleworld.com/collection/articlepics/pm720075/snap16.jpg
Az a jobb felső gomb meg a power on/off. Azóta is van az Apple billentyűzeteken, csak már apró kerek, süllyesztett gomb lett.
A kölcsönaccounttal való tudományos intézeti internetezés és a nagy csomag lemezekkel egyetemre bejárás (és ott a letöltött stuffok másolása és hazavietele) megvolt. :D
A Vincent-blog a reOrbanize nevű manuálisan alkalmazható add-on-nal kedveskedik hűséges olvasóinak. A reOrbanize bármelyik böngészőhöz, szövegszerkesztőhöz, videó- és audioalkalmazáshoz, csatornához, nyomtatott és szociális médiához illeszthető. A működése egyszerű:…..
Bruce Willis korkedvezményes nyugdíjas rendőrt alakít, aki megpróbál a reggeli csúcsban BKV-val eljutni a Lehel téri piacra nyakában egy "Utálom a cigányokat" táblával. Náci BKV ellenőrök, hamis rokkant igazolványok, szerelem a nótakörben. A napokban kezdik forgatni a…..
Itt tipródok ezen a felütésen, hogy merjem vagy ne merjem ilyen aszályos, schmittpaliktól sújtott időkben. A kezdőmondat úgy szólna, hogy: Bréking nyúz! Szőcs Géza úgy adott egy kétoldalas interjút, hogy egyszer sem említette a kulturális gps-t!, de emiatt a brékingnyúz miatt…..
BakterHouse 2012.04.01 04:19:35
@volker: hát az van, h a MaNcs nem igazán tehet arról, h miképpen jut el az emberhez. szoptam én is rendesen a magyar postával/hírlapkézbesítővel, egészen odáig, h nem is hosszabítottam meg az előfizetésem (ezt el is mondtam nekik, elég tehetetlennek tűntek – mármint a MaNcs). én szerencsére meg tudom venni már szerdán, az astoria aluljáróban. küldölfön gondolom akkor lehet majd naprakészen olvasni, ha lesz digitális kiadás.

egyébként én is érdeklődve várom, h szőcs géza mikor hajlandó felismerni, h nem a világ úgy általában szar hely, hanem vannak, akik szarul kormányoznak etc etc. jó utazást...
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
BakterHouse 2011.06.08 23:45:44
@Tóta W. Árpád: kiegészítésnek csak annyit, hogy a felsoroltak közül a liberális demokrácia az, ami a többi híve közül is a legtöbbnek biztosítja azt, hogy boldog legyen.
mexikói világos sör A KK időnként megunja azokat a tartalmi és műfaji kötöttségeket, amelyekkel egy átlagos, önmaga élvezeti értékéért ismert sör tesztje óhatatlanul együtt jár - ilyenkor két választásunk van: irreleváns hülyeségekkel fűszerezzük az aktuális…..
w Helyreigazítás 2011.05.11 03:00:00
Tisztelt választók, kedves fiatalok! Adminisztrációs és politikai hibák következtében olyan plakátok és hirdetések jelentek meg a sajtóban és a köztereken, amelyek az abortusz alternatívájaként a gyermek megszülését és azonnali örökbe adását jelölik meg. Csak a kampány…..
BakterHouse 2011.05.11 12:32:43
@Tóta W. Árpád: "Ha pedig direkt megakadályozod, hogy a védekezésről eleget tudjanak, akkor szembesülhetsz az abortuszdilemmával. Te tudod."

amire is a bible belt kiváló bizonyíték: www.reddit.com/comments/gc6pn/bible_belt_more_like_divorce_belt_or_teenage/
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
BakterHouse 2011.05.03 19:12:02
@ Tóta W. Árpád: "Szerencsére sokkal közelebb áll az Újszövetség istenéhez, mint a pszichopata zsidó archoz."

