Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pipacs11

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint arról már a korábbi hetekben többször cikkeztünk, blogunk egyik szerzője elhatározta, hogy megpróbálja, hogyan lehet minimálbérből megélni. Pontosabban: "EGY KIÉPÍTETT EGZISZTENCIA MELLETT EGY HÓNAPIG CSAK ANNYIT FOGOK KÖLTENI, AMENNYIT FELTÉTELEZÉSEM SZERINT EGY…..
pipacs11 2012.01.08 00:19:57
@bogancs:
"Én inkább arra próbáltam eddig kihegyezni a történetet, hogy bármilyen nehéz is, a kicsiből is meg kell próbálni félretenni valamennyit, mert egyedül ez adhat reményt a felemelkedésre. Ha már nem is az én életemben, de legalább a gyerekeimnek."

- ezzel egyetértek ... és szerintem más is. És hidd el .... meg is próbálják sokan.

"Most már becsületből is végigviszem a témát. Az azért kicsit megnyugtat, hogy azért vannak szép számban olyan kommentek (és lájkok) is, akik velem értenek egyet."
- biztosan egyetértenek veled, azok, akik a lelkiismeretük megnyugtatására hiszik azt, hogy meg lehet élni min.bérből ... csak még nem próbálták hosszú távon.

"Az a helyzet, ha visszaolvasod a korábbi írásaimat, akkor látod, hogy nekem ez az alapvető stílusom. Provokatív, polgárpukkasztó, irónikus hangnemben írok."
- akkor miért csodálkozol, hogy ennyien rácuppanunk?
- tudod ez nem irónikus ... ez cinikus. Mert Te nem abban élsz. Irónikus akkor lenne, ha Te is úgy lennél kénytelen élni, és iróniával, vagy öniróniával beszélnél a témáról.

"Azt nagyon benéztem, hogy ez a téma sokkal érzékenyebb, mint bármi más közéleti téma. Közben már rájöttem, próbáltam is a hangnemet ebben a témában finomítani, egyelőre ennyi telik tőlem."
- igen ... ezt tényleg benézted. És igazad van ... érzékenyebb, sokkal érzékenyebb.
De örülök, hogy legalább van önkritikád is, hogy próbáltad finomítani a hangnemet.
Mert valóban bántó voltál az elején azokkal szemben, akik "csak" ennyit tudnak havi szinten összeszedni, és ennyibből kénytelenek élni.

Hidd el ... óriási a szegénység, és óriási a különbség a fizetések között.
Ami nem ferr dolog.

ÉS NEM A TIED A SOK ... emez (a minimálbér) a KEVÉS!
Pityinger László, alias Dopeman idén januárban, a sajtószabadságért rendezett tüntetésen vállalt először civil politikai szerepet. A rapper akkor így fogalmazott: „ha először befogják a sajtó száját ilyen-olyan okokkal, akkor később az emberek száját is befogják. Utána…..
pipacs11 2011.12.15 22:24:49
@Androsz:"Egyébként a közösség
megbotránkoztatása bizonyos formákban bűncselekménynek tud számítani. Ez itt még
szóba jöhet, de az előbbi szentencia életszerűbb lenne."
- Bocsi ... melyik közösségnek a megbotránkoztatása??
- és az a közösség, amelyik egyetért vele?

Figyusz! Nem utcán pisilésről vagy WC-zésről van szó..., hogy közösség megbotránkoztatása.

Vélemény... azt még szabad nyilvánítani. MÉG.
Vagy mégse?
Olyan bizonytalan vagyok már ... ebben is.

Tényleg okés a Dopeman!
Eddig nem is figyeltem rá.
De egyetértek vele. Maximálisan.
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
pipacs11 2011.12.14 09:48:17
Ekkora butaságot írni...
Tudod drága ...
ad.1./ ne azért dolgozzon már az ember minimálbérért, hogy a vállalkozóknak-munkáltatóknak-multiknak-állambácsinak legyen miből költeni, hogy az ő pénztárcájukban több maradjon, vagy ők költsék el!
ad.2./ Te a postodban két kereső felnőttről beszélsz, két gyerekkel, akik a minimálbérből tengődnek. Áttetted már ugyanezt egy személyre is?
Rengeteg ember van, aki egyedül él.
Mire a nyomorult 60 ezer forintból a rezsit kifizeti (villany-víz-gáz-fűtés-szemétdíj-kommunális adó-biztosítás-lakástörlesztés (esetleg)), alig marad ennivalóra. És nincsen semmi fölösleges sem édesem.

Tudod, szeretném kicsit ÉN IS embernek érezni magam.

Ne azért dolgozzak, hogy annyi ennivalót tudjak venni, hogy holnap megint el tudjak menni dolgozni, a "munkáltató" vagy az állambácsi zsebébe pénzt tenni, amit majd Ők elkölthetnek a saját luxusaikra.

Szeretnék egy kicsit emberibb életet.
Igen-igen ... szeretnék ... egy-egy alkalommal elmenni gyógyfürdőbe. Szeretnék én is shamponnal hajat mosni, arckrémet is szeretnék. Sőt!.. szeretnék legalább kéthavonta fodrászhoz is elmenni. Snassz dolog ugye?

NEM AKAROK MINIMÁLBÉRÉRT DOLGOZNI!Márpedig ha egy munkanélküli, ne adj Isten valahol el tudna helyezkedni, csupán ennyit kínálnak fel.
Akár fizikai munkáról, akár irodai munkáról beszélünk.

Tudom ... munkanélküli vagyok, és egyedül élek.
56 éves, és nő. Érettségivel, szoftverüzemeltetői végzettséggel. Valóban nem vagyok túlképezve ...egy diplomához képest.

De könyörgöm ...az már nem is EMBER, aki nem rendelkezik diplomával esetleg?

Nem... itt nem csak arról van szó, hogy meg lehet-e élni vagy nem abból a pénzből?
Arról van szó ... akarok-e ennyiből élni?
NEM ... NEM AKAROK ennyiből.
Igen ... többet szeretnék.

EMBERHEZ MÉLTÓAN élni.
És még ez sem a luxus kategória.
Olyan sok ez?
Vegyél vissza az orcádból, és örülj ha neked több jut, és ne az én "minálbéremet" osszad be.
pipacs11 2011.12.14 10:51:43
@babvirag18: igen... átmenetileg. De a probléma az az a minimálbérrel, hogy ez egy "törvény". Ami jogossá teszi, hogy ennyi bért kínáljanak fel.
Te legalább tudod, hogy ez átmeneti szegénység. A minimálbér nem annak tűnik.