Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Unionista

0 bejegyzést írt és 490 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
Unionista 2011.12.23 17:33:59
@ulrike:
a rendőrség nem magától cselekedett, hanem nyilván kövér utasította.
Unionista 2011.12.23 18:23:22
@gjokkel:
itt aggodalomra az adhat okot, hogy egy monetáris unión kívüli tagország csődje kifejezetten jól jönne az eu17 számára. ha egy dominónak el kell dőlnie, akkor dőljön az, ami önmagában áll.
Unionista 2011.12.23 18:42:19
@AbuBakr:
értem, hogy te vonó gábort szeretnéd pörzse sanyival.
  Kossuth téren jártunk, LMP-seket és jobbikosokat láttunk, fennakadtak a rácson, kellemes karácson'!   Korábbi, képes-szöveges beszámolónk itt olvasható...
Unionista 2011.12.23 18:34:23
@Viktus:
itt inkább kövér adta az utasítást. pintér ennél dörzsöltebb.
  Szóval az úgy volt, hogy a kormánypártok szemmel láthatólag megbolondultak, erre fel az LMP megszervezte történetének második értelmes akcióját: képviselői és aktivistái odaláncolták magukat a parlamenti parkoló egyik bejáratához, illetve egy másik helyszínen az…..
Unionista 2011.12.23 18:18:24
@Anettkarajongó:
révész máriusz felemelte képviselői igazolványával egy gumilövedék záporba gyalogolt bele. na most a gumilövedék zápor abból fakadt, hogy a fidesz és a jobbik - 3000 forintos napidíj mellett felbérelte a csőcseléket. az ő feladatuk volt ez kiprovokálni. csak épp révész máriusznak ezt nem mesélték el. ezért ő kiment a tüntetők közé. orbán viktor meg nem ment oda.
Unionista 2011.12.23 18:27:02
@Anettkarajongó:
"... és higgadj le, BAZMEG!" lol.
  Általános meglepetés és értetlenség fogadta, amikor a kormányfő Németh Lászlónét jelölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére. A miniszterjelölt neve nem csak hogy nem szerepelt a Fellegi Tamás lehetséges utódjáról szóló találgatások között, de a közéletben…..
Unionista 2011.12.23 16:37:38
@Kompli:
a maffiának sose volt a betétje magyarországon. az uniós pénzek lenyúlására szakosodtak. az utófinanszírozás miatt igényelték a kedvezményes hiteleket.
  „Meg tudom érteni, hogy valaki hazautazik, és nem Budapesten várja a Jézuskát” – hangzott Lázár János reakciója az IMF-delegáció idő előtti távozását firtató kérdésre. „Sem korábban, sem a jövőben nem a kormány vette el ezeket a forrásokat,…..
Sorsdöntő napok jöhetnek. Barroso levele után nem tűnik légből kapott feltételezésnek, hogy az ország minden bizonnyal nem kap pénzügyi segítséget, ha a rohamtempóra kapcsolt parlamenti többség megszavazza azt a két törvényjavaslatot, amelynek visszavonását az EU a…..
Unionista 2011.12.21 11:17:39
@Diocles:
és mi van ha az unió úgy képzeli: ha egy dominónak el kell dőlnie, akkor inkább egy olyan boruljon fel, ami önmagában áll.
Unionista 2011.12.21 11:21:07
@Cinkes:
orbán ugyanazt mondja, amit a putris cigányok. a közösség pénze kell, de a közösség normái nem kellenek hozzá.
Unionista 2011.12.21 11:42:03
@radala:
anno oszkó blogján azt írtam, hogy lehetnének egy kicsit tisztességesebbek, és mondhatnák azt: az állampapírokat a portfolióból egy tolvonással (törvénnyel) vonják ki. a reálhozamokat a pénztárok fizessék meg. az üzletrészek (a részvények) viszont maradjanak magánkézben. az egész rendszert tegyék önkéntessé. tehát a kormány pénzhez jut, de tisztán piaci portfoliót kezelő önkéntessé váló magánnyugdíjpénztárakban lesz egy induló portfolió. tehát elvben mindenki jól jár. erre oszkó azt felelte, hogy persze. ilyesmi lenne a kompromisszum. csak a pénztárak a saját érdekeik szerint a legjobb esetet hangoztatják.

szóval ez két tárgyalási technika. az egyik az erőpolitika. azt mondod, ami neked a legjobb. és arra vársz, hogy majd a másik fél enged. a másik, hogy észérveket sorakoztatsz fel. eleve a kompromisszumod mondod be, de abból már nem engedsz. a közjót a második szolgálja. a közéletben a második a nyerő. privát életben pedig az első.
Ennek a blognak az egyik első bejegyzésében, még a választások előtt, arról írtam, hogy a kétharmados többségre inkább lehetőségként, semmint veszélyként érdemes tekinteni. Az elmúlt másfél év világossá tette, hogy tévedtem. A kétharmad ugyanis – ha nem elég…..
Unionista 2011.12.20 23:11:40
@anti76:
az a probléma, hogy ez egy közös kárpát medencei történelem. szóval valószínűleg nem tudod, hogy mondjuk a törökverő zrínyi echte horvát volt. a horvát urak sohasem fogadtak volna el egy magyart bánnak. sohasem. tehát itt nem arról van szó, hogy mindenki, aki a középkorban élt és mozgott magyar volt. hanem arról, hogy volt egy multikulturális _hungarus_ identitás. és a natio hungarica tagja volt minden nemes, aki a királyra felesküdött. de ebben benne volt legalább egy fél tucat náció. a magyarok adták az uniós (!) nemzet felét. volt egy magyar dominancia, de nem volt szupremácia.

