Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ShagBeckur

2 bejegyzést írt és 416 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha megkérdezik tőlem, hogy hajlandó lennék-e rezzenéstelen arccal bámulni a Nagykörutat, amikor tulajdonképpen semmi nem történik rajta, alighanem nemmel válaszolok. Pedig a fenti videó bizonyítja, hogy igenis érdekes lehet néhány röpke másodperc is a városban, csak eléggé le…..
Hiába látott napvilágot a borzalmas adat – félmillió magyar dolgozik külföldön – kevesen fogták föl, milyen elképesztő zuhanás kezdetét jelenti ez a szám. A Véleményvezér, a Kard, pár éles eszű szerző foglalkozott ugyan a témával, ám közíróink többnyire a politikai…..
ShagBeckur 2013.02.04 15:14:03
Walt Mossberg nem szakad le az iOS-es Flash témáról, noha Shantanu Narayen, az Adobe vezére is megmondta, az üggyel már csak a média foglalkozik, ők nem. Befejezték a tárgyalásokat az Apple-lel. Narayen kijelentette, hogy az Apple viselkedése, a mobil böngészőjükből való kizárás…..
ShagBeckur 2011.06.04 02:23:08
@zxcvbnm: "Ez az orbitalis igazsag a flash-re is vonatkozik..."

Állítottam az ellenkezőjét?

"Eddig is jelentek mar meg szar JS-ek..."

És fognak is még...

"Szerinted AS-ben nem lehet hasonlo hibakat veteni?..."

De lehet.

"Minden eszi a gep eroforrasait. Csak a JS kevesbe."

Azért erre nem vennék mérget minden esetben, minden böngésző alatt, stb.
ShagBeckur 2011.06.04 03:30:16
@zxcvbnm: Átküldöm! :)

Btw, mint írtam, Makkosx alatt Operában meg szokott hülyülni a JS. Igazából már kezd JS fóbiám lenni, Flash-el tudja az ember, hogy hányadán áll, de JS-nél? általában bloghus oldalak kezdik el tekergetni a CPU-t.

Viszonylag régóta foglalkozom Flashsel és azt tartom a legnyagobb előnyének, hogy böngészőfüggetlen. Amit megcsinálok, az mindenhol úgy fog kinézni. Nem kell szívni IE6-tal, meg ilyen olyan böngészőfüggő CSS-ekkel, ezáltal a fejlesztés sokkal gyorsabb. Ettől függetlenül én is inkább pure-HTML-t szoktam ajánlani honlapokhoz, maximum JS-el megtámogatom a látványt. Aki tudja, hogy miért akar Flasht, azt meg úgyse fogom lebeszélni. Mert megvan annak is a helye.

Szóval szó sincs arról, hogy a Flash tökéletes lenne. De az se igaz, hogy a net legalja lenne és már tegnap el kellett volna felejteni.

Csak nézd meg a HTML5 video tagjét. Legutóbbi információim szerint megintcsak nincs egyetértés a böngészőgyártók közt, hogy ki melyik formátumot támogassa (h264 vagy webM), így oda lyukadunk ki, hogy ha nem lesz megegyezés, akkor rögtön két formátumba kell encodeolni, ami mondjuk Flash esetén elő se jön.
  „Itt voltak-e mindig ezek az omladozó, tizenkilencedik századi házsorok, fagerendákkal megtámasztott falaikkal, deszkalapokkal befoltozott ablakaikkal, redős bádoglemezzel fedett tetejükkel, összevissza düledező, gyatra kerítéseikkel? És a bombáktól felszántott…..
ShagBeckur 2011.04.03 21:27:55
maps.google.com

