Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ironman

60 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap éppen az urológiára kellett mennem egy eredményért, és nagyon jól elbeszélgettünk az orvossal. Kiderült, hogy Ő is szeret sportolni, volt olyan hátizsákos túrán, ahol napi ~50km-t kellett sétálniuk. Csak akkor indult be a jó hangulat (a kint várakozok bánatára), amikor kiderült, hogy Ironman…..
ironman 2016.10.17 14:35:07
@snatch_: pontonsan, ez a legjobb. En poharral, de ugyan igy csinalom.
A tökéletes futóidőt, és tökéletes pályát hozott nekem az idei Spar Maraton, tökéletesnek tűnő egyenletes tempóval és pulzussal, de van benne pár "mégis".Tökéletes futóidő, 12 Cº, napsütés, mégis aki 5 óra körül futott, az zuhéban ért be.Tökéletes pálya, pl kimaradt a Margitsziget, és mégis gond…..
11:22:22Nagyon boldog vagyok, hogy megírhatom ezt a bejegyzést. Ez azt jelenti, hogy elindultam a versenyen. Nem volt ez olyan triviális sajnos. Tavalyi IM feladás majd egy bukás után nem igazán voltam lelkes, hogy versenyezzek. Valahol akartam, ezért regisztráltam pár helyre, de sehova se mentem…..
ironman 2016.10.12 14:28:31
@snatch_: Az őszinteséged csak emeli a telejsítés értékét :) Köszönöm, és hogy én is őszinte legyek, akkor.. én sem voltab benne teljesen biztos...

Mindenesetre a 2017-es felkészülést már elkezdtem egy hónapja :) De most nem csak a teljesítés lesz a cél, hanem időre szeretnék menni. 10:30 most elképzelhetetlen, de látod, annyi van még bennünk.. ki tudja?!
ironman 2016.10.12 22:12:27
@Burgermeister: Koszonom! Rajta vagyok, csak mostmar kicsit kovetkezetesebben :)
ironman 2016.10.13 14:49:46
@pudingman: Koszonom :) A celiranyos felkeszules volt keves, sportolni vegulis eljartam, futottam, bringaztam. Csak nem eleget :)
Sok triatlonista/kerékpáros edz kemény súlyokkal, pumpálják a vasat, pakoljak a tárcsákat, isszák a fehérjét, hogy ezzel is több hasznos izomra tegyenek szert. Hasznos, amíg nem súlyfelesleg, viszont jobban megy a pedál taposása. Tudjuk, hogy állóképességi sportolóknak a túl sok izom is…..
ironman 2016.10.12 14:25:31
@snatch_: Így van, a para legtöbbször csak bennünk van. Más esetben is. Köszi!
FINISHER blog A siker útja 2016.06.19 11:14:06
A napokban kaptam kolcson egy konyvet, Lance Armstrong irta: Bicikli eletre halalra. Nagyon szeretem Lance-t a kitartasa, akarata es kuzdoszelleme miatt. Elkepeszto a nyerni akarasa, amit gyerekkora ota tanusit, es ami tevutra vitte elete soran. Igy vagy ugy, nagy sok orszagban, nagyon sok ember…..
ironman 2016.07.18 11:34:48
@Burgermeister: "ésszel!!!" - altalaban ezzel van a baj :)
Se Palóc triatlon se más mozgás nem volt a hétvégén. Péntek reggel megint beállt a nyakam, és még most is nagyon kellemetlen. 5. napja nem edzek, de inkább most történjen ez, mint Nagyatád előtt...
  Igen, sikerült az első maraton! :D Ugyan 5:50 perc alatt a tervezett 5 helyett, de nem vagyok elégedetlen. Nagyon más volt mint vártam. A táv felén kezdetem el félni, arra gondoltam, hogy nem fog sikerülni. 21-25 km között nagyon erősen sütött a nap... nem esett túl jól :/  Folyamatosan…..
Izgulok. Alapvetően elégedett vagyok az edzésem mennyiségével és minőségével, amit a regisztráció óta (1 hónap) végzek. Ha mégis kritikus akarok lenni magammal, akkor a következőket mondanám:..
FINISHER blog Nagyatád IRONMAN 2016.06.06 22:07:32
Nagyatád - 2013 Beneveztem Nagyatádra! Nem tudom mikor és hol, de letértem az eredeti utamról. Megváltoztak a céljaim is, de már nem tudom, miért. Eredetileg csakis a hosszú távú triatlon érdekelt, és sokáig ellenkeztem is, amikor rövidebb versenyekre kellett felkészülnöm.  Végül elfogadtam, hogy…..
ironman 2016.06.09 11:26:30
@snatch_: csak akarok kemény lenni :)
Az első is csalódás volt, és most sem könnyítettem meg a dolgom. Félek is, és nincs racionális magyarázat arra, amit csinálok. Csupán érzelmi oka van :)
Elképesztően jó érzés lefutni ezt a versenyt. Több okból is. Először is, már önmagában hatalmas elégedettséggel és büszkeséggel tölt el, hogy ekkora távon (49km) magabiztosan indultam, és ugyan így futottam végig. Kontrolláltan, uraltam a jelent, éreztem a jövőt, fogtam a talajt, szerettem a…..
ironman 2016.05.25 09:25:03
@Kilfish: Nem tudom, hogy lesz-e valaha poszt. Sajnos túl nagy lendülettel csináltam (triatlont), és talán ezért hamar égtem ki, de állandó motivációs problémával küzködök.

