Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kelta

0 bejegyzést írt és 400 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Nyomtalanul 2013.12.05 11:13:46
Rex türelmesen vár az autója mellett egy benzinkútnál. Barátnője, Saskia, akivel franciaországi nyaralását tölti, csak a szemben lévő boltba ugrott be üdítőért. Két perc. Legfeljebb öt. Fényes nappal van, jó idő, meleg és kisebb tömeg, emberek jönnek-mennek, többen a…..
kelta 2013.12.05 16:53:08
Errol mar volt cikk a geekzen, emlkeszem mert amitt neztem meg. :D
geekz.blog.hu/2008/11/05/nyomtalanul_2

Egyebkent valoban rendkivul eros, okos es fajdalmas film, nagyon gonosz veggel.
labdabiztos A sírásó-válogatott 2013.10.13 14:16:27
„Olyan pénzköltős a hangulatom máma” – életérzéssel indultam neki a vasárnap délelőtti sétának, amelynek eredménye ilyenkor az esetek többségében az szokott lenni, hogy valami felesleges dolgot veszek – például lottószelvényt vagy Nemzeti Sportot. Ma ez utóbbi volt…..
Az önirónia igen nehéz műfaj, hisz a szerethető paródia és a szánalmas bohóckodás között rendkívül vékony a határvonal. Sylvester Stallone hatvan felé közeledve bölcsen hallgatott az új idők szavára, és jó ütemérzékkel fordult újra a legendás szerepei felé, kilendítve…..
Filmdroid The Show Must Go On... 2012.08.05 13:30:00
Nagyon nehéz szívvel írom ezt a posztot, Koimbra munkája, az ő hozzáállása, egész egyszerűen pótolhatatlan, ő maga a Filmdroid, ez kétségtelen. Viszont a blog nagyon sokaknak rengeteg örömöt okozott és egyszerűen úgy gondoltuk páran, hogy nem szűnhet meg, nem lehet a…..
Amikor Christopher Nolan 1998-ban némi uzsonnapénzzel és baráti segítséggel belevágott A csapda forgatásába, talán még ő maga sem gondolta, hogy röpke tizennégy év múlva Hollywood egyik megkerülhetetlen kulcsfigurájaként emlegetik majd a nevét. Nolannak e röpke idő alatt már…..
kelta 2012.07.30 14:29:30
"Ra's Al Ghul és Joker karaktereivel szemben Bane értékrendszere egész egyszerűen nem alternatíva Batman/Wayne számára. A harmadik rész főgonosza nem ördögi Mephisto, nem kínálja fel a sötétebb út csábító lehetőségét, így kettejük összecsapása pusztán fizikai és taktikai harcként működik, és nem képes kellő lendülettel megtölteni az gigászivá dagadó konfliktust..........De a gazdagok és a felső vezetők is fontos irányítói a tragikus eseményeknek, illetve a tőzsde is hangsúlyos helyszíne a gonosz hatalomátvételének, mellyel Nolan nyilvánvalóan az állandósuló gazdasági krízisekre utal, áttételesen a kapzsi pénzemberekre hárítva a felelősséget. A korábbi felvonásokkal ellentétben a 9/11 utáni közállapotok analízise a rendező számára ezúttal fontosabb a posztmodern identitásválságnál: a nemzeti himnusz hangsúlyos szerepeltetése egyértelműen kijelöli az új vizsgálódási pontokat. A jók és a rosszak a kellő motiváció és háttér nélkül azonban csak egyszerű katonái ennek az egysíkúan elrajzolt háborúnak. A csőcselékkel, a spekulánsokkal és a néphatalom kissé propagandisztikus kifigurázásával érvelni a puha demokrácia ellen nem túl elegáns demagógia,"

