Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quetzalcoatl.

0 bejegyzést írt és 1025 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A tegnapi Békemenet, ahogy a Belügyminisztérium mondaná, békés, derűs, jó hangulatú esemény volt. Annak ellenére, hogy senki nem tudta: a Dísz térről, a Clark Ádám térről vagy a Széchenyi térről indul-e, és hogy mit keresnek rajta az államilag finanszírozott huszárok.…..
quetzalcoatl. 2012.03.16 16:38:07
@tevevanegypupu:
"Lehet, hogy teved, lehet, hogy nem minden lesz jo, de nem diktator, nincs cenzura, nincs elnyomas. "

...meg ékezet se nincsen, meg a magyar helyesírás sem a barátod. Roppantul autentikus forrásnak tűnsz az itteni problémák megítélésében.
Kedves barátaim, harcostársaim, hűbéreseim, lekötelezettjeim, szóval gyerekek!Köszcsi, hogy ilyen szép számban megjelentetek újra, nagy dolog ez ebben a szutyok időben.Tapicskolok is rendesen a létyóban ami a felvezetőt elgügyögő Balogh Zoliból maradt, bár nehezen tudom…..
quetzalcoatl. 2012.02.09 09:42:01
@a szív fészkei:
Botsánat.
A Köztársaság-téri eseményekkel kapcsolatosan, a szeizmikában (akkoriban) jártas és az eseményekhez meghívott szakemberekkel, még a '80-as években megadatott számomra, hogy beszélhessek. Az ő beszámolójuk nem jelentősen tér el a hivatkozott "dokumentum" filmben elhangzottaktól. (Talán szakmaiabbak és kerülik a szubjektivitást.)
Ott voltak, végigélték. (A jelenlétük számos esetben elgáncsolta a tudományos előrejutásukat.)
Nyilván, ez ma már keveseket érdekel, ezért nem részletezem, de az 1993-1994-es fúrásvezető nyilatkozata szakmailag konvergál a nullához, a dokumentum fim pedig nem érzékelteti azt a hatalmas nyomást, amit a hit (kazamata-elmélet) gyakorolt a résztvevőkre. A lényeg az, hogy a kor karotázs és szeizmikus méréstechnikai technológiája nem mutatott ki semmit, de ezt nem merték egyértelműen kinyilvánítani. Én nem tudtam, hogy a fehér zászló védelme alatt embereket öltek, én annyit tudtam, hogy ott embereket koncoltak fel élve, lábuknál felfüggesztve vágták ki, a még dobogó szívüket. (Ezek sorkatonák voltak.) Ilyen a népharag.
1994-re a módszerek és a technológia jelentősen megváltozott. Nem kellet volna fúrogatni, gyémánt fúróhegyeket feláldozni. A meglévő, onnan néhány száz méterre található (XIV. ker. Columbus utca,) Vibroseiz berendezéssel teljes kép lett volna nyerhető az egész tér föld alatti struktúrájáról. Miért nem tették? Hogyan lehet az, hogy a talajvízszint alatti helységek léte még ma is alternatíva? Hogyan érzékelhet egy mikrofon a csatornában emberi hangokat? (Meg tudom fogalmazni akusztikailag is, tudom, hogy így pongyola.) Miért nem mondták el, mikor és hol kaptak a beszállítottak abban az időben csíkos rabruhát? (Hullák kiemelése a csatornából.)
Kinek volt ez az egész cirkusz az érdeke? Miért nem szakemberek vettek ebben részt? Mikor vetül már fény, egy szerintem beteg elme által vezetett, kisebbségi komplexusokkal, bosszú-, és nyereségvággyal fűtött vezetés bűneire?
quetzalcoatl. 2012.02.09 11:01:09
@prof...de nem dr felebarát:

Én a kettes metró "csodáiról" tudok, ami miatt a duplájába kerültek a munkálatok. (Megjegyzem, 1993-ban megpróbálták ezeket a "vakjáratokat" értékesíteni, de visszavonták a kiírást.)
Az én ismereteim szerint, a Köztársaság tér alatt nincsenek sem járatok, sem kazamaták. Az urbánus legendák körét viszont nagyon hasznosan lehet beemelni az aktuális igényeknek megfelelően.
Szerintem most először van esély arra, hogy egy mérsékelt, jobbközép-centrista erő jelentősebb tábort teremtsen – mondtam a héten egy interjúban, de gyorsan hozzátettem, hogy ebben az ügyben politikailag elfogult („vágyvezérelt”) vagyok, ezért érdemes erős…..
quetzalcoatl. 2012.02.05 17:10:58
@László56:
Szépeket írsz.
Szép hosszúakat.
A tartalommal csak az a baj, hogy ezel szórólapokról és falfirkákról lelopott "igazságok". Köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.
Amennyiben neked, az ilyen beírások terápia jellegűek, úgy ne fukarkodj a betűkkel.
Mielőbbi gyógyulatot.
quetzalcoatl. 2012.02.06 13:19:53
@ciceró:

Kína 1951-ben építette ki a nyugdíjrendszerét, mely nagyon megengedő és méltányos volt. Azóta két kisebb reformot hajtottak végre a rendszeren.
Jelenleg a társadalom elöregedése ott is a legnagyobb gonde. A prognózis szerint 2030-ra a hatvan évet meghaladók aránya meg fogja haladni a 25-30%-ot. (Nem szabad figyelmen kívül hagyni a központi születés szabályozást.)
Szeretem, ha Orbán Viktor mögött nem áll ott a Habony Árpi, és interjú előtt nem sugdos a fülébe semmit. Ilyenkor Viktor VV Fecó üzemmódra vált, és elkezdi mondani az őszintét. Nem alakoskodik, nem nyomatja az arcába tolt píárt dumát, hanem felrajzolja a világnak, hogy…..
quetzalcoatl. 2012.02.05 15:59:25
@Dr. csaknézek...:

Who The Fuck is Mr. Franc?
Nem hagynak minket unatkozni a zuglói pernahajderek. Tegnap a papcsákizmus múlhatatlan érdemeivel szembesültünk, ma boncoljuk kicsit a túloldalon állók nagyszerűségét. Mert bár csak kínomban röhögök, azért van min: az MSZP úgy látszik nem tud akkora saller kapni a…..
quetzalcoatl. 2012.02.04 13:14:30
@Trompf:

"Szerintem a BKV most sokkal kevesebbet pazarol, mint Hagyó idején." Bagoly mondja...

Beleolvastam a blogodba, SZERINTEM ott is a ritka tájékozatlanságodról teszel tanúbizonyságot.
Találós kérdés Tarlós Istvánnak:- Pistikém, aranyapám, tudod-e kik vannak ezen a képen? (katt a nagyobb méretért, hátha úgy könnyebb) Ha nem megy magadtól segítek: az Index, a HVG és az Origó híradásai szerint ők az Új Színház közönsége, akik nyóc bérletet vesznek…..
quetzalcoatl. 2012.02.02 16:24:23
@Fabius:
Az sem. Számolj utána, hiszen visszatol mindent az államra és ráadásul megnyit egy csatornát a szőkítés nélküli gázolajra.
Ilyen javaslatokat mi is össze tudunk dobni tíz perc alatt.
Legkedvesebb ellenségünk, borzongva szeretett Vlagyánk!A hideg futkos a hátamon míg levelemet írom, de nagy úr a muszáj. Az van kedves barátom, hogy ez a mi kormányunk egy tehetetlen puhapöcs, aki a ájrópai unijó neoliberális nyámnyiláival ül egy melegedőben, ott…..
Ez nem más, mint egy megalapozatlan, aljas rágalomhadjárat az Elnök Úr ellen. Látjátok, még csak rábizonyítani se sikerült semmit, de máris helyrehozhatatlan károkat okoztak ezek a mocskok. Bárkit ilyen módon gyanúba keverni, a puszta feltételezést is már tényként kezelni,…..
Kusza Szem számmágus tegnapi Nagy Megfejtés beszédét élőben nem láttam, mert az indexesek online éhségsztrájkja érdekesebbnek látszott, - meg amúgy is éljen a sajtószabadság - de az írott tudósítást olvasva egészen szürreális kép bontakozott ki előttem: Matolcsynak nem…..
quetzalcoatl. 2012.01.27 13:33:22
@Fabius:
"Egy szó nincs ebben az egykulcsosról, ami már most is kétkulcsos. "