amit te magyar történelemnek hívsz az jelentős részben egy latinkeresztény multikulti királyság (_hungariae_) története. amit te lefordíthatsz úgy, hogy magyarország. de azt sehol a világon nem fordítják magyarisztánnak. sehol a világban. megkülönböztetik a középkori multikultit az egynyelvű államiságtól. európában mindenki. leszámítva a nácikat. csak a nácik mossák össze ezt a kettőt. birodalmi nemzetállamokat hirdetve. sehol nem ismerik el azt a kelet európai nacionalista történelemszemléletet, amit egyébként 100 magyarból 99 magáénak vall.

szóval a probléma ott kezdődik, hogy nincs külön szó a kárpát medencei közös identitásra és a magyarra. british - english. ugye világos. felméred ésszel a kettő között a különbséget. nagy-britannia nem azonos nagy-angliával.

ez az ország bele van mélyedve egy mitikus dicső múltba. nem a magyarok győztek nándorfehérvárnál. hanem egy egyesített (uniós) magyar-szerb haderő. mátyás király nem volt magyar legfeljebb a mesében. semmiféle magyar identitással nem bírt. multikulti király volt. ha minden áron egy etnikumhoz akarjuk kötni, akkor inkább volt cseh, mint magyar. egy dolog érdekelte: német-római császár akart lenni. nem akarta a magyarok államiságát. ugyanis nem létezett önálló magyar államiság. az egy mítosz. itt egy féltucat nemzetiség közös királyságban ért. és persze, hogy ha átléped a dunát, akkor hallod a szlovák szót. azért hallod, mert a felvidék jelentős részben mindig is szlovák volt. az északi kárpátok sose volt a magyar törzsek kiemelt szállásterülete. sohasem. a magyar invázió után kelet-morvaországot annektálták. és a szlovákok a közös _hungarus_ identitás részévé lettek. ugyanúgy, ahogy a skótok britek lettek az egyesült királyság létrejötte után.

te egy mítoszban hiszel. ebben a középkori nagy-magyarországban nem volt egyetlen kódex, krónika, pénz, pecsét, de még metszet is alig, amelyik magyarul íródott volna. a hivatalos írásokban leírva nem találod sehol azt, hogy "magyar". azért használták a latint, hogy a nemzetiségeket összetartsák. de itt évszázadokon át semmiféle önálló magyar államiságról nem létezett. sanctus stephanus egy dinasztikus perszonáluniót alapított. megyei alapon szervezett egységállamot: uniót. vagyis nem a népnemzet az ezeréves hagyomány. de majd ki fog derülni, hogy ez a nemzeti hip-hop hogyan fog működni a jövőben.
Unionista 2011.12.20 23:56:24
@ökörpöröly:
istván királynak volt egy fia. henrik. a magyarok imrének nevezik. de mivel bajor anya szülte ezért német nevet adtak neki. na most ez a derék henrik, vagy latinosan emericus, vagy americus után nevezték el amerigo vespucci-t. akiről elnevezték amerikát. vagyis a jenkik egy nagy-magyarról elnevezett földrészen élnek. amerika is magyar. és ez nem vicc.
Unionista 2011.12.21 00:15:29
@ökörpöröly:
arra akart példa lenni, hogy a fél világról be lehet bizonyítani: magyar. valamiért van egy ilyen kényszer, hogy ezt minden hírességről elmondhassuk. például amikor agassi elkezdett teniszezni, akkor kitalálták, hogy ő ágassy. meg is kérdezték tőle: ön magyar? nem nagyon értette, hogy miről is van szó.
A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány legújabb kockázatelemzése szerint még az átírt, elfogadott költségvetésben is mintegy 400 milliárd forintos "lyuk" van. Oszkó Péter szerint még nagyobb gond, hogy a kormány által várt 0,5 százalékos növekedéshez képest az…..
Unionista 2011.12.20 23:34:17
@Modor Tibi:
de mennyit spórolt a kormány a nyírségi focisták rokkant nyugdíján. hány embert vizsgáltak felül. ez alapján mennyi a költségvetési megtakarítás.

a kormány úgy számolt, hogy 200 ezer rokkant nyugdíjastól vonnak el átlagosan havi 50 ezer forintot. 75 ezer helyett havi 25 ezret kapnak. és ezen lesz évi 200e×50e×12 = 120 mrd megtakarítás.

tegyük fel, hogy van ennyi csaló. ha 120 milliárdot elvonjuk, akkor rögtön nem lesz áfa, és jövedéki adó befizetés. a focisták nem hajigálják be a pénzt a játékgépbe. tehát már mindjárt csak 90 milliárd a megtakarításod. az, hogy a gdp 0,5%-át kivonod a piaci munkahelyek számában is érződik. kevesebb lesz a járulékfizető. de még lesz 60 milliárd megtakarításod.

