Adatok
whollosi
206 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Az van, hogy a mai posztnak megint kevés köze van a gasztronómiához, azaz hogy mégsem! A nyan cat remélem mindenkinek megvan, ugyebár az egyik legdurvább mémről van szó, amit hátán cipelt az internet, és egyben a legidegesítőbbről is. (Itt lehet nyanizálni a gasztroszexet, vagy…..
whollosi
2013.03.22 11:13:01
@Chuti: Küldtem üzenetet.
Amíg Tony-ra várunk, itt egy kis vicces a borkóstolásról. Innen.
..
Ezt a társasjátékot a korábbiaktól eltérően, nem kifejezetten a főzés öröme ihlette. Bár a dolognak van némi köze az étek, a desszert elkészítéséhez. A kulináris élvezetek ezúttal az atmoszférát adják. Más különben azt kell, hogy mondjam, hogy a Trio vérkomoly játék a…..
Nosztalgiától megszépülő aranykor vagy éppen barbár, sötét időszak: valahol e két véglet között mozog a szocializmus konyhájának megítélése. Azért ahogy az lenni szokott, a valóság jóval árnyaltabb ennél. Azon elmélkedünk, milyen volt a magyar gasztrotörténelem eme…..
whollosi
2012.06.12 09:25:18
@Attilajukkaja: jaja, jogos, nem is azzal van a baj. ugyan, nem hiányzott a fine dining, csak azt mondom, hogy nagy általánosságban nem az igényesség volt a jellemző. és igen, voltak csodák, voltak olyan dolgok, melyek jobban mentek, mint ma.
whollosi
2012.06.12 14:02:34
@Attilajukkaja: kösziköszi, be kellett iktatni egy hónap kényszerszünetet...és most sajnos az van, hogy a poszt/nap sem fog mindig összejönni.
whollosi
2012.06.14 14:45:05
@Attilajukkaja: no hát igazából nem árulok el nagy dolgot, de a polgári foglalkozás változott meg, ami jelentős munkaidő növekedéssel is együtt járt. A napi egy posztnak volt egy önző oldala is, nemcsak a napi friss olvasnivaló, de magunk fele is egy ösztönző, szigorú kitétel. na most utóbbi gyakorlatilag teljesíthetetlenné vált.
Lenyomtuk a Prometheus-t, amit lehet szidni, szeretni ízlés szerint, az azonban biztos, hogy legalább annyiból moziélmény, hogy véletlenül sem azt adja, amire számítana az ember. Itt van néhány spoiler a filmből, kattintás saját felelősségre. TOP SPOILER…..
Vegyünk fél kg sertés combot (igény szerint cserélhető), vágjuk fel kockákra. Aprózzunk fel egy nagyobb vagy két kisebb fej hagymát, kevés zsíron dinszteljük meg. (Igény szerint a hagyma előtt mehet felvágott szalonna is bele.)Jöhet a hús, készítsünk alap pörköltet. Ízlés…..
Van ez a japán, Kimiaki Yaegashi, és van a P is for Pizza képsorozata. Haha. De amúgy jó, esés délelőttre meg pláne.Még több kép egy makulátlan elmétől itten...
Nagyon kell. Az is jó, ha valaki lesüti nekünk. Köszi Manó!A kép innen volt...
Egy korábbi posztban sikerült már kicsit megvédenem a lúzer-olaszrizling renoméját. Hétvégén megint egy olyan palackkal találkoztam ebből a számomra oly fontos fajtából, hogy nem mehettem el szó (bejegyzés) nélkül mellette.Ezt a tételt most whollosi kollégának köszönhetem,…..
Ehető szakácskönyvet dobott piacra a német Korefe cég. A kreatív irodának már eddig is volt néhány nagyon jó húzása, de most ezzel, "az igazi és egyetlen szakácskönyvvel" odavágtak a népnek. Mi mást, mint lasagne-át? A tésztalapokra más-más szöveg van…..
Nagyon régen ajánlottunk már filmet, szóval itt egy amolyan esős vasárnapi délutánra. A Qua la mano, magyarul a Fogadjunk!. Nem a legnagyobb filmje az író-rendező Pasquale Festa Campanile-nek, de mondjuk az egyik legviccesebb. A történet középpontjában egy edzővel, akinek élete…..
Kellemes kis méhes destroy az Angry Birds Bees, ha szereted a mézet, ha nem.Szóval van a méh, aki más mint a többi méh. Ő a méhkirály (nem királynő), s mint olyan, más dolga nem lenne, mint üldögélni a kaptár szélén, csakhogy a többi méz fellázad, és csak ő állíthatja meg a…..
Szép adag vasárnapra-hétfőre.Rendes „nagymama receptet”, kicsit átdolgozva és 1 kg lisztre számolva. (Ez egy szép adag már, de kevesebbel nem érdemes elindulni.)A magyar húsvéti kalács hagyományosan kelt tésztából készül, tehát fél liter langyos tejbe tegyünk…..
Az ünnepi időszakok közül a legszebb étkezési rituáléi a húsvétnak vannak. A negyven napos böjt utáni örömevés, az ételszentelés, és az előírásos menü mind ezt erősíti. A Gasztroszex összegyűjtötte, mit és hogyan egyetek húsvétkor.Főleg ha komolyan vettük a böjti…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz