Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flamara Halvorsen

25 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez már a negyedik Halloweenünk. Ami azt jelenti, hogy igen a blog négy esztendős. Boldog születésnapot blog! És boldog születésnapot Jusztina! (Ő az egyik alapító blogger.) Volt már itt egy csomó gőztök, réztök, fogaskerekes tök, tökökkel már tököket lehetne tökölgetni…..
Nemrég egy pályázati felhívás érkezett a  blog leveles ládájába. Megosztom itt, hátha valakit érdekel, és kedvet érez hozzá. Mi mindig szívesen látunk új Steampunk játékokat.   Pályázati felhívás Az Országos Főépítészi Iroda támogatásával a Moholy-Nagy…..
szt!mpank Stirlingpunk 2012.01.25 21:43:07
Már többször is bemutattuk a blogon a Stirling-motort, a gőzgépek nagy vetélytársát A nagy ellenlábas a Stirling-motor ; Ministirling gyönyörűségek Azért ismételjük át, mi is az: Már többször is bemutattuk a blogon a Stirling-motort, a gőzgépek nagy vetélytársát A nagy…..
szt!mpank Steampunk Poe 2011.12.15 15:08:36
Megjelent az első steampunk illusztrációkkal bővített Poe válogatás. A Running Press Teens kiadó kiválogatta a 19. századi amerikai író legemlékezetesebb és legrémisztőbb történeteit és verseit, és mindet Steampunk illusztrációkkal egészítették ki, hogy friss perspektívát…..
A legtöbb amerikai nagyáruház karácsony alkalmára különlegességekkel lepi meg vásárlóit, vagy vonzza oda azokat akik eddig nem náluk vásároltak. A több mint 150 éves múlttal rendelkező Macy's különleges kirakatokat rakott össze az idei ünnepre.   ..
Nantes, Verne szülőváros, és a legendát nem a számára alapított múzeum dícsőíti igazán, hanem a Loire torkolatában épült "A sziget gépei" nevű kiállítás.Elég nehéz meghatározni a helyet. Keresztezése a kiállításnak, játszótérnek, művészeti galériának, és tematikus…..
szt!mpank ' Tea'punk! 2011.04.09 16:22:44
Hogy rendezzünk steampunk tea partit. A válasz nem egyszerű, hiszen a steampunk tea parti legalább olyan változatos lehet, mint a steampunk maga. De nézzünk néhány példát a lehetőségeink közül.   Hogy rendezzünk steampunk tea partit. A válasz nem egyszerű, hiszen a steampunk tea…..
szt!mpank Steampunk Pipere 2011.04.05 15:05:03
Haza érsz egy hosszú fárasztó nap után, és csak arra vágysz, hogy órákon át áztasd magad a kádban. Minden Steampunk fürdőszoba elengedhetetlen kelléke a megfelelő steampunk pipere család. Erre alapult a Steam Bath Factory. Szappanoktól, fürdő sókon és dezodorokon át, a parfüm…..
szt!mpank Száz év múlva 2011.03.14 08:17:55
1900 környékén, a századforduló újításoktól felfokozott hangulatában, sokan találgatták, vajon hogyan fog alakulni a következő 100 év. A feltételezések néha túlzóan fantasztikusak, néha meglepően realisztikusak. A következő cikk 1900-ban jelent meg a "The Ladies Home…..
Egy újabb remek kiegészítővel bővült a iPhone kütyüt tárháza. A "iRetrofone-Steampunk iPhone Dock" egy asztali iPhone dokkoló, Scott Freeland-től. A kézzel formázott másfél centi vastagságú uretángyantából készült váz, részletgazdat és tartós alap. De ez nem csak látvány…..
szt!mpank Steampunk Archetípusok 2011.02.11 21:55:07
Mielőtt mindenki elkeseredne azon, hogy sablonos sztereotípiává válunk, gondoltam kifejtem egy kicsit bővebben, mennyire színes és sokrétű a steampunk kultúra, és hogy sokkal több mint egy bajuszos fickó bőrkabátban és gugliban.A steampunk több egymástól elkülönülő…..
