Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amici

6 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
polira Ady Endre: Karácsony 2012.12.25 15:32:48
  Bántja lelkem a nagy város Durva zaja, De jó volna ünnepelni Oda haza. De jó volna tiszta szívből – Úgy mint régen – Fohászkodni, De jó volna megnyugodni. De jó volna mindent, mindent, Elfeledni, De jó volna játszadozó Gyermek lenni. Igaz hittel, gyermek szívvel A…..
polira A magyarok Istenéhez 2012.09.19 22:19:27
Vagy-e? S ki vagy? S mienk vagy-e? Csupán mienk és senki másé? Szabad-e hogy csupán a mienk légy? És lehetsz-e az, aki vagy, ha csupán a mienk vagy?   S mégis: lehetsz-e aki vagy, ha nem tudsz csupán-mienk is lenni? Lehet-e világod végtelen, ha nem…..
polira Sorsunk 2012.03.23 07:08:00
Van az életben egy-egy pillanat, Erősnek hisszük szerfelett magunkat. Lelkünk repül, száll, magával ragad, Bús aggodalmak mindhiába húznak. Csalóka álmok léghajóján A vihar szépen fellegekbe tüntet, Míg lenn a földön kárörvendő, Gúnyos kacajjal röhögnek bennünket.…..
Amici Minden nap... 2008.09.19 10:48:00
 Messze nem a kedvenc filmem az „Idétlen időkig”, de most mégis elgondolkodtam a koncepción: ugyanazt a napot kell leélnünk újra és újra. Egyik kedvenc filmsorozatomban, a Supernaturel-ben is van egy ilyen rész. Ott az egyik testvérnek a végtelenségig kell végignéznie…..
Amici Vivaldi 2008.09.12 10:42:00
 Nincs is kellemesebb egy fárasztó nap után, mint feljönni a mélyből a metrólépcsőn és az aluljáróban meghallani Vivaldit. Szerelmes vagyok a hegedű hangjába. Amikor meghallom olyan, mintha bennem szólalna meg a muzsika.A fiú, aki játszott szereti a zenét és hisz benne. Nem…..
Még egy hónapja sem szűnt meg, máris van, aki visszasírja a MÁV biztosítót. S.S. autójába július elején szaladt bele egy mávos, pénzt viszont azóta sem látott senkitől: Július elején hátulról belémszaladtak, és Máv biztosított volt az okozó gépjármű, viszont nem a…..
 Csak értelmezés kérdése, hogy miért nyílt ki a parkoló autó ajtaja akkor, amikor egy arra haladó biciklis már nem tudta kikerülni. Ha biztosítónak jó az értelmezés, a súlyos sérüléseket szenvedett, vétlen kerékpáros hiába várja a kártérítést.  Budapesten…..
A-nak komoly frusztrációt okoz a MÁV biztosító jelenlegi helyzete, ezt valószínűleg már megalapozta az általános iskolában az is, hogy mindig ő volt a névsor elején, ő volt legtöbbször hetes, ő felelt leggyakrabban. Aztán erre még jött az is, hogy Indexet olvasott és…..
Amici 2008.08.01 13:29:34
Gyászhírrel folytatjuk az önfeledt kárörvendést, ugyanis mint az várható volt, a mávosok a mai közgyűlésen nem szavazták meg az 5 milliárdos hiány visszatermelésére irányuló pótdíj befizetését, így a PSZÁF hamarosan felfüggeszti az egyesület működését. A 195 ezer naiv…..
Hisztérikus kommunikációs megoldást fedezett fel Mária Marketing szabóság blogján. Bár a Nógrád Volán fizetett újsághirdetéssorozattal igyekszik felhívni az utazóközönség figyelmét, hogy szemetelni és firkálni csúnya dolog, a kivitelezés backdoor-gyökereket sejtet. Csak az…..
Ránk jár a rúd azzal a poszttal, amiben egy felháborodott vevő arról számol be, több barkácsáruházban és hipermarketben olyan hosszabbítót akartak neki eladni fűnyíráshoz, amit kültéren tilos használni, mivelhogy beltéri. És ez ugye életveszélybe is sodorhatja a…..
Hiába mondtuk, hogy nem kell elhinni minden szart, amit a neten összehordanak az ún. jólértesült források, index anyánk is belefutott a tutiba, és címlapon hozta le a hírt: sínen van a Jóbarátok mozifilm verziója, lehet örülni. Frászt van, azt. Hiába írta a Daily Mail, ami…..
