Regisztráció Blogot indítok
Adatok
exodusAttack

0 bejegyzést írt és 244 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar világos sör ÚJRAKÓSTOLÁS, az eredeti cikk itt olvasható  ..
sörfigyelő Primátor búza 2016.01.20 00:51:52
Illat: édes búza  Hab: szép Szín: opálos arany   A csehek nagyon büszkék, hogy aranyérmes lett a búzasörük, ami a német és osztrák konkurenciát tekintve tényleg nem kis dolog. A búzasöröknél nehéz a különbséget megtalálni, egyszeri kóstolás után még biztosan nem fogom tudni beazonosítani egy hét…..
Nincsen olyan budapesti sörös, aki ne sajnálta volna, amikor Kiss Tomi a nyáron egy fergeteges búcsúeste után bezárta a Hopfanatic Pub-ot a Hunyadi téren. De a másik szemünk most nevet, mert a hely nem kallódott el a sok 6. kerületi pincekocsma között, hanem a Szent András Sörfőzde átvette, ráadásul…..
exodusAttack 2016.10.15 11:26:13
@Sátán meg a Jocó: Nyilván egy csomó jogos kritikát meglehet fogalmazni a kisüzemi sörökről, meg pl. a kézműves szó használata is vitatható (szerintem pl. a szót élelmiszerre nem is kéne használni), de azért ha valaki egy jót se ivott közülük, az már biztos, hogy a kisüzemi sörök hibája. Lehet, hogy nekem kicsi a mintavételem, de több jót ittam, mint rosszat, olyanokat is, amelyeket nyugodtan oda lehet tenni méltán híres külföldi sörök mellé. Szóval ezek a megmondások kissé egyoldalúak.
exodusAttack 2016.10.15 11:26:54
Már többször leírtam, hogy az elmúlt években a nagy gyártók is elkezdtek odafigyelni a "sörforradalom" rezdüléseire - több-kevesebb sikerrel ezt már a fogyasztók is tapasztalták. Gondoljunk a Dreher Hidegkomlós-ra, vagy korábbról a Heineken kétféle mód ízesített Soproni Démonjára. Bár a legtöbbször…..
exodusAttack 2016.08.23 14:54:19
@rush4you: Én a barna Kozelnél nem érzem, hogy rosszabb lett, attól, hogy Lengyelországban készül, a minőségromlás, ha volt, akkor már gondolom korábban kezdődött. Szerintem így is egy iható sör, a rettenetestől elég messze van.
Már régóta hiányolom az angol söröket boltjaink polcairól. Néhány fajtát lehetett kapni, de az messze az igények alatt volt, na persze nem minőségben, hanem választékban. Most végre érkezett olyan, ami eddig számomra észrevehetetlen volt. Név: Golden Pride Gyártó: Fuller Smith & Turner…..
exodusAttack 2016.08.21 19:41:13
@SARGE999: A Bush Ambrée nekem sem jött be, nekem elég fanyar volt (pedig sokan inkább édesnek találják), ebben a sörben az édes-likőrös jelleg dominál számomra, nem az a tipikus ivósör, egyszer érdekes, de a London Pride-ESB vonal sokkal jobban bejön nekem.
 Végignézve a nagy láncok sörügyi kínálatát, a tavaszi fáradtság érződik, mondhatni nem látható alapozás van a háttérben a foci EB-re. A Lidl ezt most ügyesen kihasználhatja, vagy legalábbis az előre gondolkodó sörivók, mert a hétfőtől kezdődő akciójukban van pár ajánlat, melyből érdemes előre…..
sörfigyelő Pécsi Prémium Lager 2016.06.01 10:32:34
Illat: kis bizonytalanság után német lager illat Hab: sűrű, krémes és elég masszív Szín: félbarnába hajló narancsos óarany, a festőmaláta megdolgozott az áráért :)  A tavalyi Budavári Sörfesztivál (most hétvégén csütörtöktől lesz az utolsó jún. 2-5) egyik kellemes meglepetése volt az akkor még…..
sörfigyelő Csíki Sör 2016.04.10 15:41:09
Illat: szolíd Hab: korrekt Szín: aranybarna  A szűretlenből csapoltan ittam még nyáron és az nagyon jó volt, mindenkinek meg kell kóstolnia. Ehhez képest, azért nem váratlanul az üveges nem annyira magával ragadó, de még így is bőven jobb, a hazai gyári felhozatalnál. Van benne egy kis inspiráló…..
Ami nincs ott,az lehet,hogy nincs is ! (HANNIBAL179)..
exodusAttack 2016.01.05 10:16:10
@kutya űlve: Amúgy nagy kötésekben nem érdemes játszani szerintem. Tegyük fel, hogy a Tippmix egy topligás focimeccsnél a tétek átlagosan 92,5%-át fizeti ki nyereményként. Ha nyomsz egy ötös kötést, a nyeremény várható értéke már csak 67,7% a téthez képest, hosszú távon ebből nyereségességet kihozni ebből elég necces, jól eltalált kötés nélküli tippekkel sokkal nagyobb. Az ilyen Super Heinz meg Goliath meg ilyen állatságok, amikkel példálóznak a tippmixes újságban, sztem arra jók, hogy minél több pénzt elcsesszenek a fogadók.
