Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Farkas Gábor

9 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Árvíz 2013 Összefogás nagyobb térképen való megjelenítése   Jelentkezz önkéntesnek, és segíts az árvízi védekezésben! Jelenleg az alábbi helyeken várják a segítséget: Almásfüzitő: A Polgármesteri Hivatal titkárságvezetőjénél, Juhászné Vízi Erikánál lehet…..
Attól, hogy az ország szenved, te még jól is kijöhetsz a dologból – ez a mondat jellemezheti a pártok kommunikációs stratégáinak tanácsait, amikor meghallják a híreket egy közelgő katasztrófahelyzetről.  Most pedig az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb dunai árvize…..
Farkas Gábor 2013.06.06 10:25:32
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: óóó, nem is értem, hogy a szabadságmegszakításról hogy feledkezhettem meg..:(
Publius Birodalom helyett bizalmat 2013.05.28 10:20:34
Bár a GDP első negyedéves 0,7%-os növekedését sokan káprázatosnak, a Matolcsy-féle gazdaságpolitika igazolásának és egészséges szerkezetűnek tartják, messze vagyunk attól, hogy egy valóban, hosszú távon és fenntartható módon gyarapodó országban érezhessük magunkat. A…..
A kormányzat idén januárban adminisztratív eszközökkel, a hatósági árszabályozás révén, 10%-al csökkentette a különböző rezsiköltségek összegét a lakossági fogyasztók részére, a következő hónapokban pedig Lázár János nyilatkozata szerint további minimum 10, de…..
Publius Ki épít itt diktatúrát? 2013.01.18 09:40:21
Az elmúlt 22 év legnagyobb (nyilvánosságra került..) botránya van kibontakozóban, amennyiben igaznak bizonyulnak a Heti Válasz értesülései Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóiról. Az információik szerint ugyanis ezek célja az volt, hogy - Szilvásy György akkori…..
Publius Unortodox adósság 2012.11.18 12:51:41
A kormány első számú célként határozta meg az adósság elleni küzdelmet, amiben ha nem is jelentősen, de sikereket tudott elérni. Ugyanakkor a társadalomra rakódó jövőbeni terhek közül néhány nem mutatható ki az államadósságban. Ezek tipikusan a közszolgáltatást nyújtó…..
Farkas Gábor 2012.11.19 00:21:43
@kino: a jegyeladásokból származó bevétel 50 milliárd forint körül, az összes kiadás pedig 130 milliárd forint körül alakul. Úgyhogy a fenti mondat igaz, még akkor is, ha persze azt figyelembe kell venni, hogy erre jön(nie kéne) még a kedvezményes bérletek utáni állami kiegészítésnek, amivel együtt már jobb a kép. De az egyik fő gondot többek között ezeknek a nagy mértéke is okozza
Farkas Gábor 2012.11.19 00:25:39
@kino: még egy kis kiegészítés:
"1 milliárd 374 millió utassal számolva viszont azt tapasztaljuk, hogy egy átlagos utazásra jutó árbevétel 27,5 forint alatt marad. De az árkiegészítéssel sem éri el a 35 forintot." még így is magasnak találod az árszínvonalat?
bkvfigyelo.postr.hu/normalis-uzemeltetesi-modellel-komoly-profitot-termelhetne-a-bkv
Végre megtörtént amire oly sokan már annyira vártak, elmondta Bajnai Gordon a beszédét. Sok meglepetés nem érhetett bennünket, összefogást hirdetett, kijelölve saját magát annak vezetőjeként, hiszen az Orbán kormánynak mennie kell, és erre ez az egyetlen lehetőség. Ahhoz…..
Publius Az olimpia vadhajtásai 2012.08.01 12:35:23
Ezekben a hetekben mindenki az olimpia lázában ég, én viszont úgy érzem, néha túlságosan is. Sokan hajlamosak ugyanis arra, hogy bármely magyar olimpiai eredményt - legyen az pozitív vagy negatív – túlreagáljanak. Szilágyi Áron aranyérmében a magyar nemzet felemelkedését,…..
Meglepő jelenséget tapasztal, aki rátéved a schmittpal.hu honlapra. A bukott köztársasági elnök neve alatt a jelenlegi Köztársasági Elnöki Hivatal hivatalos honlapjának egy része üzemel.Nem csak a jól megszokott kinézet, nem csak a fejléc jelzi, hogy Magyarország köztársasági…..
Farkas Gábor 2012.06.06 17:02:18
Még decemberben fogadta el a parlament az új felsőoktatási törvényt, melynek értelmében a jövőben magyar állami ösztöndíjjal, illetve részösztöndíjjal támogatott, és önköltséges képzésben részesülhetnek a hallgatók a felsőoktatási intézményekben. Bármilyen ügyesen…..
Farkas Gábor 2012.01.31 12:11:18
@Crescence: Kedves Crescence! Írásomban egy ideális rendszerről beszéltem, nem pedig az elfogadott rendszerről. A jelenlegi tervek szerint valóban nincs szó másról, mint pénzbehajtásról. Amennyiben viszont az állam nem szólna bele keretszámokkal, finanszírozással és egyebekkel a felsőoktatásba, akkor azok kénytelenek lennének egymással versenyezni a diákok kegyeiért. És mivel tudják ezt megtenni? Színvonalas oktatással, érdekes és szakértő oktatókkal, plusz ösztöndíj lehetőségekkel, stb... A Corvinuson is közel felére csökkentek az ösztöndíjak, de egy államra támaszkodó felsőoktatásban ez bármikor előfordulhat. Kiszámítható viszonyokat a tandíj hozná el.
Farkas Gábor 2012.01.31 17:28:03
@mistinguett: érdemes elolvasni Mérő László véleményét az egyik januári HVG-ben, ő is valami hasonlót mond.

