Regisztráció Blogot indítok
Adatok
indieclub

2399 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét jó hírrel szolgálhatunk. Ha éppen felkapott indie bandákról van szó, akkor már nem olyan rossz a helyzet Budapesten, ami azért még mindig nem Bécs, vagy Prága, de elindult valami az elmúlt időszakban. Ha viszont a britpop korszak legendás zenekarairól van szó, akkor már…..
Ahogy azt már megszokhattátok, minden év végén jelentkezünk egy lemezlistával, melyen a szerintünk legjobb alkotásokat gyűjtöttük össze, és próbáltuk sorba rendezni. Idén nem volt könnyű dolgunk, mert hihetetlen mennyiségű jó zenét ismerhettünk meg 2011-ben. Ebben az évben…..
Lana Del Rey, a 24 éves amerikai énekesnő a hétvégén jelentette be debüt albumának címét egy francia tv műsorban. Born To Die név alatt kereshetjük majd a lemezboltokban első lemezét januártól. Lana múlt hónapban adta ki első singele-ét, a Video Games-t, amelynek a videója…..
IndieClub CANT - Too Late, Too Far 2011.11.27 11:44:21
Megérkezett a Cant legújabb videója a Too Late, Too Far című számához. Chris Taylor (a Grizzly Bear basszusgitárosa) idén jelentette meg Dreams Come True szoló lemezét. A néhol Phil Collins hangjához hasonló előadót a videóban elrabolták, majd kirakták éjszaka az erdőben,…..
Kétévnyi folyamatos turnézás után a Placebo jövőre belefog hetedik lemezének a munkálataiba. A zenekar mióta megjelentette a Battle For The Sun című albumát, szünet nélkül koncertezett. Nálunk kétszer is jártak, először a 2009-es Szigeten, másodszor pedig a Papp…..
Alig vagyunk túl a The Horrors fellépésén (beszámoló erre) már is készülhetünk a jövő év első fontosabb koncertjére. Ugyanis február 16-án nálunk fog fellépni a svéd The Sounds. A Maja Ivarsson által vezetett zenekar az elmúlt év tized egyik legmeghatározóbb indie…..
Nem rég jelentette be a Mystery Jets eddigi legnagyobb turnéját Angliában, plusz még, hogy jövő év első felében fog megjelenni negyedik lemezük. A zenekar legutoljára tavaly adta ki, Serotonin című lemezét, amely nem volt akkora siker, mint az azt megelőző, de így is remekül…..
IndieClub Post War Years - All Eyes 2011.11.22 19:55:37
Alig két éve jelent meg a angol Post War Years első lemeze, a The Greats And The Happenings. Tavaly fogtak hozzá második lemezük munkálataihoz, amelynek első dalát elsőként nálunk hallgathatjátok meg. Az All Eyes meghallgatása után megbizonyosodhatunk arról, hogy a srácok a…..
IndieClub The Horrors @ Dürer Kert 2011.11.21 15:39:27
Pár évvel ezelőtt még mi se gondoltuk volna, hogy a The Horrors koncertjét fogja mindenki tűkön ülve várni, de úgy néz ki változnak az idők. Tegnap este a Dürer színpadán mi is láthattuk a mai alternatív zenei szcéna egyik legjobb és egyben legmeghatározóbb zenekarát. A…..
IndieClub The Horrors - Skying 2011.11.19 16:23:54
Az elmúlt héten röviden összefoglaltuk a Strange House (erre) és Primary Colours (erre) történetét. Ideje megismerkedni a The Horrors harmadik lemezével, még a holnap esti koncert előtt. A második lemez sikerei és turnézása után a zenekar tagjai szanaszét szóródtak, és ki ki…..
Az Electronic Beats-nek köszönhetően továbbra is eljutnak hozzánk a jelenlegi legjobb elektronikus előadók. Decemberben nálunk is fellép a német Ellen Allien és az angol James Holden. Mindkettőjük egy-egy exkluzív, három órás dj settel készül, amelyeken természetesen legtöbb…..
Megérkezett a Florence and the Machine legújabb videoklipje, amelyet aktuális lemezükről, a Ceremonials-ról választottak ki. A videóból kiderül, hogy Florence-ék, a lemez készítése alatt valóban elmélyedtek-e a sámánizmus világában, ugyanis Florence-t egy fura alak irányítja…..
IndieClub Suuns - Red Song 2011.11.17 20:32:26
Alig egy éve jelent meg a kanadai Suuns első lemeze (Európában csak idén), a Zeroes QC, úgy néz ki hamarosan készülhetünk a folytatásra. Nem sokára megjelenik legújabb két oldalas single-jük a Bambi/Red Song. Kis filmet a Red Song kapott, amelyben a zenekar énekese, Ben Shemie…..
