Regisztráció Blogot indítok
Adatok
charlie

0 bejegyzést írt és 1100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kolumbusz Kristóf 1492. augusztus 3-án indult el a Távol-Kelet felé három hajójával. A cél az volt, hogy a Santa Maria, Nina és Pinta elérje Kínát, így bebizonyítsa a kétkedőknek, hogy a Föld nem lapos, persze se a fűszerek se jöttek volna rosszul. (a képen Kolumbusz partot ér) A korszak…..
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY! A blog nyári szünetre vonul szeptember idusáig, de hogy ne maradjatok nézni- és olvasnivaló nélkül, legrégebbi bejegyzésekből lesz "Best of" válogatás heti több alkalommal. A 'hardcore' rajongóknak lehet hogy nem lesz benne újdonság, de reméljük azért nekik is örömet okoz majd…..
Szerző: Harmat Árpád A HBO csatornán 2019 tavaszán futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A…..
charlie 2019.06.02 20:35:13
@Paracord: a tűzoltók úgy tudták, hogy az épület teteje ég, a katrany .
1872. Fogorvos munkában, valahol az Egyesült Államokban..
charlie 2019.05.06 17:21:52
@project640: Nem tudom, hogy hogyan, de volt ilyen technika. DEMO 500LB vagy DEMO 1000LB M124 vegyi késleltetéssel, 30+ perc múlva robbant, direkt a mentési műveletek rombolására.
Akkor drágának tartottuk, és ma is annak tartjuk a Balatont, de vizsgáljuk csak meg az árakat az egykori és mostani átlagbérhez viszonyítva!  ..
charlie 2019.03.24 10:24:47
@Toussaint L'Overture: Abbaziaba szoktunk járni, az tőlünk 3ó40p, Siófok pedig 2ó20p.
Labancz Anna él. Feltehetőleg. Hisz alig múlt hatvan. Az Arcanum 15 rendszerváltás előtti, Labancz Annára adott találatából 12 rá vonatkozik. Rá, aki levelezőtársat keresett az Ifjúsági Magazinban, majd válogatott műrepülőként tűnt fel a Repülés és más lapok hasábjain.…..
charlie 2019.02.27 12:09:43
@Gazz: azt írják '91-ben megsemmisítették az iratanyagot, abba az esetleges tárgyi bizonyítékok is benne vannak.
1862. körül. IX. Pius pápa, születési nevén Giovanni Maria Mastai-Ferretti, az első pápa, akiről fotográfia készült. Az 1792-ben született egyházfő a leghosszabb ideig ült Szent Péter trónusán, 31 évig és 7 hónapig..
charlie 2019.02.06 10:02:28
@soarvány: A dezinformáció (halálos áramütés és társai, bár ezek szerint nem volt alaptalan a dolog) és információ hiány is része volt a védelemnek. Nem volt senki orrárakötve, hogy már nincsenek aknák, meg, hogy a kerítés maga, hogy működik - a magyar helyzetről beszélek.
Valamint volt ahol jelentősen távolabb volt a határtól, a Kőszegi hegységben volt olyan ember, aki átment a kerítésen 'aszitte már nyugat, aztán fenéket közbe meg elkapták.
Zsuzsu teakészítés közben olyan erővel koncentrál a Renivel szemben frissen életbe léptetett kommunikáció-stopra, hogy csak rendkívül lassan jut el hozzá a többiek segítő szándékú közlése: hiába szólongatja Adrit, mert kint van és nem hallja. Reninek ugyan rosszul esik, hogy drága barátnője, akit…..
Anikóval indítunk, aki felfokozott állapotban van a párbaj miatt, és persze mi is, hiszen kurvára szétbasz bennünket az ideg, hogy melyik agyhalott esik ki vasárnap. Főleg mikor ilyen nagy a tét! Na jó, tét az nincs, felőlem még Anikó is kieshet, bár a dürhő Győzőnek jobban örülnék, mert miatta nem…..
charlie 2019.01.17 12:11:31
@hereverő heverő: mikor lehetett szavazni a naptárat adásban rájuk, Zsu kapta a szavazatok felét egyedül. Nem hinnem, hogy azért mert olyan kiváló formája van (Viki is benne volt még). Ez azért csak jelent valamit a kinti népszerűségéből.
A hazai fejlesztésű Webgalamb hírlevélkezelőt használó weboldalak „kellemes” újévi problémával néznek szembe, mert a Full Disclosure listán január 2-án megjelent riport szerint 7 súlyos sérülékenység található a Webgalamb rendszerben.  UPDATE1 - 2019.01.10 2019.01.10-én a Webgalambot fejlesztő…..
A Drága örökösök címmel új napi sorozat indul a csatornán január 1-jén. A horvát formátum alapján készült sorozat egy örökségről és az abból fakadó bonyodalmakról szól, hogy nagyon leegyszerűsítsük a dolgokat. Úgy tudjuk, a sorozat első körben zárt végűnek készül, azaz olyan teleregénynek, mint…..
Nagy a nyomás gyerekek, most hogy megtudtam, hogy Pávó Réka is minket olvas (sziaRéka), úgyhogy hajnalban keltem, hogy a szajrét időben és minőségi formában kapjátok, bár a kommenteket olvasva, ha 5 előtt jön a poszt sapkában, az a baj, ha 5 után sapka nélkül, akkor meg amiatt vonyítanak egyesek,…..
