Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mike288

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevallom őszintén, mindig csodálattal adózom azok előtt, akik bőven 50 éves koruk felett, inkább már a nyugdíjhoz közelítve képesek változtatni, és külföldre menni dolgozni. Itt, a blogon is volt már több ilyen történet, ma is ilyen következik. Susanne írásában bőven akadnak elgondolkodtató…..
mike288 2016.09.06 18:46:40
@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Értem amit mondasz. Nekem ezzel csak az a "gondom" hogy nem láttam még arra példát hogy bármilyen politikai hatalom idézhet elő változást. Azaz de, amíg volt szakrális vezetés, ez a korszak úgy Mátyás Király halálával be is fejeződött.
Nem azt mondom hogy bele kell szarni mindenbe, hanem azt kéne megérteni hogy bármilyen politikai helyzet is áll fenn manapság, azt lehet úgy nevezni hogy van a szar és van a fos. Azon lehet rágódni hogy melyik jobb a kettő közül, kétségtelen hogy az egyik talán kicsit "jobb" mint a másik. De jelentős változást az ember életében nem fog okozni soha.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogyha az ember felismerné hogy semmi az égvilágon nem fog történni addig amíg az ember önmagán felül nem kerekedik, akkor mindjárt el is kezdene cselekedni. Aminek pedig előbb vagy utóbb meglenne a gyümölcse. Ehhez pedig kitartás és alázat kell, azt hiszem ez nincs meg manapság az embereknek, mert elegük lett. Megértem. Pedig lehet hogy csak egy lépés kéne ahhoz hogy tényleg elérjenek önnálló módon valamit.
Nézd, egyszer egy "politikus" azt mondta : Akinek nem tetszik, el lehet menni. Én szót fogadtam neki.. Mert valóban nem tehettem mást. Eleinte lázadoztam, szitkozódtam, önmagamat sajnáltam, azt vártam hogy ezek a senkik ( oldaltól függetlenül ) mikor csinálnak már jó világot. Hahhha. Aztán meg kinevettem magam, és szépen elkezdtem csendben tenni a dolgomat. Dolgoztam, csak országhatáron kívül. Azóta meg hálát adok az akkori helyzetnek még akkor is, ha jó sok évet és jó sok milliót buktam azóta.
Nem érdemes ezekbe a politikai témába még csak energiát sem fordítani, mert megőszülsz, kihullik a hajad, megöregszel rögtön, agyvérzést kapsz, idegbeteg leszel ésatöbbi.
És tudod amikor az emberek az utcára vonulnak azzal a reménnyel hogy majd egy tüntetéssel pl. elérnek valamit, vagy online egymást szapulják a politikai nézeteik miatt, pontosan olyanok mint a birkák. Egymás seggébe bújva haladnak egy irányba. Csak azt nem veszik észre hogy a legvégén a vágóhídhoz értek. Ott meg már késő...
mike288 2016.09.06 18:59:50
@micsoda?:
Így van, de ha kipróbálja az ember hogy mi változik akkor ha mondjuk 1 hónapig nem olvas híreket, megkéri a barátait hogy ne politizáljanak, akkor vajon mi történne?
Én jól tudom.
Annyi történik hogy azt veszed észre hogy egyszerűen boldogabb lettél. És a dolgodat ugyanúgy teszed :)
Szóval ki okozza a felfordulást?
A politikus vagy az ember aki felveszi tudattalanul azt a sok szennyet?
Érdemes ezt mélyebben megvizsgálni..
mike288 2016.09.06 20:40:18
Sok olyan ismerősöm van akik pl. azt sem tudják ki a pénzügyminiszter, mégis nagyon boldog emberek. Nem is éheznek, jól vannak. Az biztos igen, hogy pontosan olyan politika van amilyen politikára szükségük van az embereknek...
Hogy mi a megoldás? Erre nem lehet egy globális választ adni.
Egyéni szinten kell mindenkinek a saját életébe elmerülnie.
Kinek mi. Valaki nagy anyagi bőségre vágyik, valaki egyszerűen csak lusta, valaki nem elégszik meg azzal ami van, valaki akkor is hőbörög ha mindene megvan.
Nem tudom, és nem is szeretnék hülyeségeket írni mert én csak a magam példájából tudok következtetést levonni.
Nekem a megélhetésemről volt szó 5 évvel ezelőtt, mert igen bevallom hülye voltam hogy szóba álltam a bankokkal csakhogy legyen egy kecóm. Beszívtam. A fizetésem 80%-a a törlesztőre ment el, mellette rezsitartozás felhalmozások, stb..