Az UTH-ra való készülés alatt kétszer is túledzettem magam, aminek következtében elsőre a sípcsontom, másodjára a derekam figyelmeztetett. Nagyon elkeserítő és demotiváló, hiszen mindkét alkalommal hetek estek ki, így nem tudtam úgy felkészülni, ahogyan szerettem volna, nem volt meg a km mennyiség.

Így sajnos azt a döntést hoztam, hogy kihagyom, eléggé megviselt. Tudtam, hogy jó eséllyen max 70-80km-ig van bennem elég erő. Ha belegondolok, talán emiatt, és azóta tart a demotiváltság is. De edzek, sportolok, mert abbahagyni se bírom, hogy leglaább kipihenjem magam :) Az én agyam.. nehéz vele.

Viszont tetszik a weboldalad, láttam már korábban is, nem tudom, mire kereshettem.
ironman 2016.06.06 21:37:02
@Kilfish: Csak ketszer mentem dupla Balboat, miutan masnap 20km rafutas es keves pihi miatt ismet leserultem, mint mindig... mert hulye vagyok, es mindigez okoz kiesest is. De ahogy az IM-en: "Az Ut maga a Cel"

Es ha mar... utaltam a nevezesem Nagyatadra. Elkezdtem a felkeszulest is, nincs mar tul sok idom.

Latom, hogy Te is tapasztalatbol irsz, mert jol latod a lenyeget. Bizony, turelem es ido. Nem tettem le az UTH-rol sem, meg fogok erni ra, es akkor lefutom, ugy, ahogy magamtol elvarom. Hogy sikerelmeny legyen.

Remelem, hogy most a nagyatadi nevezessel sikerult magam kizokkenteni, pontosabban, visszazokkenteni a regi kerekgavasba. Azthiszem, errol most irok bovebben...
Több input is ért ebben a témában az elmúlt héten. Először is. Olvastam Németh Csaba terepfutóról, aki csak úgy megjegyezte az egyik képe alatt, hogy "Az akkori időm (1986),a tavalyi Spar-on a 40. helyre lett volna elég. Akkor ez csak a 132. helyig repített. Más világ volt az..". Ideje 2:58:47 volt,…..
ironman 2016.03.24 10:04:00
@snatch_: Én is úgy kezdtem, hogy önmegtartóztattam, pont amiért Te is :) De utána egyre viccesebbnek tűnt, hogy ezzel foglalok le akár 0,000001%-i időt/energiát... egyszerűbb, ha nincs. És már jóideje nincs, és nem hiányzik. Maga az önmegtartóztatás hiánya is jobb.