ez a válságban nagyjából lófasz esti fényben. és ehhez az kell, hogy 600 ezer rokkant nyugdíjast tetőtől talpig újra megvizsgálj. és 200 ezerről azt mondja a doki, hogy ők mégis csak munkaképesek. tegyük fel, hogy ez nem kerül pénzbe. mert a rendelőintézetek amúgy ezt mindenféle túlmunka nélkül megoldják normál időben. és egyébként a rendelők majd felülírják a szakorvosi pecsét hegyeket, amivel a roki nyugdíjasok rendelkeznek. tegyük fel, hogy ez működik. tegyük fel, hogy ezek az emberek még egyébként így is simán kifizetik a rezsit. tehát nem nőnek a közműtartozások. tegyük fel, hogy minden szuper. akkor lesz 60 milliárd megtakarításod. ennyit egy hét alatt elbukik a kormány az árfolyamveszteségen, kamatfeláron. ami a kiszámíthatatlanság következménye.
  „Milyen felbecsülhetetlen előnyökkel járna, ha mindannyian úgy döntenénk, hogy szembeszállunk a minket körülvevő hazugságokkal, és úgy döntenénk, hogy mi magunk, személy szerint igazságban akarunk élni” – írta a napokban elhunyt Václav Havel a Civil…..
Unionista 2011.12.20 16:47:50
@VI. Béla:
orbán viktor 89-ben kiverte az oroszokat. csak ha igazságban akarunk élni, akkor sajnos ezt mellé kellene tenni:
www.youtube.com/watch?v=sfrFmLK3M2k
  Nyáron egy amerikai óriásvidámpark nézőterén az első előadásra vártunk. Megérkeztek az akrobaták, a műsorvezető üdvözölte az összegyűlt nézőket, majd azt mondta, hogy a közönség soraiban aznap ott vannak a haditengerészet és a légierő katonái, valamint…..
Unionista 2011.12.20 12:26:56
@fikanick:
nagy-britannia és az usa egységállamok. uniók. uniós nemzetben gondolkodnak. a nemzeti lobogó a union jack. ott a hadsereg arról szól, hogy területi (megyei) alapon hadtestekbe állnak össze a nemzetiségek. és abból lesz az uniós haderő.

a szigetországban a hadsereg nem a népnemzeti skót szoknyás falunap. magyarországon meg valami ilyesmit képzel el ez úgynevezett "nemzeti" oldal. heje-huja karádi őrmesterrel, és néhány pucér nővel. ami egyébként teljesen jó csak a harcászat nem ez a móka. nem ez a kelet-európai nemzeti romantikázás, nemzeti radikalizmus. völkische bewegung. árpád sávos, rovás írásos, turul madaras nagy-magyarság. félkegyelmű vitéz nagybányai horthy miklós kivezényli a népet az orosz frontra. csak nem visznek magukkal téli kabátot. vagy most ugye: venni kéne már néhány roncs helikoptert. ingyen, vagy mégse ingyen. mit számít az.
Unionista 2011.12.20 12:48:59
@Robinzon Kurzor:
vegyünk egy konkrét példát. borsodban meg kell rendszabályozni a cigókat. az állami rendőrség erre alkalmas? és az állami hadsereg? nem tűnik túl hatékonynak.

akkor az van, hogy a borsod megyei sheriff segítséget kér a kassai krajtól. és a nagy-magyar és a nagy-szlovák nacionalista fiatalok ellenségből rögtön ezeréves barátok lesznek. és attól kell tartani, hogy a felvidéki magyar és tót fiatalok az összes cigányt az agyagba döngölik. azért kell az egész fölé unió, hogy a ló másik oldalára ne essünk át. azért kellene mondjuk megyei ombudsman, hogy az emberi jogok védve legyenek. de arra sem alkalmas az állam. ül valaki a várban, és védi a jövő generációt. az alapvető szabadságjogokat és az alkotmányt békeidőben a 100 ezer uszkve 1 millió lakosú megyében kell megvédeni. fővárosban ezt a célt szolgálja a nagykerület (metropolitan county).

de mégis miért kell ennek állami (párt) irányítás alatt működnie. értem, hogy a szocializmusban úgy szoktuk. és így lehet lopni. meg azt is, hogy a kapitalizmusban még többet lehet. ezt értem. de miért szolgálja ez a közjót?

szerintem megyei alapon szervezett unió kell. megyei sheriff, megyei dandár. minden védelmi formációt megyei alapon kell megszervezni. megyei igazgatásrendészet. a háborúban pedig kontinensnyi méretekben kell összeállni. háború esetén is alapvetően megyei dandárokat kell megbízni harci feladatokkal. tehát nem kell az összmagyarságnak összefogni. mert abból a népnemzeti romantikázás lesz, vagy népnemzeti radikalizmus. balkáni típusú polgárháború.
Unionista 2011.12.20 13:09:36
@rajcsányi.gellért (ergé):
kádár elvtársról van egy anekdota. egyszer megkérdezték tőle: miért czinege elvtárs a védelmi miniszter? kádár azt felelte: még mindig jobb egy hülye, mint egy hozzáértő. aki veri az asztalt, hogy pénzt, pénzt, pénzt.