Félre érthetted, ők a kétkulacsoshoz ragaszkodnak csak.
Ébredés után óvatosan kémleljünk szét Feleim, mert könnyen lehet, hogy nagy napra ébredtünk. Még az is előfordulhat, hogy vége van a háborúnak. Elhallgatnak a fegyverek, a mieink kimásznak a lövészárokból, és elkezdenek az ország jól felfogott érdekében értelmesen…..
quetzalcoatl. 2012.01.24 16:58:53
@Rodeo36:
A magam "gyönyörűségére" számoltam ki a felső maximumot. (az alsó, akár negyven százalékkal kevesebb is lehet)
Annak kellene véget vetni, hogy büntetlenül, tudatosan, aljas szándékkal félre lehessen vezetni embereket és őket megtévesztésben tartani. A Btk. amúgy, vonatkozik a politikusokra is. Remélem, az elévülési időn belül adódik erre alkalom. Az előző garnitúrát is szívesen elszámoltatnám.
quetzalcoatl. 2012.01.25 10:55:04
@Rodeo36:
Köszi, nagyon hasznos volt.
Minden várakozásomat felülmúlta ez a békemenet, ezért néhány ponton felül kell vizsgálnom az előzetes álláspontomat. Először is nem volt hiábavaló. Sőt, így utólag nagyon is hasznos volt, mi több, szükséges. Úgyhogy ne várjátok, hogy dehonesztálóan fogok róla…..
quetzalcoatl. 2012.01.22 13:55:50
@Dr. Kismac Ph.D:
Ezt azért újra gondolhatnád.
quetzalcoatl. 2012.01.23 13:21:22
@Fabius:

Amit írtam, az hangsúlyozottan vélelmezés volt csupán.
A kiindulási alapot, részben a közvetlen környezetem, részben az interneten megjelenő hozzászólások és vélemények szolgáltatták. Természetesen, a közvélemény kutatás tárgyilagosságát biztosító kritériumok egyikét sem tudtam teljesíteni.
Amit megtapasztaltam, az számomra elfogadható és érthető. Egy, a "hazaáruló" billogát viselő és nem a mélységekig elkötelezett, önmagában, képességeiben hívő, veszíteni valóval nem rendelkező ember meginoghat. Ez szerintem így van rendjén.
Nem lehet egy délután, egyetlen nekirugaszkodással demokráciát csinálni a jelenlegi, hazugságokkal átszőtt és nemzeti színű csiganyállal lakkozott, bolyhos gyökérzetet eresztett, autoriter rendszerből. A hosszú és küzdelmes akaratérvényesítést és sok áldozatot követel a tenni akaróktól.
Hiszem, hogy mindezeket csak biztonságot nyújtó(jogi védelem,infrastruktúra, logisztika, deklarált összetartozás, forrás biztosítás, stb.) szervezeti háttér esetében lehet hosszútávon felvállalni.
Öt nap kemény fejtörés, gondolkodás és agytorna után SkiccPali ma megszólalt a plágium ügyről. Nem tudom kit minősít, őt magát vagy a mögötte álló stábot, hogy ez a szösszenet megnyugtató magyarázat helyett inkább a polgárjenő hivatalos mém stílusában a…..
quetzalcoatl. 2012.01.18 16:22:15
Offnak tűnik, de nem az.

A legújabb kori, kalandozó (ejtsd: kalandor) magyarok csatáinak hírnökére vártam, Brüsszelből. Minden idegszálamat ötvonalas c-re (C’’’’) feszítve izgultam, hogy vezérünknek sikerüljön újra a bitang nyugatot meglepnie az ősmagyar (korai kréta kori), vágytában, nyeregből történő hátravizeléses cselünkkel.

Nos, eközben ezt olvastam :
index.hu/belfold/2012/01/13/schmitt_pal_a_sajtoban/ .

Már régen bezártam az oldalt, tettem vettem, mikor tudatosodott bennem, hogy láttam az Írást, mit Paulus alkotott. (Tudni kell, előtte világ életében élvonalbeli és megbecsült Saulus volt.) Visszatértem, szememmel erősen néztem, de az agyam tiltakozott. Ez nem lehet az, ez biztosan csak káprázat, Paint Shop, liberális mágia.