Nem teljesen értek egyet, de előre szólok SPOILERES lesz.
Sztem Nolan nem a pénzemberekre utalja a felelősséget, hanem pont hogy az Occupy mozgalmat bírálja. A tőzsde megtámadása, új igazságos rend, ígérete és az hogy nép kezébe akarják visszahelyezni a hatalmat, tiszta olyan, mint egy Occupy álom. Nem a puha demokráciát támadja, hanem a azokat, akik ennek mindenféle hagymázas álom nevében véget akarnak vetni. Batman eltűnik 8 évre, és a város él és virul (persze ebben benne van hogy miatta kaptak el egy csomó bűnűzőt), ha nem jönne Bane, nem is lenne szűkség Batmanre, gyakorlatilag miatta tér vissza. Bane azokat használja fel, akik azt hiszik rossz a mostani rendszer, és tudnának jobbat csinálni.
Bane is megfelelő gonosz volt szerintem, aki ugyanúgy képes volt rámutatni Batman gyenge pontjaira, és felvázolni egy alternatív megoldást.
Batman felborult rendet akarja visszaállítani Gaothamben, Ra's Al Ghul szerint ez nem lehetséges hiszen a Hothamiek mind bűnösök, pusztulniuk kell, Joker szerint értelmetlen az egész, Batman is olyan őrült, mint ő, Bane meg felvázol egy másik rendet. Rámutat arra, hogy a jelenlegi rendszert,a mit Batman oly hevesen védelmez, annak az egyik legfőbb nyertese, és hogy Batmannal ellentétben, akik az egész eredete egy tragikus eseményre épül, Bane igazán nagy szörnyűségeket élt át. És szerintem ebből a szempontól, mindegy hogy valójában mit gondol,a követői nagy számából és abból, hogy tűzőn - vízen át kitartanak vele szemben, látszik, hogy van erre a valóságértelmezésre igény.
Többivel egyetértek, túl sok volt a karakter, nagyon egyenetlen volt a film.
Újabb toplista következik, körítés és mellébeszélés nélkül. No nem azért, mert lusták vagyunk írni, hanem mert szeretnénk némi lazítás-ajánlóval ösztönözni minden olvasónkat, hogy dőljön néha hátra, és elmélkedjen el azon, mennyre porszemek is vagyunk mi mindannyian a…..
Rajongói szemmel nézve Sam Raimi Pókember-trilógiája azért nem folytatódhatott, mert az első két film sikerén felbuzdulva a harmadik résszel olyan magasra tette a lécet, amit saját maga sem tudott megugrani. A szimbiózis okozta személyiségzavar, Harry Osborn bosszúszomja és a…..
Mindenki kedvenc és barátságos hálószövőjét az olcsó és körülrajongott horrorokon edződött Sam Raimi hozta el a mozikba 2002-ben, a minőségről és a szórakoztatófaktor szintjéről ugyan megoszlottak a vélemények, de tény, hogy a produkció több száz millió dollárt termelt.…..
kelta 2012.07.16 15:40:20
@koimbra: "Egyébként mikor megmutatta az arcát Stacy kapitánynak és levettem a 3D-s szemüveget és a kezembe temettem arcomat. Érdekes, korábban fél méterről simán kikerülte a rendőr három lövését is. Szuperreflekxek, meg miegyéb, könnyedén el tudott volna menekülni."

Nem értek a fegyverekhez, de szerintem egy sima pisztolynál, egy puska sokkal veszedelmesebb, plusz akkor nagyon sokan voltak körülötte.
„Producer: Te Scott, mi az a székbe kövesedett ormányos űrszar ott az 1979-es Alienben?Rendező: Jó, hogy mondod, fogalmam sincs.Producer: Akkor nem lőjük le a témát egy új filmmel?!Rendező: De!!!”   A birtokunkba került titkos hangfelvétel tanúsága szerint pontosan így…..
kelta 2012.06.16 14:36:03
@capacete: tök érdekes amit írsz, nekem ez kurvára nem jött le a film közben, edig senki se tudta így elmagyarázni, de még így is rendkívül zavaros az egész film, ha tényleg minden úgy van amit mondasz. Az élet teremtése jelenet, az hogy az android beszélget a teremtőkkel, mind iszonyú sok logikai hibával vannak terhelve, és akkor még nem beszéltünk a szereplők ostoba viselkedéséről és pár értelmetlenségről .

Élet teremtése:Pontosan mit teremtettek a teremtők?
Mert ha az életet a földön, akkor hogyhogy 3.5 milliárd év alatt nem változtak? A technikájuk sem lett teljesen érthetetlenül fejlett az emberiséghez képest, mert az adnroid simán megtanulta?
Olyan verziót is olvastam, hogy a dinók kipusztulása miatt teremtették újra az életet, de akkor megint itt van 65 millió év alatt miért nem fejlődtek?
Ha csak az értelmet teremtették meg, akkor is feltehető, hogy 40 -valahányezer év alatt miért nem fejlődtek tovább? Meg nem lett volna sokkal egyszerűbb módszer a cro - magnoni ember létrehozására? PL.: egy terhes előembert magzatát genetikailag megpiszkálni.

