Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karcsibácsi

0 bejegyzést írt és 1521 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Hagyták meghalni a beteget 2017.11.30 06:00:00
Hát ezért tart itt a magyar egészségügy! Ilyen oktatás mellett milyenek lesznek a jövő orvosai? Tisztelt Praxis!  Egy közeli hozzámtartozóval történt ez az „eset”. Bár valószínű ebben az országban sok ilyen eset van és nem tud róla a közvélemény, de mégis úgy…..
Többsoron hibázott a kórház, amit a Nagypapám szervezete sajnos már nem bírt ki. Elvettek tőlünk egy csodálatos embert, aki szerető férj, szerető Édesapa, szerető Nagypapa és szerető Dédnagypapa is volt egyben. Nagypapám 2017. Október 6-án pénteken került be a szentesi…..
karcsibácsi 2017.11.09 18:22:26
@Braincelle: Szinte mindenben egyetértek azzal, amit írsz. Valóban van különbség a fiatal orvosok között, van aki már szigorló korában is szinte mindent tud, és nemcsak lexikális tudás tekintetében okos, hanem korát meghazudtolóan bölcs is. Persze, ez a kivétel, én is csak egy ilyen "Hatodéves"-t ismertem...
karcsibácsi 2017.11.09 20:50:13
@Braincelle: Arra, és egyáltalán nem volt idegesítő.
karcsibácsi 2017.11.10 09:33:45
@Braincelle: " személyi igazolvány kértek tőlem a dohányboltban "

Remélem, ez nem jelenti azt, hogy dohányzol!
Ha a háziorvos ráirja,hogy kéri sürgős beutalását akkor miért kell több órán keresztül várakozni? Tisztelt Praxis!   Sajnos hasonló tapasztalataim vannak a Szent Imre kórház sürgősségi osztályával. Édesanyámnak a háziorvos délután mentőt hivott, a beutalóra ráirta,kéri a sürgős beutalását. A…..
Várja ki a párom amíg kezelés és műtét nélkül, katétert viselve élete végéig, szépen meghal nagy szenvedések közepette? Tisztelt Praxis!   A párom 75 éves lesz nyáron és tavaly novemberben állapították meg a prosztata rákot nála a Dél-Pesti Kórház Urológiáján, ahová véletlenül került, mert akkori…..
karcsibácsi 2017.05.02 21:33:47
@fekete macska a fűben: "Karcsi bácsi meg a majdani rákjára "egy kiskanál szárított denevérürülék"et fogyaszt "

te viszont a majdani rákodat kizárólag búzafülével gyógyíccsad, még véletlenül se fordújj onkológushó!
karcsibácsi 2017.05.04 08:42:59
@fekete macska a fűben:
Ahogy egy jóakarója írta egy másik topicban, önnek valóban nem onkológusra van szüksége, hanem egészen más jellegű szakorvosi segítségre...

"'"önnek ... leginkább lelki támaszra van szüksége egy... pszichiátertől ""
karcsibácsi 2017.05.04 09:05:05
Tisztelt Bloggazda!
Tisztelt Moderátor!

"Ki az aki ezek tudatában elhiszi, hogy ezek a kemoterápiás infúziók, ill a köztudottan rákkeltő sugárzás valakit is meggyógyít?"

Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy - szándékuk szerint is - ez egy egészségügyi jellegű blog, éppen ezért rendkívül károsnak és ártalmasnak tartom, hogy áltudományos halandzsának, sarlatánságnak és kuruzslásnak minősülő nézeteknek is helyt adnak rajta.
Nagy a veszélye annak, hogy a fekete macska - féle, nagy határozottsággal hírdetett, tényeknek beállított, de valójában kényszerképzet kategóriába sorolandó vélemények olyan betegeket is elriasztanak a kemoterápiás- és/vagy radioterápiás kezeléstől, akiknek ezekkel a módszerekkel a betegségük gyógyítható lenne, viszont ezek hiányában, "alternatív" módszerekre hagyatkozva és elzárkózva a valódi gyógykezeléstől, meghalnak.

