Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mg_b

44 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ott hagytuk abba, hogy Lejla megérkezett a Jimenez-viskóhoz, Doakes meg odabent, rács mögött áll, lövése sincs, ki lehet ez a csaj, de talán kiszabadítja. Hahó, ki van odakint? Segítsen, vigyen ki! Lejla fog is egy baltát, lássuk, mi lesz ebből.Előbb azonban váltunk, Debra készíti…..
Akarsz beszélni róla? – Ez Doakes első kérdése, miután Dexter rádöbben, hogy az apja a gyilkosságai miatt ölte meg magát. – Add ki magadból a haragot, ember!, folytatja Doakes, Dexter pedig hanyatt vágja magát egy asztalon, mint egy pszichiáter díványán, és elkezdik a…..
Azzal kezdünk, amivel zártunk, Doakes továbbra is azt ordibálja, hogy Dexternek meg kell ölnie őt. A másik lehetőség, hogy elengedi, de az semmiképp nem megy, hogy magasról teszik rá. Dexter viszont épp erre készül: el kell látnia a sebét, meg az FBI-os ügynököket sem hagyhatja…..
A nyitójelenetet látni kell, ahogy Dexter Lejláról vitatkozik Debrával, közben pedig mindenki döbbenten bámulja az irodában, mert Jimenez hulláját húzza maga után. Persze álmodik, elszenderedett Rita háza előtt. A szöszke ébreszti: Mit csinálsz itt, Dexter? Még csak át sem…..
Kicsit kaotikusan kezdünk. Dexter a húga és Lejla között próbálja megtalálni a semleges megfigyelő pozíciót (várható egy kis sárcsata a csajok közt, mert Lejla Dexteréknél dekkol a lakástűz óta, Debra viszont ki nem állhatja), Rita meg a kölykök közt próbál rendet tenni a…..
Emlékszünk még az első évadra, amikor Dexter zavarba jött, ha ágyba kellett bújnia Ritával? Folyton csak nyavalygott, hogy nem erőssége a szex, a kis generális sem nagyon ugrál, meg egyáltalán. Hát, az a Dexter már a múlté, ahogy a Ritával való kapcsolata is. Fülledt…..
Mivel Dexter még nem tud a kikötőben elhelyezett kamerákról, egyelőre jobban aggasztja a tény, hogy nevelőapja hazudott neki az anyjáról. Újra meg újra lejátssza a hangszalagot, próbálja kideríteni, mit suttoghatott Harry fülébe Laura, aztán meg Lejlának vekeng, hogy az egész…..
Némi könnyed kávézgatás után helyszíneléssel nyitunk egy képregényboltban, ahol Dexter szuperhős-figurákról gyűjti be a vérmintát. Közben arról elmélkedik, hogy sosem volt oda ezért a híró-dologért, újabban viszont úgy tűnik, egyre jobban hasonlít rájuk: tragikus kezdet,…..
hogyvolt Dexter 2x04 - See-Through 2008.12.03 10:10:00
Harmadik hetébe lép a nyomozás a Mészáros után, Dextert pedig, akárcsak egész Miamit, hőguta kerülgeti. Az egy dolog, hogy Lundy ügynök a nyakában liheg, és hogy Rita kissé féltékeny Lejlára – angol eredetiben Lila, de ezt mi önkényesen figyelmen kívül hagyjuk –,…..
hogyvolt Shark 1x21 - Mintaapa 2008.12.02 09:00:00
Ezen epizód angol címe 'Strange Bedfellows', amit a tv2 'Mintaapa'-ként adott le. Az előző rész (1x20) angol címe 'Fall from Grace', amit 'Kapj el, ha tudsz'-ként fordítottak, bár mg_b eltévesztette, és 'Mintaapa'-ként hogyvoltozta anno. Jól mutatja a fordítók fantáziáját, hogy…..
Ennyi volt, én tényleg mindent megpróbáltam, de már nem okoz örömet a Grace-hogyvoltok írása, és a "nagy akarásnak szarás a vége"-elv alapján ez meg is látszott ez előző pár összefoglalón. Nem pusztítom tovább az agyamat a Grace klinikával, ha valaki akarja tovább…..
Caroline függőségével nyitunk, ő az egyik kezelt Dexter csoportjában, ahová kedvenc sorozatgyilkosunk Rita utasítására eljár. Tíz perc telt csak el, Dexter viszont már látványosan szenved a terem közepén. Még a fánk sem olyan, mint a kapitányságon, elromlott ez az élet. Lehet,…..
