Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chef_UK

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majdnem pont egy éve is megígértem, hogy elsőként hozom a jó híreket, be is tartottam. Idén kicsit nehezebb dolgom van, de kellenek a kihívások, Costa Ricából, Puerto Viejoból is első leszek a hagyományok megőrzése érdekében. (Egyébként ezen a túrán veszek részt, itt…..
Chef_UK 2012.03.13 14:59:13
@kertesz: Teljesen egyetértek veled. Minél inkább feljebb toljuk azt a képzeletbeli lécet az elvárások terén annál inkább követelni fogja a vevő más étteremnél is. Azaz ha hozzászokik egy kiváló alapanyagokkal dolgozó rendszerhez akkor ha betér egy "lacipecsenyés"hez bárhol az országban akkor bízhat benne hogy csak is jót fog kapni a pénzéért.
Más felől ebben a csillag osztásban nincs semmi rendkívüli szerintem. Egyszerűen a befektetett munka térül meg. Azaz arra gondolok, hogy mindig fejlesztik magukat a szakácsok külföldön, remek alapanyagokkal dolgoznak, és professzionális szinten adják elő az étkeket. Ahogy Lenin mondta: Tanulni,tanulni,tanulni...
Ahogy korábban is írtam, a menüről is beszámolva, sikerült végre bejutnom Joel Robuchonhoz, a világ egyik legkomolyabb séfjéhez. Ezzel egy újabb pipa kerül a gasztrobakancslistámra, a fantasztikus élményről nem is beszélve. De ami még nagyobb öröm volt, az egyébként - már csak…..
A gasztrobakancslistám egyik nagyon fontos eleme teljesült, amikor két hete végre eljutottam a világ legtöbb Michelin-csillagjával büszkélkedő séfjének, Joël Robuchonnak a párizsi éttermébe az Air France meghívására. Az apropót az szolgáltatta, hogy a csillaggyűjtés mellett…..
A múltkori találós kérdés megfejtése lent, hogy még találgathasson, aki szeretne.És itt az új feladvány:Ez volt a múltkor:Tintahalburger tintás buciban. Egyébként a milánói egy Michelin-csillagos Alice nevű éttermeben ettem...
 Bíró Lajos a szuvidolásról, a három részes sorozat (itt az első és a második) utolsó részében beszél arról, hogy mi a szerepe és hogyan kell lehűteni a szuvidolt ételeket, mennyi ideig szabad őket tárolni, rohad-e a hús a zacskóban, szuvidolt-e perverz kajákat és hogy…..
világevő Termelői piacon Grazban 2011.07.02 08:00:00
Ezúttal egy képriport következik a grazi termelői piacról és az Aiola nevű belvárosi nagyon jó kis étteremben tartott főzőkurzusról. A menü: kuszkusz kerti zöldségekkel, hegyi bárány gerince babkrémmel, rókagombával és paradicsommal, málnatortácska tejszínfagyival. A…..
December 6-án, Mikulás napján érkezett meg a csodálatos szerkezet, a SousVide Supreme Demi, de végül csak mostanra sikerült megírnom a beszámolót az első próbálkozásról, pedig még másnap délután elrohantam a Hentesutánzathoz, hogy legyen mivel kísérletezni, aztán aznap este…..
 Az amúgy is túl kicsi konyhámat újabb "nélkülözhetetlen" eszköz érkezett a múltkori óriásbébi után. Ez is egy olyan eszköz, amit már réges-rég csodálok távolról, de eddig nem nagyon jutott eszembe, hogy nekem is lehetne ilyenem otthon, hiszen alapvetően a profi szakácsok…..
    The Family Meal – Home Cooking with Ferran Adriá (Családi Étkezés – Otthoni főzés Ferran Adriával)                   A könyv néhány hete jelent csak meg a legendás el Bulli séfjétől. Az étterem sokak bánatára (az enyémre is, mert nem voltam ott…..