Saját, több évtizedes gyakorlatomban is nem egy olyan betegem volt, akinek a daganatos betegsége egyértelműen gyógyítható (lett volna), azonban ilyen fekete macska féle vélemények hatására, bioenergetikus, rezonancia, ajúrvéda, szellemsebészeti, fagyöngy, búzafű stb. módszerekre hagyatkozva, a gyógyítható betegségükben meghaltak.
Épp elég fórum van az interneten, ahol lehet hírdetni az áltudományt és a fekete mágiát, de egy egészségügyi-orvosi blogon ezeknek nincs helye.

Azzal nincs semmi baj, ha szidják az egészségügyet és az orvosokat ( nota bene, van miért), de olyan véleményeknek nem szabadna itt megjelenni, amelyek emberek halálát okozhatják!

Nagy az Isten állatkertje, de nagy az írástudók felelőssége is.

Kérem, gondolkozzanak el a fentieken!
Ne haljon meg egy beteg sem azért, mert az Önök blogján olvasott téveszméket komolyan veszik!
Ha valaki mégis tudna segíteni abban, merre folytassam, megköszönném, mert így nem lehet élni. Bár nehezen tudok távolabbra eljutni már, mert ülni egyáltalán nem, állni és sétálni is csak rövid ideig sikerül. Tisztelt Cím!   Horváth Ildikó vagyok 55 éves. Szeretném…..
karcsibácsi 2017.01.11 11:04:16
@fekete macska a fűben:
"Az 5 elektródás Quantum biorezonanciához nekem is volt már többször szerencsém, s azért hiszem el diagnosztizált eredményeit, mert én is többször ellenőriztettem, s mindig bejött a diagnózis. "
Ez hóttziher hogy így van, tényleg kellene esztékára is csinálni. Legalább olyan jó, mint az óriás szájú jövendő mondó, az ember csak bedugja oda a kezét, és már jön is ki a tuti.
karcsibácsi 2017.01.13 18:06:15
@fekete macska a fűben: Ismerem. Szélhámolás, hogy klasszikust idézzek (Piszkos Fred).
Ez az okfejtés pedig áltudományos halandzsa:"egy készülő betegségre is felhívja a figyelmet (mivel sejtszinten érzékel), s tesztelő rezgéseivel segíthet az állapot visszafordításában."
Az egészben az a legszebb, hogy soha egy slukk cigarettát nem szívtam el egész életemben, és nem is tervezem már. Tisztelt Praxis!   Biztosan rengeteg hasonló bunkó orvosról kaptatok már levelet, én csak az elmúlt másfél évben követem a blogot, most pedig eljött az idő, hogy a saját…..
Most rendszeresen járok MR vizsgálatra, és várom a halálos ítéletemet. Mindezt egy kontár miatt a dél-pestiből. Tisztelt Praxisblog!   Valószínűleg már csak néhány nap van hátra az életemből (legalábbis tiszta tudattal), és úgy gondolom, megosztom Önökkel/veletek az én dél-tepsis…..
karcsibácsi 2017.04.11 14:06:02
@dekoninckxx: " az éjszakai fejfájás = agydaganat gyanú, ezt minden orvostanhallgató tudja. "