Két napja foglaltuk össze a The Horrors Strange House (itt olvasható) körüli időszakát, ma folytassuk is tovább a pályafutásukat. Faris-ék már 2007 végén bejelentették, hogy várható a folytatás, de majdnem két évig nem is lehetett róluk hallani, majd egyszer csak 2009…..
IndieClub The Rapture - Sail Away 2011.11.16 18:19:36
Öt év szünet után idén végre megjelent a The Rapture legújabb lemeze, az In The Grace Of Your Love. A Sail Away klipjében láthatjuk Luke Jenner-t, a zenekar frontemberét, amint egy misztikus zacskót üldöz New York utcáin. A szám maga viszont sokkal poposabb, mint az eddigi műveik,…..
IndieClub Új Salem EP 2011.11.15 20:55:55
Nem sokára megérkezik a tavalyi King Night rövid folytatása az I'm Still In The Night EP, a Salem-tól. A pszicheledikus trip-hopban, shoegazeben utazó, amerikai trió következő ep-je november 22-én fog megjelenni. A Better Of Alone klipjében még Gisele Bündchen, modell is…..
IndieClub Wu Lyf - We Bros 2011.11.15 20:28:45
A Wu Lyf (World Unite Lucifer Youth Foundation) jelentette meg az idei év egyik legjobb lemezét, a Go Tell Fire To The Mountain-t. A zenekar nagyon hirtelen került a köztudatba, sikeresen elhitették az emberekkel, hogy egy titokzatos társaság tagjai. Nem adtak interjút senkinek és még…..
Ha már a héten The Horrors koncert lesz (ajánló erre), azt gondoltuk érdemes lenne, hogy ha az ő nevükben telnének el a következő napok, készülődés képpen . Igyekszünk összefoglalni a zenekar, igaz nem olyan régi, de annál terjedelmesebb munkásságát. Kezdjük is el! Alig…..
IndieClub dEUS koncert Budapesten 2011.11.14 23:48:01
Tavasszal Budapesten is láthatjuk Belgium legjobb indie rock zenekarát, az 1991 óta működő dEUS-t. A hatlemezes banda március 3-án játszik az A38 színpadán. A koncert ráadásul aktuális is lesz, hiszen a dEUS legújabb lemeze, a 'Keep You Close' szeptemberben jelent meg, így a…..
IndieClub dEUS koncert Budapesten 2011.11.14 23:48:01
Tavasszal Budapesten is láthatjuk Belgium legjobb indie rock zenekarát, az 1991 óta működő dEUS-t. A hatlemezes banda március 3-án játszik az A38 színpadán. A koncert ráadásul aktuális is lesz, hiszen a dEUS legújabb lemeze, a 'Keep You Close' szeptemberben jelent meg, így a…..
IndieClub Új The Big Pink szám 2011.11.14 22:09:44
Már a The Big Pink is belefogott következő lemezének, a Future This-nek a kampányába. A napokban jelent meg az első single a Stay Gold című számhoz, de tegnap este a Radio 1, Zane Lowe műsorában bemutatták legújabb számukat is, a Hit The Ground (Superman)-t.  (Tovább)..
Az ősz elején nálunk is fellépő Los Campesinos! a napokban jelenttette meg legújabb lemezét a Hello Sadness-t. Legújabb kislemezdaluknak a címadó Hello Sadness-t választották, amelynek a klipje elég morbidra sikerült. A megfogyatkozott zenekar tagjait kínozzák mindenféle…..
Florence Welch teljesen fölöslegesnek tartja, hogy a zenészek egynél több szünetet tartsanak a koncertek alatt. Florence zenekara a Florence And The Machine nem rég adta ki második Ceremonials lemezét. Úgyvéli bandája azok közé tartozik, akik szerint bőven elég egy…..
Már csak egy hét, és végre mi is láthatjuk a jelenlegi alternatív zenei szcéna egyik legjobb zenekarát, a The Horrors-t, a Dürer színpadán. A még mindig nagyon fiatalokból álló zenekar 2007 óta van a köztudatban, de már akkor a legtöbben lemondtak róluk, főleg furcsa gót…..
A Bombay Bicycle Club basszusgitárosa, Ed Nash szerint nincs még meg a saját hangzása a zenekarának. A zenekar nyár végén jelentette meg harmadik A Different Kind Of Fix című lemezét, amelyen olyan számok szerepelnek, mint a Shuffle vagy a Still. Nem meglepően jól fogadta mindenki az…..