Regisztráció Blogot indítok
Adatok
retrolego

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
retrolego 2012.06.27 23:01:55
A kockagyár második videó-bemutatójánál egy cél lebegett a szemem előtt: ne remegjen a kezem :D Ez annyira sikerült, hogy gyakorlatilag állóképek sorozata lett a nagy mű. Az első pár perc azonban senkit ne tévesszen meg, mozgóképek is vannak a repertoárban! (Videós fejlődésem…..
retrolego 2012.05.25 15:02:33
@kaos2 kapitány: Szerintem két tutuka van, és valószínűleg ikrek. Láttad a: A tökéletes trükk c. filmet? kb. ugyanaz az szitu. De még az is lehet hogy szimpla skizofréniával álluk szemben, és nem kell x-aktás esetet belelátni. :D
(bloodymoon kritikája) Amikor elkezdtem újra LEGO-val foglalkozni, szinte rögtön kiszúrtam magamnak ezt a készletet, azóta volt már, hogy majdnem megvettem, de végül mindig valami más mellett döntöttem, azonban a múlthéten eljött az idő és lecsaptam rá. I.…..
retrolego 2012.05.22 21:26:07
retrolego 2012.05.23 21:39:58
@kovjonas: Bocsika! Kamuzott nekem az árgép.. majd jól leverem rajta!
Elküldted már a nevezésed a miniversenyünkre?  ..
retrolego 2012.05.17 23:13:49
OFF:
Ezt skubizzátok:
www.youtube.com/playlist?list=PL88C8DC4DCF452952&feature=plcp
Nem tudom volt-e már, de nekem leesett az állam amikor megtaláltam.. WOW!!!
A héten jött velem szembe a hír, miszerint hivatalos nagyfelbontású fotók jelentek meg a készülő Gyűrűk Ura szettekről. Először örültem, mert a kiszivárgott gyenge minőségű fotók alapján nem tetszettek annyira a készletek, de ezt akkor a pixeles és kicsi felbontású képek…..
retrolego 2012.04.01 20:57:15
@Tier: Olyan témákat linkeltél amik most meg se jelennek, kivéve a Széltetőt ami viszont piszok sok kocka (és szerintem csúnya is). Persze hogy más ezeknek a szín világa: Megye, Völgyzugoly, Tóváros (ez a Hobbitban van :), Barad-dûr (gigantikus) Szerintem inkább arra kellett volna már valamit kitalálniuk hogy az apró nép lábai is hajlíthatóak legyenek. :(

Ha már linkelés, nekem ez a kedvencem: www.flickr.com/photos/onelug/6192618745/in/photostream
retrolego 2012.05.12 19:26:51
Képes ízelítő több témában a nyáron megjelenő készletekről: Star Wars (a 9499-ben Amidalával), Monster Fighters, Ninjago (plusz képekkel) és City témában a várva várt 4429-es kórházzal. Legózásból eredő gyerekkori gerincproblémákra gyógyírt hozhat egy legótáska. Az…..
retrolego 2012.04.28 12:12:18
@DoktorHouse: Ez csak annyi hogy be tudod jelölni hogy meg van az egész szett és nem kell mind a 16db-ot egyesével jelölgetni (bár úgy is lehet), így jobban átlátható az adatbázisod :)
Ahogy soha nem titkoltuk, hogy a kockagyárat szabadidőnkben, szerelemből, ráadásul a lehető legamatőrebb módon készítjük, úgy most abból sem csinálunk hiúsági kérdést, hogy egy posztban keressünk új arcokat, új hangokat és új témákat a blogra.  Blogger…..
retrolego 2012.04.04 10:24:15
@Öngerjesztő Erg: A pokolba vezető út is Lego kockákkal van kikövezve, nem tudtad? :) Jöhetnek a végigjátszások dögivel!
Egy (nagyobbacskára nőtt) blog életében "természetes" fejlemény eljutni addig, hogy blogos pólót nyomtasson, majd adjon el a rajongóinak.    Na ez az pont, ahova mi nem szeretnénk eljutni. Nem mintha nem tudnánk valami őrült menő cuccot összehozni. Csakhogy mi tudunk…..
retrolego 2012.03.22 12:21:37
retrolego 2012.03.22 22:40:10
@Darth Brick: Nem, dehogy is. Annyira rohadt sz*r, hogy azért szeretnék még egyet. :S Ha van valakinek felesleges tűzoltós matricái azokat szívesen átvenném!
