Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Martinka177

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
András olvasónk küldte be a hírt és a videót, köszönjük neki. Lényegében bearanyozta a napunkat, annak ellenére, hogy ismét a halmozottan súlyos szabálysértés öndokumentációjának tipikus példányával szembesültünk. Amit nyilván elítélünk és szomorú, de mindezek…..
Martinka177 2013.03.21 18:39:28
Nem akarunk nagyon ünneprontók lenni, mert ugye a Compact Disco bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, és ennek persze örülni kell, hiszen minket képviselnek, de a nótát magát nem muszáj szeretni. Mi már leírtuk a véleményünket a Sound of Our Hearts című…..
Sziasztok!Hétvégén megkeresett az Agyiszint blog egyik szerkesztője Kocsonya, hogy lenne kedvem náluk is tevékenykedni, amire én boldogan igent mondtam. Főként a "Mennyi pénz kell az esti csajozáshoz?" blog témáiról fogok olvasmányos, társadalmi posztokat gyártani,…..
Évek óta ölte a lelkünket, de háztáji trollunkról, Ubulról most már mindent tudunk. Igaz, a péniszétől szívesen eltekintettünk volna. Kapcsolódó cikkünk kommentposztjaKedves olvasóink! A kommentelési lehetőséget zároltuk. Pihenjenek és mi is pihenünk...
Martinka177 2011.12.24 17:39:06
ez a nagyon régi sztori jutott eszembe róla..
még tomcat blogján volt fent régen..

Megyek ma be Ediékhez, ahogy szoktam, ha épp nincs kit boldogítanom, meg feltartanom munka közben, és a következõvel fogadnak:

- Jaj, Tomcat, de kár, hogy nem voltál itt fél órával elõbb!
- Miért, droid volt? - kérdeztem rutinosan.
- Droid? De még mekkora! Hadd meséljem el, beszarsz...

A történet fõszereplõje egy kis lófaszjóska volt, aki dmx néven hackernek képzelte magát. Az IT szakmával köszönõ viszonyban levõk jól ismerik ezt a droidtípust, a tizenhat éves, félreszocializált kis pöcsöt, aki ül otthon, a monitor elõtt, és arra veri, hogy másoknak buzerálja a gépét. (Valaki találjon már ki egy magyar szót a script kiddie helyett.) Na, ez a dmx pontosan egy ilyen kis köcsög. Azzal szórakozik, hogy ADSL-rõl pingfloodolja a modemeseket, és örül, ha leszakadnak. Nemrég jobb játékot talált ki, nekiállt külföldi szervereket pingelni, amihez felfedezte a hamis IP cím intézményét is. A hamis IP cím történetesen éppen egy barátunk szolgáltató cégénél létezett, így a buzerált szerverek adminisztrátorai úgy látták, mintha a pingelés a haver cégétõl jönne. Szóltak is neki, hogy nézze meg, mi ez, de mivel nála nem volt ilyen adatforgalom, nem tudott mit tenni, mint széttárni a kezét. A külföldiek meg egy idõ után megunták, és cakkpakk kizárták az õ IP címeit a forgalomból, tíz évre. Aki sejt valamit az Internet mûködésérõl, az tudhatja, mekkora kárt jelent ez egy szolgáltatónak. Ráadásul az ügyre már a Nemzetbiztonsági Hivatal is rámozdult, mert a külföldiek nekik is szóltak. Beletelt egy idõbe, mire a haver felderítette, hogy ki szórakozik, de mikor látta, hogy csak egy hülye kis script kiddie, nem jelentette fel, hanem csak szólt neki, hogy fejezze be, mert felrúgja. Tette ezt annak ellenére, hogy jelentõs kára keletkezett, de rendes volt, nem akarta a srác életét tönkrebaszni. De a történet nem ért véget.

Dmx barátunknak ugyanis volt két co-location szervere a haver cégénél. (Azaz saját számítógépe, ami a szolgáltató által biztosított szélessávú kábelen lóg, és szerverként funkcionál.) Miután eljátszotta ezt az IP hamisítós balhét, ami miatt a haver hetekig mászkálhatott a rendõrségre, meg magyarázkodhatott az NBH-nak, volt pofája megjelenni az épületben, és mintha mi se történt volna, betelepedni a szerverszobába gépezni. Ez már azért enyhe pofátlanság! Ediék szétkaptak egy rozzant széket, a haversrác pedig hozott egy bazinagy acélcsövet, amire normális esetben a légkábeleket kötik a háztetõn, és odamentek beszélgetni a kölyökkel. Akkor még valahogy sikerült visszafogniuk magukat, hogy ne verjék be a hülye fejét a széklábakkal, és elmagyarázták neki, hogy amit csinál, az oltári nagy bunkóság, és nehezen fogja megérni a nagykorúságot, ha így nyomja tovább. A gyerek majd' lefosta a bokáját, hebegett-habogott, majd elhúzta a belét.

