Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flow02

8 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belső tér leszokás - 2.nap 2011.02.20 18:10:00
ki tudja már hányadik értelmetlen második napnál tartok, tudván, hogy reggel bemegyek az irodába, és az első kávé mellett azonnal rágyújtok majd. persze, elhatározás nélkül nehéz, és elhatározás nincs, csak az önutálat és lelkiismeret furdalás minden dohányos napon, a…..
Belső tér flow 2010.03.27 22:18:26
Csíkszentmihályi Mihály, magyar származású pszichiáter nevéhez fűződik az ún. flow - élmény definíciója. Az az egyszerű, és egyben végtelenül nehéz kérdés foglalkoztatta, hogy mi tesz minket embereket boldoggá. Szerencsére ő sem instant boldogság-pirulát…..
„Azt gondoltam, csak szex lesz. Csak orális szex.” - Ha irodát keresel a cégednek, a legkevésbé számítasz rá, hogy egy szexisten lesz majd üzletfeled. Arra még kevésbé, hogy a mélygarázsban estek egymásnak, miközben odafent zajlik a 2008-as Olimpia. A következő…..
Belső tér 5x2 2009.09.14 23:12:00
Tegnap este ment az M2-n Francois Ozon: 5x2 című filmje. 2 ember, 5 epizód - egy tönkrement házasság pillanatai elevenednek meg a képsorokon időben visszafele - válástól az egymásra találásig. Újabb alkotás a szerelemről, aminek nincs megoldása (a múlt heti Frenák Pál…..
Belső tér Dejavu 2009.09.13 21:01:00
Kivel ne történt volna meg, hogy ismételten beséltált egy hasonló helyzetbe... én kicsit "visszaálmodtam" magam tíz - sőt, több, mint tíz évvel ezelőttre - és aztán csodálkoztam, hogy ugyanazokkal a szereplőkkel, ugyanazok az események megtörténnek:)Az ember bevonz…..
Próbababák Szigorodik a Gyed 2009.02.15 14:00:00
"Az elképzelések szerint idén szigorodnak a gyed szabályai: fél év helyett egyéves munkaviszonyra lesz szükség a jogosultsághoz. Továbbra is maximum két évig járna a gyed, de azzal a megkötéssel, hogy aki ennél kevesebb időt tölt munkaviszonyban, annak csak annyi ideig jár…..
flow02 2009.02.15 21:37:38
@Strici: járt bölcsibe a gyerekem, ezek elvi nyitvatartási idők, ahogy az óvodában is megkérdezik beiratkozáskor, hogy hánykor viszed és hozod a gyereked, és bár elvileg 6-ig lehet menni érte, gyakorlatilag 5 után összevont ügyelet van.
Amugy en nyitvatartas / napirendet irtam, es a 8 oras kezdes a napirendre vonatkozik, ha esetleg felreertheto volt.
flow02 2009.02.15 21:46:45
@qwert77: Ezzel nem értek egyet. Tegyük fel, hogy van egy állás, amit ugyanúgy be tudok töltetni egy 8 órás munkaerővel, vagy két 4 órással, akkor egyértelműen magasabbak a kötlségei a két 4 órás munkába állításának, tehát biztosan a 8 órásat fogom választani. Igenis lehetne adókedvezménnyel elősegíteni, hogy több anyuka helyezkedhessen el, ha megérné őket munkába állítani.
A közszféra jó ötlet, de nem általános megoldás, mert mit csinál az, akinek olyan foglalkozása van, amit nem lehet közszférában végezni?
Munkahelyi (T)error Nem tanulhatok 2009.02.06 00:01:00
Ismét itt a péntek. Mindezt Mária kedvéért jegyzem meg, remélem Ő érti :).Lássuk a levelet, melyet Krisz küldött nekünk:Sziasztok!Kisgyerekes anyuka vagyok, jelenleg gyesen.A gyed alatt elkezdtem egy iskolát, azzal a céllal, hogy később jobb munkahelyet találjak a mostaninál.…..
Nem tudom, hogy Anna az olvasóinkat akarja meggyőzni, avagy saját magát meggyugtatni, hogy jól döntött, mikor eladta az autóját. Az általa bemutatott okfejtés könnyen lehet, hogy teljesen reális saját magára nézve, de általánosságban már nem feltétlenül értenék vele egyet,…..
Belső tér Return 2009.01.19 23:24:00
Visszatértem!:)Az elmúlt egy évem...? Végleg lezárult a házasságom, jogilag nem, csak "funkcionálisan", be kellett látnom, hogy hiába szereti egymást két ember, ha már nagyok sok mindent megpróbáltak és még mindig boldogtalanok egymás mellett (és boldogabbak egymás…..
Amit eddig is tudtunk, nem titok többé: a munkahelyi diszkrimináció márpedig létező jelenség! Egy (ex)fejvadász gondolatait ismerhetitek meg a következő bejegyzésben. Ps: Éljen a tüdőgyulladás... Ennek sosem lesz vége?Fejvadász cégnél dolgoztam,de már nem, megutáltam a…..
Brrrrr... Rusnya idő van odakint, ha így haladunk, holnap már télikabátban fogok császkálni.Ma egy olyan levelet teszek közszemlére, amely nem a hétköznapi emberek problémáit eleveníti meg, sokan örömmel cserélnénk le rabszolgamunkánkat a levélíró úriemberrel.Természetesen…..
Ameddig elkezdenek özönleni a levelek itt egy történet V. Andreáról:V. Andrea 33 éves. A kisfia alsó tagozatos iskolás, a kislánya még óvodás. Közgazdasági szakközépiskolában érettségizett. Érettségi óta több munkahelyen és munkakörben dolgozott, mindegyikből profitált…..
Már megint egy új kreálmánnyal jelentkezem, melynek célja egy kicsit egzaktabbá tenni a főbb csomópontokban található aluljárók, átjárók életét, szokásait, árait, állandó és átmeneti lakóit. (A KöKi fényképezéséhez személy- és vagyonőrök jelentkezését…..
Belső tér He-he 2007.11.10 20:07:28
Jól nem írtam ide egy hónapig, egyszerűen azért mert jókedvem lett, hehe, elmúlt a Sekély Semmi, pörgés van. Az ember akkor nyüszög, amikor éppen ráér, hát nekem erre nem volt alkalmam az utóbbi hetekben:))) Ki kell lépni a monotóniából, ahogy Párizsban hívják, a…..
Belső tér Sekély Semmi 2007.10.10 17:17:00
Amíg könnyen jöttek a dolgok az életben, a túlélésre játszottam, szörföztem a mélység - magasság hullámain, egyformán élvezve mindkettőt. Most beállt a Sekély Semmi. Az Egyhangú Létuncsi. No magasság, no mélység, padlóközeli állapot. Monoton egyhangúság. Talán ez a…..
Belső tér Napló most másképp 2007.10.09 19:41:00
14 évesen kezdtem el naplót írni, az apropot egy ajándékba kapott lakattal záródó könyvecske adta, annyira megszerettem, hogy az írás fontos részévé vált életemnek, a napló jó barátom lett, akivel megoszthattam érzéseimet, és visszaolvasva a bejegyzéseket még jó…..