Elmentem mert nem volt más mód. Ma minden rendben.
Elmentem naés? Nem itt szándékozom leélni az életemet Anlgiában. Kézpénzben ki szeretném fizetni a kecómat és boldogan hazahúzni egyszer, pedig megtehetném azt hogy jajjj az az ország kicseszett velem. Nem. Én csesztem ki magammal.
Vannak olyan ismerőseim is hogy saját lakásuk van, és nem is ismerik fel hogy mekkora dolog ez a mai világban. De folytathanám a sort...
Ha valaki nagyon úgy érzi hogy el kell mennie, hajrá! Menjen.
De ne úgy hogy elfelejti honnan jött, hanem teremtse meg magának azt az anyagi lehetőséget külföldön ami után mosolyogva visszatér.
De ez egyéni szint. Mert családostul nehezebb, stb, de van nem egy példa akik simán megoldják úgy is.
El kell azt fogadni hogy egy korrupt, hazug politikai helyzetben van az ország és egyénileg kell cselekedni.
Ha valaki járt már Spanyolországban, ahol a politikai korrupció messzemenőleg brutálisabb mint Magyarországon, megfigyelheti hogy a szegénység nagyobb mint nálunk. És mégis.
Az emberek tudnak boldogak lenni, hihetetlen szociális kapcsolat van egymás között és nem olnline hanem élőben.
Valahogy nem úgy élik ezt meg mint mi.
Szóval a kérdésedre a válasz : nincs válasz. Globálisan nincs.
Csakis egyénileg :)
De ez már filozófia :)
Városligeti barangolás az inglis dalszövegű beszt kláb mjuzikra Rontónak speciálba!  ..
mike288 2015.01.25 14:04:38
Úgy néz ki, lesznek még a „bendgate”-en túl is problémái az Apple-nek az iPhone 6-tal és az iPhone 6 Plus-szal. Egy hónap után néhány felhasználó azt tapasztalta, hogy az eszköz felső és alsó részén található antenna sávok elszíneződtek a használat során.  Kép: A…..
mike288 2014.10.27 12:23:05
én személy szerint iphone5S-t használok, előtte iphone 4-et használtam. én pl. azért használok apple cuccot, mert sok zenei szoftvert kihasználok vele ( effekt pluginok, zenei, audio amp, ritmikai szoftverek) amik androidra nem elérhetőek, azaz csak néhány, de az sajnos nagyon gagyi, mert ott kis kálmán is írhat szoftvert, és ha még szar is a végeredmény, legalább bekerül a google store-ba...
én a szoftveres működéssel teljesen meg vagyok elégedve, egy gyengébb hardverhez egy jól megírt oprendszer társul (nem ikonokra és gif-es, háttérképcserés, csengőhangcserés, óvodás dolgokra értem ) jobb memóriakihasználtság mellett. sosem lassult be, és sosem fagyott még le akkor sem, ha 16 program futott a háttérben )
sokat használok több szoftvert egyszerre, pl. audio erősitő szimulátor, elég komoly reverb effekttel és audio compressorral, közben pedig egy ritmikai program fut szintén real time, így a gitárjátékot simán studióminőségben veszem fel ritmusszekcióval.
nem mondom hogy nem túlárazott az apple, és vannak nagyon hülye dolgai, de sokan vannak akik célirányosan használják az eszközt, pl. rengeteg zenész.
persze az almatelefonnal villogó hülyegyerekek inkább jelképei lettek az applenek sajnos, dehát ez van..
az viszont jó kérdés hogy mit fogok venni ha pl. az 5S elavultnak fog számítani az új szoftverek miatt, mert az apple új elhajló-megkopó telefonja tényleg egy vicc, és nem adnék érte 30 ezret sem.
szerintem marad valami nokia 3210+ valami zsebstudió:)
mike288 2014.10.27 17:43:10
@eßemfaßom meg áll:

bocsi, úgy akartam írni : amatőr stúdió minőség.

megjegyzem, nem minden studioban van csöves mikrofon, sőt még csöves előfok sem.
a 4 hangszórós ládát meg hagyjuk meg inkább a koncertekre, mert stúdióban fejhallgatót, és studiomonitorokat használunk;)
Pénzügyi értelemben véve nagyon izgalmas időszak előtt állunk. Már jó pár éve lecsengett a hitelláz, amit követett a törvényszerű visszaesés (gazdasági válság) és a nem feltétlenül ennyire drasztikusan törvényszerű bizalmatlansági válság a bankszektor irányába. Most mi…..
