Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VJVMan

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten nem törték túlságosan össze magukat a zenekarok, hogy igazán különleges videókat készítsenek, legalábbis az eheti klipmegosztásban mintha valamivel kevesebb lenne az igazán kreatív ötlet. A belga Triggerfinger mozifilmes videót csinált, a Tankcsapda pedig mozifilmes…..
Kurvára mindegy, miről folyik egy tévéinterjú, amikor valaki tahóságba fojtja saját szánalmasságát, annál nem sok minden van lejjebb. Tarlós főpolgi Kálmán Olgánál ment helybe a lófaszért, amikor pedig már minden érv kifogyott, a műsorvezető ócsárolásában nyert…..
Új MÁV blog Összehangolva 2012.09.19 10:31:40
Ne legyen ennél nagyobb bajom... Vidékről mentem fel Budapestre és magammal vittem a kerékpáromat is. Előző nap vettem meg a jegyet mind a magam, mind a kerékpár “részére”. Mint kiderült, ez utóbbit nem kellet volna MOST, mert mobilitás izé van, és az autómentes nap…..
VJVMan 2012.10.14 20:42:31
@lyken: Biztos vannak dolgok, amiken lehetne egyszerűsíteni, de magát a szabályzatot lényegesen egyszerűsíteni nem nagyon lehet.
(egyszerűen a jogi megoldások miatt)
Új MÁV blog Légkondi-generáció 2012.10.03 08:49:18
Olvasónk a klímáról ír, szerinte ez teljesen felesleges, meg kell tanulnunk melegben és hidegben is élni. A beküldés jól illeszkedik a tegnap megjelent panaszhoz, a nyár folyamán is számos levelet kaptunk, melyben azt vetették fel olvasóink, hogy régen sem volt légkondi, mégsem…..
VJVMan 2012.10.10 20:53:54
@Adani: Pont olyan MÁV pólóm van (feketében) mint neked az facebookon... (már ha te vagy az akire gondolok...)
VJVMan 2012.10.11 14:23:13
@Adani: Hogyne lehetne venni:

Tomcat gyártja:

tomcatpolo.hu/user_show_sticker.php?id=174
Új MÁV blog Túszul ejtett csomag 2012.09.18 09:08:32
Kedves új MÁV blog! Egy hétköznapi történettel növelném a bejegyzések számát. A történet augusztus 10-én, a drámai Svédország-Magyarország kézimeccs idején játszódik. Az esti órákban Budapestről Győrbe kellett utaznom, de sajnos a 19:10-es IC-re már nem lehetett…..
VJVMan 2012.09.18 21:15:04
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:
Az ic-n helyben a kalauz nem tud kiadni csak pótjegyet (400 ft) + 500ft pótdíjat. Ezen nincs mit variálni.

A poszthoz:
Az ilyen posztokat nem szeretem.
" jegyvizsgáló az úr, a hatalomtól csak úgy dagadt a mellkasa, látszott, ahogyan az adrenalin fokozta kéj az arcára pirul"

Menj a fenébe. Az kollégák 90%-a nem pótdíjaz, csaj ha elkerülhetetlen. (pl. az ic)
Honnan veszed, hogy egy kollégának erre áll föl?
Ez egy ördögi kör.
Itt írjátok, hogy minden kalauz egy rosszindulatú büdös bunkó, ben a melóban meg azzal várnak, hogy olvastam-e a posztot, meg a kommenteket, és látom-e, hogy minden utas mekkora bunkó...
Sehova nem vezet.
Nem volt pót- és helyjegyed, ezért megbüntettek, amiről tudtál. Miért kell ezt még kiszínezned úgy, hogy bár a kalauz azt tette amit kell és amit Te is vártál, mégis a kaller legyen a bunkó alja szemét?

Elhiszem, hogy fáj az a 900 ft, de ez egy szabály. Minden országban így működik. A táska meg le volt zárva. Nemzetközin jogosan.
Új MÁV blog Szünet 2012.09.17 07:14:16
Kedves Új Máv Blog! Tegnapi élményeim szeretném megosztani veletek, egyúttal felhívni a figyelmeteket, hogy már szünidejük is van a jegykiadóknak napközben, amit úgy betartanak, mint a szentírást... Egy kis városban történt az eset tegnap este. Már rutinosan nem reggel indultunk…..
VJVMan 2012.09.17 12:40:19
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

"a kalauz gépében benne van, hogy adott helyen mikor nincs jegykiadás"

A gépben semmi ilyesmi info nincs benne. Még az sincs, hogy az adott állomáson van-e jegypénztár vagy nincs.

Az MKSZ kiadását törvény írja elő.
Nem fizetnek érte. Egy fillért sem. Megemelték a ledolgozandó órák számát. stb...

Nem hiszem, hogy egy jegyet nagyon bonyolult lenne kiadni. MJR géppel mindenesetre nem egy nagy dolog.
Inkább valami más lehet a dologban.

A rugalmasságról annyit, hogy egy kolléga nagyon megütheti a bokáját ha nagylelkűen elnéz valamit.

Lehet jótékonykodni az utassal, de azt minden vasutas tudja, hogy minden egyes jótékonysággal a saját állásával és fizetésével játszik.

Sajnos ezt nagyon kevés utas veszi figyelembe. Inkább csak a követelőzés megy...
VJVMan 2012.09.17 17:14:28
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

Elvileg a parancskönyvben van egy lista (már ha van), hogy mikor, hol van nyitva pénztár, milyen változásokkal. Persze egy ilyen listát nem lehet fejben tartani.
Nehéz ezt követni, mert folyamatosak a változások.

@lyken:
Lopni mindenhol lehet. Ezen egy mágnescsík nem segít.
Hol reális a nyugattal példálózni? Most komolyan.
Nem kell mágnescsík. Ismerni kell a szabályokat és be kell tartani.
A vasutasnak, a főnökeinek, és az utasnak is. Már sokkal előbbre lennénk, pénzkidobás nélkül.
Több, mint két esztendeje utazom rendszeresen a MÁV-al. Nem szeretném sem a járatot, sem a gyakoriságot, sem a nevemet megadni. Mondjuk azt, hogy Ibolyának hívnak és egy vidéki városból utazom, mégpedig úgy, hogy normál személyvonatot és IC-t is használok.Összességében…..
VJVMan 2012.09.16 14:10:51
@keletnyugat:
Ne keverd össze az őszinte barátságot és az egyszerű taplóságot.
A bőröndöt nem tesszük az ülésre, mert előtte a peronra, járdára, földre tettük és csak össze mocskolják az amúgy sem tiszta ülést, ami szintén az utasok igénytelensége miatt lett mocskos. (persze lehetne normálisan is takarítani, de ha az utasok egy része jobban figyelne, igényesebb lenne, akkor azért ekkora mocsok nem lenne a vonatokon.)
Én mindig szólok, ha álló utast látok és táskát a széken. Meg lehet váltani a + menetjegyet + pótdíj és maradhat a táska. Szájhúzás meg mehet felőlem. Inkább ő húzza, mint én...

@DICKtátor:
A kalauz jogosult feltetetni a csomagokat. Sőt, ha kicsit komolyan bele akar menni, akkor pótdíjazhat is ha bőröndöt, vagy nagyobb táskát tesznek az ülésre, amit előtte a földre tettek. Én rendszeresen szóvá teszem ezt.

@hondamonda: A vonatok ülés távolságát nyilván valami szabályozza. Nem várhatod el, hogy hozzád igazítsák a vagongyártást.
A kajálást és az alkohol fogyasztást tiltanám a vasúton. Szerintem primitív dolog. Az más ha valaki megeszik valami kakaós csigát, de mikor felszállnak és terülj-terülj asztalkámat játszanak, az kifejezetten bosszantó tud lenni. Ráadásul micsoda mocsok marad utánuk... Sajnos ez a vasutasokra is nagyon jellemző.
Alkoholt meg szigorúan tiltanám. Nagyon sok konfliktus van miatta. + büdös és szanaszét borogatják. Társadalom lecsúszott rétegeire jellemző ocsmány szokás.