Fél óra múlva viszont IRC-n már úgy adta elõ a történetet, mintha õ lett volna ott a májer, röhögött összevissza, meg vetített mint a gép, mint például: "hát odajött hozzám az a zseléfejû szõke júzer" (ez Edi leírása lenne, pedig nem is zselézi a haját) "és ugatott, de le se szartam" (a valóság: Edi odapróbálta a fejéhez a széklábat, õ pedig reszketett, mint a nyárfalevél), meg ilyenek. Micó ezen kicsit bepöccent, és leugatta az anyjába, de a kis paraszt azt hitte, most már nyugodtan lehet nagy a pofája, és visszadurrogott. Na, ezen már ledobta Ediék agya a gépszíjat, és kitalálták, hogy menjünk el megruházni a kis gecit. Én meg nem vagyok semmi viccesnek az elrontója, meg ugye a Droidzónába is kell valami, hát akkor menjünk hárman. Igen ám, de hol lakik? A kérdést nagyjából öt perc alatt sikerült megválaszolni, ugyanis a gyerek civil nevét ennyi idõ volt megtudni: Himpli Imre. Ezzel ugyan nem sokra jutottunk, de nekem valahonnan ismerõs volt. Gondolkodtam, gondolkodtam... aztán ránéztem a polóbolt megrendeléseire... és jé! Valóban. Néhány hete rendelt tõlem egy Counter-Strike polót. Ilyen egy balfaszt, ezen bukik le. Ellenõriztük, tényleg õ volt, az e-mail cím is egyezett. Hát akkor menjünk...

Útközben jól eltévedtünk a dél-budai labirintusban, de végül csak sikerült célba érnünk, valami este tíz felé. Megérkezésünkkor érdekes szociológiai megfigyelést tettünk. A tenyérbemászó, nagyképû, kártékony kis köcsögférgek mindig kertes családi házban laknak, valami isten háta mögötti kerület mélyén. Volt már szerencsém néhány ilyen kiszálláson részt venni, és mindig ilyen helyekre jutottunk. Talán egyszer egy szociológus fel tudja használni ezt a megfigyelést.

Becsöngettünk, és kisvártatva elõkerült idõsebb Himpli Imre, pizsamában. Kicsit csodálkozva nézett a kapu elõtt ácsorgó, fekete csuklya alá bújt alakra (én), aztán megkérdezte, kit keresek. Mondom, hogy az ifjabbat, mert szeretnénk vele beszélni. Ifjabb Himpli, alias dmx ekkor kinézett az ajtón, kicsit nézett rám, és megpróbálta valahová tenni az arcomat - nem sikerült, mert még sosem találkoztunk - majd amikor meglátta Micóékat, gyorsan visszahúzódott, és várta, hogy a fater elhajtson minket. Fater azonban nem hajtott el, hanem betessékelt bennünket, beszéljünk a fiával, ha akarunk.

A következõ tíz percben elõadást tartottunk a pizsamában feszengõ kis hülyének a várható következményekrõl, ha nem hagy fel az úgynevezett "hacker életmóddal". Nem viszi semmire az életben, elássa magát a szakmában, rászáll a rendõrség, lecsukják a picsába, különben is örüljön, hogy nem verték agyon már délelõtt, stb. Roppant unott arccal hallgatta, nem igazán érdekelte a dolog, már várta, hogy csukódjon az ajtó ezek mögött a faszfejek mögött, és visszaülhessen a számítógépéhez. Egészen addig enerváltkodott, amíg az apja oda nem jött a "rendõrség" és hasonló szavak hallatán, és érdeklõdött, hogy mirõl van szó. Micó röviden vázolta a problémát, amire a kissrác már kezdte kényelmetlenül érezni magát. Arról ugye nem volt szó, hogy a család megtudja, mit csinál õ a kis számítógépével esténként... Ráadásul korábban is volt már rendõrségi ügye hasonló okokból. Végül akkor lett igazán fehér, amikor az orra alá dugtam egy nyilatkozatot, és megkértem, hogy írja alá. Meg is tette, íme:

Ezennel tehát Himpli "dmx" Imre kijelenti, hogy leégés miatt felhagy a hackelésnek csúfolt balfaszkodással. Fenti kötelezvényt az egész magyar internetes társadalom tekintse érvényesnek. Amennyiben Himpli "dmx" Imre a fenti kötelezvényt megszegi, azaz ismét balfaszkodik, "hekkel", netán IRC-n pofátlanul viselkedik, úgy bárki végrehajthatja rajta a kötelezvény lábjegyzetében szereplõ, apró betûs szankciót. Ehhez küldje el nekünk a cselekmény megtörténtét bizonyító logokat, vagy más dokumentumokat, és ha azokat hitelesnek találjuk, örömmel útbaigazítjuk a cselekmény sértettjét dmx lakóhelyéhez. Reméljük azonban, hogy erre nem kerül sor, és dmx néhány év múlva elismert IT szakemberként mossa tisztára a nevét. Kérünk mindenkit, segítse õt ebben. Köszönjük.

A Balfasz polót pedig rövidesen postázzuk.
addict Te hogyan szexelsz? 2011.12.14 09:30:00
Az AIDS rossz, az AIDS halálos, az AIDS elkerülhető – legalábbis ha megfelelően védekezünk, vagyis óvszert használunk. Ezt az üzenetet megannyi kampányban, megannyi formában terjesztették már, kezdve a flashmob aktivitásoktól egészen a vírusvideókig. Azonban ritkán…..
 Amit januárban megpróbáltunk, mostanra beérett. December 1-től sokkal könnyebben szerezhet százhuszonöt köbcentis motorokra érvényes jogosítványt, aki már rendelkezik B-kategóriás vezetői engedéllyel. Megnyílt az út az olcsóbb, gyorsabb és praktikusabb közlekedés felé.…..
Martinka177 2011.12.02 17:42:28