Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holvegyekautot.hu

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, hogy mázlista vagyok-e vagy sem, de 13 év alatt egyszer sem kaptam még értesítést, hogy bemértek volna. Igaz volt már, hogy számítottam rá, de csak nem jött meg az a levél. Teljesen igaza van Zoltánnak, sok helyen lehet tudni, hol mérnek, vannak bejáratott helyek, meg az…..
Lehet izzítani az agytekervényeket, ropogtatni az ujjaitokat, az ötödik és egyben utolsó olyan téli abroncs témájú posztot olvashatjátok alább, nem sokkal utána pedig érkeznek a kérdések, hogy mindenki élhessen az esélyével arra, hogy megnyerje egy vadi új Michelin Alpin 4…..
holvegyekautot.hu 2011.11.28 13:33:38
@De gustibusaut bene, aut nihil: ...jogos!!!
2500 (cca590 EUR) és 4000 lej (cca 950 EUR) között büntethető az, aki a havas úton nyári gumikkal balesetet, fennakadást okoz.
A múltkor elég hamar felvetődött, hogy van-e értelme a téli abroncsoknak, vagy csak parasztvakítás az egész. Ezt a kérdést járja körül a második téli poszt. Ezt is olvassátok el, ha ti is úgy gondoljátok, hogy nem hülyeség a téli gumi és nyerni szeretnétek belőle egy…..
holvegyekautot.hu 2011.11.23 12:29:02
@alfagumi: Én nem is értem, hogy miért kérdőjelezik meg egyesek a téli-nyári gumi idényszerű használatát. Nyilván időt és energiát egyik szkeptikus sem fog rászánni, hogy a saját kocsiján teszetlje a különbséget.

Abban talán mindenki - főleg szkeptikusok - lát némi lehetőséget, hogy esetleg a téli gumi valamivel biztonságosabb hideg időben és most még hagyjuk a havas, latyakos útviszonyokat!?

Ha a téli gumi előnye csak 5-8 métert jelent egy vészfékezés esetén - pedig tudjuk, hogy ennél akár többet is, nagyobb sebességnél talán nem is kérdés - akkor gondoljon bele minden szkeptikus, hogy a kocsija milyen hosszú! A plusz 5-8 méteres féktávon bármi lehet! Gyerek, másik autó...stb, valakinek biztos fájni fog. Nagyobb sebességnél már nem 5-8 méter lesz a plusz féktáv...az pedig már nagyon fáj!!!

Itt egy elfogulatlan teszt, márkák említése nélkül!

holvegyekautot.hu/hasznos_tanacsok/teli_felkeszites/veszfekezes_telen/

AZ, AKI NEM ÉRZI KÖTELESSÉGÉNEK, HOGY AZ ÁLTALA HASZNÁLT AUTÓJÁT MINDEN ÉRTELEMBEN MEGFELELŐEN FELKÉSZÍTSE A KÖZÚTI FORGALOMRA, NE HASZNÁLJA INKÁBB! MIÉRT? MERT NEM CSAK MAGÁT VESZÉLYEZTETI, ÉS ÍGY IS ELÉG MAGAS A KÖZLEKEDÉS RIZIKÓ FAKTORA!
holvegyekautot.hu 2011.11.23 13:03:15
@HakapesziM: Az átfedés dologgal egyet értek, ez az a változó, amit az időjárás befolyásol és mi nem tehetünk ellene. A vészfékezés tényleg nem minden napos dolog, amivel szintén egyet értek. Érdekes egyébként a vészfékezés dolog, pár tréning után kiderül, hogy egyáltalán nincs az emberek nagy részének gyakorlata benne. Persze ez valahol érthető, mert ha hiszünk a statisztikáknak, akkor nagyjából 20 000 alkalommal lép egy átlag sofőr egy évben a fékre, és ebből 2 db a vészfékezés.

Erről itt írtunk:

holvegyekautot.hu/hasznos_tanacsok/vezetestechnikai_tanacsok/veszfekezes/

Ezért tartanánk mi fontosnak, hogy az emberek néha önszorgalomból gyakoroljanak, illetve, aki megteheti néhe egy-egy vezetéstechnikai tréningre menjen el.

üdv:holvegyekautot.hu
autózz! Melyiket válasszam? 2011.11.19 23:52:00
Elérkeztünk az ötből negyedik, Michelin nyereményjátékunkhoz kapcsolódó téli felkészülős, -gumis poszthoz, ami a különbözű abroncstípusok fékútja közötti különbségeket taglalja, meg azt, hogy ezek miből adódnak. Aki szerint meg csak marketing bullshit a téli gumi úgy…..
Máris itt van a következő téli abroncsos olvasnivaló, amiből megtudhatjátok, hogyan jelzik, melyik gumik alkalmasak télre, meg mi is az az M+S jelzés. Aki nem hiszi el, hogy az összes téli gumin ott van, annak nincs is más dolga, mint megnyerni tőlünk az egy szett Alpin 4-et és már…..
holvegyekautot.hu 2011.11.18 10:36:48
@Lakatos Gábor: Az 5% bizonyára helytelen! Itt egy teszt, ami nyári, kontra téli gumival történő fékezést mutatja be.

holvegyekautot.hu/hasznos_tanacsok/teli_felkeszites/veszfekezes_telen/

Egyébként a vészfékezés magában már sokaknak problémát okozna,erről itt írtunk:

holvegyekautot.hu/hasznos_tanacsok/vezetestechnikai_tanacsok/veszfekezes/
holvegyekautot.hu 2011.11.18 11:39:42
@fidoone: ...illetve, ha be sem ülünk az autónkba!