Regisztráció Blogot indítok
Adatok
passzívház tervek

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Papírpénzből tapéta Németországban Forrás: cnbc.com KOMMENTÁR Már nem csak hazai, hanem külföldi elemzők is félreverték a harangokat: Magyarországon egyre nagyobb az esélye az államcsődnek. Korábbi nemzetközi példákból kiindulva igyekszünk…..
Bár még nincs vége az évnek, az biztos, hogy nálam tévés produkciók tekintetében a Top5-ben benne lesz a Spektrum TV saját gyártású természetfilm sorozata, A Láthatatlan Madárfotós, amit karácsonykor mutat be a csatorna. Hogy ez így lesz, már júniusban sejtettem, amikor egy…..
(A szerző a Nézőpont Intézet elemzője.)A valutatartalék a „a nép vére és izzadsága, amit arra használnak, hogy megmentsék belőle a falánk és lusta görögöket” – háborgott egy kínai blogger a pekingi kormány európai kötvényvásárlási tervei miatt. A…..
A kormány rendvédelmi salátatörvény-javaslatot (pdf) nyújtott be, melyben egy Nemzetbiztonsági Információs és Bűnügyi Elemző Központ felállítása szerepel. A csúcsszerv az államigazgatás összes nyilvántartásában szabadon kutakodhat, és az így nyert információt korlátozás nélkül tárolhatja. A…..
passzívház tervek 2011.11.28 21:47:22
@wiener: míg hagyjuk. perpill affelé.
Összeállítottam 4 kérdést arról, hogy mennyire mosták át a zemberek józan ítélőképességét, racionális várakozásait a jelenlegi hatalom eddigi cselekedetei, kommunikációja. — Önt egy közúti ellenőrzésen gyorshajtásért helyszíni bírsággal sújtják. Tudomására…..
passzívház tervek 2011.11.28 09:25:21
@serwer: És valószínűleg nem is lesznek többé ellenzékben :)
Ma már kerülöm a céges évzárókat, de volt idő, amikor örömmel fogadtam minden meghívást. Az ilyen bulik kötelező kelléke a haknizó művész szánalmas vergődése, aminek nem tudni, ki várja jobban a végét: a közönség, vagy a fellépő. Nálam a negatív csúcs egy szakmai…..
Háromhetes szünetre vonul a Barátok közt, írja az origo. Az RTL Klub szappanoperája, amiről kiváló hogyvoltokat lehet olvasni itt, január elejéig megy pihenőre, mert válság van emberek, és az RTL Klub is ott spórol, ahol tud. Az idei utolsó adás december 12-én kerül…..
passzívház tervek 2011.11.24 10:50:39
@Mr. Jerkow: Nem újdonság. Nálunk Simpsons-szal csinálja a rendőrség. Persze bizonyos IQ-tartományban nem működik. De alatta és felette kiválóan.