Azért álljunk meg egy polgári szóra... Ilyen következtetésre csupán az első kiadást forgatva persze juthat az ember, de azért az elmúlt ~2000 évben elég sokat fejlődött a zsidó vallásfilozófia és a zsidó vallási jog, a halacha. Köszönhetően részben a szétszóratásnak és a rabbinikus korszaknak, mert ugye ott jött a kellemetlen kérdés, h akkor most szétszéledés, beolvadás, vagy változtatni kell, h megmaradjon a banda (a kultúra, a vallás, miazmás...). Magáról a Tóráról az ismert bon mot szerint már Hillel (aki i.e., tehát nem is érte meg a szétszóratást) úgy nyilatkozott, hogy a lényege röviden annyi: szeresd felebarátodat (szomszédodat), mint tenmagadat, a többi csak kommentár. (És most menj, és tanuld meg a kommentárokat – fejezte be aztán a szinopszist az öreg).
A szentnek tartott szövegek kanonizációja után nyilván elég nehéz a változtatás a textuson, viszont ott az újra- és újraértelmezések lehetőségének végtelenhez konvergáló útja, és a zsidóság ezzel meglehetőst el is foglalta magát az elmúlt ~2k évben, mint azt bátorkodtam már az elején jelezni.
Ugyan nem értek a kereszténységhez, meg ebben műveletlen is vagyok, de úgy vélem, h a zsidóságban legalább annyira fontos (illetve központi dolog) a segítés, a világ megjavítása, a szeretet, mint a rebellis názáreti csávó tanításaiban. (No disrespect meant – de ezért biztosan kapok majd. :D)
Most, hogy kiderült, szeretett köztársasági elnökünk elszegődött a CBA reklámarcának, jut eszembe, mennyire fura, hogy az utóbbi időkben a köztévé Híradóiban akárhányszor esett szó húsvétról, csokiról, razziáról, netán ugye a jó magyar borokról, akkor az…..
w Szent szar 2011.04.26 06:50:00
Ha volna Orbán Viktor környezetében csak egyetlen mélyen vallásos ember, már szájon kapta volna. A szentségnek nem az a legfőbb ellensége, aki nem hisz benne, hanem aki a krumplilevesét melegíti rajta. Krisztus feltámadt! Ugyanott Wartburg eladó.   Én például legfeljebb…..
BakterHouse 2011.04.27 21:24:17
@amergin: Ez egy szépen összeszedett és jól megírt válasz volt. Jó az ilyesmit olvasni (még ha véletlenül futottam is bele, mert egy jó ideje inkább kerülöm a kommenteket az olyan threadekben, ahol nagy felhorgadás van).
w A tűz csiholója 2011.04.12 06:57:00
Az elmúlt ötven év apróbb megtorpanásoktól és helyi anomáliáktól eltekintve egy sikertörténet volt az emberiség életében. Atom-világháborút megúsztuk, és nőttön növekedett minden, a világgazdaság legalább három százalékkal évente, a bolygó lakossága kétszeresére,…..
w Igazolt hiányzás 2011.03.24 23:45:00
Meccset például sosem nézek, háború viszont olyan ritkán van, hogy olyankor sajnálnám elszalasztani a műsort. Ezért mostanában inkább a líbiai karitatív expedícióval foglalkozom, így sajnos kimaradnak olyan poénok, mint Lázár János sikereinek titka vagy Schmit Páll úgy…..
BakterHouse 2011.03.25 21:03:28
@KGyST: Nem, nem ilyesmit várok, hanem mondjuk a LANTIRN, FLIR vagy ATFLIR felvételeket, az szinte mindig rögzítésre kerül, fontos pl. a becsapódás rögzítése már az eredményesség felmérése miatt is. Ilyenekből azért már párat közzétettek, de vároma többit...
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
BakterHouse 2011.03.17 14:29:25
@Bathory: Lécci nézz utána a meleg párok örökbefogadási hajlandóságának, és annak is, h kb hány gyerek él ma állami gondozásban Mo-on, illetve milyenek a munkaerőpiaci és egyéb kilátásaik. Köszi.