Ez egyáltalán nincs így, minden fejfájás oka lehet agydaganat (mint ahogy lehet fejfájás hiányában is), de az éjszakai fejfájás oka a legritkább esetben az, rendszerint exsiccosis, vertebrogén ok, myalgia, érgörcs vagy cluster áll a hátterében.
Nem találkoztam még olyan orvostanhallgatóval, aki a fent idézett összefüggést "tudta" volna .
Nagyon sok embertől hallottam, hogy ez a kórház egy "sintér telep", ha az embernek nincs orvos ismerőse itt vagy sok pénze az biztos, hogy nem sok jóra számíthat. Ja és empátia, nulla! Kedves Praxis blog! Több csalódás is ért, amikor nekem vagy családtagomnak "dolga" volt a Bács-Kiskun Megyei…..
A Szent Imre Kórház minden tekintetben kimagasló helyet foglal el az egészségügyi intézmények között nem csak hazai, de európai léptékek között is. Olvasva a praxis.blog.hu-n a megannyi felháborodott hangvételű bejegyzést, különös tekintettel a - Szent Imre, a “gyilkos…..
karcsibácsi 2017.04.05 18:19:48
@Golyós: Gojósnak nem muszály uszájra szállni...
Az elkövetkező fél év felért számomra egy rémálommal, folyamatos fájdalom, irritáció, égető érzés, gyakorlatilag minden nap a túlélésről szólt. Nem volt olyan ülő-, álló-, vagy fekvőpozíció, mely alatt nem éreztem volna az irritációt, belegondolni is szörnyű, hogy mi lett volna velem, ha fizikai…..
karcsibácsi 2017.03.28 12:41:05
@kekecke: Nem fisztula, hanem fissura. A fisztula (sipoly) a (vég)bél és a külvilág között kialakuló járat, rosszindulatú daganat, és főleg IBD (Crohn) esetén szokott kialakulni, ez valóban komoly gond, ezzel szemben a fissura banalis berepedés, keményebb széklet, idegentest vagy analis aktus miatt jön létre. Elsősorban nem műtéti úton kell kezelni, operálni csak konzervatív kezelésre (hámosító kenőcs, lágy széklet biztosítása, stb.) nem gyógyuló esetben, igen ritkán van szükség.
Az ápolók undorítóak, hanyagok, lusták, lógással fecsérlik a drága idejüket, az orvosok zöme pénzéhes, nincs beteg és hozzátartozó felé menő korrekt infóáramlás. Tisztelt Praxis Blog! Dr. Keszthelyi Gyula mentősökkel kapcsolatos megdöbbentő története adott apropót, hogy megosszam Önökkel azt,…..
Jómagam 2016. december elsején kaptam a második infarktusomat, és engem orvosként a helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második infarktusom. FELISMEREM. EKG pozitív volt. Betegem 2017. március 17-én délelőtt epilepsziás nagyrohamot produkált. Édesapja azonnal mentőt hívott.…..
karcsibácsi 2017.03.22 18:41:36
@Greg24: "egy ST elevatios infarktust kinthagyni az sima ongyilkossag"
Nem. Az sima gyilkosság.
karcsibácsi 2017.03.23 08:01:46
@apanna: A Haladás stadion idehozása valóban kórjelző tünet.
karcsibácsi 2017.03.23 08:04:48
@Beer Monster:
Ez hülyeség, akárhonnan szedted az információt.
Az emberek nem kívánják embertársaik halálát, pláne nem kívánnak abban tevőlegesen résztvenni.
A humanoid lények embernek nem nevezhető 0,001%-a hajlamos gyilkosságra. Remélem, te nem tartozol ebbe az elenyésző kisebbségbe.
Jelenlegi tüneteim: nyirokcsomó duzzanat és fájdalom, nyelvdagadás, minden izmom és ízületem fáj, erős nyomás a tarkómban, rángatózás, remegés, izzadás, egyensúlyzavar, arcideggyulladás. Tisztelt Praxis!   Megszerezném osztani, hogy mi is történt velem 2 éven keresztül hátha segíthetek ezzel…..
karcsibácsi 2017.03.14 17:15:10
@fekete macska a fűben:
'A világban mindig mindent lehet cáfolni, és alátámasztan"
Ez így van abban a vonatkozásban, hogy pl. Ronaldo a jobb focista vagy Messi, vagy hogy az opel jó autó, a renault kevésbé, stb. Ezek nagyrészt szubjektív megítéléstől függnek, lehet pro- és kontra érveket is felhozni.
De okos ember nem vonja kétségbe, hogy 2x2=4, és nem erősködik amelett, hogy lehet az 3 vagy 5 is.
Hogy a biorezonancia egy nagy humbug, az bizony 2x2=4 bizonyosságával hozható analógiába. Ebbe nem kell belekeverni sem gyógyszermellékhatást, sem félrediagnosztizált eseteket (mindkettő létezik), attól még a biorezonancia nem lesz jobb. És sajnos, az sem igaz, hogy veszélytelen, mert esetenként a tényleges diagnózishoz (és kezeléshez) jutás lehetőségét veszi el a betegtől.
karcsibácsi 2017.03.15 20:21:20
@fekete macska a fűben:
Mégiscsak szétesett. Sajnálom...
Zavarjuk szét az egész bandát, kapjon több pénzt az, aki tud, és szeret is gyógyítani, és azt gondolom, hogy akkor el fogja tudni látni a betegeket talán a kevesebb, de rátermettebb személyzet is. Senki se menjen a Szent Imre kórház sürgősségi osztályára, ha élni akar! Nekem is van egy…..
Egy intenzív osztályon ugyanis bárki, bármikor meghalhat, reklamációnak helye nincs. Tisztelt Praxis!   Barátnőm intenzív osztályos szakápoló, aki a következőt mesélte: Egy országos intézmény intenzív osztályán az a szokás, hogy az éjszakás nővérek legkésőbb 12-fél 1-kor nyugovóra térnek, mivel a…..
karcsibácsi 2017.03.09 11:31:36
@Tempus.Anh:
Mi gondod van a "bárgyú poénkodással"? Egy ilyen förmedvénnyel mi mást lehet kezdeni?
Hogyan fordulhat elő, hogy a személyes betegkartonomban több olyan vizsgálat szerepel, amelyet – mivel korábban semmi nem indokolta – nem végeztek, nem is végezhettek el rajtam. Tisztelt Praxis blog!   Az utóbbi időben nagyon elment a blog a gyógyszerekkel kapcsolatos cikkek irányába, én most egy…..
karcsibácsi 2017.02.24 14:52:17
@apanna: El nem végzett vizsgálatok kódolása, sajnos megtörténhet. Ami nem történhet meg, mert az informatikai rendszer nem teszi lehetővé, az a posztban leírt kitalált történet, nevezetesen, hogy a "bogarászó asszisztensnő" más szolgáltatónál végzett vizsgálatra bukkanjon. Ezek egyszerűen nem jelennek meg, mivel az egyes kórházak és rendelőintézetek informatikai rendszere nincs összeköttetésben egymással.
A Dél-pesti kórházat, déltepsinek hívják, de rá is szolgált a hírére. Édesanyám volt életem központja. Nagyon bánom, hogy bevittem a kórházba. Ha nem viszem be, még mindig itt élne velem. Kedves tisztelt cím, köszönöm a lehetőséget, hogy írhatok önöknek. Az esetleges segítségüket is kérném levelem…..
Több orvos balfaszsága, bűne kellett hozzá, hogy szeretett feleségem meghaljon. „A bűn mindent beszennyez. Mindent elborító bűz ez, megrontja a szeretetet, megfertőzi a házastársak szobáját, az újszülöttek bölcsőjét, még a napmelegben bágyadozó virágokat, még a rügyeiket…..
karcsibácsi 2017.02.08 20:36:20
Én is úgy gondolom, hogy a XXI. században, kórházban egy egészséges fiatal nőnek szülés után egy nappal nem szabadna meghalni, vagy legalábbis mindent meg kell tenni az életben maradásáért.
Szorosan monitorozni kell a vitális paramétereit, és ha baj van, azonnal beavatkozni!

