Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andtomas

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anno az alapító Russell és társai, később pedig a Jehova Tanúi vallás diktátor vezetői pl. Rutherford az óriási bakijaikkal, viselkedésükkel, hamis próféciáikkal, dátumaikkal, tanaikkal és bibliaértelmezéseikkel rendszeresen megnyírbálták a tanú közösség…..
andtomas 2011.11.15 20:59:05
@Ping-Pong: Akkor nem kéne, hogy a éppen a ti blogotokból legyen az első magyar, nem igaz? :)

Nézd, én már említettem, hogy nem vagyok idealizálva egyes Tanúk viselt dolgait illetően, sem a WT tévedéseiben, kiigazításaiban. Megkockáztatom, hogy nem sok újat tudtok mondani, ellenben én meg tudnék tölteni pár postot számotokra. De úgy gondolom, hogy a Biblia éppen elég őszinte képet tartalmaz, hogy ne legyen valaki abban a hamis hitben, hogy Isten szolgái már tökéletesek. Mivel az emberi beszámolók nem ihletettek, ezért Isten helyetti ítélkezésnek számítana azok közzététele, és ugyanolyan gusztustalan mint a pletykalapok színvonala.

Ha nem értek egyet egy szervezet céljaival, akkor nem vagyok a tagja és kész. Nyilván nem kell minddel egyetérteni, el lehet mondani alkalomadtával a véleményt, de nem folytatok ellene hadjáratot. Igen, beszélnek a Tanúk is más egyházakról negatív értelemben, de ahogy a Biblia, ők se viszik túlzásba. Elsősorban azokról a dolgokról publikálnak, amit fontosnak tartanak, és abban időnként megemlítik, hogy melyik vallást, miért tartják kifogásolhatónak. De ha korábban volt is, ma nincs külön erről leleplező kiadványuk, pláne nem egy külön weblapjuk x vallás ellen, pedig elhiheted, hogy az apparátus és a téma is bőven meglenne hozzá.

Számomra ez a gond a ti blogotokkal, hogy ez másról se szól, csak egy anti-JT áradat, mintha folyton csak húslevest etetnének valakivel. Ez így nem pártatlan, mert nem nyújt objektív képet azzal, hogy ki van emelve a negatívum, a pozitívumok elbagatellizálásával. Az, hogy ezt őszintén teszitek, vagy sem, az még nem teszi indokolttá. Lásd Saul esetét! Ő is csaknem a saját vesztét okozta a túlbuzgóságával. Mi van ha mégis kiderül nálatok is, mint neki, hogy pont Az ellen harcol, amit védeni akart.

Én már azon is túl vagyok, hogy bort igyak és vizet prédikáljak. A kettős élet valójában egy döntésképtelenség, ami az önpusztítás jele. Én ettől jobban szeretem magamat. Ezért felháborít ha valaki hazugságot akar rámkenni. Én az életemet tettem fel erre, ami nyitott könyv, éppen a hitelesség miatt. Nem fogok mellette kisded játékokat játszani, mert nincs több életem, hogy visszacsináljam, ha ezt elszórakozom kétszínűséggel. Ha erkölcstelenül akarnék élni, biztos lehetsz benne, hogy hét lóval se tudnál Királyság-terembe húzni. Ha szégyellnivaló titkaim lennének, meddig tartana annyi nicket regizni, ahány takargatnivalóm van? Mint ahogy most kénytelen voltam egy újjal beírni, mert letiltottatok, pedig nem erről volt szó. Szóltál, hogy ne írjak, vettem az adást, nem állt szándékomban visszatérni. Erre nyomjátok hátulról mellbe a "nagy leleplezést!" Az, hogy ilyen laza szöveget olvashattok tőlem más helyeken, ahol meg az a stílus megy, nem pont az bizonyítja, hogy nem játszom meg a szentfazekat, és így is lehet valaki Jehova Tanúja? Mondtam már eleget: ne abból induljatok ki, amit magyar gyülikben láttok. Aki egy 2ezer fős településen volt kénytelen leélni az életét, egy ilyen oly sokáig mesterségesen zárt országban, mint ez, az nem csoda, ha nem tudja átlépni önmagát. A Tanúk nem Russel, meg Pista bácsi a tanyáról. Olyan sokszínűség van, hogy elámulsz. Nézz csak be egy nemzetközi kongira. A sok programozott, mi? Az agyad :D

Ping-Pong: "...megkérdezik tőled, hogy hol van az X. utcai bordélyház, akkor itt nem csak azt válaszolod, hogy "arra ott", hanem hozzáteszed, hogy "de én nem azt ajánlom, mert ott rondák a lányok, hanem az egy utcával arrébb lévőt"."