Hogy a meleg büszkeség körül lesznek konfliktusok, az előre látható volt. A Gay Pride a magyar jobboldalisággal nem kvadrál. Ha a filozófiai forrásvidék a KDNP, akkor bizony lárvás vizet iszik a kormányzó erő, és kellemetlen helyzetbe kerül, amikor ehhez kellene hozzászólnia. A…..
BakterHouse 2011.02.17 15:59:04
@Tóta W. Árpád: mondjuk érdekességnek, adaléknak, food for thought-nak csak annyi, h a kertévék a tavalyi (vagy már a tavalyelőtti esetében is?) meleg büszkeség meneténél újfent az évekkel ezelőtti tangásbibliásműbráneres képeket vágták be, nyilván, h az elvártaknak megfelelően illusztrálják az eseményeket, mivel az aktuális történések – az oldalt habzó szájjal kurvaanyádmegdögleszező trololoparádézókat leszámítva – semmi devianciát vagy dekadenciát nem mutattak*. az lmbt-szervezetek tiltakoztak is az ilyen manipulációk ellen.
most akkor a demagógiafotelben kényelmesen hátradőlve csodálkozzunk együtt, h jönnek itt a kommentelők rettentő nagy hadakban rohadtmocskosbuziparádét skandálva. :) bár lehet, h ehhez nem kell bulvármédia sem, talán ez is genetikai hajlam, meg szocializáció, miazmás kérdése...

* egy kint vonuló szolidaritó jóbarát mesélte a két évvel ezelőtti menetről, h a kordon másik oldalán őket követve végig ott ment egy csávó, aki teli torokkal üvöltötte, h mocskosbuzikakurvaanyátok!!!%/+!, míg egyszercsak véget ért a kordon, és ott áltak egymástól két méterre, köztük csak egyszerű, enyhén kopott aszfalt, függőlegesen semmi. és akkor ott hirtelen megilletődve megtorpant és elnémult a csóka.
ha pszichológiát tanulnék, tuti szakdolgozatot írnék a témából :D
w Magyar Gyermek XVI. 2011.02.13 07:20:12
Bakács, Lézer János, Kubica. Hírek gyerekeknek. Kislexikonnal. ..
BakterHouse 2011.02.14 10:21:18
@a szív fészkei: azért remélem más is látja a cikk alján az (X)-et (és ezzel nem a béres cseppeket akarom minősíteni, csupán felhívnám a figyelmet arra, h a linkelt írás egy fizetett reklám).
17. § (1) A médiatartalom nem lehet alkalmas személyek, nemzetek, közösségek, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek vagy bármely többség, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport elleni gyûlölet keltésére.  (2) A médiatartalom nem lehet alkalmas személyek,…..
BakterHouse 2011.02.04 12:37:00
@fuhur: Na, azért a Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház éppen nem a lehúzásról szól. ;)
Megszoktuk már, hogy a kereskedelmi tévékben előbb vannak a leszúrta, feldarabolta, halálra gázolta és felgyújtotta szavakkal kezdődő bulvárhírek, minthogy mi fontos történt aznap a nagyvilágban, de arra azért nem sokan fogadtak volna, hogy a hétfői nap legfontosabb híre, a 35…..
BakterHouse 2011.01.27 15:22:23
@dekol84: ajaj, akkor rosszabb a helyzet, mint gondoltam. bár gondolom a trendek, ha lassan is, de változnak. ezt talán a köztévék új khm... hírpolitikája katalizálja is.
A Szeretgom portált kiadó cég ellen indított perek között olyan is akad, amelyet fórumhozzászólások miatt indított a volt polgármester, például a „Duzsó”, „Antidepresszáns”, illetve „Kunigunda” nicknév alatt kommentelő felhasználók a beadvány…..