retrolego 2012.03.23 01:07:06
@Darth Brick: Most már vágom. :) A képen is látható, hogy ez a készlet nem vitrinben állós volt. :D Jó sok bevetésen voltak már a fiúk a kocsikkal az évek, vagyis inkább évtizedek alatt! Teljesen tropára is mentek a járgányok (néhány elem már pótolva- cserélve lett ill. lesz). A matricák már olyan régen elvesztek hogy nem is emlékszem hogy is néztek ki eredetileg a kocsik. Talán ha 1-2 évet voltak fent. Ettől a matrica upgradetől annyival szebbek lettek a veterán tragacsok, hogy majdnem seggre estem. Milliméterre illeszkednek, szépen felragadnak, és színben is tök jók! Szerintem a használtak se ilyen szépek bricklinkről. Ráadásul ez csak 4db a két lapról! amin olyan hungarikumok vannak amik sose voltak/lesznek kiadva. Én bizony szívesen táraznék be még egy adagot, még ha csak jó sok év múlva lesz annyi fölös kockám amire feltudom ragasztani őket. :( Pedig kicsit se vagyok city mániás. Le a kalappal a készítők előtt. K*rv* jó lett!
Egészen kicsi, néha minifigura-kompatibilis, a 70-es 80-as évek hangulatát árasztó és őrült kedves autókban utazik SouKoyamada. Megalkuvás nélkül tenném a többéségét a – most már bizton állítható: soha el nem készülő – városomba. (A kisebb modellek stabilitását…..
Visszatérő nyafogásom, hogy az évek múlásával minden egyre nagyobb lesz, ami legó. A dobozok, a házak, az árak, de még a kockák is. (Na jó, ez utóbbiak nem.) Van azonban olyan, mikor a gigantomán építkezés kicsit sem baj! Mészáros Gábor (butcher) küldte nekünk ezt a…..
retrolego 2012.03.07 10:16:10
@butcher__: Ha kiadják ez lesz az elő készlet amit raklappal árulnak majd. XD
retrolego 2012.03.07 12:23:41
retrolego 2012.03.07 22:46:32
@butcher__: LOL Én igazából a "Lego nagy testvér" teherbírását szerettem volna megtudni, úgymond a versenytársét. A valós adatok persze elképesztőek, kb el sem tudom képzelni sem méretben és sem erőben.
Az új Friends-vonal, mint tudjuk, főképp a lányokat hivatott bevonni a legózás gyönyöreibe. Ez kétségen kívül helyénvaló, a LEGO hosszú évekig kutatta az új célcsoport igényeit, és ehhez mérve fejlesztette ki az új Friends-készleteket. Az én véleményem kicsit azért…..
retrolego 2012.03.06 17:27:47
@Haynau: Az nem is a Föld, hanem a Korongvilág, és Nagy A'Tuin nem teknősbéka hanem Világteknős. :P
Satoshi Furukawa, régi olvasónk egy igazán nem mindennapi végigjátszással mutatja be nektek, milyen a súlytalanságban legózni. Saját állomáshelyét, a Nemzetközi Űrállomást építette meg legóból nagyjából két óra alatt, aminek eredeti változatán több mint 200-an, több mint…..
Sokan vannak, akik igazi kockák helyett virtuális elemekből építenek. Persze más az érzés, de van egy pár előnye: a kockák sosem fogynak el, és kevesebb idő megy a keresésre is. Aki számítógépen szeretne építeni, több program közül is választhat. Az alfa és omega mégis…..
Az elmúlt héten ahogy egyre több kép került fel a nürnbergi Toy Fair-en megjelent új, eddig nem látott készletekről, Ti is aktívvá váltatok. Hol kommentben, hol levélben kezdtétek küldeni az újdonságokról készített nagyrészt rosszminőségű, lopva kattintott fotókat. A…..
retrolego 2012.02.10 23:24:58
@melee sc: Bizony elég vagány az a vidijó :) Nekem a Monster Fighters is tetszett. Kár hogy a LOTR készletekről nem csináltak. Vagy csak én nem láttam még? Éljen a szivárogtatás! Bocsika! :))
Mielőtt teljesen megtöltitek a postaládánk a hírrel: jövőre érkezik a Gyűrűk ura! Talán még emlékeztek páran, mikor azon keseregtem, hogy milyen kár, hog nem vagyunk szivárogtatós blog, pedig olyan kontentünk lenne, hogy csak még. Na, a mai lett volna az a nagy hír, amit aztán…..
retrolego 2011.12.19 15:28:21
@Yooha: Jobb is ha vigyázol, mert A Nagy Szem mindent lát! :D
Egy újabb, szintén a ’80-as évekből származó készletet mutatok be nektek, a postai flottám következő tagját.   I. Alapadatok   Neve: Post Office Van/Mail truckSorozatszám: 6651Témakör: Classic TownAltéma: Post OfficeKiadás éve: 1982Kockaszám: 43Minifig: 1Ára:…..