Miért ne? Te nyugodt szívvel hagynád, hogy belefusson egy transzi-bárba? :D Szerinted azért adtam a tippet, hogy lehet kiszúrni a nővé átműtött pasikat, mert rajtuk tesztelek két Őrtorony felkínálás közt? Ennyire ne nézz már elvetemültnek! Rengetegen megszívták már ezekkel, és attól, hogy nem helyeslem az életmódját, nem szeretnék senkit abban a tudatban hagyni, hogy a hazafelé tartó gépen szúrja ki képnézegetés közben, hogy félrészegen, félhomályban még bombanőnek, akire befizetett, a kép sarkán látszik, hogy igencsak el van látva szerszámmal is.

Amikor Ádám és Éva a az engedetlenséget választotta, Isten hosszú bőrruhákat készített nekik, hogy a Paradicsomon kívül is valahogy meglegyenek. Nem mondta azt, hogy "ezt választottátok, rám ne számítsatok semmiben, elzárom még napot is". Most akkor ezt tekintsük úgy, hogy Isten asszisztált Ádáméknak a lázadáshoz? Egy ilyen tanács csupán egy kedves gesztus azok felé is, akik nincsenek velünk egy nézeten. Az önvédelmi puskahasználattal én is csak abban segítem tanáccsal, amit már eleve választott magának. Sose értettem azt, amikor nem kapok egy boltban olyasmit, ami nekem kell, de az eladó nem hajlandó más üzletet ajánlani, mert abból neki nincs haszna. Ehhez Ázsiában kell járnod, hogy megtudd, milyen az önzetlenség abban is, amiben neked a beled kifordul. És a bibliai szír Naámán hadvezér, aki felmentést kért Istentől, amiért a főnöke, a király támogatása miatt bálványtemplomban meghajolni kényszerült? Ha te ott állsz és látod, megbotránkozol rakta, úgymint rajtam? Ennyire ne legyünk már paragrafusrágók. Vannak itt súlyosabb eltérések is. De ezt már csak személyesen, sajnálom.
andtomas 2011.11.15 21:42:43
@karalabe4: fantázia, mi? :DDD
csakhogy nekem tanúim is vannak :)
akárcsak Istennek
még szép
alap
andtomas 2011.11.18 17:09:01
@bibliavers:
@Johnny Joker:
Véleményem szerint az idézett Ébredjetek! kivonat nem a nemzetközi házasságközvetítés, eleve, mint önmagában káros gyakorlat ellen foglalt állást, hanem annak a lényeges szakmai kritériumokat nélkülöző formája ellen, ami a cikkben említett szomorú eseteket eredményezheti, hogy ellenőrizetlen ügyfelek visszaélnek a házasságra jelentkezők kiszolgáltatottságával, és szándékaikkal ellenkező hatást érnek el.

Ahogy feljebb már kifejtettem, az ilyen visszaélések elkerülése miatt is van szükség a közvetítőre, akinek ideális esetben az is feladata, hogy kiszűrje a védtelen nőknek csapdát állító álférjeket, és a zsaroló bűnbandáknak dolgozó álfeleségeket. Egy jó szolgáltató emellett még a különböző országokban érvényes bejegyzési előírásokkal, a dokumentumok hitelesítésének biztosításával, a ceremóniához szükséges feltételekkel, személyes imidzs, -stílus, -kommunikáció, - fényképes és -videóportfólió tanácsadással, összeállítással, utazásszervezéssel, stb. is foglalkozik. A házasságközvetítés egy ősrégi tevékenység, (pl: Ábrahám szolgája Izsák és Rebeka közt, vagy Naomi Ruth és Obed közt), ami idővel felelősségteljes foglalkozássá vált, és aminek a nemzetközi jelleg miatt nagyobb jelentősége van, mint korábban. Az, hogy ezzel a szolgáltatással egyesek visszaélnek, nem ront annak eredeti jelentőségéből, mint ahogy pl. a masszázs-szalonnak álcázott bordélyok miatt sem gondolja felvilágosult ember, hogy minden masszőr egyben prostituált is.