BakterHouse 2011.01.22 15:27:28
Az esztergomi Fidesz és a loose cannonként viselkedő Meggyes Tamás esete hasonlóan szimbolikus, mint pl. Schmitt Pál köztársasági elnöksége, vagy az NMHH és a médiatv. Sokat kell miatta magyarázkodni, ráadásul folyamatosan kínos szituációkat eredményez. És a kompromisszum egyik esetben sem igazán jellemző, sőt, pl. Esztergom ügyében ennek még a nyomát sem találni.
Elsőre érthetetlen, és legfeljebb hatalmi arroganciával és cinizmussal magyarázható ez a sok, hosszú távon inkább visszaütő jelenség (l. pl Orbán EPP meghallgatását és annak interpretációit, amibe már – mindannyiunk szórakoztatására – Deutsch Tamás is látványosan beszállt), viszont egy (hatalmi szempontból magyarázható) oka azért van: méginkább sikerül hiszterizálni a közéletet és a közhangulatot (úgy látszik ez törvényszerű: ha ellenzékben van a Fidesz, akkor utcai zavargások vannak, ha kormányon, akkor a mindenkori hatalom által kézben tartott média szítja a tüzet), a mag egybentartásához valahogy mindig szükség van az állandó harckészültségre, a külső (belső) veszély, az ellenségkép folyamatos sulykolására. Kár, hogy az egész ország issza ennek a levét.
Inkább a militarizált diktatúrákra jellemző az ilyen hangulat és az ilyen propaganda, példa erre az arab világ és Észak-Afrika jópár országa (és nem, Mo-ot nem tartom diktatúrának, a hisztéria viszont zavar). Elszomorító ez az 1984-re hajazó hangulat 2011-ben. Ma már megvan a magunk napi 10 perc gyűlölete is.

Hosszú távon ez azért mégis rossz stratégiának tűnik, a kétharmados parlamenti többség sokban múlott az alacsony szavazói részvételen, a jobboldallal nem igazán szimpatizálók és a baloldal támogatói inmobilisak maradtak, míg a Fidesz és a jobboldal sikerrel mozdította meg minden szavazóját és a bizonytalanok egy részét. Az ennyire hiszterizált hangulat, a hatalom cinizmusa azonban nyomot hagy az emberekben, alkalom adtán ösztönzi őket a büntető szavazásra, ahogy ezt a legtöbb eddigi kormány el is érte.
A miniszterelnök az Európai Parlamentben a magyar elnökségi program vitájában elhangzott, a Médiatörvényt illető kritikákra adott válaszában két figyelemreméltó megállapítást tett, amelyek megfelelően konkrétak ahhoz, hogy érdemes legyen részletesen megvizsgálni őket.…..
A (névtelen) feljelentés, avagy vamzerkedés története egyidős lehet az emberiséggel, már az ősemberek is bemószerolhatták egymást egy-egy szőrén-szálán eltűnő kőbalta vagy szakóca miatt rejtett barlangfeliratokon, Samu, bazdmeg, az Ötzi vitte el, láttam, itt ökleljen fel egy…..
BakterHouse 2011.01.19 12:16:02
@Thrasher: a demokrácia mint többségi diktatúra téves koncepció. az ilyen véleményeket annyira kell csak figyelembe venni, h mérlegelni kell felvetéseik racionalitását, a közjóra való hatásukat, pl. halálbüntetés sincsen, hiába az a többségi vélemény, h kéne. ha csak az számítana, h mit akar több ember, akkor az ország fele régen elpusztult volna háborúkban, a maradék pedig gettókban élne.
Hogyan dolgozza fel a jobboldali centrista sajtó, hogy oly sok év ellenzékiség után kormányzati pozícióba került a Fidesz? A mai műsorban a konzervatív újságírás előtt álló új kihívásokról lesz szó, vendégünk lesz Balogh Ákos Gergely, a Mandiner, és Dévényi István,…..