Dexter kétségek közt ébred, sőt, aludni sem tud, egyre csak a plafont bámulja: hová lett a régi, magabiztos, rendezett Dexter? Mintha széthullott volna belülről, épp amikor a legnagyobb veszélyben van, hiszen az összes tévé és rádió őróla harsog, és mint Masukától megtudja,…..
hogyvolt Dexter 2x01 - It's Alive 2008.11.12 09:00:00
No tehát. Az előző évadot én ugye ott hagytam volna abba, hogy Dexter ül a sarokban, és bámul maga elé, pontosabban a vérében fuldokló bátyjára, akinek ő maga nyeste el a torkát. Drámaibb befejezés lett volna, mint hogy Dexter lufikat és konfettiesőt vizionál, és így vesz…..
hogyvolt Shark 1x20 - Mintaapa 2008.04.17 12:09:00
Ma repülni tanulunk, nyílt színen dobnak ki valakit az emeletről, s ahogy azt kell, egy autó tetején landol. Starkot odarángatják az éjszaka közepén, és még az özvegyet is neki kell csitítgatnia, szóval bizony elszánja magát, hogy kézre keríti a gyilkost. Meg is kezdődik a…..
Pornófilmhez illő pocsék színészekkel nyitunk, de a Sharkban voltak már mélypontok, így egy percig nem lehet kizárni, hogy ez csak egy újabb, még mélyebb, deep throat, vagy mi a csöcs. De nem: egy pornófilmből látunk vagy fél percet, a csaj épp kezd kigombolkozni, amikor váltunk,…..
7:35 AM, jelenik meg a képernyőn, és ebből már tudjuk, hogy nagyon drámai lesz az epizód, annyira, hogy az első jelenetekből csak annyit vágunk le, hogy egy rabot visznek valahonnan valahová. Hát rendben, akkor ez egy ilyen sejtetős kezdés, nyilván… 9:00 AM – Szóval az…..
Ugye mindenki járt már igazi feka bulin, ahol a híd alatt tuc-tuc zene szól, bádoghordókban lobog a tábortűz, és nagycsöcsű félvérek rázzák az ember orra előtt? Na ilyennel kezdünk. És mert nagy úr a rasszizmus, és biztosan mindenki be van lőve, begördül egy kopott…..
hogyvolt Shark 1x16 - Vak bizalom 2008.03.26 17:55:00
Stark telefonra ébred az éjszaka közepén, biztosan a kis Julie hívja. Mekkora lenne már arra ébredni: Szevasz, apus, lesitteltek gyorshajtásért, ráadásul ittas voltam, eljössz értem? Csakhogy Julie az apja helyett Isaacet hívta fel. Érkezik is hozzá a néger, és az első kérdése,…..
Megkéselnek egy nőt, de ennél megrázóbb, hogy Stark közli Julie-val, elég idő eltelt a Wayne-ügy óta, szerinte már nincs szükség a jóképű testőrre. Van ellenvetésed, drágám? Julie zavartan hallgat, aztán minden megpróbál, hogy tartalmasan töltsék el a maradék időt a…..
A címhez illőn paparazzikkal kezdünk, rosszarcú fotósok lesnek a celebre, a kissé illuminált sztárocska viszont a hátsó ajtón távozik. Megkönnyebbülten, félig sírva picsogja a telefonba, hogy végre vége, ezúttal nem megy vissza hozzá – valaki viszont nem hagyja annyiban a…..
Miközben lepuffantanak egy feldühödött férjet, Starkéknál áll a bál, mert a jó öreg Sebastian a múltkori epizód Wayne-je miatt a szokottnál is keményebb feltételekkel engedi csak el otthonról Julie-t. Az egyik ilyen, hogy Isaac elkíséri még a mosdóba is, hiszen ettől a…..
hogyvolt Shark 1x12 - Wayne világa 2008.02.21 12:13:00
Egy úrvezető csapzott-megvert asszonyt talál az úton, aki úgy fest, mintha most szökött volna egy munkatáborból. A rendőrök Starkot és Isaacot riasztják, be is futnak a kórházba azonnal: három hónap alatt öt nő tűnt el, hátha ez az egyik. De nem, ő a hatodik. Azt a…..
hogyvolt Shark 1x11 - Khan haragja 2008.02.14 14:55:00
A cím már sokat sejtető, ha valakinek még rémlik a Star Trek II – Khan haragja című film és Mr. Spock halála, de óvatosan megjegyzem, a Gonoszság héja (Skin of Evil) jobban illene. (Utóbbi Az új nemzedék alcímű Star Trek spin-off egyik epizódja.) Valahogy az egész rész…..
hogyvolt Shark 1x10 - Anyai bűnök 2008.02.08 14:06:00
Ott hagytuk abba, hogy Julie kimaradt estére dugni Eddie-vel, és Stark ezen jól felhúzta magát. Most meg eldördül egy pisztoly, de sajnos nem ő lövi le Eddie-t, hanem valami „bébi” egy kopasz csávót. Amúgy lepattant lakás, drog, cigi és pia, szóval képzelhetjük,…..