Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezrrl

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sommás zenetörténeti alapvetés kb. úgy szól, hogy a hair-metal aranykora a '80-as években volt, annak is leginkább a második felében, ami a '90-es évek legelejéig tartott. 1991 szeptemberében a Nirvana "Nevermind" lemezének megjelenésével azonban gyorsan a trutyi (grunge) lett az új trend, ami…..
Kiadó:Voiza Records Honlapok:wwww.hibria.comfacebook.com/HIBRIAOFFICIAL Komoly átalakulások voltak a brazil heavy-speed-power csapatban azóta, hogy legutóbb írtunk róluk (az album címe nem véletlen). 2018-ban énekest cseréltek, ami azért elég kockázatos egy olyan bandánál, aminek egyik szexepiljét…..
Kiadó:Timstone Records Honlapok:www.andytimmons.comfacebook.com/AndyTimmonsOfficial Andy Timmons nem tartozik a legismertebb gitárhősök közé. Jó, nem is volt tagja a Mike Varney által fölfedezett, támogatott, menedzselt legendás Shrapnel generációnak. Ugyanakkor nem kerülték el a kisebb-nagyobb…..
A hozzám hasonló, hajlott hátú és korú (na jó, nem, max. ízlésű) rockereknek természetesen a '80-as évektől lesz könnytől fátyolos a tekintete. Akkor történtek az igazán fontos dolgok, és amúgy is régen minden jobb volt. Létezett azért egy második aranykor is, a kétezres évek derekán (a trutyi…..
ezrrl 2022.02.20 17:00:22
@Kotta: Sajnos nem...

De ami késik...
Hazaérve rájuk keresek, köszönöm a tippet!
Ez a nyomorult COVID kinyírta az élő zenét, de azt nem mondhatjuk, hogy lemez fronton is visszaesés lenne. Volt idejük a művész uraknak ugyanis elszuttyogni a fölvételekkel, meg is szórták szerencsétlen hallgatókat, és azt kell mondjam (némileg ellent mondva az előttem szólóknak), hogy nem csak…..
ezrrl 2021.12.27 22:37:28
@Kotta:
Annyiszor a fejemben volt...,hogy megkérlek...,így meg látva a listádat(meg korábbról ismerve az ízlésed)egyértelmű...ha van időd szánnál időt egy amerikai bandára,a Pharaoh - The powers that be idei albumára?(hátha belefér egy rezenció is)
Szerintem tetszeni fog...ha a Maident szereted,és a Witherfallt is ilyen magasan helyezted akkor biztos!
Köszi!
Elérkezett a vigília vigíliája, a szent előeste előestéje, így annak ideje is, hogy az egész DionysosRising Csapat (Garael, Kotta, Túrisas, Tartuffe) nevében kívánjunk minden olvasónknak, rendszeres és alkalmi "látogatónknak" Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet! Hamarosan érkeznek a…..
Kiadó:Century Media Honlapok:www.witherfall.comfacebook.com/witherfall Adva van egy jó gityós, amolyan tekerős-gitárhős fajta, és egy kissé extrém hangú pacsirta. A műfaj: sötét tónusú, progresszióval átitatott US power. Ismerős? Sanctuary, Nevermore rajongók szerintem pontosan tudják, miről…..
Tulajdonképpen kicsit határeset ez az album, merthogy azért bőven megvan a maga kultusza. Annyira tehát messze nincs elfeledve, mint Kotta kolléga halandó számára szinte megközelíthetetlen rétegek alól feltárt "rovat-leletei", amelyekre magam sem győzök sokszor rácsodálkozni. El is bizonytalanodtam,…..
Érdekes, hogy amikor először megfogant bennem ennek az új cikksorozatnak ötlete, alapvetően éppen olyan lemezek áldott emléke kavargott a fejemben, mint a Without Warning "Step Beyond"-ja. Erre egy kommentben - anélkül, hogy tervemet bárhol is korábban megemlítettem volna - érkezett a javaslat: ez…..
Honlap:www.lucamantovanelliguitar.comfacebook.com/mantovanelliluca Ezt már annyiszor mondtuk, hogy szinte elhasználódtak a szavak. De az igazság akkor is igazság, ha irritáló módon orrvérzésig ismételgetik: iszonyatosan sok jó gitáros van, persze tehetséges dalszerző már annál kevesebb. Mivel a…..