Nyelvtaunlás - Beszéd:
Hogy tud megtanulni ősi nyelveket, mikor nem is tudjuk, nem csak hogy kell kiejteni az ősi szövegeket, hanem jó pár esetbe azt sem hogy mit írtak oda?
Hogy tudják hogy kell kiejteni, hangsúlyozni pár töredékes lelet alapján?
Meg egy darab nyelvet tanult meg, az összes régi civilizáció ugyanazt a nyelvet beszélte?Ha ugyanazt a nyelvet beszélték, hogy lehet hogy pár ezer év alatt, ilyen nagy nyelvi változatosság alakult ki?
Ha nem egy nyelvet beszéltek, akkor hogy lehet hogy pont azt a nyelvet tanulta meg amit az idegenek beszélnek?
Ha az idegenek is beszélik azt a nyelvet, hogyhogy az évezredek során nem fejlödőtt tovább a nyelvük? Mi se értenénk meg egy honfoglalás kori magyart.
Meg a robot megérti az írásukat, gondolom az ősi írások alapján, egy ilyen fejlett civilizáció szimbólumírással ír?És az se fejlődött tovább az évezredek során?
Meg minek megtanulnia, robot , miért nem tölti le a fáljt egyszerűen?

Meg azért van egy pár kérdés, amire lehet nem figyeltem de nekem tökre nem világos:
Weyland miért bujkál, ha övé ott minden?
A csaj a műtét után, hogy bír mászkálni átvágott hasizmokkal, amik csak össze vannak peckelve?
Hogy nő meg ilyen hamar az a csápos szörny?
Filmdroid Prometheus 2012.06.14 22:03:00
Minime pozitív írása után érkezzen egy negatív kritika Mráz Zoltán tollából. “Big things have small beginnings.” Ha jól sejtem ezt afféle tagline-nak szánták a készítők, amit majd sokat idéznek a film rajongói (lásd „In space no one can hear you scream.”). Én…..
kelta 2012.06.15 13:42:36
@Mini me: és akkor megint visszatérünk az alap problémához: 65 millió év alatt, hogyhogy nem változtak az idegenek?
Hogyhogy teljesen ugyan úgy néztek ki?
Őrájuk nincs evolúció?
Meg ha 65 millió évvel később is ilyen cuccaik vannak, akkor kurva lassan fejlődnek.
Az meg hülyeség, hogy újrateremtés, nem halt ki a föld, csak a fajok kb. 60 - 70% - a, és pont az emlősök nem, akikből származunk. Ráadásul nem volt az olyan durva esemény, voltak durvább kihalások is.
Persze, lehet erre mondani, hogy őmiattuk nem haltak ki, de akkor megint visszajutunk oda, hogy miért a vízbe baszta a DNS - t, hiszen akkor már az emlősők rég kint voltak a szárazföldön?
Miért nem hatott a többi állatfajra?
Meg ha már ennyire sci - fi, miért pont az emlősökből kellett gondolkodó lényeket tenyészteniük, miért nem mondjuk a dinókat mentették meg?
kelta 2012.06.15 13:55:56
@qqyyqq: oké, de a mesék nem sugallják, hogy vegyetek komolyan, mert én egy komoly témáról szóló filozofikus film vagyok. A Star Warsban mindenki leszarja, hogy a fénykard nem lehetséges, mert nem is akar lehetségesnek tűnni. Asimov mondta azt,hogy bármit meg lehet tenni egy sci - fiben, de a lényeg az, hogy a saját szabályait tartsa be. A Prometheus itt bukik el a saját szabályait sem tartsa be, pl.: az ember eredetét kereső csapat tagjai fogyatékosként viselkednek. Kreálni akar egy működő eredet mítoszt az embereknek, ami ahhoz, hogy működő képes legyen, illeszkednie kellene a tudásunkhoz, de ezt nem teszi.
Nem arról van szó, hogy eleve nem hisszük el, hogy ez lehetséges. A cikkíró által föl hozni nem akart 2001: Űrodüsszeia - ban megcsináltak egy abszolút hihető sztorit arról, hogy az istenszerű úrlények, hogy hozták létre az emberiséget, ami teljesen illeszkedik a tudásunkhoz, annak ellenére, hogy majdnem 50 éves. Az igazi filozofikus és elgondolkodtató sci - fi, monumentális és eposzi hangulattal. Ez csak zavaros, ám kétségtelenül ügyes sci - fi horror.
kelta 2012.06.15 15:27:15
@Mini me: " Végtelen a teóriák lehetősége, de az eredettörténet percre pontos boncolgatásának semmi értelme, ugyanis az is csak tipp, mint sok minden más is."

