Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shreds

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
I. Alapadatok Neve: Bunny and Chick Sorozatszám: 40031 Témakör: Seasonal Altéma: Easter Kiadás éve: 2012 Kockaszám: 52 Minifig: 0 Ára: kb. 1500 Ft II. Mi van a dobozban? Doboz nincs, helyette zacskóban találhatóak az elemek. A seasonal készletek általában nem óriási…..
A 2012-es Creator felhozatalban sok cuki apró készlet van, de a "normál" méretű készletek közül nem sokminden fogta meg a fantáziámat. Az az egy, ami igen, az viszont legalább nagyon. I. Alapadatok Neve: Blue Roadster (kék sportautó)Sorszáma: 6913Kiadási év: 2012Téma:…..
Nagy az isten állatkertje, sok szubkultúra sokmindenért tud buzulni. Például a legóért. Vagy a motorokért. Esetleg a legó motorokért. Mert ami azt illeti, van éppen választék. Kissé rendszertelenül és a teljesség igénye nélkül összeszedtem pár buzulható darabot. 1956-ban…..
Ki találja ki a leghamarabb, hogy melyik készlet kockáiból épült? A teljes galériát csak a megfejtés elküldése után szabad megnézni!..
Shreds 2012.02.19 10:55:02
@hatvannyolckilencvennégyeske: Minden út a 6894hez vezet :DD
Szinte minden témában megérkezett már az idei készleteket népszerűsítő "hivatalos" tévészpot a LEGOtól. Bár a nyolcvanas évek más technikákkal, más gyerekeknek készült reklámfilmjeit következetesen jobbnak találom, azért alapvetően ezek is rendben vannak. (Na jó, egy…..
Nem is volt olyan régen, hogy a Brandenburgi kaput nézegetve többünknek beugrott az ötlet: mi lenne, ha valami hazait öntenénk maradandó LEGO-kockákba? Az első hullámon már túl vagyunk: volt Hősök tere, Hortobágy és Kilenclyukú híd is. A lelkesedés itt sem maradt abba: a kezdeti…..
A gyászos Knight Kindgoms II után kellett egy hézagkitöltő sorozat, ami nem szerves része a Castle sorozatnak, pedig joggal hihetnénk azt. Ez a téma pedig a Vikings, amelyet a Castle 2005 és 2007 közötti pihenő időszakán állítottak pályára.  A készletek 2005-ben landoltak a…..
A tavalyi év legnagyobb vonatos készletének kritikáját küldte el nekünk Árpi. Úgy sejtem, hogy ez a szerelvény egyetlen komoly terepasztalról sem hiányozhat. Kicsit még én is elfogadnám, pedig neincsenek is vonataim. Lelkes újrakezdőként három éve karácsonykor építettem…..
Shreds 2012.02.01 15:09:58
@Konyvtaroslany: Hát vannak olyan 25 éves kockáim ahol a szitanyomi is eltünedezik lassan, de matrica konkrétan egy régi legón sincs már :D

egyébként engem is érdekelne, mert azért a nyomás jobban festene (pun intended) egy ilyen méregdrága szetten. Legutóbb pl a wolksvagen hippibusz matricázott WV emblémájánál dobtam el az agyam, hogy a szitanyomás nem fért bele :S
Egészen újkeletű a kattanásom van a zombikra. Amennyire ignoráltam régebben a zombis filmeket (egyszerűen nem féltem tőlük, úgy meg mi értelme van?), a The Walking Dead című tévésorozattal annyira nagy híve lettem a témának. (Illetve a Zombieland című mozi is eléggé beütött…..
Shreds 2012.01.30 09:25:20
Vasárnap szúrták ki a velveten, hogy a Big Bang Theoryben feltűnik az ELTE egy pillanatra. Erről eszembe jutott egy nem is olyan rég látott rész az Azok a 70-es évek showból. (Nagyszerű sorozat, a Comedy Central vetíti, igaz, borzalmas szinkronnal.) Az 5. évad 19. részének elején az…..
Érdekes egybeesés, hogy miközben azon gondolkodtam, megérnek-e a nemrég hozzám került klón (hamis?) legók egy posztot, nnenn szomorú halála kapcsán megtudtam, majd meg is írtam, bizony a legjobbak is használ(hat)nak klón-elemeket. Mondanom sem kell, innentől már igazán érdekelt,…..
Sajnos hazánkban most nincs valami kellemes idő, így inkább elkalauzollak benneteket Egyiptomba, majd később a trópusi esőerdőkbe.Adventurers - Egyiptom A kalandorok sorozat 1998ban indult útjára. A készletek célja a világ egzotikus tájainak bemutatása volt. Ezeknek első…..
Belsőség Őszinte részvétünk 2012.01.11 12:47:00
Röstelljük magunkat, hogy ilyen szakadt, lúzer, hatéves A6-os Audikba kényszerültek azok, akiknek nem jutott már a hamvas Superbekből. Tényleg, őszintén. És még nehezen is indulnak. Mi javasoljuk a márkaszervizt, ha valami gond van. Istenem, mi jöhet még?! Tata Nano? (Mindazonáltal…..
Mostanában leginkább a Friends kapcsán beszélünk/írunk a nemi szerepekről, pedig vannak a problémának sokkal általánosabb szintjei is, mint az, hogy milyen színű kockákkal játszik a két nem 12 éves kor alatt. Gabriel (Lego.Skrytsson) megmutatja nekünk a legnagyobb…..
LEGO Lánglovagok (1. rész): Tűzoltóállomások Vigyázz! Maratoni poszt következik! A tűzoltós témában ugyanis a rohamkocsi maga az ökumenika. Elég nagy és akciódús ahhoz, hogy a gyereknek tetsszen, de mégsem túl nagy vagy túl drága ahhoz, hogy a szülő ne vegye meg.…..
Shreds 2012.01.04 21:20:59
@szeme közé, laposan!: és tényleg... biztos tutu az otthonából vetíti a felhős égboltra, csak fonákul rakta a reflektorra a jelet.