szerintem állami hadseregre egy centet nem kellene költeni. egy centet sem. de uniós haderőre és megyei dandárokra mégis csak. és akkor mindjárt nagy szó, hogy borsodba jön egy új harci helikopter. és mindjárt nem az az érdekes, hogy az most harminc, vagy ötven éves. hanem a cigók azt mondják: "hű de kafa". és semmi sem akadályozza meg abban a megyéket, hogy a közbeszerzéseiket összehangolják. és azt pláne nem, hogy ezeket a védelmi eszközöket békeidőben közcélra használják. a megye építse ki a saját védelmi potenciálját. nyilván a legszegényebb, legelmaradottabb térségeknek ugyanolyan jelentős saját védelmi ereje lenni, mint a leggazdagabbaknak. ebben az esetben nem tűnik a dolog kidobott pénznek. ha a megye és az unió között kimarad az állam. megszűnik a hierarchia. hanem egy rács szerkezetet kapunk kontinentális méretekben.

hende csaba azt mondja, hogy ezekkel a helikopterekkel 25 évre (!) megvédjük ezt a politikai gettót. 2036-ban ezekkel támadjuk meg szlovákiát úgy, hogy besorozzuk fluor tomit.
Tegnap este véget ért az aktuális X-Faktor, amivel természetesen egyáltalán nem foglalkoztunk itt, a Lángoló Gitárokon, hiszen ez egy zenei blog, az pedig, bár talán ez nem mindenkinek nyilvánvaló, nem egy zenei műsor. Az X-Faktor tehetségkutatónak még eladható, de alapvetően egy…..
Unionista 2011.12.19 19:18:49
@Winston Smith:
nagy feró adott egyszer egy interjút. és azt mondta, hogy ezek a fazonok sose lesznek igazi sztárok. azért nem, mert nincsenek saját dalaik.

a műsor fonákságával valószínűleg a műsorkészítők is tisztában vannak. nagy feró biztosan. szóval a mentor-mentorált viszony messze nem olyan mély, mint a klasszikus szerző-előadó páros. és a háttéremberek sem olyanok, mint egy zenekarban. egy tehetségkutatóban szórakoztatóipari szakmunkások dolgoznak.

valószínűleg jobb lenne, ha kéthetente lennének műsorok, és a versenyzők párosával esnének ki. sokkal jobbak lennének az újrahasznosított produkciók. a versenyzők közötti különbségek is megmutatkoznának. és hosszú távon talán még több pénzt lehetne kivenni az egészből.

de amíg minden évben jön 12 egyszerű, de még szerethető énekes, addig nyilván nem fognak ezen a formátumon változtatni.
comment:com Giccsfaktor 2011.12.19 15:00:00
Háromórás profi műsor volt az X-Faktor döntője, unatkozással, sok-sok lassú és érzelmes dallal, részben elfelejtett győztessel. Nő nem nyerhetett, Jason Statham húzta be a döntőt. Bónusz: az RTL sajnos elárulta, mit gondol a hőseiről. Két, korábban már RTL-es műsorokban…..
Unionista 2011.12.19 18:37:41
direkt előfizetéssel működne ez. mondjuk adásonként 1 eurós előfizetéssel is simán összejönne 1M néző. minden előfizetés szavazásra jogosítana fel.

anyagilag is 10x jobban megérné. mert szerintem 1 adásban messze nincs 1M sms. legfeljebb 100 ezer. amit szerintem legfeljebb 10 ezer ember küld. meg ugye itt is volt, hogy a székely kiscsávónak gyűjtötték a pénzt. utald át a számlára, és valaki továbbküldte a pénzt az sms szerverre. na most ha átutalt százcsillió lejt, akkor a kiscsávó simán tovább jutott. ha a következő fordulóban mégsem, akkor simán kiesett.

ha egyszer a háztartások többségében lesz set top box, vagy valami hasonló, akkor ezt a direkt előfizetést simán megéri megcsinálni. az emelt díjas sms-sel meg esetleg lehet a versenyzőket direktben szponzorálni. (a távközlési szolgáltó és a csatorna így is lenyúlhajta pénz a felét, vagy akár négyötödét. mert adminisztráció, meg ugye a csatorna hozzáadott érték. de ez működhet úgy, hogy az sms privát szponzoráció. a direkt előfizetéssel meg demokratikusan szavazhatsz.

ez esetben a zsűritagnak nem azt mondja a producer, hogy "bőgjél", hanem azt, hogy "ne bőgjél". mert a nézőt nem az érdekli feltéve, hogy fizetni kell érte 1 eurót. ha ingyen van, akkor persze kapjon csak sírógörcsöt, és idegösszeomlást főműsoridőben.

ezzel együtt szerintem olyan nagyon rosszul nem dönt a nép. ez a kopasz gyerek talán tényleg a legjobb volt. bár igazán ebben a szériában sem volt "legjobb". és az előzőben sem.