Oké, nyilván mindent meg és belehet magyarázni, de így én is be tudom bizonyítani bármelyik Adam Sandler filmbrl,hogy valójában létfilozófiai problémákról szól, és bármelyik fingós vicce a 30 - as középosztálybeli férfiak egzintenciális válságáról szól. Amit írsz a Prometheusról arról nekem, az jut eszembe, amikor Arany -nak akarták megmagyarázni, hogy mit is gondolt, ő meg egy gondolta a fene - vel válaszolt.

"De a Prom.-on folyamatosan megy az agyalás, ha ez volt a cél akkor megérte. "
Én kurvára nem agyaltam, nem tetszett, aludtam rá egyet és akkor már gy éreztem párszor rendesen fostam rajta, szóval egynek elment.
Ezután láttam az interneten a vitákat, olvastam, hogy sokan milyen zseniálisnak tartják, és ami felháborított, hogy amikor leírták a film hibáit, azzal vágtak vissza jó páran, hogy szerintük sok embernek azért nem jött be, mert filozofikus volt és gondolkodni kellett rajta.
 Észak-Amerikai box officeEmlékszem milyen nagyot nézett mindenki, mikor a Pókember 114 millió dolláros rekordösszeggel nyitott 10 éve. Azóta több trónkövetelő is akadt, voltak szép számmal, akik elbuktak, de azért jól teljesítettek és akadtak, akiknek sikerült ennél…..
kelta 2012.05.07 22:44:58
@koimbra: remélem, majd most is elsírják, hogy ha nem állítják meg a kalózkodást tönkremegy Hollywood.

Sztem a TDKR vagy a Hobbit is felülmúlhatja ezt az eredményt. Hiába nincs meg a Heath Ledger hatás az előző filmek, azaz a sikeres franchise sokkal többet dobhat rajta, sőt még a Bosszúállók sikere is, ugyanis egy ilyen film nagyobb kedve van az embernek moziba menni, és a Pókember mellett ez egyetlen szuperhősős film idén.
Hobbitnál meg az, hogy a Gyűrűk Ura gyakorlatilag klasszikussá vált.
Filmdroid Batman vírusmarketing 2012.04.30 18:00:00
Amerikában a Bosszúállók előtt adják le a következő Batman film előzetesét, de míg erre várunk a http://www.thedarkknightrises.com/ oldalon betekintést nyerhetünk a gothami rendőrség vizsgálatába, amelyben a címszereplő után nyomozott.   ..
kelta 2012.04.30 19:04:18
@Sanosuke: az amerikai rendőrségnél így hívják az ismeretlen férfit.
 Nem tudom, a kedves Olvasó hogy van vele, de én évek óta háborúzok nálamnál fiatalabb testvéreimmel az olvasási szokásaikat illetően. Sajnos nem akaródzik egyiküknek sem magukévá tenni a művelődés és a szabadidős tevékenység e nagyszerű házasságát. Anélkül, hogy…..
Filmvilág blog Trancsírák 2011.12.23 10:52:00
Bár kis országban élünk, még hazánkban is léteznek fővárosiak és a vidékiek között feszülő, egymást kölcsönösen megbélyegző sztereotípiák. Nem meglepő tehát, hogy a kontinensnyi kiterjedésű Egyesült Államokban egyenesen popkulturális slágertéma a tanyasi létformák…..
Pár éve minden normál gondolkodású képregénykedvelő agybajt kapott, amikor a Marvel hipp-hopp, semmissé tette Peter Parker és Mary Jane házasságát. Most pedig a konkurencia készül hasonlóra: ősztől Superman szingli lesz, ugyanis kikukázzák a Lois Lane-nel kötött frigyét…..
kelta 2011.08.17 13:00:49
@Santino89:
Látttam pár olyan filmet, amire valóban igaz volt ez az állítás, és tényleg nagyon jók voltak, élvezetesek, elgondolkodtatóak és bravúrosak, de lássuk be, hogy ilyenek nagyon ritkán születnek és a többség abból áll, hogy robotok/alinek megtámadják Amerikát és a vagány csávó lezúzza őket, miközben megmenti a jó csajt, és a főszereplő haverja néha fingik. Ez enyhén szólva is erőltetett, a filmek közönségbázisa pedig a mai napig leginkább a gyerekek, tinédzserek, és a gyermeklelkű felnőttek.
Geekblog Transformers 3. 2011.06.28 14:15:00
Annak idején, amikor el kellett végeznem a Bevezetés a Kommunikációelméletbe című kurzust az egyetemen, akkor tanultunk a Használat és kielégülés-modellről. Anélkül, hogy untatni akarnám a Kedves Olvasókat, csak annyit jegyeznék meg, hogy az elmélet atyjai, Jay Blumer és Elihu…..
Geekblog Álomháború 2011.03.24 05:10:00
Vannak alkalmak, amikor a kritikusnak le kell küzdenie egy zsigeri késztetést. Azt, hogy a cikkében ne foglalkozzon struktúrával és érvekkel, hanem csak írja le egymás után az összes létező trágár szót, amit ismer, és a végén ajánlja az egészet jó szívvel a film…..
kelta 2011.03.23 15:31:58
@mizrolist: egyetértek, nagyon félek tőle, hogy úgy járok, mint tavaly a Titánok Harcával, vártam egy agyatlan zúzós szörnyfimet, pár bombázóval és pár kemény csávóval, erre milyen szart kaptam már. Itt is ettől félek, pedig bíztam benne, hogy jó lesz, mert nekem 300 az kurvára bejött, a Watchemn az nem érte el képregény színvonalát, de nem volt rossz.