Nem tudtam végigolvasni a blogot, de - ha jól értelmeztem - , a szülést követő napon halt meg az édesanya az intenzív osztályon, előtte éjszaka pedig megoperálták. Nekem úgy tűnik ez alapján, hogy figyeltek rá.
Mindenképpen szörnyű tragédia,amit nem lehet feldolgozni. Teljes szivemből együttérzek a családdal.

Utánanéztem a megnevezett orvosoknak is, az osztályvezető főorvos már évek óta nyugdíjas, az alábbi részlet egy 2011-es intejúból való:

"Meg lehet számolni, így a 65.-ik születésnapodon, hogy hány gyermeket segítettél a világra, hány műtétet végeztél el?

- Ezen elgondolkodtam. Sajnos a sikerekre való emlékezést megzavarja, hogy manapság egyre többször méltatlanul kell szembesülnünk panasztevőkkel, feljelentgetőkkel, akik mentális problémáik vagy kimondottan anyagi előnyszerzés miatt citálnak minket a hivatalos szervek elé. Meggyőződésem, hogy egyetlen esetben sem indokoltan.
Ha végiggondolom, hogy esztergomi pályám során 20 ezer körüli lehet a sikeres szülések, műtétek száma, amihez közöm volt, mégis ezek beárnyékolják napjainkat.

Voltak emlékezetes eseteid? Mi a kórházban tudunk olyanról, amikor mentőautóban végeztél császármetszést.