hja, és még annyit, hogy a "HANGILAG" helyett mondjuk már azt: "HANGBAN". az énekileg, táncilag helyett azt: énekben, táncban.
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
Unionista 2011.12.17 17:35:10
@Kalmár:
bakker, a kormány ilyen "extrém kockázatú papírokból" nem keveset vásárolt. az a gond a világmagyarázattal, hogy ez sehogy sem lesz kerek.
Gyors leszek és egyszerű: ennek a kormánynak mennie kell. Nem kell aggódni, a Fidesz folytathatja, ha akarja, de valószínűleg már most elég kevesen vannak, akik szerint muszáj lenne ugyanúgy folytatniuk, mint eddig, erre akár egy népszavazást lehet építeni (ld. a cikk végén). Akik pedig még ott a…..
  Közeledik az év vége, s ilyenkor szokásos összeállítani „az év legizébb izéi” jellegű listákat. A Mandiner első ilyen rangsora 2011 legnyomasztóbb közéleti alakjait szedi csokorba.   Íme: 13. Vágó Gábor képviselő (LMP), aktivista     12. A…..
 Orbán Viktor a kampány előtt és azóta is folyamatosan az erős állam víziójában él. Ez a vízió kiterjed az élet szinte valamennyi területére, tehát a reálgazdaságra és az ideológiára egyaránt. Álma megvalósítása azonban folyamatosan korlátokba ütközik, a piac és…..
Unionista 2011.12.15 17:12:46
@KG2000:
ez egy nagyon egyszerű dolog. a klasszikus liberális koncepció az, hogy gazdasági téren városi köztulajdonlás megengedett. tehát nem állami, hanem városi tulajdonlás.

azért működne ez mai is, mert egy kis, közepes, vagy nagyváros gazdasági súlya nagyjából azonos egy kis, közepes, vagy nagy multinacionális vállalattal. tehát egy óriás világvállalat egy óriás világváros súlyával vetekszik. (azt most hagyjuk, hogy a pénzpiacon ennél nagyobb tőkekoncentráció ment végbe. ezzel az uniónak kell foglalkozni. megint már csak a méretekből adódóan is.)

tehát elvben lehetne a fővárosnak egy saját reptere. csak ennek előfeltétele, hogy saját vállalatait nyereséggel működtesse. a liberalizmus erről a városállamiságról szól. elvben győr vásárolhatna gépipari részvényeket. székesfehérvár mikroelektronikait. vagy akármelyik város. a saját vállalataik nyereségéből, és nem az adófizetők pénzéből.

debrecenben a vízmű, és a hőszolgáltató nyereséges. ebből éppenséggel fejleszthetnék közösen az eon-nal a városi erőművet. persze a hasznon is osztozkodva. vagy mondjuk a nagyerdei gyógyfürdő és a klinikák városi tulajdonlás mellett is nyereségessé tehetők. és ezt a pénzt be lehet forgatni a gyógyszeriparba. vagy az ipari parkok és a repülőtér hasznosításából származó városi jövedelmeket be lehetne forgatni a városi gépiparba. egyébként a városnak nincs ilyen jövedelme, mert az ipari park, és a repülőtér haverjai kézben vannak. elvben az alföld közepén elvben létrejöhetne egy városi élelmiszeripari egyesülés. van konzervipar, húsipar, tejipar, a pékségek bolthálózata. elvben a város összefoghatná ezeket. és persze ebben benne van a kis, a közepes, és a nagyvállalkozó, és benne lehet a város. képes hatni ezekre. a működésüket összehangolni.

de ez nem az általad preferált ortodox nacionalista politika. az állam hadakozik a piaccal. és nem is az ortodox liberalizmus. az állam teljes egészében kiszolgáltatja magát a piacnak. hanem a klasszikus szabadelvű gondolkodás. ez az, ami hiányzik a magyar közéletből. pedig ez volna a polgári fejlődés záloga. most a bunkó parasztok ortodox nacionalizmusa következik. és jól láthatóan ez lesz a rendszerváltás óta a legnagyobb bukó.

magyarország a balkáni éllovas lesz. csehország, és szlovénia messze elhúzott. szlovákia zárkózik fel csehországhoz. lengyelország és horvátország is be fognak előzni. magyarország az európai latinkeresztény országok közül a tökutolsó helyre fog kerülni. és inkább a keleti keresztény ukrán, román, szerb, macedón, bolgár közösséghez fog tartozni. ami azt jelenti, hogy még erősebb lesz a kivándorlás. és a balkáni állapotok majd akkor változnak meg, ha ez a tömegesen elvándorló polgári réteg, vagy a gyerekei visszatérnek.

szlovákia fel fog zárkózni kelet-ausztria közelébe. bécs-pozsony tengely. lengyelország kelet-németorszához. berlin-varsó tengely. budapest meg inkább bukaresthez fog hasonlítani. elvándorlás, a balkánosodás (elcigányosodás) miatt. a liberalizmus hiánya miatt.
Már sokszor nekifutottam ennek az írásnak, de soha nem jutottam a végére – de még a közepére sem. Elsősorban azért, mert az első mondatok visszaolvasása után már éreztem, hogy ezer sebből vérzik; nem érthető, félreérthető, vagy egyszerűen csak hamis. A dilemma ettől…..
Unionista 2011.12.14 23:09:40
@aszekelyek:
konkrétan a leggazdagabb 1 millió lakos megadóztatására gondolok. a legfelső tizedre. a latinos műveltségűek így mondták itt: az első decilis.