És ez mégis, kivel nem esett meg eddig, tegyük szívünkre a kezünket...
Hitviták ide vagy oda, minden városba kell ilyen kocsi, és minden gyűjteménybe kell ilyen kerék: |forrás: Brickset| A Friends-lányok lakhelyének magyarításáról szóló szavazásunk/ötletelésünk még mindig tart! Vannak egész jó ötletek, de olyan talán még mindig nincs, ami…..
Shreds 2012.01.03 18:02:09
@bloodymoon: jaja, meg egy pár szuperhősösnek is. A 6858hoz kedvet is kaptam kissé.
Shreds 2012.01.03 21:55:20
@pragmaP: :DDD halljátok castle fanok, irány friends-t venni :)
Shreds 2012.01.04 00:07:50
@Llew: jó a végigjátszás szerűség is. A végén a srác aki írta szösszent egy érdekeset a sztereotípiákról is, érdemes gondolkodni rajta.
Azzal kezdődött az egész, amit még nem is ismertek, hiszen nem írtam még róla: vettem pár racers mini készletet. Ezzel aztán annyira bejött az autós-tematika, hogy hirtelen felindulásból megvettem a 6743 Super Speedstert. Még ki sem bontottam a készletet, amikor valamelyik…..
Sokaknak még ma is furcsán hangzik, hogy a lányok igenis szeretnek legózni. De miért is lenne ez másként? Legfeljebb egy kicsit másként néznek a kockákra, mint mi fiúk, ha egyáltalán. Talán ezt a különbséget tartotta szem előtt a LEGO, amikor előállt a legújabb…..
Shreds 2012.01.03 16:58:16
@Forestman: Yaaaaay! :) /sarcasm off
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
Ha nekem annak idején ilyenem lehetett volna! Talán ez iránti sóvárgásom tudatalatti emlékének köszönhetem, hogy bő egy évvel ezelőtt pont ezzel kezdtem újra a legózást. I. Alapadatok Neve: Tanker TruckSorszáma: 6695Témája: TownKiadás éve: 1984Kockaszám: 106Minifig: 1Ár:…..
LEGO Lánglovagok (1. rész): Tűzoltóállomások Legóváros tűzoltóságának a történetében a parancsnoki autó kicsit olyan, mint a foci történetében a szögletzászló. Tulajdonképpen a kutyát se nagyon érdekli, csak úgy van. Nem egy bonyolult vagy látványos dolog, de…..
Ha már azt mondták, szentháromság van, és rendőrségről meg vasútról esett már szó, akkor nem lehet kihagyni a tűzoltóságokat sem. Újabb sorozatunk első fejezete a Legoland, Town, illetve City tűzoltó állomások immáron négy évtizedesnél is hosszabb történetére tekint…..
Ahogy tavaly, én idén sem úsztam meg a karácsonyi legótlanságot. Remélem ti kaptatok ném műanyagot! Jöhetnek kommentben az ajándékok, irigykedni szeretnék! ..
Shreds 2011.12.25 10:13:08