Nekem csak diplomám van. Nincs sem kicsi, sem nagy, sem gyémántokkal és babérkoszorúval ékesített doktorim. Szakdolgozatban, diplomamunkában jó vagyok és írogattam is barátságból részeket disszertációkhoz, tehát nem ez az első csoda, amivel összehozott a jó szerencsém. Igaz, ilyet még álmodni sem álmodtam.
Miért is?
Akinek része volt a fenti munkák elkészítésében, tudja, hogy vannak szigorú tartalmi és formai szabályok. Most csak a formaiakra térek ki. (Ezek jelenleg is, majdnem mindenhol elfogadottak.)

A betű nagyság 12, sortávolság 1,5, a bal margó 3 cm, a jobb margó 2,5 cm, a felső margó 2,5 cm, az alsó margó 2,5 cm. Miért fontos ez? Ettől függ hány mondat, szó, vagy pontosabban „leütés” kell egy oldal megtöltéséhez.

Amilyen rohadék vagyok megvizsgáltam a képi „bizonyítékot” és kiderült:
Sortávolság 2, a bal margó >3 cm, a jobb margó 2,5 cm, a felső margó 6 cm (köszönhetően annak, hogy az oldal sorszámozással ellopta az első sort), az alsó margó 2,5 cm.

Mit eredményez ez?
„Normális esetben” egy oldalra 32 sor kerül, itt csupán 25. Konvertáljuk át a ma reggeli interjú alapján sajátként feltüntetett 30-35 oldalt „normális” formátumra. Az eredmény: 23-27 oldal. A disszertációknál elvárt, saját kutatási anyaga minimálisan 80-100 oldal.
(Egyetlen esetben fordult elő, hogy másfél, A4-es oldalért kapott valaki Nobel-díjat. Na, ki?)
Megjegyzem, hogy diplomamunka és disszertáció esetében százalékos arányban kerül szabályzásra a beemelt szövegek és anyagok mennyisége, mely általában 10-25 % lehet maximum. Ezeket gyilkosabb helyeken, ha több mondat, mellékletben, mely nem része az anyagnak, kell elhelyezni.)

Én azt javasolom, ne mondjon le. Ne váltsa le senki. Képes lenne elvegyülni, elegyet alkotni, kémiai kötésekkel roncsolni. Jó helyen van ő, ott ahol van az övéi, a hasonszőrűek között. Éljen és virágozzék.

PS. Itt a másik opponens, tanulságos az életútja: tf.hu/hallgatoink/intezetek-tanszekek/tarsadalomtudomanyi-tanszek/oneletrajzok/dr-takacs-ferenc/
Most, hogy lassan szabadságharcos szívünket fedő keblünkig ér a csatornalé, kormányunk elkezdte a kilábalást erőltetni. Az speciel nem baj, hogy Martonyi János külügyminiszter jártában keltében nyilatkozik mindenhol, és állandósuló szokása a lehetőségek szerinti…..
quetzalcoatl. 2012.01.16 21:23:43
@kunzoo:

Gondolom a tordai országgyűlésre utalsz. Ám 1251-ben volt az első kiváltság levél az összes zsidóknak.
quetzalcoatl. 2012.01.16 21:27:05
@felebarát:

Semjén Bubu reálpolitikus, eszem a szívét.
quetzalcoatl. 2012.01.16 21:33:53
@kunzoo: Nincs ellentmondás a te általad, és az én általam írottakban.
Tegnap délután még úgy gondoltam ma írok valamit a szombati tüntetésekről. Végülis vicces volt ahogy a Jobbik az össznépi mozgósítás után, minden leányvállalatával együtt 2500 embert tudott összeszedni az utca visszafoglalására és az Unióból való kilépésért…..
quetzalcoatl. 2012.01.15 21:48:44
@felebarát: Én csak a turul focit nézem.
quetzalcoatl. 2012.01.15 21:58:44
@namitirok:

"jogi tanúsodást " Ez is szép kifejezés. Gondolom alanyi jogon leszel tanú.
quetzalcoatl. 2012.01.15 22:07:48
"...ne kurválkodjatok többet, mint mi jól esik - mondá az Úr - és megteremté az farizeusokat az ő igen nagy kegyelméből..."Mekkora lehet a baj egy olyan országban, ahol a kormány lelki üdvéért imakampány zajlik, ahol az éjféli mise nem múlhatott el szeressétek a…..
quetzalcoatl. 2012.01.14 19:41:46
@Fabius:

Az uniós cégeknek, a munkabér és a vámövezeti problémák miatt nem lenne ésszerű itt folytatni a tevékenységet. (Büntető vám unión kívülieknek, vámolási idővesztesség, kauciók, stb.)