hvg.hu/hvgfriss/2012.02/201202_erettsegi_az_egyetemtol#_=_

"A Bachelor-diploma nagyjából a régi, klasszikus érettséginek fog megfelelni.

Negyven-ötven évvel ezelőtt az érettséginek értéke volt a munkaerőpiacon, nem is kevés: nívós állást lehetett vele szerezni. Mára a helyzet megváltozott, a gimnáziumi érettségi elértéktelenedett. Pedig ezeknek az állásoknak a sikeres betöltéséhez ma sem elsősorban speciális szaktudás kell, hanem ész és érettség. De ha diplomások is bőséggel jelentkeznek az ilyen állásokra, inkább közülük válogatnak a munkáltatók. Nemigen kell őket jobban megfizetni, hiszen a többségük úgysem talál jobb állást. Ezen változtathat az új rendszer, mivel éppen az ilyen feladatokra képez ki alkalmas embereket, akiket nem frusztráltak feleslegesen magas tudománnyal."
Publius Az elbukott szabadságharc 2011.11.18 11:37:00
Na eddig tartott, az ország kénytelen volt letenni a fegyvereit, és megadni magát a nagyobb erőknek. Sorolhatnám Matolcsy, Szijjártó és Orbán nyilatkozatait, hogy soha többet IMF, de nem teszem. Ugyanis egyetértek a mostani lépéssel, és a kormány hosszú idő utáni első helyes…..
Farkas Gábor 2011.11.18 18:43:46
@subrik: Kedves subrik! Nyilvánvalóan ideálisabb lenne egy olyan helyzet, ahol az költjük el amink van. De ez egyik pillanatról a másikra nem megy. Most egy olyan helyzetben vagyunk,hogy van kb. 20000 milliárd forint adósságunk, ráadásul évről évre többet költ el az állam, mint amennyi bevétele van. Ezt csak egy brutális kiadáscsökkentéssel és adóemeléssel/hatékonyabb adóbeszedéssel lehetne csökkenteni, de az sem máról holnapra menne, mert közben a növekedési tényezőket is figyelembe kell venni, mert ha nem növekszünk, hiába költünk kevesebbet, nem változik szinte semmi. A lényegnek mégsem ezt tartom, hanem azt, hogy az emberek gondolkodásmódja változzon meg, fizessék be az adókat, azért cserébe viszont követeljenek meg egy átlátható és korrupciómentes kormányzatot, aki nem szórja a pénzt és igérget, hanem felelős programot rak le az asztalra és valósít meg. Összefoglalva tehát egy helyes és jó cél az, hogy a saját bevételeiből költsön az állam, ne pedig hitelből, de ez nem megy varázsütésre. Ezért "örülök" ennek a lépésnek, mert a saját arcukért nem áldoztak fel legalább 100 milliárdokat a költségvetésből és az emberek zsebéből.
Farkas Gábor 2011.11.20 17:08:07
@laci0011: Kedves laci0011! Úgy érzem, hozzád hasonlóan sokan félreértették a szavaimat. A Fidesz legtöbb döntésével nem értek egyet, de amivel a legjobban nem, az nem is egy döntésük, hanem a hozzáállásuk és a hatalomgyakorlási praktikáik és stílusuk. Amiben drukkolok nekik, hogy hozzanak olyan döntéseket, amitől az országnak jobb lesz. A mostanit én egy ilyennek látom. Ha pedig az elkövetkező két évben is jó döntéseket hoznának - amire elég kis esélyt látok, de hátha - akkor meglenne az esélyük - jogosan - az újraválasztásukra. Szerintem azt ismerték fel, hogy szavakkal és az elmúlt 8 évre mutogatással már nem mennek semmire, az emberek már teljesítményt várnak tőlük. Ennek hatására talán rálépnek egy helyesebb útra.
Farkas Gábor 2011.11.20 23:39:36
@atpijkamo: pontosan. ezt akartam én is kifejezni, neked sikerült érthetőbben :)