Nem szarozunk, rögtön belecsapunk vietnámi papuccsal a szarkupac közepibe, TÁNCVERSENY, no lám. Míg Zsu, aki legjobb napjain félhomályban néha tud úgy csücsöríteni, ahogy Marisa Tomei a legszarabb pillanataiban, az előző napi bebaszott csetlés-botlás kékzöld nyomait alapozózza a lábán, addig a kanok…..
charlie 2018.11.15 19:04:02
charlie 2018.11.15 21:58:34
@Dzsudibí: Mikor írtam még valamelyik másik ribanc tánca volt. de köszi :)
Fanni büszkébben viseli a védelmi nyakéket, mint instaceleb a kölcsöngyémántokat. Jól áll neki, nem vitás, sőt, Robi megfigyelte, hogy a hónaljszőréhez is passzol. A lány olyan boldog, hogy még ezt az észrevételt is őszinte kacajjal fogadja ahelyett, hogy letolná a láncot  Robi vicces kis torkán.…..
Kilencedikre nagyot köll gurítani a szarból is, tartja a közismert albán tévés mondás, és azzal folytatja, hogy egyébként csak szétkenődik a (mű)gyepen, amivel messze egyetértünk, sőt, szóval a lakókkal szemben nagy elvárások vannak támasztva. A műsorvezetéssel szemben is, a Belevalót a rutinból…..
A napokban jött a hír, hogy több éves vegetálás után jövőre megszünteti Google+ néven futó közösségi oldalát a keresőóriás. És bár jó néhány termékével úttörőnek számít és igazán nagyot alkotott, azonban akadnak olyan próbálkozásai is a cégnek, amikkel nem tudott igazán sikeresnek bizonyulni. És nem…..
  Nu, túl vagyunk a harmadik kiszavazott faszin is, Bártendör csapattársához, Óvóbácsihoz hasonló lendülettel és finesszel szavaztatta ki magát, és ehhez nem kellett más, mint egy kis szájkarate, beleszarás meg egy Fitnesszmami-Aputest tengely, és szevasz. Kíváncsi vagyok, a faszik mikor jönnek rá,…..
Mostanság sokszor hallom innen-onnan, hogy klassz dolog az analóg, meg szépen szól a bakelit, de erre aztán az Isten pénze sem elég, ez kiesik az egyszeri magyar állampolgár lehetőségeinek mezsgyéjén túlra. Tényszerű, hogy a jó analóg hang nem olcsó. Nem lehet megúszni 30-40 ezerből, mint egy…..
Végzetes reggelre ébrednek a helyi tengeri sünök, melyekről Robi azt hitte, aprócska lebegő bigyók, pedig valójában hatalmas, sötét, víz alatti telepeket alkotó bigyók. Ami még hihetetlenebb, hogy szemük is van, ráadásul NÉZNEK, konkrétan bele az ember arcába, miközben az csoffadt kis húsuk…..
Nem akarok rálicitálni az atombombás posztra, de megint találtam egy videót, amiről az jutott eszembe, hogy egészséges életösztönű ember nem lett volna ott, amikor készül. Konkrétan a csernobili 4-es reaktor romjai közt, a szarkofág belsejében járunk... akarom mondani járnak a készítők. Nem is…..
Lazarbibi Játékgépek a múltból 2018.07.05 22:23:52
Milyen kincseket rejt egy elhagyott hajó Egyre ritkábban találkozhatunk un. árkád gépekkel, vagyis a klasszikus pénzbedobós játékgépekkel. 1966-ban jelentek meg az első példányok, amik még tisztán mechanikusak voltak, később a hetvenes években fokozatosan számítógép alapú videojátékokká…..
Új sorozatot kezdünk ma, ha érdekelnek régi egykor nagyhírű eleink, tartsatok velünk! A képen középen egy török pasa ül a magyar urak társaságában. A "Tűzpasaként" is emlegetett férfi nem más mint Széchenyi István gróf ifjabbik fia, Ödön. Eddig érdekesen hangzik? Lássuk a történetét!..
charlie 2018.03.28 09:55:48
@Terézágyú: A 60-as években már végig lehetett hajózni Duna-Majna-Marne-Szajna útvonalat, meg hát a hajója se volt nagy. 20m hosszu és 3,7m széles a hajó.
A hazai augusztusi uborkaszezon egyik friss híre, hogy a kormány nem nyilvános telefonhálózattal kötné össze az összes fontosabb kormányzati és közigazgatási szervet. Első körben vezetékes (kanócos) hálózatról van szó, később állítólag megcsinálnák a cucc mobilos verzióját is. Ahogyan azt…..
1970-et írunk, ez a Brezsnyevi pangás időszaka a Szovjetunióban. Minden épkézláb mérnök a hadiipari komplexumban dolgozik, és a magasabb minőségű alkatrész meg a technológia is oda áramlik. Az átlagembernek csak átlag alatti termékek jutnak, de csak ha szerencséje van. Az ipar nem sok gondot fordít…..
charlie 2017.07.20 22:29:59
Egyre jellemzőbb, hogy amennyiben valaki megengedheti magának és szeretne gyorsan, a sort megkerülve orvosi ellátáshoz jutni, elindul a magánellátás irányába, ami nem biztos, hogy jó döntés. Habár a magánellátáshoz a gyorsaság mellett professzionalizmust és a közellátásnál magasabb színvonalú…..