@Rusznyák Csaba: az Utolsó Léghajlító meg a Titánok Harca két csillagos lett, ez annál is rosszabb?
A Random magazin felhívására számos írás és ötlet érkezett (amiket nagyon köszönünk), de a tapasztalat azt mutatja, hogy sokan nincsenek igazán tisztában a képregényes forgatókönyvírás mikéntjével, vagy hogy egyáltalán hogyan is néz ki egy ilyen típusú forgatókönyv. Ez…..
A rutinos filmnéző számára a "tiszteletadás" kifejezés egyenlő a vérlázítóval, a "fejhajtás" pedig a szentségtöréssel. A legális plagizálás divatja az inger(ötlet)szegény filmipar mentsvára, ami csak akkor tud igazán sikeres lenni, ha az eredti filmet …..
Eddig nagyjából 100 díjat, illetve jelölést (közte 12 Oscar-nominációt) gyűjtött be A király beszéde. A film sikere [kritika] sokféleképpen magyarázható, például a kulturális kontextusokból kiindulva, a legizgalmasabb kérdés talán mégis az, hogyan lehet a nézői érdeklődést fenntartani egy olyan…..
kelta 2011.02.16 15:22:46
Filmdroid Kapitány a címlapon 2011.01.31 17:12:00
Az Empire magazin címlapján Amerika Kapitány feszít, a maszkját ezúttal lehagyták, a szép csillogó, elpusztíthatatlan pajzsa viszont ott van a kezében. A Captain America: The First Avenger címre hallgató képregényfilmet nem minden országban fordítják le szó szerint, sok helyen…..
Christopher Nolan nyúlt Batman hóna alá, mikor a képregényhős a mozikban már teljesen elvesztett népszerűségét és új életet lehelt a figurába. A reboot második része már minden idők legtöbbet termelő képregényfilmjévé lépett elő és az imdb-n is előkelő helyen áll a…..
kelta 2011.01.22 14:15:41
@doggfather: tudom hogy ez lehetetlen, de n mindig is arra vágytam, hogy a filmet csinálnak az idős Batmanről, akkor Clint Eastwood játssza.:)
Élménybeszámoló a Hungarocomixról, a nindzsafilmek idegrohamszerű áttekintése, melyik a legjobb Predator, most szar-e az Eredet vagy sem, Scott Pilgrim valóban megérdemelte-e a buktát, Seth Rogen való-e főszereplőnek, hogyan végződik a Preacher, Amerika kapitány sikeres lesz-e az…..
kelta 2011.01.19 15:22:55
Két és fél méteres magasságukkal a csatamező fölé tornyosulnak. 100 közönséges emberrel felérnek a harcban. Akkora fegyverekkel tüzelnek kézből, amit két normális katona is alig bír el. Életük egyetlen célja a győzelem. És nem ismernek félelmet. Igen, ők a Warhammer 40000…..