itt az a gond, hogy a vállalkozói vagyont nem akarják megadóztatni. pedig ha valakinek van egy menő belvárosi étterme, akkor arra is muszáj extra adót kivetni. feltéve, hogy az nem középosztálybeli, hanem elit étterem. van egy uralkodó elit. új arisztokrácia. új gazdagok. nem a középosztály. hanem pontosan tudja mindenki, hogy a környezetében minden 10. embernek rengeteg pénze van. ennek egy része szorgalmas és tisztességes, egy része a törvényes kereteken belül nagyon ügyes, vannak akik csak az induló vagyonukat lopták. és akadnak olyanok is, akinél kisebb gazembert is akasztottak már.

szerintem van egy réteg, akiktől el lehetne venni. ne ha nem nézzük meg, hogy honnan lett a vagyon, akkor ebbe az egész mókába bele is mennének. így lehet költségvetési egyensúlyt csinálni. oké, felőlem szórakozzon a fidesz a rokkant nyugdíjasokkal. valaki a 75, vagy 50 ezer rokkant nyugdíj helyett nem kap csak 25 ezret. oké. és az vajon hogy fog megélni. nem volt mindig rokkant. csak fizetett tébét. ellopták a feje felől a gyárat. stb. hadd ne legyek demagóg. és nem is a középosztálytól kell most elvenni, hanem kifejezetten az elittől. azért, mert nincs másik lehetőség.
Unionista 2011.12.14 23:38:19
@inreallife:
oké, nekem nincs bajom azzal, hogy dolgozzon. és szerintem a rokkantak többségének sem lenne ezzel problémája. de fogd már fel. egy rehab munkahely fenntartása pénzbe kerül.

a visszahívott rendőrökkel is az a gond, hogy széket kell alájuk rakni. eléjük lenni egy asztalt. számítógépet. az egész köré egy nagy irodaépületet. azt világítani kell, fűteni. ezen kívül kell nekik autó járőrözni. abba üzemanyag. na most ez mind pénzbe kerül. és még munkabért is kell nekik fizetni. tehát ezen a soron olyan nagyon sok megtakarítás nem lesz. mert amit megnyernek a réven (nyilván lesznek, akik kifizetik az adót) azt elvesztik a vámon.

és a rokkant nyugdíjasokkal is ez lesz a helyzet. nem 75 ezret kap, hanem 25 ezret. 50 ezret spórolt a kormány. látszólag. mert itt áfa nem folyik be, és ha kocsmázik, akkor a jövedéki adó. ebből következően megint csak munkahelyek szűnnek meg. tehát ez egy lefele spirál. spórolt a kormány havi 25 ezret. ami egyébként szép összeg. 200 ezer rokkanttal számolva évi 60 milliárd forint. na most ez a válságban semmire sem jó. lófasz esti fényben. másrészt mondd már meg, hogy ebből a 200 ezer emberből legalább 100 ezer (de valószínűleg mind a 200 ezer) mégis miből fog megélni. mert az fog megbukni, aki nem tudja kifizeti a dokit. tehát pont a legnagyobb csalók fognak ezen átmenni. azért, mert a szakorvosok bére is kevés. oké, hogy őket meg börtönnel megfenyegetik. de ezen akarsz nyerni 60 milliárdot.

tehát a probléma, hogy a fidesz a legalsó tizedtől akar pénzt behajtani, holott a legfelsőtől kellene.
Unionista 2011.12.15 13:44:24
@ciceró:
orbán célja az, hogy magyarország ne kerülhessen túlzott deficit eljárás alá, és az uniós források kifizetése ne kerüljön veszélybe. tartani akarja majd hiányt. bármilyen szigorúak is lesznek a nemzetközi, vagy a piaci előírások. az egy másik kérdés, hogy képes lesz-e ezt teljesíteni. de a makrogazdasági célokat szinte mindenkinél szigorúbban tartani akarja. azért, hogy legyen mit lenyúlni. uniós forrásokon kívül túl sok mindent nem lehet.

ahhoz viszont mereven ragaszkodik, hogy a költségvetést nagyon ne vizsgálhassa senki. nem akarja, hogy a valutaalapnak és az uniónak szabad bejárása legyen a pénzügyminisztériumba. mert azok azt kérdezik: ez és ez a tétel mégis milyen közcélt szolgál. miért akarja azt erre költeni. orbán azt mondja, hogy ez a népszuverenitás ellen való. őt a nép ruházta fel totális hatalommal, és ezt csak a nép veheti el tőle. felvilágosult abszolutista uralkodó akar lenni. eszmetörténetileg ezt követte a felvilágosodás és a liberalizmus megjelenése. és ha megnézed, akkor a jobbos értelmiség ezeket próbálja tagadni.

a probléma, hogy a forintgazdaság sehogy sem lesz működőképes. a bankok olyan adósságot engednek el, amit már leírtak. ebből valamennyit mégis csak visszakapnak. de ezt megint csak anyabankok feltőkésítésére fogják használni. mert a magyar szabályozási környezet továbbra is bizonytalan. vagyis a pénz kifelé fog áramlani az országból, és a képzett munkaerő. ami azt jelenti, hogy magyarország a balkán irányába fog csúszni. tehát inkább egy szerb, román, bolgár, fejlődés lesz ez, és nem egy szlovén, szlovák, cseh, vagy legyel.