Filmajánló, ha már végképp nem tudtok mit nézni az ünnepek alatt.A Jules Verne titkos kalandjai egy 22 részes steampunk stílusú sci-fi Tv sorozat. A cselekmény arra az elképzelésre épül, hogy Jules Verne nem csak megírta klasszikus sci-fi történeteit,- mint a Húszezer mérföld a…..
szt!mpank Klasszikus filmek 2010.12.15 12:39:38
Ez az első mozgóképes adaptációja Mary Shelley Frankenstein-jének.1910-ben készült az Edison Stúdióban. A forgató könyvet J. Searle Dawley írta, és rendezte, és bár Thomas Edison van feltüntetve producerként, némi anyag támogatáson kívül nem sok szerepet játszott a filmgyár…..
szt!mpank Az Edison 2010.12.11 20:08:07
A Higgins Épületet 1911-ben Thomas Higgins, egy Ír-Amerikai emigráns építette, aki az Arizónai rézbányáiból gazdagodott meg. Az épület az évek során erősen leamortizálódott, de az Albion Pacific Property-nek köszönhetően nemrégiben teljesen felújították. Az épület…..
Egy kis zene: Ghostfire - The last Steampunk Waltz Egy kis zene: Ghostfire - The last Steampunk Waltz   Bár ezt a számukat jobban szeretem ;P Vaudevillain http://www.ghostfiremusic.com/..
  Ismerd meg Kira Richardsont, a feltalálót és álmodozót. A lány hírhedt a botrányos viselkedése miatt szülővárosában, és most átlép a tükör mögé. Segíts Kirának, hogy megtalálja az útját a reflexiók labirintusban, hogy összegyűjtse az összes tükör kulcsot, és hogy…..
szt!mpank Riese: Kingdom Falling 2010.10.26 18:35:49
Tavaly ősszel egy igazán érdekes websorozatról adtak hírt az interneten. A Riese egy steampunk scifi, de ami még ennél is érdekesebb, hogy teli van nálunk is ismert sci-fi színészekkel. A hír aktualitása az, hogy a Syfy csatorna megvette az eredeti websorozatot, kibővítette, és…..
szt!mpank Dieselpunk lakberendezés 2010.10.06 11:18:49
Mati Karmin Észtország egyik legelismertebb szobrásza. Az ő keze nyomát dicséri az a nagyszabású projekt, ahol hatástalanított II. világháborús aknákból készített lakberendezési tárgyakat, a székektől kezdve, a WC csészén át, az egészen különleges darabokig. Mati Karmin…..
szt!mpank Divat kiállítás 2010.09.27 08:25:58
Az Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum divatképgyűjteményének legszebb darabjaiból láthatunk válogatást. A 19. század közepétől, 60 éven keresztül követhetjük nyomon a divat változását. Megtudhatjuk mikor viselték a „kámvás rokolyát”, vagyis a krinolint,…..
  Danna Mattocks akkor kattant rá a Steampunk stílusra, mikor először látott steampunk számítógép módosításokat online fórumokon 2008-ban, de valahogy minden módosítás egysíkúnak tűnt számára. Ekkor döntötte el, hogy megépíti a saját szörny PC-jét. 1 évnyi munka után…..
  Mióta az első Disneyland megépült Amerikában, a park szerves része volt a "Holnap Világa".Az egyik visszatérő probléma, amivel Disneynek szembe kellett nézni az évek során, hogy a Holnap Világa egyre inkább a Ma Világává válik. A technológia olyan gyorsan fejlődik, hogy…..
A Blavatski & sons cég büszkén mutatja be, és ajánlja mindennapi használatra, szabadalmaztatott szellemidéző és jövendő mondó kézi készülékeit Az Automata Médium - Szeánsz szerkezet (The Automatic Medium : Séance Engine) Használati Utasítás 1. Rendezze el a kártyákat…..
szt!mpank Steampunk családfa 2010.09.06 19:20:16
Elnézést, hogy sokáig várattalak titeket. Végre elkészült az Aloé-ban felvázolt családfa    ..
  Ez a könyv remek példája Pratchett brilliáns angol szatirikus elbeszélő történeteinek. A Going Postal egy megrögzött szélhámos Moist Von Lipwig és a gyönyörű és bosszúszomjas Adora Belle Dearheart története. A szélhámos Lipwiget egyszerű választás elé állítják; vagy…..
Steampunk találmányok grafikusoknakAz 8fish (egy díjnyertes kreatív produkciós stúdió Sandy-ben, Utah államban,) volt a kiemelt támogatója a 2009-es Utah Reklám Szövetség ADDY díjátadójának. Hogy bemutassák a nyerteseket, az 8fish készített egy 1 órás prezentációt,…..