@Bikli néni:
A 3 csomagot elbírta a kismama?
Grat. A kolléga hibázott. Az utast fel kell állítani, a kismama meg menjen oda ahova a jegyét vette.

(Remélem egészséges kisbabát szült. Jó egészséget és sok boldogságot hozzá)
Új MÁV blog Kalandos hazaút 2012.09.09 09:08:20
  Mi csak haza szerettünk volna jutni a Művészetek Völgyéből vasárnap (2012.08.05-én), hogy végre 9 nap után a saját ágyunkban tölthessük az éjszakát. Mivel nem volt kedvünk a z utazóhátizsákokkal stoppolni, így a MÁV szolgáltatásainak igénybe vétele mellett…..
Tisztelt blogközönség, 2011 nyarán utaztam Budapestről Zamárdiba, és mivel akkor éppen ideiglenes diákom volt, ezért azzal. Annak rendje és módja szerint megvettem az 50%-os jegyemet, azonban azt a kalauz nem fogadta el, kezemből annak papír részét kivette, és közölte, hogy…..
VJVMan 2012.09.09 21:11:09
@savrola: Nem szabad hazudni és akkor nem is fogsz idegeskedni, ha valaki rámutat.
VJVMan 2012.09.09 21:17:16
@názmin: Nem tudom, hogy hogy lehet. Vagy rosszul értette, vagy új a vasúton és nem is értette, hogy pontosan mit is kéne csinálni, vagy egyszerűen hülyeséget csinált.
Én nem mondom, hogy nálunk mindenki hibátlanul végzi a feladatát, vagy azt, hogy tisztában van azzal, hogy mit és hogy is kéne tenni ahhoz, hogy megkönnyítsük az utas életét.
Sajnos ilyen elő fordul. velem is fordult elő olyan, hogy egy utas teljesen egyértelmű kérdésre olyan rossz választ adtam, hogy még csak nem is azon a vonalon voltunk. Persze ez csak később derült ki, mikor már baj volt és rákérdezett, hogy ez biztos-e. Életemben nem legkínosabb pillanatainak egyike volt. Szerencsére az utas normálisan állt hozzá és valamilyen szinten tudtam rendezni a dolgot.
VJVMan 2012.09.09 21:24:45
@Dr_utcai_arcos: Nem. Van egy vállalkozásom. Teljesen más jellegű.
Új MÁV blog Gyerekkel utazni 2012.09.05 13:53:52
Tisztelt Blog! Most írok először a panaszomról Önöknek. 2012.08.21én utaztam haza Balatonlelléről 2 fiammal Budapestre. Anyukám eljött segíteni,így utazott velünk ő is.Felszálltunk és már gyanús volt az ajtó,ez megint IC kocsi gondoltam,de sebaj,rákérdezek. A hozzászólás…..
VJVMan 2012.09.05 20:36:45
@kis59: Én is szégyellem, hogy az vagy. Szerencsére a többség nem olyan mint te, akit szégyellni kell...

Van poggyász szolgáltatás. Olvass utána...
Névtelen olvasónk egy levelet küldött, amiben arról ír, hogy a WC-be lépve cigifüstöt érzett, majd a kalauz rátörte az ajtót, s meg akarta büntetni dohányzásért. Olvasónk nem hagyta magát, a kalauz pedig mindenképpen ki akarta fizettetni a 8000 forintot, így a beküldőnk úgy…..
VJVMan 2012.08.24 20:12:56
@Fenimore: @csacse:
Milyen csekk???
A vasúton nincs csekk....
Most komolyan, kik kommentelnek itt?
8000 ft és arról kap egy papírt (helyszíni bírságról)
Ha nem helyszíni, akkor meg utasleadási lap.
Olyan nincs, hogy csekk.
A gyerek kamuzik. dohányzott, aztán meg nyilván gyáva alak módjára bevállalni már nem merte. sok ilyen van.
Vonat meg áll, utas letesz. Utána mehet reklamálni.

