Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orbison

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem rég zárult a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, ahol bárki betekintést nyerhetett abba, hogy hogyan készülnek az egyes termékek hazánkban. Első sorban az állatokról és a tartási körülményeikről lesz szó, akik bizony nem mások, mint termékek az iparban. Ugyan vannak…..
orbison 2019.10.03 12:55:09
@Attilajukkaja: Mert nem tápot kap enni, hanem mindent (is) :)
Ezeket motoros szólásokat, mondásokat már biztosan hallottad, sőt lefogadom, hogy jópárat már te magad is használtál. Vannak köztük oltári nagy baromságok és hatalmas igazságok is. Ki így, ki úgy értelmezi. Lássuk hát az én szubjektív értelmezésemben mit jelentenek ezek az…..
orbison 2018.07.26 06:25:40
@Labasmaz: Felhajtható sisak.... arra gondoltál már, hogy hirtelen lassulásnál, ha lecsapódik a sisak eleje, azzal meg is oldódik a "nyitott sisak" probléma? Akkor van gond, ha le van biztosítva lecsapódás ellen.. na olyankor nem lesz megvédve az arc..... Széles utat Mindenkinek! :)
‹⊗› Extra érdekességekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗›   Aki csak olyan motoros írást hajlandó elolvasni, amelyet a szerző több hetes tartós teszt után vetett papírra, legyen oly jó és ne olvasson tovább. Merthogy a motorral, amiről szó lesz, egyetlen métert sem mentem. Mindjárt…..
Teljesen átlagos hétfő délelőtt volt. Zoltán, mikor felült motorjára, még nem sejtette, hogy percek múlva sokak élete gyökeresen meg fog változni. Az övé egészen a nemlétezésig –ennél gyökeresebb változást nehéz elképzelni. Az M3 bevezetőjén három sávon áramlanak a…..
Helyi idő szerint délután 4 órakor omlott össze a színpad a torontói Downsview Parkban, ahol a Radiohead lépett volna fel szombat este, írja a CBC News. Egy személy a helyszínen meghalt, egy másikat súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Legalább három további sérültet…..
Mielőtt minden, Magyarország területén található EU-zászlót elégetnénk, és mielőtt - az egykor tényleg maoista, és valóban igazán visszataszító - Barroso elnököt tényleg tettleg akarnánk megfenyíteni, érdemes lenne néhány lényeges dologgal számot vetni. Leginkább azzal,…..
Már ezen a héten sem vesz részt Eszenyi Enikő a "nézői nyomásra" péntekre áttett Megasztárban, mivel a színésznő már hónapokkal ezelőtt leegyeztetett programterv szerint a Pesti Színházban játszik a Mikve című darabban. Hadar Galron női fürdőben játszódó…..
Egy 2007 nyarán lezajlott autós-kerékpáros (férfi-nő) összetűzés végére tett pontot három év után a bíróság. A sértett, Pegi az alleycat.hu-n írta meg az egy év felfüggesztettel végződött sztoriját, ami azzal kezdődött, hogy a Gellért tér környékén véletlenül…..
orbison 2010.05.01 08:55:36
Tényleg sok a hozzászólás, lehetetlen végigolvasni....

De csatlakoznék Tarmao-hoz, én győri vagyok, nálunk is rengeteg a "bicikliút", amit leginkább a járdák átfestésével oldottak meg, hát persze, hogy nem lehet rajta kerékpárral normálisan közlekedni (mivel a gyalogos az csak gyalogos, megy mint a vaktyúk). Sőt, egyenesen életveszélyesnek minősítem a gyalogjárdákkal kombinált bicikliutakat, főleg az új KRESZ-szabályok életbe lépése óta, merthogy a biciklis a zebrán egyenrangú a gyalogossal. Namármost ezt sok kerékpáros szó szerint veszi, és 30-40-el ront keresztül beláthatatlan kereszteződésen (ház-sarok), és kenődnek fel szépen az autók oldalára (persze aztán nekik áll feljebb, amíg a rendőr ki nem érkezik)

Ja, rendszeresen vezetek teherautót, személygépkocsit, meg amit éppen kell, de mindig vigyázok a kerékpárosokra (merthogy én is azzal járok dolgozni majd' minden nap). És egyáltalán nem érdekel, hogy éppen hol kerekezik. Persze én sem ujjongok, ha a 2* kétsávos felüljárón teker előttem, de ilyenkor arra gondolok: szegény szerencsétlen, biztos muszáj neki!