A vízumkényszer, mint baráti gesztus, nem lepne meg. A határőrzéssel/vámvizsgálatokkal járó költségek 100 milliárdos nagyságrend.

Az összes élelmiszer és műszaki cikk várhatóan 15-25% fogyasztói áremelése várható (vám).

És így tovább....
quetzalcoatl. 2012.01.14 21:21:53
@Fabius:

Ezt (first sentence), ha úgy érted, ahogy én, akkor nagyon gondold át. Abban egyet értek, hogy a modus vivendit meg kell találni.
quetzalcoatl. 2012.01.14 21:26:30
@a szív fészkei:

Nocsak, te is elemzel?
Régi időket idézett föl bennem kormányunk legfrissebb ötlete: tüntetés az ellenzék ellen. Orbán Viktor és kormánya úgy küzd az Operás tüntetés kísértő rémével, mint a tb protkóra szoruló fogatlan apóka a szalonnabőrrel, megrágásra és lenyelésre képtelenül. Annyira…..
quetzalcoatl. 2012.01.13 20:55:26
@Fabius:

Bocs. Van két megyéjük, modellezhetnék az EU-tól való elszakadást.
quetzalcoatl. 2012.01.13 21:15:39
@Fabius:

Amikor bejelentették, hogy kezdeményezik a kiválásunkat, kiszámoltam mennyi forrást kellene a kieső kohéziós alap és egyéb EU pénzek miatt forrásként biztosítani a költségvetésbe.
Csak jövedelemmel rendelkezőket (adóterhet elviselő) vettem figyelembe, ami számukra fejenként évente 320-400 000 Ft befizetését igényelné. Ekkor lenne a jelen állapot, azaz a "nullszaldó".
Sajnálatos módon az ingatlan adó csak egy két évig muzsikálna, utána az elértéktelenedett lakástulajdonosok fizetésképtelenné válnának, tehát csak a jövedelem-típusú adó maradhat meg.
quetzalcoatl. 2012.01.14 09:43:47
@Fabius:

Az összeg mértékének egyéni megítélése erősen szubjektív.

Ám, ha konvertálod jövedelem bázisú adóra, akkor kiderül, hogy az Szja-t több, mint 100%-al kellene megemelni.
Tekintettel arra, hogy én csak az átlagbérrel tudok számolni, ez egy-egy adóalanynál azt eredményezi, hogy egy évből cca. 1,7 hónapot csak ezért dolgozik.
(A számolt érték jelentős "harmóniát" mutat a kormány által kidolgozott vagyonalapú ingatlan adó mértékével. (max. 3,5%) Az OC és a DH szerint az átlag-ingatlan értéke (országos) 10-13 MFt.)
Ami még fontos, hogy ezt az adót vélhetően nem éves ciklusokba kellene beszedni, hanem havonta. (Cash flow) Ezért nem lehet az ingatlanokra terhelt jelzálogkén alkalmazni.
Varánusz Fidesz: kéne egy tömeg! 2012.01.10 10:57:58
Nem jó ma Fideszesnek lenni Magyarországon. Orbán Viktor teljesítménye szégyenteles, a gazdasági elkúrás mértéke meghaladja a Gyurcsány kormányét, a demokrácia deficittől úgy megfagyott körülöttünk a levegő, hogy lassan az utcákat is fűteni kell, mert beköszönt a…..
quetzalcoatl. 2012.01.10 20:18:28
quetzalcoatl. 2012.01.10 20:32:46
@namitirok: :D Ma már másodszorra csinált ilyet.
Háromhúsz felett észre sem veszed, és eléred a valóságot,Háromhúsz felett átértékeled, magadban a világot.Háromhúsz felett senki nincs veled, közelbe kerül a távol,Háromhúsz felett valóság lehet, a borítékolt bukásból.A fekete szerda ébresztőt trombitált a gazdasági…..
quetzalcoatl. 2012.01.09 10:29:24
@KovA:
"GDP demagóg lóf@sz"