A finalisták produkcióját elnézve nagyjából a műsor felénél egyértelmű volt, hogy az idei Britain’s Got Talentben komoly esélye van a magyaroknak a győzelemre, annak ellenére, hogy sosem voltunk a brit korona alattvalói. Hiszen a BGT-ben, ahogyan az a közönségszavazós…..
mike288 2013.06.09 02:52:10
@KopaszMercis: benned az igazság! respect, respcect!!
Üdv Angliából ;)
mike288 2013.06.09 07:04:00
@Kulminaator: hát egy senkiházi lófaszmaxi, akit azér basztak be oda, hogy a magyar népből az idiótább lelkiszegény fajta azt mondja hogy : gyááá, micsoda fazon!!!
mike288 2013.06.09 07:28:59
@kukilopezromero:
1. ez nem tánc.
2. itt nem arról van szó hogy szarabb-e, vagy sem érted?
itt arról van szó, hogy elment egy pár fiatal egy olyan országba, ahol CSAK a főváros lakosságának a száma, egész pontosan több mint összesen a balkán magyaroszágé, és annak ellenére hogy ez a műsor britekről kellet volna hogy szóljon, annak ellenére hogy sokan azt sem tudják hogy magyarország hol van, hogy az eu tagja-e, kiálltak, ( megjegyzem nem olyan egyszerű itt bármilyen egyszerű mozdulatot megcsinálni, nemhogy " különleges mozdulatot, mert ez nem diavetítés )
csináltak több koreográfiát, és megnyerék a picsába, mert megérdemelték. és kaptak olyan lóvét fejenként, mint egy jól kereső angol állampolgár éves fizetése, és nem mucsaröcsögén 12 ezerér fognak ezekután haknizni egy előre megírt több éves szerződéssel ahol kizsákmányolják, majd lelkileg tönkrebasszák őket. mert azoknak a sok senkiházi majmoknak akik eddig szerepeltek abban a lófasz xfaktorban vagy miben, ez a sorsuk.
összefoglalva, a srácok elmentek, láttak, és kibaszottul győztek.
ALKOTTAK. nem pedig homokoztak a színpadon, vagy buzultak mint a retekklubban és a telavivkettőn általában.
Külfödi munkavállalásom során elégé átvertek. A L J KFT. pesti irodája közvetitet ki Londonba. Pesten 80 000FT-t fizettem programdíj néven.  Erről kaptam számlát és megbízási szerződést is írtam alá. és még kint 150 fontot fizettem a kinti ügyintézőnek. A megbízási…..
mike288 2013.05.02 20:30:05
@flippant: Az IQ-d látom üti a betont :)
Annyi közöm van a fideszhez, mszp-hez, faszom tudja kikhez, Magyarországhoz, hogy felőlem te is lehetsz a miniszterelnök. Ugyanis kurvára nem érdekel a politika, azt sem tudom hogy ki kivel van, én Angliában tisztességesen adózok, normális fizetésem van amiből fizetem az otthoni lakáshitelemet, segítek szüleimnek, hazamegyek 2 havonta meglátogatni a családomat, mulatok az otthoni barátaimmal, itt meg elég szépen megfizetik azt, amiért tanultam, és élvezem az életet. Úgyhogy engem ne említs légyszíves az ilyen fidesz, meg mittudomén ki a faszom amatőr zsidó seggnyalókkal :)
mike288 2013.05.02 22:26:55
@tff: Nem, ne érts félre, egyáltalán nem vagyok rasszista, sem divatzsidógyűlülő, vannak nekem is zsidó barátaim.
Egyetlen problémám azzal a 40-50 emberrel van ( akik véletlenül pont zsidók, és itt ülnek Londonba ) akik az EU tetején ülnek, diktálnak, és szép lassan zzebreteszik Magyarországot. Mindeközben ( annak ellenére hogy a mindenkori aktuális kormány valóban egy magyar forintot nem ér ) az unatkozó ember otthon vagy gyurcsányozik, vagy orbánozik, vagy nácimód jobbikozik ingyen sörér, ( hejjjj milyen magyar címeres, himnuszos, márpedigjézusmagyarvolt tetkóm van show-t imitálva ) vagy az utcára megy idióta bohóc módjára panaszkodni, tiltakozni, "tüntetni" , a másikat szapulni. De ez már nem a cikkhez tartozik, úgyhogy én el is búcsúztam. Sok sikert a további munkakereséshez mindenkinek. Már aki menni akar :)
Több, mint két esztendeje utazom rendszeresen a MÁV-al. Nem szeretném sem a járatot, sem a gyakoriságot, sem a nevemet megadni. Mondjuk azt, hogy Ibolyának hívnak és egy vidéki városból utazom, mégpedig úgy, hogy normál személyvonatot és IC-t is használok.Összességében…..