É-Kórea lakatlan terület.
addict Öngyilkos guminő 2011.03.17 09:15:00
Élt egyszer az ókori Küprosz szigetén egy görög király, Pügmalión. Magányában hófehér elefántcsontból csodálatosan szép nőalakot faragott ki vésőjével és annyit gyönyörködött benne, hogy végül beleszeretett. Könyörgésére Aphrodité istenasszony életre keltette a…..
ShagBeckur 2011.03.18 02:44:28
addict Fuss el a Holdra! 2011.03.06 16:45:00
Kenyában a hosszútávfutás sokkal több mint sport: a nemzeti büszkeség és dicsőség forrása. A kelet-afrikai ország a hatvanas évek óta domináns erő a közép- és hosszútávfutó számokban, legendák sorát adták az atlétikának. De vajon hogyan lehetne mindezt felhasználni egy…..
ShagBeckur 2011.03.07 12:43:10
@hammasz: Ez miben mond ellent annak, hogy a fenti kampányból semmit se tudsz meg róla?:)
Kijött a Snow Leopard 10.6.6 update, ami egyet jelent azzal, hogy az Apple megnyitotta a Mac App Store-t. Az operációs rendszer  frissítését a szokásos módon, a Sofware Update-ből vagy az Apple weboldaláról letöltve telepíthetjük, az újraindítás után a Finder ikonja mellett…..
A Télapu (Santa Clause) minden Karácsonykor feltűnik a tévében (gondolom idén is leadta valamelyik csatorna). De ki nézné meg esetleg a családi film másik verzióját? Olykor-olykor felbukkan a neten egy produkció átkozmetikázott előzetese, amely alapján már teljesen más…..
ShagBeckur 2010.12.25 18:22:31
A Global Media Monitoring Project legfrissebb kutatása szerint alig változtak a nemi arányok világszerte a médiában. A "Who Makes the News" nevű kutatást 108 országban végezték el, több mint ezer online, nyomtatott és elektronikus hírszolgáltatást, 17 ezer hírt és 38 ezer…..
ShagBeckur 2010.10.12 23:14:25
@Lekoid: "A történelmet (fehér) férfiak alakítják."

I. Erzsébet
Mária Terézia
Margaret Thatcher
Marie Curie
Amelia Earhart
Angela Merkel

Dr. Condoleezza Rice

Barack Obama
Martin Luther King
Colin Powell
Átlagos személygépkocsi-használat mellett Budapesten nincs gazdasági racionalitása az autó fenntartásának. Ennél ugyanis költségtakarékosabb a közösségi közlekedés, a kerékpár, szükség esetén a taxi vagy az autóbérlés igényeinkhez igazított mértéke.Magyarországon egy…..
ShagBeckur 2010.09.20 01:18:19
@lac1: De ha egy se kezdi el... :)
ShagBeckur 2010.09.20 01:53:23
@lac1: persze, hogy eltűnnek a bringások. Ugyanúgy, ahogy előtűnnek a vasárnapi úrvezetők, akik esernyőnek használják az autót. Van aki bicikliről száll át BKV-ra, kocsiba, van aki BKV-ról kocsiba, vagy gyalogosból BKV-ra, kocsiba. Én se szeretek esőben tekerni.

Jövőre elvileg jön a bérbringa rendszer (Bubi). Félek tőle amúgy. Általában nem azok fognak átülni, akik vezetnek, hanem a gyalogosok, tömegközlekedők. Ők meg vagy járdán terrorizálnak, vagy hajmeresztően ön és közveszélyesek lesznek az utakon. Vagy átül az autós és azt hiszi, hogy mostmár mindent szabad, mert nincs rendszám.

Szóval félek tőle. Remélem nem lesz igazam.
ShagBeckur 2010.09.20 02:06:30
@lac1:

Ja, és hogy ne a levegőbe beszéljek, itt az 1 évvel ezelőtti álláspontom a dugódíjról:) Hosszú.

criticalmass.hu/blogbejegyzes/20091006/hungaria-koruttol-szednek-dugodijat#comment-296296
Elképesztő a pezsgés a Google háza táján: alig jelentették be a Realtime elindulását, máris megérkezett az Instant, átszabták és élő közvetítéssel doppingolták fel a Youtube-ot. A kaliforniai Zeitgeist konferencián pedig maga Eric Schmidt árult el több részletet is…..
ShagBeckur 2010.09.15 22:39:47
@is: És a google.com hány embernek a kezdőoldala?:)
Egy kínai netkávézóban két fiatal békésen Counter-Strike-ozott, amikor az egyik srác meggyanúsította a másikat, hogy wallhacket használ. Kisebb összeszólalkozás, majd verekedés tört ki a kávézóban, amikor a sértett megfogott egy 30 centis kést, és a csaló fejébe vágta,…..
Egy igazi ZS veterán kerül ma terítékre! Egyes siteokon máig a B-filmek koronázatlan királyának hívják vietnámi veterán barátunkat. Mert ő bizony ott volt és valószínűleg az ott átélt élményektől kapta az arckifejezést. A háborút egy másik ZS hírességgel Brion Jamessel…..
ShagBeckur 2010.03.18 17:26:26
@Is: @kilgortrout: Hahh. Csodálkoztam, hogy mikor kommenteltem én ide...
Pár napja az Olimpiában ebédeltem egy barátommal. A menü mellé adott pohár szikvízzel vártuk az előételt, miközben az élet nagy dolgairól beszélgettünk: ételekről, barátnőkről, tartozásokról, nyaralásokról. Mindketten iPhone-t használunk, méghozzá a 3G-s modellt, így…..
ShagBeckur 2010.03.17 13:53:44
@holex: Alapvetően elégedetten használunk Vistát több gépen is. XP-t teljesen száműztük. Azóta nyugodtabban alszom :)