Ja, és reagálnék a kommentekben sokszor megjelenő kérdésre is, hogy mi a véleménye a gyalogosoknak a kerékpárosokról és vice versa. Én azt tapasztalom, hogy a legrosszabb sebesség-becslése a gyalogosnak van. Látja, hogy jön egy autó, nem mer lelépni. Jön egy kerékpáros?! Juhhé, az még messze van, mehetek! És rettentően csodálkozik, hogy a végén futni kényszerül. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nagyon sokszor azért nem engedi el a biciklis a gyalogost, mert képtelen normálisan megállni, esés lenne a vége. A gyalogos rendszerint először irányt vált, aztán néz körül.

És végül (nem csak azért, hogy ne kövezzen meg minden autós), szerintem idióta módon lett kommunikálva a KRESZ módosítás, akkora lovat adtak a nem géperejű közlekedők alá, amit nem szabadott volna. Jelenleg a fizika törvényeit figyelmen kívül hagyva bolyonganak a KRESZ vizsgával nem rendelkező (illetve sajátosan értelmező) honpolgárok a közutakon, holott először az infrastruktúrát kellett volna megteremteni, aztán az ideológiát.

Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúltam, de hát ráértem, ünnep van.....

:)
Belsőség Idióta + hó = SUXX 2009.12.19 17:56:00
Végre megjött ma a rendes hó, ilyenkor a legjobb dolog a meleg lakásból kifelé bambulva nézni az időt, a legrosszabb meg közlekedni. Reggel arra ébredtem, hogy a szomszédasszonyom kért segítséget megcsúszásilag, pedig van téli gumija. Most meg Vomit kolléga dobta be ezt a videót…..
orbison 2009.12.19 21:12:05
@Platon:

Khm... Biztos vagy Te ebben?

A téli gumik szélessége optimálisan keskenyebb, mint a nyáriaké..... Homokon működik a dolog, amit mondasz, de havon már kevésbé.. A homokon lényeg, hogy ne süllyedjen meg, a havon viszont a tapadásé a szó, inkább keskeny, de annál bordásabb felület (lásd LADA Niva, alázza hóban a legtöbb népszerű "terepjárót", illetve az összes traktor, amivel kiráncigálják a bajnokokat).
orbison 2009.12.19 21:23:34
@KarbatettKezűZoltán:

Ha már autóztál mindkét típussal a szóbajöhető időjárási viszonyok között, akkor tudod, hogy egetverő a különbség a két gumifajta között. A 4 évszakos gumi egyformán jó, és egyformán rossz mindegyiken (pontosabban mindehol van egy kis előnye, és hátránya is, de igazából nem segít a vezetésben), szo-szo. A jól megválasztott gumitípus viszont igencsak hasznos vészhelyzetben (amit nem feltétlenül a használó okoz).

Szóval egyáltalán nem marketing!
orbison 2009.12.19 21:32:26
@Platon:
Valahol igazad lehet...