mike288 2012.09.16 16:39:42
@Spamet nem küldünk rá: hehe:)
olvasok britt blogot is, de ott nem ilyen befordultak az emberek;)
nyomjátok csak:)
mike288 2012.09.16 16:49:05
@Spamet nem küldünk rá: minden rendben? ;)
mike288 2012.09.16 18:09:04
@Bélabáttya: Lehet hogy igazad van..Sajnos..vagy nem..nem is tudom...
Igazából nem nagyon találni olyasmi blogot, ami arról szól hogy valaki(k) fennakadnak azon, hogy milyen a közlekedési szokás. Értem ezt pl. erre a Máv-os helyzetre.
Mert itt is nagyon zsúfolt a közlekedés mint tudjuk, sokszor előfordul hogy valaki a táskáját lerakja a mellette lévő székre, de amint jön valaki, és le akar oda ülni, egyszerűen megkérdezi hogy ne haragudj, szabad? Erre ő mosolyogva, persze! Semmi grimasz vagy hasonló. ( legalábbis én nem tapasztaltam ilyesmit soha eddig )
De pl. nagyon komoly blogokat lehetne vezetni arról, és ki is lehetne akadni arról pl. hogy a tömegközlekedésen hogyan viselkednek a kisgyerekek. Mert pl. én, a jó magyar beszűkült mentalitás még látható jeleivel megáldva, sokszor a mai napig kiakadok azon, ha van pl 1, 2, 5, vagy 10 gyerek a buszon, és ordít mint az állat, a szülei nem szólnak rá hogy halkabban máá bazmeg, meg kussojjá, meg ilyesmi, hanem egyszerűen hagyja had ordítson. És a többi utas simán mosolyogva elviseli ( természetesen nem mindenki angol ).Szerintem ettől lesznek talán másabbak kicsit mint mi, mert kiskorukban már megszokják azt, hogy nincs olyan mértékű visszaszabályzás, és mire felnő, sokkal természetesebben fog viselkedni mint pl. nálunk otthon, ahol szemmel láthatóan pl. a sulisok a MÁV-on úgy be vannak feszülve ( legalábbis a nagyrészük ) mintha épp üzleti tárgyalásra menne a Swiss air járatán, miközben csak egy kollégiumba tart épp egy 82-es szétrohadt szaron.
De összességében az a nagy baj, hogy otthon az embereknek nincs jobb dolguk, mint kiakadni egy ilyen blogbejegyzésen, mert egszerűen szarabbul élnek sajnos. És ezt nem fikázásként mondom vagy ilyesmi, de gondolom ha a hozzászólók nagyrésze tisztességes, EU szintű fizetést kapna amit valóban érdemelne, lehet hogy most nem a monitor előtt ülve azon pumpálná magát hogy a MÁV-on mi van, hanem mondjuk egy étterembe mulatozna épp a barátaival, vagy egy fasza hétvégi programról tartana haza épp, mert holnap vár rá a MÁV, amivel majd dolgozni megy. Sajnos szerintem ez van... Bocsánat az off-ért.
Szerda este ismét összerezzenhetett a tech-világ gyomra, mert bejelentették a már mindenki által ismert TheirPhone 5-ös verziójának megjelenését, amelyet 199, 299 és 399 dolláros áron lehet majd megvenni (persze külföldön) és 16, 32, ill. 64 gigabájt beépített, és sehogyan sem…..