Ugyan levélírónknak valóban nem volt a 06:20-asra érvényes jegye, mégis megpróbálkozott a lehetetlennek tűnővel: ha már a pénztárban félretájékoztatták, talán a kalauz lesz olyan rugalmas és megérti a helyzetet. Ehelyett rendőrségi intézkedést és egy hittérítőt kapott.…..
Amici Kirándulás 2008.04.20 15:07:00
 Szeretek kirándulni, vagy inkább sétálni a természetben, az erdőben, a hegyekben, vízparton. Ebben az a legjobb, hogy olyan, mintha az útnak soha nem lenne vége. Csak megyek, de a fák nem fogynak el, mindig jönnek újabbak, mindig van fel, és mindig van le, és ott van a víz. Még…..
Frenky egy csendes reggelen lőtte ezt a rágcsálót a Westend kajáldaszintjén. Egy helyi biztonsági őr szerint tele van velük a pláza, és tehetetlenek az egerekkel szemben. Egy kamikáze kebabossal (majdnem szendvicsembert írtunk) biztos át lehetne csalogatni őket a szomszédos…..
Épp beszéltem az ügyvédemmel, hogy ugye per legyen vagy inkább a fizetési meghagyás módozatát válasszam a Kibaszott MÁV Biztosító (KMB) ellen, és akkor......akkor villámcsapás szerűen, talán az ügyvédem egyetlen elejtett kósza szava alapján, szembejött egy képlet.A MÁV azt…..
Amici 2008.02.14 11:12:13
Én azt javasolnám, hogy egy biztosítási szakjogásszal beszélj! Túl sokat vártál szerintem, és le a kalappal a türelmed előtt.
Remélem ez mindenkinek jó tapasztalat, hogy mielőtt az óccsó biztosítóhoz megy, jól gondolja át, hogy mit is okoz ezzel magának és annak akinek esetleg kárt okoz.
De a lényeg. Én a helyedben a következőt tenném. Írnék a MABISZ Gépjármű Kárrendezési Irodájának, akik a Kártalanítási Számlát kezelik, és kérném a károm megtértítését (csekély az esély erre, mert nyilván a károkozó nem jelentett kárt a saját esetében veled szemben, de azért érdemes megpróbálni). Illetve ami egészen biztosan felgyorsítaná a folyamatot, és neked egy fillérbe sem kerül: mindenképpen írj a PSZÁF-nak (a biztosító felügyeleti szerve), ugyanis a károkozó nyilatkozatát nem neked kell beszerezni, ez a biztosító kötelezettsége, illetve a gfb rendelet szerint a károkozó KÖTELES 8 napon belül ezt megtenni. Egy biztos, erre hivatkozással nem utasíthatja vissza a biztosító az igényedet.
A perrel kapcsolatban: jól gondold át kit és hogyan perelsz. Ha a károkozót pereled, akkor a bizonyítási teher rajtad van, ahhoz a betétlap nem biztos hogy elég, főleg ha az adatok nem is hitelesek. Viszont a biztosítót közvetlenül perelheted, és ebben az esetben a betétlap már elég, a károkozó nyilatkozatának beszerzésére, és a bejelentett kárigényednek a vitatásának bizonyítására már a biztosító köteles.
Ha kérdésed van, szívesen segítek még. Írj privát mailt.
Hétvégén már sejthető volt, hogy a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szövetsége (HFPA) által alapított és évente odaítélt Aranyglóbusz díjátadó gála bajban van, hiszen a sztrájkoló írók mellé csatlakozott a színészek szakszervezete is, és bejelentésükkel,…..
Annyira szar érzés megint egy olyan műsort rugdosni, amit az ember amúgy kurva szívesen nézne, de mit tehetünk, ha egyszer Ákosnak megint sikerült úgy mellényúlnia Swungban, hogy ihaj? Van ez a műsor, ami egy talkshow-betelefonálós megmondós izé zabigyereke, amiben tulajdonképpen…..
Nem igazán tudunk pontos dátummal szolgálni, de szinte bizonyosnak látszik, hogy az elmúlt hetekben (vagy hónapokban?) lopva, mondhatni fű alatt megérkezett Magyarországra a fejlett nyugati civilizáció legjobb szénsavas narancsüdítője, a francia Orangina (hivatalos .eu-s honlap itt, a…..
Attila az Invitel sajátos telefonos szerződéskötési szokását szerette volna megemlíteni a Hírközlési Hatóságnak, de azoknál még mindig a papírtologatás a divat, és nem volt kedve 2200 forintot sem fizetni nekik:Tulajdonképpen az Invitel miatt szerettem volna károgni, azonban az…..