A sportfogadás műfajába tartoznak az amúgy nehezen hihető dolgok is, de ezekkel lehet keresni (Pyriel)..
"A tipp kezdetét a bátorság, a végét a szerencse vezérli." (bukméker no.1)..
exodusAttack 2015.12.13 16:29:03
@Stan The Man: Amúgy az ilyenek lehet, hogy feladnak napi 50 ilyen szelvényt, és vastagon mínuszban vannak.
Amikor fogadsz, egy dolog mindig jusson eszedbe: a lehetetlen nem létezik! Ezért tenni kell gyakran a meglepiket is kombival (Derbi)..
exodusAttack 2015.12.12 21:53:33
A magyar átlagos gasztrokultúra az italokban (is) elég egysíkú. Tokaji Aszú, Szekszárdi vagy Egri Bikavér, villányi vörösbor, Unikum. Ebbe az "elit csapatba" egy sörrel nehéz, ha nem lehetetlen bekerülni, mert a magyar - ugye - az ősidők óta borivó nemzet, vagy mégse? De mi a…..
exodusAttack 2015.11.02 10:49:26
@lilakutyak: Lidlben is szokott lenni cider, kevés az összehasonlítási alapom, de az is egész iható szerintem. Amúgy az almaCidről mi a véleményetek (már ha ittatok)? Múltkor ittam egy korsóval meg egy fél pohárral, és iszonyú savas volt, anyám meg se tudta inni az övét, azért is maradt rám a fél pohár.
sörfigyelő Pilsner Urquell 2014.01.22 23:59:29
Illat: édesen jellegzetes cseh Hab: Ez egy rendes hab, mutatja a korrekt szárazanyagtartalmat. Szín: aranybarna, mi más lehetne? Gyanútlan áldozatként ittuk barátommal és egyből leterített minket a  keserű komlója, mintha csak fejbe lőttek volna.  Alapjában a test az jóféle telt, tényleg  csak a…..
exodusAttack 2015.09.01 23:17:02
@berg182: Pár fél literes dobozosat én is ittam az elmúlt egy-két hétben, hát nagyon gyenge volt... Inkább iszom félbarna meg barna Staroprament meg barna Kozelt, az jobban megéri, legalábbis azoknál nem vettem észre, hogy ingadozna a minőségük.
Amúgy arra lennék kíváncsi, hogy a csapolt Pilsner Urquell még megbízható-e. 3 éve ittam egy nagyon kíválót, de tavalyelőtt pl. egy helyen erősen gyanakodtam, hátha összecserélték a Dreherrel :D
Illat: félig meddig IPA jellegű fűszeres, de kissé várni kell hozzá Hab: puha de rugalmas, elegáns megjelenést biztosít Szín: áttetsző aranybarna  Szűretlen lager. Kielégítő pukkanással nyílik a csatos üveg. Neve alapján erősen komlós italra számítunk. Íze a kezdeti édesből  kesernyésbe vált.…..
exodusAttack 2015.06.05 16:41:05
@Madnezz: Mármint Auchanban 699 Ft + üveg? Intersparban 699 Ft, de nem veszik vissza. Akkor az Intersparban kell venni és az Auchanban visszaváltani :D
exodusAttack 2015.06.05 17:07:44
@Madnezz: Mondjuk Pesten ritkán járok, de szerencsére már Pécsen is elérhető sok minden.
sörfigyelő Argus Pšeničné 2014.06.14 01:08:45
Illat: kellemes citrus Hab: masszívan rugalmas Szín: világossárga opál  Elsőre leginkább savanykás, később előbújik belőle némi gyümölcsös aroma, engem mangóra emlékeztet. A vége megint citrus, mint az illata, kellemes befejezés. Csak egy bánatom van, a búza nem bukkan fel benne. Persze engem a…..
sörfigyelő Eichbaum vörös 2015.05.10 13:40:05
Illat: anyagerőt sejtet,  szokásos vöröses illat, enyhe némi gyümölccsel Hab: szép, masszív Szín: barnás narancsos, akár búza félbarna is lehetne, nem áttetsző Az Auchanban volt akcióban idén télen az Eichbaum világosa 0.95 literes dobozban, mire most a Tescoban tűnik fel a…..
exodusAttack 2015.06.05 15:00:33
Gondolom ez cucc azonos ezzel:
www.ratebeer.com/beer/eichbaum-rotes-rauberbier/89293/
Ki fogom próbálni.