Olyan meg már rég nincs, hogy az utas pénzt ad a vasutasnak, az meg nem ad érte semmit.
Ha meg igen, akkor ezt szóvá kell tenni, és be kell jelenteni.
8000 a hivatalos büntetés.

Jó lenne, hogy ha az itt kommentelők elolvasnák a szabályzatot, mert ha egyszer felszáll a vonatra, akkor az utasra kötelező jelleggel érvényes.
Ha meg iszik valaki egy sört, és úgy vezet, majd megfogja a rendőr, akkor aztán nyavalyoghat, hogy hát én ezzel a törvénnyel nem értek egyet...
Vannak kötelességek is, nem csak jogok...

Ja! A dohányzást meg keményen tiltanám.
Vagy 2000 ft egy doboz cigi és ugrott minden egészségügyi ellátás, + közterületen tilos, és aki nem tartja be, mehet vasutat építeni pár hónapot, hogy megtanulja.
Elég volt az önrákosító, másokat bosszantó, társadalmon élősködőkből.
Új MÁV blog Vasutasoknak ingyen 2012.08.12 12:31:13
J.J. a barátai képét továbbította nekünk, melyen az látszik, hogy a szilvásváradi kisvasúton a vasutasok ingyen utazhatnak az arcképes igazolványukkal, míg a fogyatékkal élőknek fizetniük kell. Itt, az Új MÁV Blog lapjain már sokszor volt szó arról, hogy a vasutasok ingyenes…..
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
Már korábban beszámoltunk a tegnapi, a Jobbik által szervezett, és több más szélsőjobboldali szervezet által is támogatott tüntetésről, leírva azt, ami történt, azzal szemben, amit a Jobbik állít. Rengeteg komment érkezett, hogy biztos mi hazudunk, hiszen a tüntetésen csupa…..
Hogy miként kerültem Tatára, azt Dani megírta részletesen a Dunai szigetek blogon. Ott botlottunk bele az Ős Metál Kft. táblájába (ilyen provaktív névvel sajnos elkerülhetetlen, hogy ékezeteket kapjon a cégnév). Mögötte az evangélikus templom, a kettő közt pedig András…..
George R.R. Martin a Trónok harca, pontosabban a Tűz és Jég dala-ciklus írója attól tart, az HBO tévésorozata előbb-utóbb beéri a regényfolyamot, ami meglehetősen kellemetlen lenne a jövőre nézve. Martin eleve nem egy gyors író, a ciklusban eddig megjelent öt kötetet 15 év…..
Börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy embert Magyarországon 2012. június 13-án azért, mert nyilvánosan tagadott egy történeti tényt, a holokauszt megtörténtét. Az ügynek csak a jogi oldalát veszem szemügyre, a rossz szabályt és az első alkalmazását. 1. A büntető…..
Manapság is találkozni néha a villamosvágányokon fura, faburkolatú járművekkel, melyek villamosokat, alkatrészeket, néha teherkocsikat vontatnak. Ezek már csak "belszolgálati" célokat szolgálnak, a BKV saját szállításait végzik. De 1996-ig, amíg határozattal beszüntették a BKV vágányhálózatának…..
Az Epiros TV1 egyik műsorvezetője, Panagiotis Vourhas nyugodtan készült április 6-i interjújára az egyik helyi politikussal, nem is sejtve, hogy nem egészen két perccel az adás kezdete után 17 maszkos, ipari mennyiségű joghurttal és tojással felszerelkezett rosszakarója érkezik…..
Legalábbis a Blikk cikke szerint: Puzsér Róbert azt vallja, az RTL Klub tehetségkutató műsorában zsűritársai nem értik a feladatot, ezért nem mondják el a véleményüket.  A hétéves Radics Béla produkciójánál például Hernádi Judittal vitázott, amikor a fiú…..