Remélem, hogy ha lesz gyerekem, még fogékony lesz arra, amit az apjától lát :)
Nagyon fontos verseny számomra a VTM, mert tavaly itt indultam először terepfutó versenyen. Akkor jól sikerült, bár emlékszem, hogy fájt sokszor, de a 16. helyezés álomszerű volt. Idén az ultra távra neveztem, mivel még tavaly kipróbáltam magam 54km-en is (UTH), és életem egyik legjobb érzésű…..
A gerincem vizsgálata során bekerültem a mókuskerékbe és természetesen más betegséget is találtak, amibe kis híján beledöglöttem. Erről itt olvashattok. Ahogy már írtam az utolsó hatos című posztomban az orvostudomány a kezdődő gerincsérvvel (előboltosulás) nem tud sok…..
FINISHER blog Indul a bringaszezon! 2016.03.11 14:31:26
Erre az évre ugyan nem tervezek triatlon vagy kerékpáros versenyen részt venni, de a kerékpár sport annyira a szívemhez nőtt, hogy nem kell cél vagy verseny azért, hogy felüljek rá. Egyszerűen csak jön az inger, és akkor leteszem a Csepelt, rendbe teszem, átnézem a Giant-ot, és azzal megyek…..
Az 1000 km-es cipőteszt rovat tovább folytatódik, már itt is van a második rész, a most következő alanyunk az Inov8 Trailroc 245 lesz. Az első epizódért, ha esetleg nem olvastad volna, - Nike Air Pegasus 30, az aszfaltmenő cipő - kattints ide. Sajnos az inov8 nem bírta 1000 km-ig, - 757 kilométert…..
Reggel 8:15-re érkeztünk a párommal a "szomszéd utcából", "VIP" parkolóhely mellett további előnye a korán érkezésnek a terepszemle, hangolódás, megnyugvás és figyelés. Ezt mind-mind szeretem csinálni. Sorba sem kellett állni, szinte azonnal kaptam a csomagom, és 1500 plusz forintért megvettem a…..
Ott tartottam, hogy neveztem a Téli Margita 44-es távjára, mert ideális volt hétvégi hosszúnak, ugyanis kevesebb, mint 800 m szint társult hozzá. Ez teljes mértékben futhatóvá tette volna ezt a versenyt, de gyanítom, itt a „téli” szó jelenti a kihívást, azaz február elején általában jég / sár /…..
ironman 2016.02.08 18:27:42
@DSL: láncterhelés miatt megyek én is két napra. Valószínűleg k..va nehéz lesz még az első nap is, ha sikerül, de meg kell próbálnom. Amit Te is írsz, keresem a határokat, hogy mi a leggyenggébb láncszem, hogy azzal többet foglalkozzak, mert a sérülésektől nagyon félek.

2800m sok(k) :)

Én még nagyon kicsi vagyok, ezért sehol sem futok maxon, csövön, mert ilyen távokon még nem tudok jól beosztani, és kockáztatni sem éri meg, esetleg kifingózzak még a cél előtt, ezért bízom benne, hogy így sikerülhet. Olyan 30km-ig mernék vállalni versenyzés-szagú-szerű futást.
ironman 2016.02.09 10:11:59
@DSL: Na ez az. Én még nem versenyzem. Mindenhol csak a teljesítés a cél, de sajnos erős bennem a versenyszellem. A férfi mezőny nagyon kemény, úgysem juthatok még dobogóra, ezért a Mátra Bérc is "edzés" lenne az UTH115-re, és a cél, hogy lefussam mindkét napot, szintidőn belül.

Versenyés szempontjából sem faszság szerintem a többnapos (láncterhelés). Bringaversenyekre tudok kitérni, nagyon sok többnapos van, ez is egyfajta skill, ami valakinek jól megy és szereti, valaki pedig nem. Edzőtáborban is minden nap kemény, és egyre keményebb, és már hulla az ember, de még van 5 nap.. néha jó a szervezetnek egy ilyen sokk

Szóval, bízom benne, hogy eellő önuralommal, és megfelelő tempóval tudom majd futni.
ironman 2016.02.09 14:31:17
@DSL: nincs ebben ellentmondá :) Erős a versenyszellem, de ez nem azt jelenti, hogy mindig versenyezni KELL. Remélhetőleg tudok ezen uralkodni majd közben :)