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
A 2009-es évben a LEGO új játékszegmensbe tört be, a társasjátékok piacára. Azóta sorra egyre újabb kisebb-nagyobb társasok kerülnek a boltok polcaira. Most az induló év legnagyobb készletét a "LEGO-s Activity"-t veszem górcső alá. Remélem karácsony előtt hasznos…..
Ha adidigaga nem méltatta volna, akkor valószínű, hogy eszembe se jutott volna, de sajnos végül nem tudtam ellenállni neki (sem). I- Alapadatok Neve: Police Chase ("rendőri üldözés")Sorszáma: 3648Téma: CityAltéma: PoliceKiadási év: 2011Kocka: 173Minifig: 3Ár: 6500 Ft   II. Mi…..
Leszögezem, nem vagyok repülőrajongó, nem is értek hozzá. Még annak ellenére sem, hogy apósom ilyeneket, meg még ilyenebbeket vezetett ifjabb korában. A készletet egy tönkrement WC-tartály megjavítására tett sokadik próbálkozásom kudarcának ellentételezésére, hirtelen…..
retrolego 2011.12.07 23:44:50
@Longeye: A címke mezőből nekem előjön.
Amióta világ a világ (de legalábbis mióta én emlékszem a karácsonyaimra), a legeslegjobb karácsonyi ajándék egy gyerek részére a LEGO.A kockagyár segít a választásban! Nem a legmenőbb, legbonyolultabb, vagy egy felnőtt által leginkább értékelhető/élvezhető készleteket…..
Zeon a gyerekek nagy kedvencébe (és az idei pénzügyi sikerek egyik fontos kovácsába), a Ninjago-ba kóstolt bele. Lássuk megért-e a kísérletezés! Be kell vallanom, hogy némi ellenérzéssel állok a témához mert az egész Ninjago témát rendkívül túlárazottnak tartom.…..
retrolego 2011.12.02 11:58:21
Kocsit off lesz.

@Longeye: A 3D azért kicsit túlzás. XD Izometrikus nézetben lett megcsinálva. Mind a zenéje mind a grafikája a maga korában kiemelkedő volt. Az egyetlen negatívuma, hogy igen nehezen játszható. Főleg azért mert a sok ellenfél (akik felélednek) és fegyver miatt azt a látszatot kelti, hogy a végig kell verekedi a játékot. Csak hát életerő nincs hozzá, ezért legtöbbször el kell szaladni/ugrálni mellettük.

A beszívódás egy idegesítő gyártástechnikai probléma. Lego-éknak kéne megoldani, hogy ne- vagy kevesebb legyen. Szerintem ha jelzed az ügyfélszolgálatnak, a hibás elemek helyett küldenek másikat.
retrolego 2011.12.02 12:50:27
@Longeye: Ha van időd, a brickset-en vannak review-ok (angolul), érdemes őket átnézni, hogy ez a hiba kb. mennyire gyakori: www.brickset.com/reviews/?set=10194-1 Ha mindenki sír miatta akkor nincs más mint együtt élni vele, vagy várni egy olyan szettre amiben javított kockák vannak és abból cserélni őket. Bár én a ügyfélszolgálatnak mindenképpen írnék. Nem kerül semmibe.
retrolego 2011.12.06 19:30:08
@Zeon: Én erre csak annyit tudok mondani, most kaptam meg egy reklamációra az új kockákat. Amiknek a fele benézett színek miatt (a rossz nyomtatás...) így utólag nem is igazán jogos. Első indulatomban írtam meg a hiba trackert! És erre ők SEMMIT sem kérdeztek, egyből jött a bocsánatkérő levél és 1-2 hét alatt a csomag is! Szóval eléggé segítőkészek, szerintem.
Taylor rendes újrakezdőként nemcsak új készleteket kezdett felnőtt fejjel vásárolni, hanem kritika-írásra is adta a fejét. Így kell ezt!Közel 10 év szünet után újra hatalmába kerített a LEGO. Az 1991 és 1999 közötti időszakra tenném azt, amikor gyerekként az életem szerves…..