Adatok
Chef_UK
0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Majdnem pont egy éve is megígértem, hogy elsőként hozom a jó híreket, be is tartottam. Idén kicsit nehezebb dolgom van, de kellenek a kihívások, Costa Ricából, Puerto Viejoból is első leszek a hagyományok megőrzése érdekében. (Egyébként ezen a túrán veszek részt, itt…..
Ahogy korábban is írtam, a menüről is beszámolva, sikerült végre bejutnom Joel Robuchonhoz, a világ egyik legkomolyabb séfjéhez. Ezzel egy újabb pipa kerül a gasztrobakancslistámra, a fantasztikus élményről nem is beszélve. De ami még nagyobb öröm volt, az egyébként - már csak…..
A gasztrobakancslistám egyik nagyon fontos eleme teljesült, amikor két hete végre eljutottam a világ legtöbb Michelin-csillagjával büszkélkedő séfjének, Joël Robuchonnak a párizsi éttermébe az Air France meghívására. Az apropót az szolgáltatta, hogy a csillaggyűjtés mellett…..
A múltkori találós kérdés megfejtése lent, hogy még találgathasson, aki szeretne.És itt az új feladvány:Ez volt a múltkor:Tintahalburger tintás buciban. Egyébként a milánói egy Michelin-csillagos Alice nevű éttermeben ettem...
Chef_UK
2012.01.24 18:01:04
Bíró Lajos a szuvidolásról, a három részes sorozat (itt az első és a második) utolsó részében beszél arról, hogy mi a szerepe és hogyan kell lehűteni a szuvidolt ételeket, mennyi ideig szabad őket tárolni, rohad-e a hús a zacskóban, szuvidolt-e perverz kajákat és hogy…..
Ezúttal egy képriport következik a grazi termelői piacról és az Aiola nevű belvárosi nagyon jó kis étteremben tartott főzőkurzusról. A menü: kuszkusz kerti zöldségekkel, hegyi bárány gerince babkrémmel, rókagombával és paradicsommal, málnatortácska tejszínfagyival. A…..
December 6-án, Mikulás napján érkezett meg a csodálatos szerkezet, a SousVide Supreme Demi, de végül csak mostanra sikerült megírnom a beszámolót az első próbálkozásról, pedig még másnap délután elrohantam a Hentesutánzathoz, hogy legyen mivel kísérletezni, aztán aznap este…..
Chef_UK
2011.12.09 11:44:42
Az amúgy is túl kicsi konyhámat újabb "nélkülözhetetlen" eszköz érkezett a múltkori óriásbébi után. Ez is egy olyan eszköz, amit már réges-rég csodálok távolról, de eddig nem nagyon jutott eszembe, hogy nekem is lehetne ilyenem otthon, hiszen alapvetően a profi szakácsok…..
A HH konyháján szakácsként dolgozni nem egy leányálom. Többen mondták, hogy a konyha hatalmas és ijesztő és nem szívesen jönnek be. Tavaly, amikor az első napom volt ott, kétségbeestem, és azt mondogattam, hogy ez valami borzasztó és én ezt nem tudom végig csinálni. Aztán…..
The Family Meal – Home Cooking with Ferran Adriá (Családi Étkezés – Otthoni főzés Ferran Adriával)
A könyv néhány hete jelent csak meg a legendás el Bulli séfjétől. Az étterem sokak bánatára (az enyémre is, mert nem voltam ott…..
Az utolsó hétre az előkészítő házba osztottak be megint. A munkák nagy része ugyanaz volt, amiről már az első beszámolóban írtam. Jó volt úgy ott lenni, hogy tudom, hogy mi az, amit csinálnunk kell nekünk sztázsolóknak, és nem kellett mindent magyarázni és megmutogatni. Mi is…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Más felől ebben a csillag osztásban nincs semmi rendkívüli szerintem. Egyszerűen a befektetett munka térül meg. Azaz arra gondolok, hogy mindig fejlesztik magukat a szakácsok külföldön, remek alapanyagokkal dolgoznak, és professzionális szinten adják elő az étkeket. Ahogy Lenin mondta: Tanulni,tanulni,tanulni...