Voltam a Téli Mátra M-en.. ott megfogadtam, hogy ezt többé nem csinálom. Ugyan az a táv 3 ó3ával tovább tart és.. őrület. Viszont a Téli Margita 30-on voltam, megfutottuk, de lazán, és simán tudtam tudatosítani magamban a feladatot, és amikor meglódultam volna, eszembe jutott, hogy miért jöttem. de leglaább lett egy időm, jövőre azzal versenyezhetek.
Téli Mátra M Idén az első közösségi megmozdulásom egy bakancsos teljesítménytúra volt a Mátrában. 25 km távra neveztünk harmadmagammal. Reggel 7-kor indultunk Mátraházára (nem hallgatva az ajánlásra), így sikerült belefutni egy kb 2,5km-es autósorba. Itt a rendőrök utasítására az út szélén nagytuk…..
Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ez volt az eddig legjobb terepcipőm. Kényelmes, pont annyira bütykös, amennyire Magyarországon arra szükség van, jól szellőzik, és ami a legfontosabb: tökéletes a talpa. Rugalmas és vékony, de csak épp annyira, hogy az még nem veszi el a talajérzet…..
Lehetne redhagyó, hogy minden év december 31-én leülök a gépem elé, és tömören, átfogóan összefoglalom az évem, miközben kint már durrognak a szilveszteri tüzijátékok, és feltehetően hangolódnak sokan. Legyen így. Ma kezdem...
FINISHER blog November - alapozunk 2015.11.30 22:13:01
Eljött ez a szép hónap is, ami szerintem a 12 hónapból a legkevésbé szerethető számomra. Jelzi, hogy vége a kedvenc időszakomnak, és jön a rideg tél. Már kellően hűvös, általában a hóból is ízelítőt kapunk. Én, aki a nap gyerme vagyok (gondolom) kissé nehezen viselem, de azért feltalálom magam.…..
ironman 2015.12.03 12:58:42
@snatch_: Köszi és viszont :) Szerintem ez egy nagyon szerencsés helyzet. Sokkal könnyebb így edzeni, hogy egyben a munkába járás is le van tudva.
Ez volt a harmadik versenyem itt, és eddig mindig sikerült új egyéni csúcsot futnom. Van valami rossz abban, amikor folyamatosan javuló tendenciát mutat az edzésnapló, és minden versenyen jobb és gyorsabb lesz az előzőnél. Egy rossz dolog van benne, de az komoly szorongássá is válhat. Ez pedig az…..
ironman 2015.12.02 09:40:38
@snatch_: én kb 4 éve kezdtem futni, és talán nálam sem olt meg ez az első 1-2 évben. Talán tényleg csak az önmagunk szemben támaszottt elvárások teljesíthetetlensége miatti feszkó ez. Én ezért új, másféle célokkal próbálom feloldani, ezért most a terep és ultra felé kacsintgatok.
FINISHER blog CityTrail 2015 2015.10.20 00:12:37
Miénk a terep szervezésében, 9km-es távon indultam. Ezen kívül volt 4,5km-es táv is, lépcsőfutás és gyermek futamok is. A magam részéről a kíváncsiság viezérelt. Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz egy futóverseny a városban, de mégis a várostól mentesen.  13km tőlem a verseny, tökéletes…..
ironman 2015.11.13 13:31:28
@snatch_: Köszönöm!

Nem rossz, de az életem adtam érte majdnem :) Jobb erőbeosztással, lehetett volna gyorsabb is szerintem. Mindig a rövidebb távokon van komolyabb holtpontom, érdekes..

Az első megjelenésemnél.. na igen, megláttam, hogy ott a kamera, és gondoltam, basszus, nehogy már az legyen esetleg a videóban, hogy megrogytam, így rákapcsoltam :)

Viccet félre téve, nagyon komolyan elfáradtam, mire beértem a célba, de utólag azt gondolom, jó volt ez így, nem kellett volna máshogy csinálni. Minden úgy jó, ahogy történt.