A "a kibernetika burzsoá áltudomány, az imperializmus szellemi fegyvere az ideológiai téren folyó osztályharcban". Mondta Sztálin.
quetzalcoatl. 2012.01.09 12:57:54
@KovA:

Én azért nem vagyok itt folyamatosan, mert most írok egy szakmai tanulmányt, az egyik húzóágazatunk privatizációs anomáliáiról, kiemelt figyelemmel a nemzetgazdasági mutatókra gyakorolt hatásaival.
quetzalcoatl. 2012.01.09 14:47:19
@KovA: Köszi a segítséged.:D
Varánusz Térdre imához, Viktor! 2012.01.07 05:39:00
Remélem egyszer Kedves Vezetőnk megírja a memoárját. Őszintén kíváncsi vagyok: milyen érzés lehet egyedül a világ ellen lenni? Milyen érzés, hogy nem tudod úgy kinyitni az ablakot, hogy a csulapermet ne hulljon az arcodba? Te vagy minden címlapon, veled foglalkozik a világ,…..
quetzalcoatl. 2012.01.07 22:47:13
@Éhes_ló:
Ez az én véleményem. Nem gondolom, hogy bántó. Én nem gyűlölök senkit. Én csak analizálok.
quetzalcoatl. 2012.01.07 22:59:22
@Éhes_ló:
Ez offolás volt, amit te írtál. Én a kormány, vagy a fidesz és főképpen az mszp népszerűségéről egy hangot nem ejtettem.

Mutass rá, mit tartasz ebben, amit írtam gyűlölködőnek? Mihez kell neked forrás? Egyetlen adat van benne, ez a végzettség szerinti bontása a fidesznek. Nem találok arra forrást, hogy te nem vagy hülye és troll. (Ez is az én véleményem.)
quetzalcoatl. 2012.01.07 23:05:19
@Éhes_ló:
"Mutass már kérlek valami ilyesmit ami a sommás véleményeddel egybevágna fideszről..."

Én saját magam alkotok másokról, folyamatokról, jelenségekről véleményt. Ehhez nem kell forrás, sorvezető, vagy mozgalmi dalokat tartalmazó könyvecske. Ja. Nekem nem kell dogmatizált csúsztatásokat betanulni, nekem van önálló véleményem. (Ami nem feltétlenül helyes.)
Vallásomat tekintve keresztény vagyok, Római katolikus. Nem kaptam vallásos nevelést, mégis tudom miről szól a Biblia, ismerem a keresztény liturgiát. Ennek ellenére nem hiszek Istenben, és pláne nem félem őt. De valahogy csak felnőttem így is olyan szellemben, ami lehetővé…..
quetzalcoatl. 2011.12.15 21:19:38
@Rodeo36:

Ezt csak becopyzom:

5. Mik a világmindenség működését irányító alapvető törvények? (amik az első fizikai kölcsönhatásból következnek)
1. A létezésben az információmegmaradás törvénye az első és legfontosabb. Minden esemény hullámképe mindörökké fennmarad az egészben, mert az időforrások mozgásállapot változása az általuk kibocsátott múlthullámokon sűrűségváltozások formájában a végtelenségig megmarad. Az eseményhorizont rétegek a longitudinális modulációjukban hordozzák a térbeli információt (in-formáció = alakzatban). Az időhullámok a forrásukat elhagyva a végtelenségig áradnak, terjednek kifelé, gömbszerűen. Soha nem szűnnek meg, nem gyengülnek el, nem változnak meg, ráadásul mindenen akadálytalanul áthatolnak (leárnyékolhatatlanul), és minden elért időforrást sodornak, áthelyezgetnek a saját ütemüknek megfelelően perturbálva (zavarva, megváltoztatva) a mozgásállapotát.
quetzalcoatl. 2011.12.15 22:03:31
@Rodeo36:

Nézd, én implicit leírtam a mozgó töltött részecskék viselkedését, mágneses térben, leírtam, hogy ez áramot indukál ami mágneses teret hoz létre. Túl sok fantázia nem kell ahhoz, hogy ha a részecske a Jupiter gravitációjától mozog, ugyanez történik. Tudod, áram generálódik.
A tágulást meg gondold át újra. Ha megzavart a modell, akkor anélkül. Írtam, minden pont, minden ponttól azonos sebességről indulva és folyamatosan gyorsulva távolodik. Próbáld ki egy billiárd golyó atomjaival ezt elképzelni.
Az az érdekes, hogy ezt a TV nézők milliói felfogták. De innentől old meg magad.
Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren és Gellért hegyen is túl, ott ahol az Orbán kormány dúlt, élt egyszer egy Alkotmánybíróság, ami hirtelen meghalt. Itt a vége, fuss el véle.Nem hittem, hogy az Alkotmánybíróságunk valaha egyet fog érteni Sinkovics Ferenccel. De…..
quetzalcoatl. 2011.12.15 16:52:09
@sanyobácsi: Nézd, amíg ennyien asszisztálnak a mutatványhoz, nincs mit tenni. Annak, aki ezt a módszert kedveli, annak sérült a lelke. Nem meggyőzhető és igényli, hogy direkt irányítsák. Ehhez szokott, vagy annyira nélkülözi a komplex gondolkozás képességét, hogy csak jelszavakat és ikonokat képes megérteni és felismerni.
quetzalcoatl. 2011.12.15 18:19:05
@sanyobácsi:

Ez egy furfangosan kitalált rendszer. Sajnos ez sem új ötlet, csakhogy erre nincs copyright, szabadon alkalmazható.

Csak kevesen fognak 2012-ben ebből a csapatból kihullani, mert nekik hinni kell valakiben és nekik gyűlölni kell mindenki mást, aki nem úgy hisz, mint ők. Nincs helye a kételkedésnek, a józan gondolkozásnak, áruló aki kérdez. A szerelemben és a vakhitben élő ember nem győzhető meg és céljainak eléréséhez minden eszköz szentesítve lesz. Ázhat, fázhat, éhezhet, megerőszakolhatják a lányát, asszonyát, neki a vezér szava és céljai a fontosak. Aztán, ha győz és kap picinyke hatalmat, akkor mutatja ki a foga fehérét. Ilyenek voltak azok az egyszerű emberek, akik annó a káderpolitika miatt, vagy meggyőződésből igazgatók, ÁVÓ-sok, párttitkárok lettek. A hatalmi téboly őket azonnal elragadja. Ma is egyszerű emberekből áll a csapat (a fidesz közel 60%-a 8 osztályt végzett, vagy azt sem, 3% a felsőfokú végzettségű).
Ne bízzál abban, hogy elengedik azt a kezet melyhez érzelmileg kötődnek. Őket harcra és gyűlöletre nevelték és ők már nem változnak meg soha.
Lehet itt bármilyen kormány, van ami nem változik: az ízléstelenség örök. A napokban mutatták be milyen formaruhában fog pompázni a magyar csapat Londonban. Ha azt hittük Peking előtt, hogy azt a ruhakollekciót lehetetlen alulmúlni bizony jókorát tévedtünk. Özönlött a…..
quetzalcoatl. 2011.12.14 16:51:59
@Fabius:

Van egy óriási különbség a Posta és az OTP között. A tőke 26%-a a kisbefektetők tőzsdei részvényében van. Amennyiben csődöt jelentenek, ez a pénz "elúszott". Elég izgalmas végiggondolni, hogy a 2010 májusig leadott tőke-, és eredménykimutatások ellenére bebukik a bank. (Csányi a részvényinek túlnyomó többségét 2010 elején eladta.) Folytathatnám, hogy hogyan lehet a legtőkeerősebb bank közel összes tőkéjét így lenyúlni. Nem lepne meg, ha az állami garanciát is felhasználnák a betétesek részleges kárpótlására.
quetzalcoatl. 2011.12.14 18:23:51
@Fabius:

Gondolom, nem kell kitérnem arra, hogy miért esnek a MOL részvények. A bolond is látja, hogy a közpénzekből hogyan lesznek magánvagyonok. A shortolásokra kivizsgálására javasolt vizsgáló bizottság nem működik. Vajon miért? Magánemberek shortoltak, 4 napra kölcsönvett pénzekből. Hogyan is van ez?
quetzalcoatl. 2011.12.14 19:36:37
@Rodeo36: Szerintem tahótalaníts. Ez a viharsarki gyermek 2006-óta nyomul. Amúgy az "esztétikusabb" szó nem szerepel egyetlen riposztban sem. Kezeld a helyén. Basquiat pedig hihetetlenül jól bánik a színekkel.
Varánusz Viktor, ég a ház? 2011.12.12 04:47:00
Ég a ház! - mondta ez a mi Viktorunk - mert Gyurcit hagytuk egykulcsos molotov koktéllal játszani a spejzban, és amilyen kis szeles lángra kapott a viaszos vászon a stelázsin. Most meg már fröcsög a forró zsír a mestergerendára lógatott mangalica szalonnából, és a házi…..
quetzalcoatl. 2011.12.12 13:06:31
@Qeatzkoatl:
papokat
quetzalcoatl. 2011.12.12 14:34:30
@Fabius:

A lényeget elhallgatod. Ezer éve Európa kulturális egysége megakadályozta az ilyen válságokat-mondta a bölcs. Na ja. Azt elfelejtette mondani, hogy ez a nagy egység átlagosan 20 évente háborút jelentett a kontinensen.
quetzalcoatl. 2011.12.12 14:47:07
@Fabius:

Azért nem, mert most írják a sarkalatos törvényt, a homloklebeny kötelező eltávolításáról.
Lerogyott a kanapéra és majdnem rágyújtott az asztalon felejtett cigire. Pedig nem dohányzik, de most jól jött volna valami amivel babrálhat, amivel elterelheti a gondolatait a kinti világról. Fáradt volt, a tömeg ellenére magányos, úgy érezte nem érti őt senki. Ez pedig mindig…..
quetzalcoatl. 2011.12.11 14:25:25
@Putyilov gyári melós:

És mind el is érte a ....mit is?
quetzalcoatl. 2011.12.11 14:59:51
@Putyilov gyári melós:

Ez a szentkoronás, meg máriaországosdi szöveg. Volna megoldás, ha súlya lenne az ellenérzésnek a mostani és a leendő (várható) társadalmi rendszerrel kapcsolatosan. Súlya akkor lehet, ha ki mernek nyíltan állni tömegek mellette. Ma ez nincs meg.
Amennyiben sikerülne ide állítani embereket, akkor kell egy tucat ember, akikről elhisszük, hogy képesek végigcsinálni és kell egy, aki képes megszervezni és vezetni. Ilyenek sincsenek.
Mi itt elvagyunk mint az őszi búza a hó alatt, de ez nulla. Kibeszéljük magunkból a bajokat, a félelmeinket, mondunk okosakat és hülyeségeket. Az idő meg nem nekünk dolgozik.
Ne feledd, kiépült egy, jobbára Setét Lajosokból összeállított klientúra. Nekik nincs még egy esélyük. Ha ez borul, mennek a levesbe, tehát életükkel és vérükkel védeni fogják a státuszukat. Itt nem elég három embert kizavarni a bozótosba.
Az a gondolkozás mód, ami ennek a rendszernek az alapja nem igényel szellemi erőfeszítéseket, tudást, tehát kényelmes. Teljesen megfelel az itt élők többségének.

Manapság sikk szidni a rendszert, csakhogy ez kevés. Senki sem mutat fel alternatívát, utat, senki sem veszi a fáradtságot, hogy a kedvenc szappanoperája helyett esténként leüljön azokkal, akikkel együtt gondolkozva össze lehet rakni azt a puzzlet, amit a többséggel fel lehet vállaltatni, amiért érdemes megmozdulni.
Én dióhéjban így látom.
quetzalcoatl. 2011.12.11 15:07:53
@néma bárány:

Ezt hívják PR-nak. A jó rendőr, meg a rossz rendőr esete. Olvasd el a twitteres kinyilatkoztatásait, a "balos-liberális" médiáról.