Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whollosi

206 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az van, hogy a mai posztnak megint kevés köze van a gasztronómiához, azaz hogy mégsem! A nyan cat remélem mindenkinek megvan, ugyebár az egyik legdurvább mémről van szó, amit hátán cipelt az internet, és egyben a legidegesítőbbről is. (Itt lehet nyanizálni a gasztroszexet, vagy…..
whollosi 2013.03.22 11:13:01
@Chuti: Küldtem üzenetet.
Gasztroszex Ahogy isszák 2012.06.20 09:12:00
Amíg Tony-ra várunk, itt egy kis vicces a borkóstolásról. Innen. ..
Ezt a társasjátékot a korábbiaktól eltérően, nem kifejezetten a főzés öröme ihlette. Bár a dolognak van némi köze az étek, a desszert elkészítéséhez. A kulináris élvezetek ezúttal az atmoszférát adják. Más különben azt kell, hogy mondjam, hogy a Trio vérkomoly játék a…..
Gasztroszex Kis magyar konyharetró 2012.06.07 10:17:00
Nosztalgiától megszépülő aranykor vagy éppen barbár, sötét időszak: valahol e két véglet között mozog a szocializmus konyhájának megítélése. Azért ahogy az lenni szokott, a valóság jóval árnyaltabb ennél. Azon elmélkedünk, milyen volt a magyar gasztrotörténelem eme…..
whollosi 2012.06.12 09:25:18
@Attilajukkaja: jaja, jogos, nem is azzal van a baj. ugyan, nem hiányzott a fine dining, csak azt mondom, hogy nagy általánosságban nem az igényesség volt a jellemző. és igen, voltak csodák, voltak olyan dolgok, melyek jobban mentek, mint ma.
whollosi 2012.06.12 14:02:34
@Attilajukkaja: kösziköszi, be kellett iktatni egy hónap kényszerszünetet...és most sajnos az van, hogy a poszt/nap sem fog mindig összejönni.
whollosi 2012.06.14 14:45:05
@Attilajukkaja: no hát igazából nem árulok el nagy dolgot, de a polgári foglalkozás változott meg, ami jelentős munkaidő növekedéssel is együtt járt. A napi egy posztnak volt egy önző oldala is, nemcsak a napi friss olvasnivaló, de magunk fele is egy ösztönző, szigorú kitétel. na most utóbbi gyakorlatilag teljesíthetetlenné vált.
 Lenyomtuk a Prometheus-t, amit lehet szidni, szeretni ízlés szerint, az azonban biztos, hogy legalább annyiból moziélmény, hogy véletlenül sem azt adja, amire számítana az ember. Itt van néhány spoiler a filmből, kattintás saját felelősségre.       TOP SPOILER…..
Gasztroszex Rizses hús 2012.06.08 08:00:00
Vegyünk fél kg sertés combot (igény szerint cserélhető), vágjuk fel kockákra. Aprózzunk fel egy nagyobb vagy két kisebb fej hagymát, kevés zsíron dinszteljük meg. (Igény szerint a hagyma előtt mehet felvágott szalonna is bele.)Jöhet a hús, készítsünk alap pörköltet. Ízlés…..
Gasztroszex P is for Pizza 2012.06.05 10:09:00
Van ez a japán, Kimiaki Yaegashi, és van a P is for Pizza képsorozata. Haha. De amúgy jó, esés délelőttre meg pláne.Még több kép egy makulátlan elmétől itten...
Gasztroszex Jabba muffin 2012.06.02 09:57:00
Nagyon kell. Az is jó, ha valaki lesüti nekünk. Köszi Manó!A kép innen volt...
Gasztroszex Jesus is my copilot 2012.04.25 09:27:00
A kép innen...
Egy korábbi posztban sikerült már kicsit megvédenem a lúzer-olaszrizling renoméját. Hétvégén megint egy olyan palackkal találkoztam ebből a számomra oly fontos fajtából, hogy nem mehettem el szó (bejegyzés) nélkül mellette.Ezt a tételt most whollosi kollégának köszönhetem,…..
Gasztroszex Drink 2012.04.20 13:37:00
És egyébként tényleg. Folyóban, pincénél simán...
Gasztroszex Ehető szakácskönyv 2012.04.19 10:00:00
Ehető szakácskönyvet dobott piacra a német Korefe cég. A kreatív irodának már eddig is volt néhány nagyon jó húzása, de most ezzel, "az igazi és egyetlen szakácskönyvvel" odavágtak a népnek. Mi mást, mint lasagne-át?  A tésztalapokra más-más szöveg van…..
Gasztroszex Honnan tudod... 2012.04.18 22:35:00
....hogy Ádám és Éva biztos nem kínai volt?..
Gasztroszex Mit tenne Jézus... 2012.04.17 08:24:00
...először, miután feltámadna? A kép innen...
Gasztroszex A kis hableány 2012.04.15 19:13:00
Több részben.Kép innen...
Gasztroszex Melon's 2012.04.14 19:10:00
Dinnyék, egymás között.Kép innen volt...
Gasztroszex Dexter, mi? 2012.04.13 22:03:00
Főcím megvolt?..
Gasztroszex Vega nyulak 2012.04.12 20:19:00
Hansi tudja, hogy mitől döglik a légy.A kép innen...
Nagyon régen ajánlottunk már filmet, szóval itt egy amolyan esős vasárnapi délutánra. A Qua la mano, magyarul a Fogadjunk!. Nem a legnagyobb filmje az író-rendező Pasquale Festa Campanile-nek, de mondjuk az egyik legviccesebb. A történet középpontjában egy edzővel, akinek élete…..
Gasztroszex Dühös méhek 2012.04.10 14:51:00
Kellemes kis méhes destroy az Angry Birds Bees, ha szereted a mézet, ha nem.Szóval van a méh, aki más mint a többi méh. Ő a méhkirály (nem királynő), s mint olyan, más dolga nem lenne, mint üldögélni a kaptár szélén, csakhogy a többi méz fellázad, és csak ő állíthatja meg a…..
Szép adag vasárnapra-hétfőre.Rendes „nagymama receptet”, kicsit átdolgozva és 1 kg lisztre számolva. (Ez egy szép adag már, de kevesebbel nem érdemes elindulni.)A magyar húsvéti kalács hagyományosan kelt tésztából készül, tehát fél liter langyos tejbe tegyünk…..
Az ünnepi időszakok közül a legszebb étkezési rituáléi a húsvétnak vannak. A negyven napos böjt utáni örömevés, az ételszentelés, és az előírásos menü mind ezt erősíti. A Gasztroszex összegyűjtötte, mit és hogyan egyetek húsvétkor.Főleg ha komolyan vettük a böjti…..
Gasztroszex Borat inni bort 2012.04.05 14:11:00
És tényleg, hogyan maradhatott ez ki eddig?..
Gasztroszex Fine dining 2012.04.04 16:53:00
Ma többre nem telik srácok.A kép innen volt...
Gasztroszex Szarból várat 2012.04.01 08:00:00
Tényleg. És miért is ne?A kép innen...