Hetvennyolc százalék. A Medián friss felmérése szerint ennyire nőtt azoknak az aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok. A közhangulat egyre kísértetiesebben hasonlít ahhoz, amilyen a tavalyi kormányváltás előtt volt. Egy fontos különbséggel. Érdemes alaposan…..
Vajon tényleg nagy a baj, ha már a kínai miniszterelnök-helyettes, Vang Csisan (Wang Qishan) is azt mondja, hogy a világgazdaság állapota gyászos, s egy kiegyensúlyozatlan fellendülés az egyetlen megoldás a kialakult helyzetre? Vagy a politikus csak hazabeszél, Kína érdekei…..
passzívház tervek 2011.11.22 13:11:51
@TrueY: Több kanóca is van annak a bombának. De hát a réginek úgyis meg kell szűnnie, ha valami új akar keletkezni...
A múlt hét csütörtöki IMF-fel kapcsolatos bejelentés óta először vitázhattak a képviselők a Parlamentben. Rogán Antal támogatásának adott hangot a kormánynak azon döntésével kapcsolatban, mellyel „kitágította a gazdaságpolitikai mozgásteret”.  A képviselő…..
passzívház tervek 2011.11.22 10:24:10
@lavór: Valószínűleg megfekszi a gyomrát...
Art of Fashion Arany alma 2011.11.21 20:10:00
 Hallottam már néhány módszerről, melyekkel vizuálisan fel lehet turbózni a notebookokat - például matricák, mintás védőfóliák vagy különböző öntapadós akármik, azonban ami most jön az egészen meglepett... 24 karátos arannyal bevont Macbook Pro és akinek ez nem lenne…..
passzívház tervek 2011.11.22 10:10:20
@Flúgatlan: Nem a funkcióhoz nem megy a szín, hanem egyszerűen nem szép. Duzzogva használnám csak.
12 év elteltével sem csúnya Nos, igen, nem sietem el a dolgot. Tavasszal találtam ki, hogy megválok tőle, de sajnos túl jó az a fránya Integra, nem könnyű elengedni. Nyolc év után még a rosszból is nehéz kiszállni, nekem viszont jó volt, szóval nincs okom panaszra, és ettől még…..
passzívház tervek 2011.11.21 21:33:06
A Katasztrófavédelem hétfői gyakorlatával egyidejűleg terézvárosi lakosok egy csoportja próbapánik keretében kezdett ámokfutásba. 324 lakos vett részt abban a próbapánikban, amelyet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által szervezett országos gyakorlattal…..
passzívház tervek 2011.11.21 20:38:06
Holnap lesz az első Kennedy gyilkosság évfordulója, ami azt jelenti, hogy valaki ismét késztetést érez arra, hogy feldolgozza az estet valamilyen új keletű dokumentumfilmben. Idén a National Geographic szakértői alkották újra a 48 éve történt merényletet JFk: The Lost Bullet…..
passzívház tervek 2011.11.21 19:50:06
@antimason:
"Olyan hatalommal állt szemben, amit elképzelni sem tudott."

Én kétféle forgatókönyvet hallottam:

1. Chuck Norris
2. Elvis Presley.

Bár én ennek ellenére is inkább az öngyilkosságban hiszek. Állítólag közvetlen előtte mondták meg neki, hogy néger.
Svante Pääbo professzor 2010-ben jelentette be, hogy DNS-vizsgálatai szerint a mai ember keveredett a Neander-völgyi emberrel. Azóta e mailekben jelentkeznek nála Neander-völgyiek vizsgálatra, vagy ajánlják figyelmébe férjüket, feleségüket. Svante Pääbo, a Max Planck Intézet…..
A valóság a százalékok mögött Az egyszerűsített vállalkozói adó olyan hibrid pedagógiai eszköz, mint mikor a rossz szülő azt mondja gyerekének: „nem érdekel hol kujtorogsz, de vacsorára itthon legyél.” Ettől senkinek sem lesz jobb, de egyszerre élvezhető a…..
passzívház tervek 2011.11.18 09:17:42
@midnight coder: Vag az jön le a cikkből, hogy aki teheti, tegyen a rendszer ellen :)
Paradigmaváltás jön, és ennek itt az ideje.

Egyébként kár elhúzni. Mindenkinek elsősorban ott kell megoldani az élet ilyen kihívásait, ahová nyelvileg/kulturálisan tartozik. Persze lehet elmenni is, de zömmel nem ez a megoldás.
Ugye mindenki emlékszik még a Gregory Peck főszereplésével készült régi, nagy sikerű filmre, az Egymillió fontos bankjegyre?A történet szerint két gazdag öregúr találomra kiválaszt egy teljesen elszegényedett, egyetlen huncut vas nélkül sétálgató csavargót, akinek átadnak…..
Van az a pont amikor már  a hazugság cáfolatának a cáfolatát magyarázza a kormány. A diadalmenet tovább folytatódik, a kormány annyira jó, hogy már elértük, segítséget kérhetünk az IMF-től. Tisztázzuk: Ebben a helyzetben, amibe kerültünk, az ország jövőjét tekintve…..
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
passzívház tervek 2011.11.18 09:07:16
@Balt: Csak akkor ülhet tort a jobbik, ha mi, egészen hétköznapi, kicsike kis állampolgárok hozzásegítjük őket. Rajtunk múlik spec...
Ha van az országban olyan pont, ahol a választópolgárokat nem lehet megvezetni a Fidesz médiapropagandájával, az leginkább a II. kerület. Itt felelősen gondolkodó, tudatosan szavazó, viszonylagos jólétben élő polgári réteg alkotja a népesség túlnyomó hányadát. Ezeket az…..
Az IMF elnöke, a német kancellár és a francia elnökForrás: telegraph.co.uk (AP/Getty Images)KOMMENTÁRA Frankfurt-csoport fog határozni Európa jövőjéről – akár tetszik ez a választópolgároknak, akár nem.     Legalábbis ez a meggyőződésük azoknak,…..
passzívház tervek 2011.11.14 09:53:02
@nemsirunk: Fogalmazzunk úgy: a több ezer éves kultúránkat olyan irányba fejlesztettük, ahol az annak alapját jelentő nemzet, nép fogalma elvesztette a tartalmát. Ha így folyik tovább, a magyar nép egy statisztikai kerekítés lesz két emberöltő múlva. És én nacionalista sem vagyok...
passzívház tervek 2011.11.14 10:07:00
@nemsirunk: Áh, dehogy. A nemzetek (törzsek, egyéb közösségek) évezredes múlttal, erkölcsi normákkal, értékrendekkel rendelkeznek. Még az sem elég továbbgondolás nélkül a természettel való harmonikus együttélésre. Lásd háborúk és nélkülözés kísérte fejlődésünket végülis úgy is. A nemzet mint olyan, valóban fölösleges önkényes osztás, hiszen faj vagyunk, közös érdekkel. De aminek át akarjuk most adni a vezetés jogát, az egy kiforratlan, pénzközpontú, az emberi életet nem becsülő, nem annak értékén alapuló berendezkedés. Ilyen ma a nemzetállamok képviseleti rendszere csakúgy, mint az eu vagy a nemzetek fölötti képviselet (mint ensz pl). Így annyiban helyesbítenék: EZ az eu sajnos zsákutca. EZ a képviseleti rendszer (a demokrácia jelen formája) szintén zsákutca. Alapjaiban alkalmatlanok az általuk generált problémák rendszer keretein belüli kezelésére. Innentől sima tudományos evidencia, hogy a rendszernek ALAPJAIBAN kell változnia. Paradigmaváltásra van szükség, ami a jelenlegi vezetési, irányítási struktúrát/elveket is el kell törölje. Ezt lehet kétségbe vonni. De EZ alapján a tudomány alapján épülnek azok a gépeink, bonyolult technológiai eszközeink is, amelyeknek a létezését nem lehet kétségbe vonni.

Rendszer kell. Nemzetek fölötti vezetés kell. De nem EZ. Beszélgetnünk kell, és egy újat kitalálni.
passzívház tervek 2011.11.14 10:53:05
@nemsirunk: Őszintén szólva ezzel nem értek egyet. Most kell csak beszélni a hogyan továbbról. Mikor máskor? Épp most esik darabokra a rendszerünk. Rajtunk múlik, hogy békésen vagy nem. Én inkább jó hangulatban csinálnám :)
Bár a II. kerületi időközi országgyűlési választás érvénytelenségéről nem a köztévé Híradója tehet, valószínűleg egy kicsit ők is hozzájárultak ahhoz, hogy a választóknak elmenjen a kedvük ettől az egésztől. A szombat esti fél nyolcas Híradóban ugyanis egy az egyben…..