Amúgy Intersparban láttam Eichbaum Foreign Extra Stoutot is (7,5 % alkohollal és 299 Ft),azon csodálkoztam, hogy német nagyüzem ilyen gyárt, de semmi infót nem találok róla a neten :D Legközelebb veszek egyet.
sörfigyelő Zipfer Märzen 2013.08.16 10:28:46
 Sokszor láttam hipermarketekben a Zipfer söröket és nem volt világos, hogy mi az az Urtyp felirat, amit inkább sci-fi regényben tudtam volna elképzelni, mint egy gonosz idegen faj nevét. Mikor kiderült, hogy a Zipferből van Märzen és Heller is (amit nem találtam a…..
exodusAttack 2015.05.25 13:20:57
@WFR: Nem tartom kizártnak, nagyon úgy tűnik, hogy ilyen még a Pilsner Urquellel is megesik.
exodusAttack 2015.06.01 21:04:58
@Madnezz: A sörbúváron tesztelték, meg máshol is, és nem mindig/mindenhol ugyanolyan, meg a zöld üveg se kifejezetten használ neki.
Számos termék létezik, amire azt mondják, jobb nem tudni, hogyan készül. Vannak, akik a marketinget is ezek közé sorolják, bizonyára azért, mert valamivel behatóbban ismerik – nekem abszolút szerencsém, hogy fogalmam nincs róla, hogyan készül egy reklám, hogyan lesznek egy terméknek üzenetei, hogyan…..
exodusAttack 2015.05.24 10:37:17
@pif: Akik még egy elfogadható színvonalú, tök átlagos sört sem ittak sosem (Magyarországon ez a népesség többségére igaz), azok azt hiszik, hogy ezek a sörök a finomak. Hogy tudod, hogy mi a jó, az egy tanulási folyamat eredménye is. Sokakban fel sem merül, hogy másmilyen is létezik, mert nem találkoznak vele.
exodusAttack 2015.05.25 12:30:53
@pif: Én se anyagi megfontolásra gondolok elsősorban, hanem nagyjából ugyanarra, amit te mondasz. Nincs információjuk arról, hogy a sörök világa milyen változatos, és hogy a Magyarországon előállított nagyüzemi világos sörök még a gyenge középszert se ütik meg. Az van a köztudatban, hogy a sör relatíve olcsó, nem valami kifinomult ital, amit lehet nyugodtam literszám vedelni.
Az szerintem is irritáló, amikor mondjuk vendégségben kajára egy csomó pénzt elköltöttek/energiát befektettek, aztán kapod mellé a Ritterköniget, és még bizonygatják is milyen finom. Az ember meg nem szól, mert nehéz úgy megfogalmazni, hogy ne tűnjön bunkónak/sznobnak.
sörfigyelő Lidl 2015.05.02 20:54:04
 Sokunk számára még mindig misztikus ez a jobbára ismeretlen márkákat áruló üzletlánc. Pedig van nekik egy nagyon fontos termékük, mégpedig a sör. Aki olcsó, korrekt sört akar venni, annak a legjobb megoldás a Lidl Argus sörei közül választani. Normális alapanyagokból,…..
sörfigyelő Adelskronen búza 2015.04.22 09:18:34
Illat: savanykás, de határozottan búza jelleg Hab: szép, sűrű, krémes Szín: majdnem arany, elégé áttetsző Spórolós, de iható búzasör. Jobb, mint a Valentins és az Oettinger búza, (mikor az éppen pocsék). Mindenesetre érdekes, hogy a saját Oettinger név alatt futó…..
Sörbúvár Sörök a diszkontból 2015.04.14 10:52:55
A sörblogírással töltött évek alatt kifejlődött bennem két olyan kóstolási késztetés, ami nem igazán értelmezhető abban a fajta csúcs felé törő, maximalista keretben, ami egy tisztességes sörrajongót jellemez, és aminek teljesítéséhez az ember kritikákat,…..
exodusAttack 2015.04.16 14:10:04
@alehunter: Mondjuk amikor tavaly augusztusban a Lobkowicz-csoport 6-7 sörét árulták a Lidlben, elég gyorsan elkapkodták, amikor mentem már csak Páter meg Schwarzenberg maradt. Szerintem lenne rá kereslet állandó jelleggel is.
exodusAttack 2015.04.16 14:31:19
@-kk-: Még valamivel többet is adnék érte, a magyarországi boltok nem igen bővelkednek az olcsó ivósörökben.
 Mostanság hanyagoltam az akciók bemutatását, mert csak a szokásos vetésforgó szerinti akciók mennek. De most!  Az Auchanban betámad az ázsiai rizskommandó három sörrel, míg az Intersparban frankfurti búza és pilsner sört lehet kapni 179 forintért. Meg egy megjegyzés. Akik…..
sörfigyelő Dreher Classic 2014.10.20 09:39:55
Illat: jó, német maláta + illatos komló Hab: szinte tejszín Szín:  rendben van Ugye volt ennek egy régebbi változata, ami nekem ízlett. Árban és minőségben a Heineken-Gösser alatt volt kissé. Kifinomult ízvilág és rövid utóíz jellemezte, amit többen nehezményeztek. Éppen elegen ahhoz, hogy…..