Nehezen lehetne átlagosnak nevezni mai szerzőnk, Dennis útját, hiszen 16 évesen került ki Angliába, középiskolába. Ahol gyorsan kiderült, hogy 9 év magyarországi iskolai nyelvtanulás messze nem elég arra, hogy fel tudja venni a kinti tempót. Nem adta fel, no meg aztán szerencséje…..
mike288 2012.08.27 15:16:19
Én lassan 1 éve élek Angliában, és csak megerősíteni tudom azt, hogy az otthoni angol oktatás nem sokat ér idekint. Nem én vagyok az első aki meglepődött amikor kijött, de gondolom ez nem újdonság. A probléma ott kezdődik, amikor a buszsofőr megkérdezi hogy meddig kéred a jegyet, és mondja hogy nem tud visszaadni. Ez nem nagy nyelvtani feladat, de eleinte lehet hogy nagyon is az. Hiába tanultad otthon 8-10 évig a nyelvet (persze nem megszállott módon). Mindenesetre nagyban függ, hogy melyik területen élsz Angliában, elég nagy eltérések vannak akcentus terén. De a lényeg, találkoztam már Magyar angoltanárral, aki nem boldogult a nyelv miatt itt, ezért haza is ment, találkoztam már Magyar pultos sráccal, akire azt hittem hogy angol, ő pl. minimálbérért dolgozott egy pub-ban. Kérdeztem tőle, mióta van itt, azt mondta úgy 1 éve. Mondom erre:???!!!!. Azt mondta mindig is érdekelte a nyelv, otthon egyetemen ezt tanulta, majd picit tanította.. Itt pedig felszedte azt, amit fel kell ahhoz, hogy a nyelvtudása olyan szinten legyen, hogy Angliában is hiteles legyen. A lényeg szerintem a hozzáállásban rejlik..Ha valaki a rigó utcába jár, hogy elhitesse magával hogy tud angolul, tegye. De inkább csak országhatáron belül szólaljon meg, idekint meg legyen alázatos a nyelvtudásával kapcsolatban. Én is mosolygok az otthoni angol nyelvtanfolyamok, magániskolák hírlevein, anyagain, mert valóban azt a semmit tanítják, amit idekint senki nem használ. Egy fontos dolgot mintha nem értenémek meg az otthoni oktatók.. az akcentust nem lehet tanítani. És nem a 12 igeidő érdekli az angolt, mert bármely hihetetlen,de sokan ők sem tudják. Egyszer megkérdeztem az egyik bangladeshi barátomat: mondd, nálatok miért beszél mindenki szinte anyanyelvi szinten angolul?Erre az volt a válasz, náluk nincsenek szinkronos filmek. Kiskoruk óta így tévéznek. Szóval ha az emberek otthon is kerülnék a magyar népbutító médiát, és nem azzal foglalkoznának hogy mi volt a vv5-ben, mit hazudnak 0-24-ben, hanem mondjuk feliratos filmeket néznének, bbc-ről próbálnának valós hírt szerezni, egy picit már beljebb lennének. Ja, a kedvenc sztorim így a végére: Bp. taxiban épp Ferihegy ( Liszt Ferenc jeeee) felé. Kérdezi a taxis: külföldre utazok? Mondom igen, Anglia. Azt mondja a lánya is kijárt 1-2 évig úgy 4-5 hónapot összesen a nyelv miatt. Először nem voltak vele megelégedve a tanárok, most pedig vizsga volt. No az egyik vizsgáztató épp angol anyanyelvű volt. A Magyar anyanyelvű tanár nem értette úgy a 70%-át a lánynak. A másik tag meg csak mosolygott, és kitűnővel átengedte a leányt.. Érdekes..
Meglehetősen eredeti írással jelentkezett Peky, még csak azt sem állítom, hogy mindenben egyetértenék a leírtakkal, no de nem ez az első eset, és még csak nem is az utolsó. Kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
A comment:com úgy tudja, hogy bár aláírt szerződés még mindig nincs, már kitűzték Fábry Sándor új műsorának indulási időpontját az MTV-ben.Úgy tudjuk, hogy a külsős gyártásban készülő új Fábry-show január második felétől kéthetente csütörtökön lesz képernyőn,…..
Férfiként nehéz ha nem egyenesen lehetetlen elképzelni, milyen lehet nőként arra kényszerülni, hogy prostitúcióval keresse meg valaki a kenyerét. Ez a kifejezetten merész, sőt szándékosan botrányos kampány épp ebben próbál segíteni, és a perspektíva megváltoztatásával, egy…..
mike288 2011.12.07 12:00:07
Üdv mindenkinek, az alábbiakban egy Samsung Galaxy S2 szétbontását mutatnám be. Aki érzékeny lelkületű és tudja előre, hogy a következőkben felsorolt boncolás mély nyomokat hagyna úgy a lelkében, mint a telefonjában...hm szóval attól elnézést kérek. Nos tehát a Galaxy S2,…..
mike288 2011.11.18 11:00:56