Kiadó: Massacre Records Honlap: www.facebook.com/jadedheartmusic A Jaded Heart legutóbbi albumain már jócskán elhagyta a hard rock kereteit – a billentyűk ignorálása tulajdonképpen inkább csak egy hivatalos végső válasz volt arra a kérdésre, hogy a csapat a fémesebb ligában akar-e játszani. Az új…..
Talán első ránézésre nem túl jó ízlésre vall, hogy egy olyan tragikus és mélységesen lehangoló esemény kapcsán, mint amilyen a legendás, korszakalkotó gitáros, Eddie Van Halen halála, van pofám az alábbi képet posztolni. De nem áll szándékomban a kegyeletsértés, egyszerűen csak mindig így akarok…..
Következzék most egy igazi kuriózum! Bár néha minket is lenyűgöz egy-egy rajongó széles körű tájékozottsága az adott műfajon belül, mégis előre prognosztizálható, hogy e cikk nyomán sokan csak a fejüket vakargatják majd. Összeállításunk gyümölcse egy parádés kis lista olyan thrash metal albumokról,…..
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.psychoticwaltz.comfacebook.com/PsychoticWaltzOfficial Előre bocsátom, hogy túlcsorduló ellenszenvvel viseltetem a Valentin nap iránt. Már a nevéből is nyilvánvaló, hogy ez nálunk kultúridegen, mesterségesen gerjesztett, az emberek jóhiszeműségére bazírozó, fogyasztásra…..
Kiadó:Edge Records Honlapok:www.zoliband.comfacebook.com/zolibandofficial Előre kell bocsátanom, hogy sajátos stíluspreferenciáim miatt és minden szakmai tiszteletem ellenére nem voltam eddig elkötelezett rajongója Téglás Zoli munkásságának, talán nem véletlen, hogy ezen az oldalon egyetlen Ignite…..
Kiadó: AFM Records Honlap: www.bloodbound.se Hogy kicsoda Bloodbound? Hogy nem ismeritek? Hát igazából senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan zenét játszik. Ha kell, olyan, mint az Iron  Maiden, vagy egy skandináv szigorú power csapat, vagy a Nightwish kevésbé szimfonikus kiadásban. Most…..
Fiatalon ment el egy nagyon tehetséges gitárhős, aki szólóban is, dallamos vonalon (Millenium), sőt szigorúbb zenei közegben (Death, Obituary, Deicide) is maradandót alkotott. Személy szerint a szólólemezét nagyon szeretem,  technikailag kikezdhetetlen, ugyanakkor rendkívül dallamos felfogásban…..
    Egy amerikai zenetörténész, Robert Walser - akinek igazából semmi köze a heavy metal zenéhez - azt írta egy tanulmányában (Heavy Metal Appropriations of Classical Virtuosity - Wesleyan University Press - 1993), hogy a régi korok (18-19. sz.) koncertjeinek…..
Kiadó:Sony/Legacy Honlapok:www.satriani.comfacebook.com/joesatriani Ejh...!!! Ez már tényleg csak becsületből! A legutóbbi, 15. Satriani megjelenéskor – én, hülye! – azt találtam írni, hogy róla bizony "írni kell, írni illik és írni fogok, ha belegebedek is". Hát íme! ... Az a fránya…..
Kiadó:Bad Racket Honlapok:www.greghowe.comfacebook.com/greghoweguitar Tekintve, hogy még a törzsolvasói gárdának is max. 20 százaléka fog beleolvasni ebbe a cikkbe (ha egyáltalán), nem vagyok hajlandó Greg Howe bemutatásával kezdeni. Már csak azért sem, mert a Mike Varney által létrehozott…..
Kiadó: Universal Music Honlap: www.diabloswing.com A Diablo Swing Orchestra idei lemeze úgy kerülte el a figyelmemet, ahogy egyszeri politikusnak az adóbevallás – pedig a színtér avantgard (!) üdvöskéjének minden jelentkezése élményszámba megy. A csapat egyébként maga a metal dadaista képviselője,…..
ezrrl 2018.01.03 10:55:41
@Régi Olvasó: ...igen.Egy ideális világban,a SIGH csúcszenekar lenne,hatalmas sikerrel mindenfelé.
ezrrl 2018.01.04 15:48:11
@Régi Olvasó: Azt kell mondjam,sajnos igazad van...viszont ahogy látom a zenekart,valószínű elegendő nekik a zene öröme,kreativitásuk kibontakoztatása,az,hogy jól szórakoznak,önmagukat adják...és ez így van jól. :)