Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bringasandras

110 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cyclocross a kerékpározás egy ősszel-télen űzött szakága, mely pont a mountain bike és országúti szezon holtidejében van. Minden versenyző számára ideális lehet beiktatni a felkészülésébe is. Mint ahogy már korábban a cyclocrosst bemutattuk, egy nem mindennapi, de mégsem…..
A szakág bár újkeletűnek hangzik, ennek ellenére több mint 100 éves múltja van. Eredetileg egy francia katona találta fel a lovaglás alternatívájaként. Az 1902-től rendezett cyclocross versenyek elismerése 1910-től kezdődött, amikor egy Tour de France győztes is részt vett rajta.…..
Fú, de magasan van az ülés, nem is ér le a lábad! Hogy tudsz így biciklizni? Mi van, ha meg kell állnod? Nem vagy még impotens? Ilyen és ehhez hasonló kérdések tucatja merül fel a tapasztalatlan kerékpárosban, ha bringája beállítása került terítékre és ránéz egy sportoló…..
bringasandras 2015.02.15 19:29:14
@bélabé: a keresett témához még ezt tudjuk hozzátenni: bringasandras.blog.hu/2014/07/19/hogy_kimeljuk_a_fenekunket_valasszunk_megfelelo_nyerget
Bízom benne, hogy hasznosnak találja!
A cím ne tévesszen meg senkit, mert nagyon is közel volt a városhoz (Tábor, Csehország), ugyanakkor szinte egy puszta közepén készült el a teljes verseny egy igen komoly infrastruktúrával. A versenyről sok helyen lehet olvasni, hogy az elit nőknél Pauline Ferrand Prevot, míg a…..
És újra eljött a hagyományos évbúcsúztató bringázás ideje, amit már az Isten se tudja mióta tartanak már az ajkaiak. A célpont ilyenkor egy igazán különleges helyszín, a Kab-hegy, ahová hétköznapokon csak a kivételes helyzetben levők juthatnak el... :)Szóval mi…..
BringásAndrás blog SógorCross 2014.12.03 19:39:00
A hosszú versenyzésmentes időszakot saját szórakoztatásra néha megtöröm egy-egy megmérettetésen való indulással. Ezek nem feltétlenül egy adott verseny, sokkal inkább baráti vagy más ráhatás miatt vannak. Így volt ez november 29-én is, amikor az osztrák cyclocross versenyek…..
A hazai versenyrendszer témában a Bikemagra írt múltkori bejegyzésemben kissé szomorúan tapasztaltam az információáramlás hiányát, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy előbbre léphessünk a sportággal. Ahhoz kétség nem fér, hogy az idei évben körömpiszoknyi információ jutott el a…..
Rengetegszer találkozhattunk már a "10 leg.." kezdetű címmel, ami azt sugallja, hogy valami érdekes dologról szól az adott írás. Ezúttal sincs ez másként... :) ..
Történt még valamikor március táján, hogy Andris barátom felvetett egy elmebeteg ötletet, miszerint indulni kéne a zánkai 24 óráson csapatban. Érdemes tudni rólam, hogy bármilyen őrültségben benne vagyok, de azért voltak kételyeim azzal kapcsolatban, hogy lelkes, de abszolút…..
Amikor 18 évesen, 5 év versenyszerű kerékpározás után a nyári munkák során egy teherautóban találtam magam, megváltozott a szemléletem a közlekedésről. No nem azért, mert 2 méter magasról néztem le a közlekedés résztvevőire és az alattam levő 9 tonnával kellőképpen…..
Ülni a föld felett 5 centivel és féktelenül száguldani lefelé egy alig irányítható szerkezettel. Számtalan fiatalnak ez a csöppet sem veszélytelen hobbija van, hogy (ész?) fék nélkül rohan lefelé a lejtőn. A trikeokról általában a három kerekű motorok és a rajta…..
A bejegyzés megírásakor először az a frappáns, érdekes cím jutott eszünkbe, hogy "10 ok, amiért nem mi nyertük a 24 órás versenyt". De tulajdonképpen nem találtunk 10 dolgot, amire ráfoghatnánk, hogy miért nem nyertünk. A rajtban még vidáman vártuk, hogy nekivágjunk a 24…..
Miért is jó bringázni? Mert kerek feneket kapunk és megszűnik a narancsbőr is, emellett egészséges és egy jó sport. És miért jó nekünk férfiaknak bringázni? Mert nézegethetjük a sok kerek fenekű, narancsbőrmentes lányt... A nyár a szabadságról, a lenge ruhákról szól,…..