De melyik "nyomás"-ról beszélsz? Ha nehezebb valami, akkor annál kisebb a tapadása? Ennek eléggé elletmond az összes kamion és busz, amelyek könnyedén haladnak a hóban, latyakban míg a kisebb autók csak vergődnek (nem keverendő ezen állításom az emelkedőn elakadt kamionok miatt, amelyeket éppen visszahúz a vontatmány súlya!!)?
Amikor a Tilos először beszüntette az adását '94-ben (merthogy pályázniuk kellett a frekvenciára, de ez most mellékes), hallgattuk az utolsó adást, na, az valóban megható volt, kis, csóró kalózadó, nájlonszatyorból adtak, és a műsorvezetéshez elengedhetetlenül szükséges…..
orbison 2009.11.19 07:21:05
Jobb reggelt annak, aki szükségét érzi. Én, és az egész család igen. Mert nincs hallgatható adás a környéken (Győr). Ja, aki nem tudná, vagy 30 rádióadásnak mondott valami lötyög az éterben, csak éppen nem hallgatható huzamosabb ideig (mondjuk 10 perc). Még a Kék Duna csak-csak, de nem egy kategória a két távoztatottal. Mérgemben elkezdtem Kossuthot hallgatni, de ott semmi zene, csak blablabla. Aztán átkapcsoltam a régi szép Ö3-ra (aki nem ismerné, az osztrák zenecsatorna, kb az MR2-nek felel meg, csak kicsit több a duma, és egyáltalán nem alternatívot játszik), ez ment egy darabig, de hiányzott a magyar aktualitás. Úgyhogy rákerestem a NET-en a Sláger on-line adásra, és reggelente így fogom hallgatni. Viszont sajnálom azokat, akik ezt nem tehetik meg, mert autóban, vagy a szabadban dolgoznak. Olyan űrt sikerült létrehozni a T. ORTT-nek, hogy az nehezen mondható ki. Ja, hogy ne fikázzak a levegőbe, belehallgattam a Sláger és a Danubius frekvenciáját bitorló médiákba is... "kicsit" el vannak tévedve a reggeli zenékkel kapcsolatban. OK, ébreszteni kell az embereket. Na de ébreszteni nem úgy szokás, mint pl. a Vissza a jövőbe c filmben az UFO-nak öltözött Michael J. Fox!! Mert kb olyan érzésem volt.. Na szóval nem jó ez így, semmiképpen. És csatlakozom sok előttem szólóhoz: Több, sokkal, de sokkal több tiszteletet érdemel mindkét rádiós csapat, akikkel most kibabráltak, nem ezt a szarral dobálást, amit a C:C-s blog írók művelnek.
f1 Vak vagy és szabálytalan! 2009.10.31 09:34:00
A Brazil Nagydíj első körében ütközött Jarno Trulli és Adrian Sutil, de az olasz még mindig nem emésztette meg a történteket. Két héttel később, az Abu-Dzabi Nagydíj sajtótájékoztatóján folytatódott a veszekedés, Kimi Raikkönen és Fernando Alonso jól…..
orbison 2009.10.31 12:32:50
@terezgatya: Bocs, havi 6-8000km-t vezetek. + havi 100km kerékpározás. És abszolút F1 fun vagyok. Ha jól emlékszem (márpedig igen), akkor 1972 óta tudatosan nézem a versenyeket. De engem a verseny érdekel, és a teljesítmény. '72-ben csak az osztrák TV-n néztem a versenyeket, persze ott teljesen más a közvetítés, a mai napig. De megmondom őszintén: uncsi. Inkább legyen show! Amin lehet :D-ni.

Na, most vessetek rám köveket!
:D
Remek, már úgy értem, rémes történet kedvenc MÁV-os blogunkról, a Megint Állunk Vazzéról: Gergelynek lejárt a diákigazolványa, amit nem is vitatott, aztán amikor az időközben érvényesített kártyával elment lezárni az ügyet, a MÁV kimutatta a foga fehérjét, 12 ezer forint…..
Nem vagyok rádióhallgató, nem azért, mert fóbiám van, vagy tiltja a vallásom, egyszerűen ezt dobta a gép, és passz. Mivel nem barlangban élek Kirkegaard életművel körbebástyázva, hallottam már a Bumeráng című reggeli műsorról, ha máshonnan nem, akkor Index-anyánk…..
Mit nézhetnénk húsz évvel ezelőtt? Karácsonyi ajándékként a napi ajánló és a retróskodó Mesesajt rovat keverékét nyújtjuk át olvasóinknak. Ezúton is kívánunk, és ezután is reméljük, stb.Egy régi Rádióújságnak már a szagára és tapintására is annyi emlék indul…..
Az MTV-ostromról újra és újra levetített felvételeken a HírTV már egy ideje kipixelezi azoknak az arcát, akik egyértelműen bűncselekményt követnek el, például fémrudakkal ostromolják a székház bejáratát, vagy betondarabot vágnak az autók szélvédőjébe. Az általunk…..