Amici 2007.12.11 14:14:51
Akkor nézzük. (és ez a tanács ingyen lesz!)
Létezik a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről, ami alapján alaposan meg lehet szorongatni az Invitelt. Imígyen szól a vonatkozó rész:
2. § (1) Az értékesítő a szerződés megkötése előtt kellő időben köteles a fogyasztót tájékoztatni:
a) az értékesítő cégnevéről (nevéről), székhelyéről (lakóhelyéről), a külön jogszabályban meghatározott nyilvántartásba vételi számáról, adószámáról és telefonszámáról;
b) a szerződés tárgyának lényeges tulajdonságairól;
c) az ellenszolgáltatásról, beleértve az ellenszolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb fizetési kötelezettséget is;
d) szükség szerint a szállítás költségéről;
e) a fizetés, a szállítás vagy a teljesítés egyéb feltételeiről;
f) az elállás jogáról (4-5. §);
g) a távközlő eszköz használatának díjáról, ha azt az alapdíjtól eltérően állapítják meg;
h) az ajánlati kötöttség idejéről;
i) a szerződés legrövidebb időtartamáról olyan esetben, amikor a szerződésben foglaltak teljesítésére folyamatosan vagy ismétlődően kerül sor.
(2) Az értékesítő az (1) bekezdés szerinti tájékoztatási kötelezettségnek egyértelműen, közérthetően és pontosan, az igénybe vett távközlő eszköznek megfelelő módon köteles eleget tenni.
(3) Ha az értékesítő telefonon tesz szerződéskötésre ajánlatot a fogyasztónak, annak kezdetekor köteles közölni legalább cégnevét (nevét), székhelyét (lakóhelyét) és telefonszámát, valamint a fogyasztó figyelmét kifejezetten fel kell hívnia szerződéskötésre irányuló szándékára.
3. § (1) Az értékesítő köteles a fogyasztót a szerződés megkötése előtt kellő időben, de legkésőbb a szerződés megkötésekor a 2. § (1) bekezdésének a)-f) pontjában foglaltakról írásbeli tájékoztatóval vagy más, a szóbeli tájékoztatást megerősítő dokumentummal (a továbbiakban együtt: írásbeli tájékoztató) ellátni.
(2) Az írásbeli tájékoztatónak az (1) bekezdésben előírtakon felül tartalmaznia kell:
a) a 4. § szerinti elállási jog gyakorlásának feltételeit, módját és következményeit, ideértve a 4. § (5) bekezdésében, a 6. §-ban és a 7. § (3) bekezdésében foglaltakat, továbbá azt az esetet is, amikor a fogyasztót az 5. § alapján az elállás joga nem illeti meg;
b) az értékesítő azon telephelye (fiókja) vagy egyéb szervezeti egysége címét, ahol a fogyasztó kifogásait érvényesítheti;
c) a szavatosság, illetve a jótállás feltételeit, valamint a teljesítést követően igénybe vehető kiegészítő szolgáltatás (alkatrészellátás, javítószolgálat) biztosítását;
d) a szerződés megszüntetésének lehetőségét, ha az határozatlan időre szól, vagy tartama az egy évet meghaladja.
(3) Az (1)-(2) bekezdésben foglaltak nem alkalmazhatóak távközlő eszköz útján egyetlen alkalommal nyújtott olyan szolgáltatás esetében, amelynek ellenértékét a távközlő eszköz üzemeltetője részére kell megfizetni. A fogyasztót azonban ilyen esetben is tájékoztatni kell az értékesítő (2) bekezdés b) pontjában meghatározott címéről.
4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
(2) A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetében pedig, amikor a szerződést megkötötte, feltéve, hogy az értékesítő a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.
(3) Ha az értékesítő nem tesz eleget a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének, a fogyasztó az elállás jogát az áru átvételének napjától, szolgáltatás nyújtása esetében pedig a szerződés megkötésének napjától számított három hónapon belül gyakorolhatja.
(4) Ha a 3. § szerinti tájékoztatásra a (3) bekezdésben meghatározott három hónapon belül sor kerül, a fogyasztó számára az elállásra nyitva álló nyolc munkanapos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a tájékoztatót kézhez kapta.
(5) Az értékesítő köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

És mivel úgy tűnik, hogy a kellő tájékoztatás kicsit sem történt meg, így 3 hónapon belül indoklás nélkül elállhattok a szerződéstől.

NHH? bruhaha hivatal! Hírközlési hatóság, ahol nem lehet emilben bejelentést tenni? Ez olyan, mintha egy mobil szolgáltatónál csak papír alapú ügyfélszolgálat működne.