- Sajnos az általad említett eset nem végződött jól. Tüdőembóliával hozta a mentő a kismamát és a kocsiban a klinikai halál állapotában kellett császármetszést végeznem.
A zseniális az akkori kórházi főműtősnő volt, aki „véletlenül” a kórházudvaron volt a mentő közelében és amikor az újraélesztés közben azt kérdeztem, kinél van egy szike? Ő egy frappáns mozdulattal előhúzott a zsebéből és kezembe adott egy egyszer használatos steril szikét."
karcsibácsi 2017.02.09 10:35:41
@látjátok feleim szümtükkel:
" az ember 60 éves kora körül és afelett már nem olyan aktív, sem fizikailag, sem szellemileg, és sokkal nagyobb a vétlen hibázás lehetősége. Az orvos is ember, és ő is pont ugyan úgy fárad, mint a beteg sőt, még beteg is lehet, és meg is hal."

A 60 év feletti orvos az oszt.vez. főorvos, akinek a bűne, hogy "asszisztált emberei sarlatánságához ", ő érdemben nem vett részt a beteg ellátásában, "csak" vezetőként szakmai-etikai értelemben felelős az osztályon folyó gyógyítás színvonaláért.
A tényleges ellátást végző orvos 50 körüli, ez manuális szakmában a pálya csúcsán levőnek számít (még nem öreg, de már kellően tapasztalt).
Elhiszem, kevés az orvos rengeteg a beteg, de amikor kivagyunk szolgáltatva az orvosoknak, betegek vagyunk egy kis emberség jól esne, vagy ha az nincs, legalább megalázás, ordítozás ne lenne. Tisztelt Praxis!   Férjemet február 2.-n beutalták agyérgörcs gyanúja miatt az Állami Egészségügyi…..
Ha jól tudom, hálát utólag szoktak érezni az emberek. Előre hálás lenni? Kötelező hála (pénz)? A rövid történet egyik szereplője: DR. F. GÁBOR SZEMÉSZ Komárom-Esztergom megye szemész szakfőorvosa, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szt. Borbála Kórház Szemészeti Osztályának osztályvezető…..
És itt kezdődik életem pokla. Folytatom. 8- Hónap Kórház és a pokol! Üdvözlöm!   Jó lenne tudni,hogy ki ellenőrizheti a beteghordókat a Kórházakban.? Velem olyan történt,amit eltusoltak .Hasi sérv miatt kerültem kórházba,aznap megműtöttek,vissza kerültem az osztályra.Gondoltam 3-nap és otthon…..
karcsibácsi 2017.02.01 18:21:20
@fekete macska a fűben: A Diana már kiment a divatból, akkor volt nagy sláger, amikor reggel 9-ig nem lehetett alkoholt venni a boltokban (ha jól emlékszem, a nyolcvanas évek elején). Abban az időben minden közért környéke tele volt az eldobált dianás üvegekkel.

Komolyra fordítva a szót, még soha, egyetlen beteget sem ejtettem le, pedig a vizet csak mosakodásra használom...
Vizsgálatok nincsenek, majd talán az új évben, viszont kioktató, bunkó stílus, teljes oda nem figyelés, és nemtörődöm hozzáállás az van dögivel. Tisztelt Praxis!   Mint olyan sokan mások, én sem szeretek kórházba járni, nem kifejezetten élmény. Azonban akadnak esetek,…..
Nem tudom hogyan tudnám másként kifejezni a hálámat az ott dolgozó orvosok, nővérek iránt, mint, hogy ezt meg írom és közzéteszem. Tisztelt Praxis!   Van még csoda a Magyar Egészségügyben. 2016. X. 27.-én A SOTE III. számú Klinikáján találkoztam az emberséggel és az…..
Több hallgatóval is ordenáré, vállalhatatlan stílusban beszélt, a fülem hallatára minősítette az engem vizsgált hallgató édesanyját a k betűs jelzővel, megfenyegette őket, hogy nem vizsgázhatnak és ha rajta múlna, nem is lehetnének fogorvosok. Tisztelt praxisblog!   Az alábbi eset a pécsi…..
karcsibácsi 2016.12.16 09:44:07
@Tempus.Anh: Ebben (is) igazad van, és legalább hozzászoknak a hallgatók ahhoz a hangnemhez, amit a primitív betegek és hozzátartozók rendszeresen használnak. Elég, ha csak az itteni posztokra és kommentekre gondolunk, amelyek hemzsegnek a gyilkos, hentes, kókler stb. minősítésektől és az anyázástól.
Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy a hallgatók által elkövetett hibákat nem a betegek előtt és nem ilyen hangnemben kell(ett volna) megbeszélni.