és egyszer a népnek le fog esni a tantusz, hogy orbán viktor a balkánra vezette az országot. és akkor a népharag el fogja seperni. akkor is ha nem lesz potenciális miniszterelnök jelölt. mert a balkán népek nagy családjában minden lehetséges.
Forrás: globalpost.comKOMMENTÁRA jelenlegi, alapvetően a költségvetési politikák integrációjára koncentráló tervek nem oldják meg az Európai Unió válságát. Az okok sokkal mélyebben rejlenek, és ideje lenne talán ezekkel foglalkozni…  Az európai politikai elit,…..
Unionista 2011.12.13 11:54:38
@Ego sum:
az unió a római katolikus egyház hegemóniáját nem ismeri el. azért nem, mert észak, és nyugat európa jelentős részben nem római keresztény. még csak nem is muszlim, hanem protestáns. kelet-európa és a balkán pedig keleti keresztény (ortodox).

a legtöbb európai a maga módján vallásos. az egyházak szakrális és liturgikus elemeit pusztán tradícióként népszokások szintjén kezeli. az adventi gyertyagyújtás olyan, mint a beiglisütés.

tehát a közös vallás az európai civilizációba vetett feltétlen hit. szerintem ez egy felvilágosult latinkeresztény hit. de be kell látni: van aki számára pont nem ez.
  Tegnap, az emberi jogok napján a következő tiltakozás érkezett szerkesztőségünkhöz, aminek nagy örömmel biztosítunk nyilvánosságot: TILTAKOZÁS  Mi, alulírott magyar értelmiségiek megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a Szlovák Köztársaság kormánya…..
Unionista 2011.12.11 12:25:19
@TaTa86.:
ennek semmi köze a zsidó valláshoz. itt arról van szó, hogy az egyik csoport azt mondja, hogy népnemzeti, a másik pedig azt, hogy nemzetközösségi keretek között kell tárgyalni.

a "magyarok" álláspontja az, hogy majd mi megtárgyaljuk magunk között. és az úgy is lesz. ha nem, akkor tiltakozunk. a "zsidók" meg azt mondják, hogy oké, lehet tiltakozni, de mi lenne ha előzetesen civilizált keretek között tárgyaltunk volna. de a népnemzeti azt mondja: szlovákokkal nem tárgyalunk. és a szomszédoknál is ezt mondja. tehát ez egy látszólag eldöntetlen vita. de csak látszólag. mert ha nincs társadalmi vita, kulturálisan pedig ez döntetlennel ér véget, akkor a gazdasági fejlettség lesz a meghatározó. és ebben a szlovákok másfélszer jobban állnak. tehát ők nyernek.

középeurópában van nagy berlin-varsó, és egy kis bécs-pozsony tengely. és ez határoz meg mindent. az uniónak pedig kisebb gondja is nagyobb annál, hogy ilonka nénivel törődjön. így vannak a lapok leosztva. de ennek kevés köze van a zsidókhoz.
Kezdjük azzal, hogy az uniós csúcson végül kialakított magyar álláspont szerintem helyes: egy ilyen horderejű ügyben a törvényhozásnak kell kimondania a végső szót. Még akkor is így van ez, ha pontosan tudjuk, hogy a kormánypárti többség minden bizonnyal felsorakozik a…..
Unionista 2011.12.11 00:43:47
@ökörpöröly:
te nem akarod megérteni. szerintem az államoknak gazdasági kérdésekben nem kellene lapot osztani. a régióknak is lehet, és az uniónak is. a városoknak is. döntsék el, hogy a régióhoz kötik magukat, vagy az unióhoz. te meg azt mondod, hogy egy államban több jegybank lenne. egy sem lenne. állami jegybank nem volna. csak régiós, és uniós.

de az sem megy, hogy majd az európai központi bank diktál mindenkinek. mert így a pénzügyi rendszer totálisan központosított. de az sem jó, hogy az államok (az egy nyelven beszélők) saját hatáskörben döntenek. tehát állami keretek között nem lehet ezt a kérdést visszatenni. vagy ha mégis, akkor abból káosz lenne. ezért kellene a vidékies körzeteket kisebb régiós (mondjuk középeurópai) felügyelet alá vonni.

de, egyezzünk meg abban, hogy kölcsönösen hülyének tartjuk egymást.
Unionista 2011.12.11 09:53:37
@ökörpöröly:
ez azt jelentené, hogy lennének non profit és for profit körzetek. a non-profit nem azt jelentené, hogy mindenki éhen hal, hanem azt, hogy nem tudnának globális kapitalista módszerekkel termelni, szolgáltatni. ezért sehol sem keletkezne nagy nyereség, sem nagy veszteség.

tehát mondjuk egy vidékies körzetben nem lennének nagy szállodák, hanem csak kis panziók. egy ilyen körzetben a panziós túl sokat nem tud nyerni. azért nem, mert ott nem lesz semmilyen olyan extra projekt, ami egy pillanatra a világot odavonzza, és extra profitot hozhatna. de olyan nagyon nem tud veszteni sem. mert ha nincs forgalom, akkor egyszerűen leértékelik a pénzüket. így lehet, hogy nem tud olcsón plazmatévét venni, de a saját portékáit olcsóvá tudja tenni. tehát jó eséllyel el tudja adni. ha meg megy a szekér, akkor felértékelni akarják a pénzt. azért, hogy legyen olcsó plazmatévé. de itt nincs önkény, és nincs globális spekuláció sem, mert a valós áru a valós piacokon cserél gazdát. tehát ők nem mennek bele ebbe a virtualizációs dologba, hogy ma esett a mol, vagy sem. mert úgy képzeli, hogy az eső tud esni, a mol nem tud. különösebben nem akarják élvezni ennek az előnyeit, de a hátrányait sem.