Mindez egyébként csak elméleti vita, mert ezzel a tevékenységgel én nem foglalkozom, ez a hozzászólásaim idején egy tervezés alatt álló vállalkozás volt, amihez tanácsadással járultam hozzá többek közt a vitatott szövegekkel. Most is az az álláspontom, hogy jobb, ha az emberek házasodnak erkölcstelen kapcsolatok helyett, és helyesnek tartom, ha kívánságaikkal egy jónevű közvetítő szolgáltatóhoz fordulnak, minthogy maguk veszik a kezükbe a párválasztást, és a tapasztalatlanságuk miatt esetleg hozzájárulnak a válások számához. Mint ahogy Indiában, a muszlim országokban, egyes afrikai országokban is ezt teszik évezredek óta a párok legtöbbjei, vagy újabban egyesek pl. Németország és Ázsia között, USA és Oroszország között.

Lehet azzal vitázni, hogy a házasodásához igénybevenni egy közvetítőt kinek mennyire felel meg az ízlésének, vagy sem, de azt állítani, sugallni, hogy a házasságközvetítés ellentétes a Biblia szellemiségével, és/vagy az Őrtorony Társulat álláspontjával, az nem felel meg az igazságnak.

@Ping-Pong: Ahogy az én esetem, a velem kapcsolatos eljárás is mutatja, hogy mennyit lehet elvárni ettől az oldaltól. Olvastatok tőlem néhány hozzászólást és az előítéleteteknek köszönhetően olyan következtetésekre jutottatok, hogy az hihetetlen!

Most akkor mennyi hitelt lehet adni ennek az oldalnak? A Tanúkról szintén megtudtok valamit, és hozzáteszitek a magatok verzióját, ami a koncepciótoknak megfelel. A néhány szenzációraéhes olvasó meg igazolni látja a várakozásait. Hogy az itt közöltek mennyire felelnek meg a valóságnak, az kit érdekel? Úgysincs aki megcáfolhatná. Mert vagy olyanokról szól, akik már nem élnek, vagy nem tudnak arról miket cikkeztek róluk. A tárgyilagossághoz alapvető önmérséklet meg itt nemkívánatos, annál inkább a gazdag képzelőerő.

Ezek után mindenki levonhatja magának a következtetést, hogy mennyire felel meg ez az oldal a hiteles, objektív és igaz tájékoztatásnak - mint ami az újságírás alapelve. Ez jó esetben is csak dilettánsok amatőr próbálkozása. Ami nem sok vizet zavar, ha a sarki gittegylet ügyes-bajos dolgai vannak napirenden. Csakhogy itt olyan horderejű kérdésekről van szó, ami nem enged meg tévedést.

Mert ha a célbavett Tanúk nem Isten szolgái - mint ahogy azt ennek az oldalnak a készítői bizonygatják -, akkor nincs jelentősége ki, mit mond róluk, mint ahogy az élettelen papírtigrist sem a puskalövés öli meg. Viszont ha a Tanúk azok, akiknek mondják magukat - a Mindenható Isten, Jehova által elismert képviselői - amiről milliók vannak meggyőződve, akkor ez a pár ember az oldal körül nem tudja mit csinál. Olyan ellen harcolnak, amivel nemcsak, hogy maguknak ártanak, de Isten fő Ellenségének érdekeit szolgálják.

". . . haragra gerjedt a sárkány . . . és elment, hogy háborút viseljen a magvából megmaradtak ellen, akik megtartják az Isten parancsolatait, és akik ragaszkodnak a Jézus melletti tanúskodás munkájához." (Jelenések 12:17).