Amiga témához nem igazán tudok hozzászólni, azt sose használtam. Emlékeim szerint C64 se nagyon fagyott, igaz, ott a kazettát kellett állandóan tekergetni ide-oda. Mondjuk ez se releváns.

Ős Macesek is biztos ódákat zengenek a régi MacOs-ekről, hogy azok mennyire jók voltak, a maiak meg ahhoz képest szarok. Vagy az emlékek szépültek meg, vagy az elvárások lettek nagyobbak, nem tudom, de az ilyet kötelezném arra, hogy fél évig az általa választott régi OS-t használja :) Lehet, hogy utána megváltozna a véleménye.

Én se komálom a MS-t, azért, mert a W7-nek vagy Vista SP3-ként, vagy valami olcsó upgradeként kellett volna kijönnie, nem külön termékként. Ez nagyon nem szimpatikus, de az üzlet az üzlet.

Azzal nem vitatkozom, hogy XP nagyon nem komálta, ha programokat tettél fel, és vetted le. Windows 7-nél nem tudom ez hogy áll, én rendeltetésszerűen használom a gépet, nem teszek fel naponta X programot. Azt se vitatom, hogy az XP-t fél-egy évente újra kellett raknom. Sőt, az XP wifi kezelése is szörnyű (néha még belebotlok).

Ellenben a Windows 7 már tényleg hasnonlít egy operációs rendszerhez. Lehet, hogy sok benne a Mac koppintás (tálca, win gombra "spotlight"), de nem bánom. Ami igazán hiányzik, az az exposé és a virtual desktop, de ez KDE-s megszokás.
ShagBeckur 2010.03.17 13:55:22
@holex: Próbáld ki a Win7-et :) Tényleg. Meg fogsz lepődni. Nem kell szeretni, de nem is kell alábecsülni az MS-t.
ShagBeckur 2010.03.17 14:19:43
@Beela: Win Mobile 6.1 - HTC Touch HD

Copy Paste: SMS-ben kapott telefoszám, telefonszám SMS-ben való elküldése stb.

Multitask: Navigáció + telefonálás (hívás fogadás, indítás - nem kell kilépnem az igoból, nem veszti el az útvonalat, háttérben fut), passziánsz + zenék közti váltás + idő megnézése (ha épp buszozom). Nem kell kilépnem a programból, kevesebb a váltáshoz szükséges idő, mint a betöltéshez, nem veszik el az aktuális leosztásom passziánszban (nem tudom ezt hogy oldották meg iPhoneban).
Ha jól vettem ki Zoli szavaiból, ő most nem elsősorban a KRESZ vonatkozó szabályaira gondol, hanem arra, hogy valójában mikor van értelme akár az első, akár a hátsó ködlámpát használni és mik azok a körülmények, amikor ez másokat sokkal jobban zavar, mint amennyivel többet…..
Még mielőtt elfelejteném, essünk túl a heti filmes listán, ami ismét csak remek tükör a hazai ízlésről, jelentsen ez bármit is, pozitívat vagy negatívat.A hét legnézettebb filmje mindenesetre egy olyan alkotás lett, melyet Dél-Afrikában készítettek és az IMDb-n 3,1-re díjazta…..
ShagBeckur 2010.02.18 19:59:27
@horvath911:

Számold hozzá, hogy mi kíváló magyar szinkronnal látjuk, míg az imdb nagy többsége nem:)
Épp egy hete élesedett a Google közösségépítő szolgáltatása, a Buzz. Hét nap pedig kellő idő ahhoz, hogy aktív használat mellett megvonjuk az első mérleget.Kezdjük mindjárt az alapvető problémákkal. Hatalmas hátránya a Buzznak a Twitterrel és a Facebookkal szemben, hogy a…..
A képet Ildsisy, a kihasznalatlanul bloggere lőtte a normafánál és tette fel az Indafotóra . Nem nagyon lehet mit hozzáfűzni egy ilyenhez. (hacsak azt nem, amit a Pestiside: "But What if You Bring a Snowboard?"). Amúgy kinn van még?..
Aki szeretné kipróbálni az erősen bétás wave-et (nekem tetszik, csak ugye még nincs fent sok ismerős akikkel lehetne nagy üzenetváltásokat eszközölni), de mástól még nem kapott meghívót, nálam igényelhet, van még 8.Ha nem tudod mi az a Google Wave, akkor pl. itt kapirgálj...
ShagBeckur 2009.11.23 19:03:23
ShagBeckur 2009.11.23 22:01:20
Le a kalappal a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs csapata előtt, a pozitív hangvételű marketinganyagok hatására, valamint az újdonság varázsa miatt eleinte én is egész komolyan lelkesedtem az új fizetőeszközért! Amikor 1-2 hónappal ezelőtt először kaptam fém 200-ast…..
A cím komolyabb kérdést feszeget, mint elsőre tűnhet, tán a végére önök is elgondolkodnak rajta. A lényeg az, hogy a Dekra jóvoltából próbálhattuk ki, aki szerződéses partnere a Transzport Stúdium cégnek, amelyik viszont a Fuvaros Tanoda jogutódja. Na, csak hogy képben legyünk…..
ShagBeckur 2009.11.22 16:22:28
@¿Qué tapas hay?:

"Játéknak jó, de a valóságot annyira közelíti, mintha egy valós járművet bekötött szemmel és bedugott füllel kellene vezetni. Véleményem szerint valós jármű vezetésekor az ember a teljes testét, összes érzékszervét használva vezet, a látvány és a hang mellett azonos fontosságú a testet érő gyorsulások, rezgések érzékelése, a kezelőszervek működtetésének dinamikus visszacsatolása a vezetőnek."

auto.indavideo.hu/video/A_szimulatortol_a_kupagyozelemig

Ajánlom figyelmedbe 4:37-től.
  20:40 Neo eddig (online már megy): U2,Tankcsapda, Lenny Kravitz, Pál Utcai Fiúk, Kanye West, alighanem volt egy Beanfield is, meg számomra megkülönböztethetetlen magyar alterbandák. Kreatív Online // A Sláger Rádió utolsó percei by KreativMag „Az az igazság, hogy…..
Legújabb karcolatom későbbi szakaszában fogok példákat felhozni arra, hogy mi az, ami valóban gáz, az övtáska azonban - persze megfelelő körülmények között használva - nem az!Jó néhány évvel ezelőtt a trendkövető társadalmi réteg valamiért kipécézte magának ezt a nagyon…..
ShagBeckur 2009.11.18 14:33:41
@ShagBeckur: Ja igen, én bementem, odaadtam a tankolás árát, majd elhajtottam. Nem kell nekem az a szopás, hogy most tudok-e egy helyen kártyával fizetni, vagy se, hol van automata, preparált-e az automata stb :)
ShagBeckur 2009.11.18 14:37:26
@yarisugi: Mint írtam fentebb, csakis zárt cipőben lépek ki utcára. Jobb ez így mindenkinek :) Szandál nem oké, papucs kényelmetlen és nem praktikus.

Mint írtam azt is, csak övvel veszek fel nadrágot, az egy férfinek olyan, mint a nőnek a nemtommi. Szükséges.

Azt nem tudom miből gondolod, hogy szarul áll rajtam a gatya, megnyugtathatlak, hogy nem :) Törekszem a praktikusságra, de norálisan is ki kell nézni, ha az ember az utcára lép:)
ShagBeckur 2009.11.18 14:41:22
@yarisugi: Erre is megoldás a nagy zseb :)

Nekem a mobil inkább combközép körül, kicsit talán fentebb helyezkedik el, nem a zacsi környékén.
Nagy-Britanniában a médiafigyelem középpontjába került az a probléma, hogy a fiatal lányok körében eddig nem sikerült vonzóvá tenni a kerékpározást. Egy országos vizsgálat szerint a fiúk átlagban 220 kilométert tekernek évente, a csajok viszont csak 38-at. Egy lányok körében…..