Korábban volt szó az örökhajtós bicajokról, azok előnyeiről és nyűgjeiről. Belátható, hogy ez a többség számára nem biztos, hogy járható út.  Mi a helyzet a single speedekkel?Talán riasztó elsőre ez egy sebesség és a megszokott kényelmi dolgok elhagyása, de ha kicsit…..
Az első részben bemutattuk, hogy a 24 órás verseny milyen kihívásokat tartogat számunkra, majd András saját edzéstervének részleteibe avatta be az érdeklődőket. Legutóbb azoknak próbáltunk tanácsokat adni, akik zsúfolt napirendjük mellett szeretnék a legtöbbet kihozni…..
Újabban nagy divat lett mindent leegyszerűsíteni. Sokak szerint minden úgy szép és jó, ha letisztult, sallangmentes. Az építészetben például visszajöttek a bauhaus stílusjegyei, az autótuning világában örökéletűnek tűnik a cult vagy épp a cleaned stílus, stb-stb… Az…..
Fiam, ne indulj már el bringázni, mert rádsötétedik - csengenek fel a szavak sokunk gyerekkorából, amikor késő délután pattantunk nyeregbe, hogy levezessük a felesleges energiát és este ne legyen velünk gondja a szülőknek. Mostanra már felnőttem, nem "segítenek a döntésben",…..
A Bakony turistatérképe véleményem szerint sekélyebb vizeken helyezkedik el, mint azt megilletné. Így aki nem akar zátonyra futni a kerékpártúrájával, annak érdemes a szervezett túrákat választani. Ahogy tették ezt a hétvégi BikeSafe BRM túrázói is.A túra a síelésről…..
A végigversenyzett 10 évemből 9-et merev farú kerékpárral mentem, mert az volt a szimpatikus, meg nem volt pénzem össztelósra. De ha lett volna is inkább a merevet választom, mert az jóval könnyebb. A vesekövek meg hadd hulljanak! A mountain bike-ozással kicsit is jobban…..
Korábban már megvitattuk a kerékpárválasztás szempontjait, aztán néhány nappal ezelőtt írtunk róla, hogy milyen szempontok szerint tervezzünk magunknak bringatúrát, ezúttal pedig rögtön egy példával rukkolunk elő. A május 31-én Eplényből rajtoló országúti…..
Egy Petőfi vers első sora villant be, amint megláttam az interneten ezt a nem mindennapi öszvért. Kezdjük először a pufigumikkal: Néhány éve már lappang néhány gyártó kínálatában a pufigumis bringa. A felhasználási területe elég szűk, a homokos, süppedős vagy havas talajon…..
bringasandras 2014.05.18 20:18:48
@Lehoczky Szilveszter: az angolban kevésbé járatosaknak mondom, hogy magyarul ez annyit tesz, hogy "ösvényfaló" :D
Az első bejegyzésben már ízlelgettük a 24 órás versenyt, megtudhatták az olvasók, hogy milyen kritériumok kellenek és azt is, hogy nekünk milyen céljaink vannak. Néhány nappal korábban pedig a csapatunkat mutattuk be. Azt hiszem, hogy a nagy átlag számára életszerű példa lesz,…..
Mint azt korábban már írtuk, a fejünkbe vettük, hogy részt veszünk a júliusi zánkai 24 órás mountain bike maraton versenyen. Összeállítottuk hobbi csapatunkat, amivel a lehető legjobb eredményt kívánjuk elérni. A 24 órás váltóverseny lényege, hogy 24 óra leforgása alatt a…..
Felpattanok a nyeregbe, kicsit magyarázok, hogy hátul óvatosan üljön fel, fel ne borítsa a bringát. A jobb lábunk felül, a ballal még a földön támaszkodunk. "Megvagy?" - kérdezem. "Perrsszeee" - hangzik a válasz."Akkor nyomjad neki!" - és már tekerünk is. Az első néhány…..
bringasandras 2014.04.29 19:00:45
@Alick: és ha összeszokott és persze erős páros hajtja, akkor nagyon nagyot lehet vele gyorsulni.
bringasandras 2014.04.29 19:01:55
@Alick: a kerékszett mountain bike használatra készült (hogy lehessen vele országútizni) - 36 db 2 mm-es küllő van benn. Elég masszív :)