és szerintem ami most folyik az a legrosszabb. az urban-rural gondolkodást demokratikus viszonyok között kombináljuk. eddig az urban állt nyerésre. az vitt mindent. túlpörgött. lett belőle egy válság. és most meg a rural van többségben. de az konzerválja a válságot. és szerintem nem a demokráciát kell megszüntetni. hanem akkor jelöljük ki európa globális befektetési célpontjait. ez magyarországon lehet, hogy csak budapest. de az is lehet, hogy a pólusvárosok is ilyenek. lehet, hogy a balaton déli partja ilyen. az északi meg nem. lehet, hogy a duna-mentén városias körzeteknek kellene sorakozni. hatalmas folyami kikötőkkel. és a tisza-táj lehetne vidékies. tehát a global-local currency valójában egy értékválasztás. aminek a beszélt nyelvhez kevés köze van. tehát ezt nem állami keretek között kell eldönteni, hanem városi, és mezővárosi keretek között. pont erről kell dönteni: city akarsz lenni, vagy town. urban vagy rural agglomeration.
Unionista 2011.12.11 10:31:24
@concret:
a régiókat alulról kell megszervezni. a kistérségeknek maguknak kellene eldönteni, hogy melyik régióhoz akarnak csatlakozni. a megyehatárokat egy pillanatra el kellene felejteni. balaton régió kellene. de azon belül az északi, és a déli partnak is lehetne önállósága. el kellene dönteni, hogy az alföld egy nagy egység. vagy a tisza mégis csak kettéosztja. persze lehetne észak, és dél alföld is. szerintem a nyugat-magyarországnak össze kellene kapcsolódni burgenlanddal. de lehet, hogy az osztrákok azt mondanák, hogy ezt már azért mégse kellene. vagy az ott élő magyarok. de lehet, hogy a többség azt mondaná, hogy ők egy osztrák-magyar határmenti régiók lennének. mert az milyen király.

most persze a regionalizmus nem azt jelenti, hogy akkor ez minden erőforrást elvisz, és lesz egy osztrák-magyar miniállam. hanem csak azt, hogy kialakul valamiféle térségi együttműködés. szerintem az áfát a régiókban kellene hagyni. a városokban az szját, és a társasági adót. és mellette járulékból, vagy vagyonadóból lehetne szolidaritani. illetve második körben a régiókra bundesrepublikot építve.

értem persze, hogy mindenki azt mondja, hogy egy hülyeség. mert megválasztjuk orbán viktort. az összmagyarság. mi magyarok megválasztottuk orbán viktort. és akkor mi van. megválasztottuk. és? leváltjuk. és visszahívjuk bajnai gordont. vagy navracsics valahogy megbuktatja orbánt. mondjuk úgy, hogy szabotálja a törvényelőkészítést. vagy esetleg a jobbik megnyeri a választást. és vona gábor lesz a nemzetvezető. mellé beáll lázár. mondjon már valaki egy jó megoldást. szerintem a totális hatalom semmikor nem jó. és most a politikai pártok között a totális hatalomért folyik a küzdelem. a pártok uralják a városokat, és az uniót is. holott csak az államot volna szabad uralniuk. véleményem szerint.
  A Kommentár legfrissebb, 2011/5. számának központi témája Tisza István politikája, amiről Tőkéczki László, ifj. Bertényi Iván és Maruzsa Zoltán írásait közli a folyóirat. Bertényi A gyűlölt Tisza István című anyaga teljes hosszában elolvasható az internetes…..
Unionista 2011.12.10 21:16:47
@gloire:
szerintem eddig semmiről sem írtam, hogy újdonság.
Unionista 2011.12.10 21:18:48
@bbjnick:
az ott élő romák nem hobbikertészek. de rendben van. oké.
Forrás: telegraph.co.ukKOMMENTÁRPéntek reggelre a világnak olyan benyomása támadt, hogy a britek és a magyarok akadályozzák meg az új európai alkotmányos szerződést.  A Merkel-Sarkozy páros mindent megtett, hogy kész helyzet elé állítsa az európai vezetőket a…..
Unionista 2011.12.09 13:47:36
@sisifux:
szerintem ennek a vége az lesz, hogy európát zónákra fogják osztani és magyarország a nyugat-balkánhoz sorolódik.
Unionista 2011.12.09 13:53:18
@butus:
pontosan ezért. az eu pénzek lenyúlására egy maffia szerveződött. amiből a szocikat sikeresek kiebrudalták.
Unionista 2011.12.09 16:19:08
@Hörcher Ferenc:
ezek egymást kizáró célok.